..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Kitaplarla dolu bir oda, ruhlu bir beden gibidir. -Cicero
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Din
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Ýblis
Mesut Kuntan
Þiir > Baþkaldýrý

"ÝÇÝNDEKÝ ÝBLÝSE" SAÇMA SAPAN BAKIÞLARLA ÝZLÝYORSA BEDENÝNÝ KARANLIÐIN TAM ORTASINDAN ÇEKÝYORSA ELLERÝNÝ TUTUNDUKÇA RÜZGARINA SOÐUK GÜLÜÞLERÝYLE DANS EDÝYOR ÇILDIRMIÞ GÝBÝ ÇATLAK HANÇERÝYLE ÖYLE BAKMA, GÖKYÜZÜNE YAKMA GÜNEÞLERÝNÝ ÝSYAN ETME, ÝÇÝNDEKÝ ÝBLÝSE ÖYLE BAKMA, GÖKYÜZÜNE YAKMA GÜNEÞLERÝNÝ ÝSYAN ETME, ÝÇÝNDEKÝ ÝBLÝSE ÖYLE BAKMA... HAYAL MEYAL RÜYALARLA GÝZLÝYORSA BENLÝÐÝNÝ DÖN LANETÝN DÖN KIYISINDAN SAVU

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Din
721 
 Yaþam Allah'a Nasýl Adanýr?  (Fuat Türker)

Ýnanan insanýn yüreði Allah aþkýyla doludur. Aþkýný en iyi ifade ettiði an da, dünyadaki imtihan ortamý gereði yaþadýðý zorluk zamanlarýdýr. Çile ve zorluklar müminin sevgisini vurgulama imkaný verir. Ýnsan sýcak evinde, keyif içerisinde, imtihan yaþamadan sevgisini kanýtlayamaz. O nedenle imtihan, mümin için Allah’tan nimettir, rahmettir. Çile insanlarý yýpratýr diye bilinir, oysa çile inceltir. Allah’ýn hoþnutluðunu kazanma yolunda çekilen çileler insana saðlýk verir, kiþinin þevk ve heyecanýný artýrýr...
722 
 Ýþte Yýkýma Uðrayanlar  (Fuat Türker)

Aðzýyla iman ettiðini söylemesi, insaný içinde yaþadýðý sýkýntýlý durumdan kurtarmaz. Bunun için iman kalbe gerçek anlamda yerleþmelidir. Ýnsan, kalbini Allah’a tam bir teslimiyetle baðlamadýðý ve Kur’an’a uymadýðý sürece yaþadýðý hüzün, karamsarlýk, ümitsizliktir; kýsacasý azaptýr.
723 
 Kur"an"dan Kaçanlar  (Fuat Türker)

Allah’ýn mesajýndan uzak yaþayan kiþiler “kendilerinin gerçekten hidayette olduklarýný sanýrlar" (Zuhruf Suresi, 37), yollarýnýn doðru olduðunu düþünürler. Ancak gerçekler farklýdýr ve Rabb’leri huzurunda sorgulanacaklarý gün, gerçekler konusunda uyarýlarý dinlememiþ insanlar için sonuç hüsran olur.
724 
 Yaþamýmýzdaki Putlarý Nasýl Kýrabiliriz?  (Fuat Türker)

Sahte ilahlarýný terk ederek Allah’a yönelen bir insan, boþlukta sürüklenmekten kurtulur, tek gerçek ilah olan Allah’a sýðýnarak huzur ve güven içinde yaþar. Þirkin karanlýklarýndan –Allah’ýn dilemesiyle- nura çýkar...
725 
 "Kafayý Daðýtmak [mý] Lazým?  (Fuat Türker)

Allah’a yakýn olmadýkça, O’nu gücü yettiðince sevmedikçe insanýn kalbi bunalýr. Din ahlakýndan uzak olmak, insana ’stres’ denilen azabý yaþatýr.
726 
 Tüm Övgü ve Ödüller Allah"a Aittir  (Fuat Türker)

Hamamdan “Eureka, eureka” diye baðýrarak çýkan Archimedes suyun kaldýrma kuvvetini bulmanýn sevincini yaþamýþtý. Ýnanan insan ise o kanunu koyan gücü bulmuþ olmanýn sonsuz sevincini yaþamalý, lütfettiði nimet için O’nu övüp yüceltmelidir. "... Mülk O’nundur, hamd (övgü) de O’nundur. O, herþeye güç yetirendir. (Tegabün Suresi, 1)
727 
 Bütün Varlýklarýn Diliyle Yegane Övülen  (Fuat Türker)

Ýnsaný, ‘Allah’la dost’ kýlacak ve Allah’a yakýnlaþmasýný saðlayacak önemli ibadetlerden biri Allah’ý anmaktýr. Ýnsan, yaþadýðý her an, Allah’ýn nimetini ve rahmetini hatýrlayýp O’na yöneldikçe, sürekli ibadet durumunda olduðundan Allah’a daha da yakýnlaþýr.
728 
 O Vahiddir  (Fuat Türker)

Kimi Güneþ’i daha üstün görmüþ, ona tapmýþ; kimi de heykelcikler önünde ‘bel büküp eðilmiþtir’. Hatta kimileri aczini görmeden, güç sahibi olduklarýný düþünmüþlerdir.
729 
 Allah Affedicidir  (Altuð Öztürk)

Ýnsan, yaratýlmýþ bütün canlýlarýn içinde en nankör olanýdýr. Ezeli düþmaný olan þeytan ve nefsinin sýnýr tanýmaz tutkularý vesilesi ile günaha çok yakýndýr. Yaþamý boyunca pek çok hata yapar. Kusursuz, eksikliklerden münezzeh olan tek varlýk Allah’týr. ‘TEVVAB’ (günahlarý baðýþlayan) sýfatýyla Allah insanlara, tevbe etmeleri durumunda günahlarýný baðýþlayacaðýný bildirmiþtir.
730 
 Gerçek Akýl Allah'ý Bilir  (Fuat Türker)

Yarattýðý herþeyi emrine veren Rabbimiz’den yüz çevirerek yaþayan nankör kiþilerin durumu, bir akvaryumdaki balýklar gibidir. Balýklarýn yemlerini ve vitaminlerini veren, sularýný deðiþtiren, akvaryumun bakýmýný yapan biri vardýr. Ancak balýklar akýl sahibi olmadýklarýndan, bundan habersiz yaþarlar. Ýnkar edenler de balýklar gibi yalnýzca yerler, içerler, gezerler ancak bunlarý kim sayesinde yapýyor olduklarýný düþünmezler. Yaþadýklarý dünyanýn, kendilerinin ve diðer insanlarýn neden var olduðunu akledemezler.
731 
 Namazla Rabb'e Hicret  (Fuat Türker)

Allah’a olan yakýnlýðýmýzýn ve teslimiyetimizin kanýtýdýr namaz ve Rabb’imize yakýnlaþmamýz için önemli bir yoldur. Namaz yalnýzca fiili olarak yapýlan bir ibadet deðildir; amaç Allah’ýn sonsuz gücü karþýsýnda acizliðini kabullenmek ve O’nu yüceltmek olmalýdýr.
732 
 Ölçü Kur'an'dýr - I  (Fuat Türker)

Allah’tan korkan bir insan, her durumda vicdanýna uyan ve Kur’an ahlakýna uygun davranan insandýr. Kur’an, tüm insanlara karþýlýksýz olarak iyilikte bulunmalarýný, insanlara yardým etmelerini, yaþamý güzelleþtirmelerini emreder. Allah’ýn sýnýrlarý içinde yaþayan insan, Kur’an’ýn "Daha çok istekte bulunmak için iyilik yapma." (Müddessir Suresi, 6) buyruðuna uyarak, yaptýklarýnda dünyevi bir çýkar gözetmez. Yaptýklarýndan nefsani/dünyevi karþýlýk beklemeyen insanýn tek bir amacý vardýr; o da, Rabb’inin kendisinden hoþnut olmasýdýr.
733 
 Cennet Yurdunun Anahtarý  (Fuat Türker)

Bugüne kadar din ahlakýný yaþamaktan kaçýnmýþ ve hatalar yapmýþ olabiliriz. Ancak kesin ve samimi bir tevbe sonrasý Allah’a yönelebiliriz. Bu kararý aldýðýmýzda ise ‘güzel bir yaþam’a kavuþmamýz mümkün olabilir.
734 
 Baþýnýzý Çýkarýp Dýþarýya Bakýn!  (Fuat Türker)

"Rahatça ibadet ediyoruz, huþu içinde namaz kýlýyoruz," diyen Müslümanlar; baþýnýzý camiden çýkarýp dýþarýya bakýn!.. Ne görüyorsunuz?.. Akan kanlarý, aç ve susuz insanlarý, harap olmuþ evleri ve içlerindeki yoksul insanlarý görüyor musunuz? Ya açlýktan ölen masum çocuklarý… Peki tecavüze uðrayan kadýn ve çocuklarýn çýðlýklarýný iþitiyor musunuz?..
735 
 Takva Ýle Kuþanýp Donanmak  (Fuat Türker)

Kuþkusuz takva sahibi için Allah’ýn sevgisini yitirmek, cehennem ateþinin vereceði azaptan daha þiddetlidir. Allah, her samimi müminin sevgilisidir. O’nu darýltmak, O’ndan uzak olmak çok büyük bir azaptýr, acýdýr. Ýþte takva sahibi mümin bundan þiddetle kaçýnýr.
736 
 Hicret, Zulme Direnmek, Zincirleri Kaldýrmaktýr  (Fuat Türker)

Benzer bir durumla karþý karþýya kalsak, Kur’an’da hicretleri anlatýlan müminlerin gösterdikleri güven ve teslimiyeti gösterebilir miyiz? Bir anda yaþamýmýz boyunca kurduðumuz düzeni, sahip olduðumuz herþeyi, yalnýzca Allah’ýn hoþnutluðu için býrakýp, kararlýlýkla O’na yol alabilir miyiz?..
737 
 Onlarýn Kalpleri Tutkuyla Oyalanmadadýr  (Fuat Türker)

Allah’ý anmaya, namaz kýlmaya, insanlara iyiliði emretmeye zaman bulamadýðý mazeretine sýðýnan bir kiþi, örneðin televizyon karþýsýnda saatlerini düþüncesizce israf edebilir.
738 
 Allah"ýn Yardýmý Pek Yakýndýr  (Fuat Türker)

Dünyada ve ahirette insanýn tek bir gerçek dostu vardýr. Bu dost her an onunla beraberdir, onu hiçbir zaman býrakmaz, asla terk etmez, her zorlukta yanýndadýr, yakýnýndadýr, ona destek ve yardýmcýdýr. Doðduðu andan sonsuza kadar onunla birliktedir.
739 
 "Batýn"ý Görebilmek  (Fuat Türker)

Þekilcilik dine de girmiþtir. Toplumun bir kesiminde zamanla gerçek Ýslam inancýnýn ve ibadetlerin anlamý boþaltýlýp þeklen yaþanan bir din geliþmiþtir. Yaþanan, Kur’an hükümlerinden uzaklaþmýþ, insanlarýn kendi yorumlarýna, hurafelere dayalý, baðnaz ve þeklen yaþanan bir dindir.
740 
 Temiz Akýl Sahibi miyiz?  (Fuat Türker)

Allah’ýn dosdoðru yoluna tam olarak uyan, Kur’an hükümlerini bir ucundan deðil titizlikle yerine getiren, vicdanýna tabi olan ve Rabb’inin sýnýrlarý içinde yaþayan samimi inanan insan, temiz akýl nimetiyle ödüllendirilir.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38  Sonraki Sayfa




son eklenenler

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.