..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Çocuklarýn eðitimi, zaman kazanmak için nasýl zaman yitireceðimizi bilmemiz gereken bir meslektir. -Rousseau
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Din
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Ýblis
Mesut Kuntan
Þiir > Baþkaldýrý

"ÝÇÝNDEKÝ ÝBLÝSE" SAÇMA SAPAN BAKIÞLARLA ÝZLÝYORSA BEDENÝNÝ KARANLIÐIN TAM ORTASINDAN ÇEKÝYORSA ELLERÝNÝ TUTUNDUKÇA RÜZGARINA SOÐUK GÜLÜÞLERÝYLE DANS EDÝYOR ÇILDIRMIÞ GÝBÝ ÇATLAK HANÇERÝYLE ÖYLE BAKMA, GÖKYÜZÜNE YAKMA GÜNEÞLERÝNÝ ÝSYAN ETME, ÝÇÝNDEKÝ ÝBLÝSE ÖYLE BAKMA, GÖKYÜZÜNE YAKMA GÜNEÞLERÝNÝ ÝSYAN ETME, ÝÇÝNDEKÝ ÝBLÝSE ÖYLE BAKMA... HAYAL MEYAL RÜYALARLA GÝZLÝYORSA BENLÝÐÝNÝ DÖN LANETÝN DÖN KIYISINDAN SAVU

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Din
81 
 Kelimeler - Kavramlar - Hubbun Nebi - Aþk  (MUSTAFA ESER)

ANAM BABAM SANA FEDA OLSUN YA RESULULLAH
82 
 Muhammed Suresi 4. Ayette "Boyunlarýný Vurun" Deðil, "Gözetleme Yerlerini Vurun" Der  (Mehtap Gözükan)

IÞÝD'in yaptýðý katliamýn kaynaðý Kuran deðil, uydurma sözde hadislerdir. IÞÝD, müslümaným diyenlerin kafasýný kesiyor. Oysa Allah ayette; "Kim bir mü'mini kasýtlý olarak öldürürse cezasý, içinde ebedi kalmak üzere cehennemdir. Allah ona gazaplanmýþ, onu lanetlemiþ ve ona büyük bir azab hazýrlamýþtýr.'' (Nisa Suresi, 93)diyor. ''IÞÝD gerçek müslüman'' diyenler, bir de bu ayetler üzerinden baksýnlar...
83 
 Hayat Yaþadýklarýmýzla Öldükten Sonra Yüzleþmedir.  (Mehmet Aluç)

Hayat yaþadýklarýmýzla öldükten sonra yüzleþmedir. Bu böyle biline, yoksa yaþa hayatý istediðin gibi yaþa ne hesap soran-Hâþâ- bir yaratan var misali yaþamak deðildir bu hayat. Ýmanýn gereði olarak bunu bilmeyi bize öðretendir Ýslam’dýr, bu iman ile…
84 
 Sevgi Ebediyettir  (mahinur alihanoðlu)

Sevginin gücüne inanýyorum...O sevgi ki, Allah insaný alaktan yarattý...Görüntüsü bir kan pýhtýsý da olsa özünde sevgi var insanýn...O sevgi ile hücreler bölünüyor...O sevgi ile bebek taþýnýyor....O sevgi ile doðan bebek pisliðinden arýndýrýlýp kucakta em
85 
 Kur'an'dan Sorulacaksýnýz  (Fuat Türker)

Birçok insan -Kuran’ý hiç bilmiyor da olsa- Allah’a inandýðýný söyler. Allah’ýn Kendisini tanýttýðý Kuran’dan yüz çeviren kiþi, Allah’ý nasýl tanýyýp, gücünü gereði gibi takdir edebilir? Kur’an bir çok ayetinde bu kiþilerin gerçekte iman etmediklerini bildirir:
86 
 Uzaktaki Sevdiðim  (ayþe kaya)

Bir sevdiðim var uzakta. Sadece senede bir defa gelir. Tüm sene gelmesini dört gözle beklerim, zamaný iple çekerim. Öyle cömert öyle cömerttir ki; hep eli kolu dolu gelir, aklýma bile gelmeyen hediyeler getirir. Hayatýmý bahara çevirir. Hiç o varken ki gibi mutlu geçiremem günlerimi. Ancak bir ay kalýr fazla kalamaz. Öyle alýþýrým ki ona gitmesini istemem, ama mecburdur gitmeye. Kendini özletmeyi ve bekletmeyi sever, hem düþüncelidir de “Yarýn bayram, benimle buraya kadar. Bayramýný diðer sevdiklerinle geçir. Ben sana yük olurum.” der. Gözyaþlarýyla ayrýlýrýz.
87 
 Ramazan Bereketi  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Ramazan rahmet ve bereket ayýdýr. Bu ayda zenginler fakirleri daha iyi anlama imkâný bulur. Çünkü ramazanda belli süreler içerisinde aç kalan insan, açlýðýn ne demek olduðunu daha iyi kavrar. Zenginler maddî durumu kýsýtlý olan kiþilerin, ömürleri boyunca bu güçlüklere nasýl katlandýðýný sezerler. Onlara karþý merhamet duygularý geliþir. Elindeki imkânlarýn bir kýsmýný onlarýn istifadesine sunarlar. Böylece zenginle fakir arasýnda örnek bir sevgi ve dayanýþma yaþanýr. Ne fakir zengini kýskanýr, ne de zengin fakiri hor görür. Böylece sosyal hayatta huzurlu bir yaþamýn formülünü bulmuþ oluruz. Hayat zindan olmaktan çýkar huzur sýðýnaðý haline dönüþür. Her iki dünyamýz da mamur olur.
88 
 Geçmiþi Yad Edip, Þimdiye Sitem Etmektense, Þimdi Ýman Dileyip, Geleceði Güzelleþtirmek Zamanýdýr  (Orhan TURAN)

Çekinme Kur’an-‘da Allah’ýn sözüdür bu “Cihat” de, “Kýyam” de, “mücahit” de “Taðutlarýn hükümranlýðý sürmez, sürsede bize rahat yok” de… Dilin dönmez olur hadi söyle… Tevhid’i bir hatýrla… “La” Zulme de, zulme rýza gösterene de Sýradanlaþtýrdýðýn o kelimeyi bir daha tekrarla… Belki Bilal’i Habeþi gelir aklýna… Tuzlu deve derisine yatýrýlýrken, göðsüne yüklenen taþlarýn altýnda buna benzer bir þeyler söylemiþti!.. “La” Yok ondan baþka ilah…
89 
 Bir Baþka Candýr Ölüm  (Fuat Türker)

Yaþýmýz kaç olursa olsun, hepimiz ölüme ayný yakýnlýktayýz. Ýnsanlarýn bir taraftan ölürken, diðer taraftan yenilerinin dünyaya geliyor olmasý bizi gaflete düþürmemeli. Hiç doðan olmasaydý, sürekli ölümlere þahit olsaydýk ve çevremizdeki insanlarýn sayýsý gittikçe azalsaydý, nasýl panik olurduk.
90 
 Her Sabah, Günü Allah'a Adamak  (Fuat Türker)

Oysa o sabah, dünya hayatýnda kiþi için belirlenmiþ son günün ilk saatleri olabilir. Ani bir kalp krizi ya da bir trafik kazasý sonucu, insan bir daha hiç "sabah" yaþamayabilir.
91 
 Er - Rab  (Mehmet Akif Uçar)

Allah’ýn en belirgin ve en nadide sýfatlarýndan biri olan Er-Rab isminin kelime manasý; terbiye eden, törpüleyen, sivrilikleri kazýyan ya da göstererek ve yaþatarak öðreten gibi anlamlara gelmektedir.
92 
 'Müþrikleri Bulduðunuz Yerde Öldürün' Ne Demek?  (Mehtap Gözükan)

Ateist arkadaþlarýn en çok takýldýðý, dile getirdiði ve inkarlarýna sebep gösterdikleri ayetlerden biri, Tevbe suresi 5. ayettir. Burada geçen ''müþrikleri bulduðunuz yerde öldürün'' ifadesini alýp, ''Ýslam (haþa) vahþet ve savaþ dinidir'' diye lanse ederler. Oysa Tevbe suresinin ilk ayetlerinde müþriklerin anlatýldýðý bölüm, hoþgörünün en üst seviyesinin tecellisidir.
93 
 Kadere Dair  (Fuat Türker)

Tevbe Suresi’nde, “Allah’ýn bizim için yazdýklarý dýþýnda, bize kesinlikle hiçbir þey isabet etmez” buyrulur. O halde musibet geldiðinde feryat etmek yerine, Allah’a tevekkül etmeli. Ardýndaki hayýr ve hikmetleri görmeye çalýþmalý.
94 
 Ölüm..!  (Mehmet Akif Uçar)

Allah, hayatý da ölümü de biz canlýlar için var etmiþtir. Zira insan, melek, cin, hayvan ya da bitki, hepsi ölüme mahkûmdur. Yani her canlý bir gün mutlaka ölüm gerçeði ile karþýlaþacaktýr. Ölüm meleði olan Azrail bile elbet bir gün ölecektir. Hayatta kalan sadece bütün varlýklarýn tek ve hakiki sahibi olan Allah Teala olacaktýr ki, o ebedidir ve asla hiçbir zaman ölmez.
95 
 Alýþkanlýk Mekanizmalarý  (Fuat Türker)

Oysa yeryüzündeki tüm varlýklarda sayýsýz yaratýlýþ mucizesi vardýr. Detaylardaki mucizeler, tüm canlýlýðýn yapýtaþý olan atomlarda baþlar, olaðanüstü denge ve düzene sahip gökyüzü, galaksiler, Güneþ, insan vücudu, bitkiler, daðlar, denizlerdeki sayýsýz detay ve özelliklerle devam eder.
96 
 Þeker Bayramý Nereden Geliyor?  (Hulki Can Duru)

Ýslamiyet’teki þeker bayramý, bayramda þeker daðýtma ve konuklara þeker ikram etme geleneðinin kökeni IV.cü yüzyýl Hristiyan geleneklerine ve oradan da çok eski Ýskandinav mitolojilerine kadar uzanýr. Efsaneye göre baþ tanrý Odin’in sekiz bacaklý uçan atý Sleipnir için çocuklar çoraplarýn içine havuç ve þeker koyup her yýlbaþý duvara asar, Odin de çocuklara þekerlemeler, tatlýlar ve hediyeler verirmiþ.
97 
 Dua Ýbadetin Beyni ve Ýliðidir  (Fuat Türker)

Örneðin beynimiz; öyle bir iletiþim aðýna sahip ki yeryüzünde 100 milyar kullanýcý bu iletiþim aðý yoluyla haberleþiyor. Orada trilyonlarca baðlantý gerçekleþiyor, dahasý bilgisayarýmýzdaki gibi baðlantý sorunlarý yaþanmýyor.
98 
 Ölülere Kuran Okunmaz, Kuran Diriler Ýçindir  (Mehtap Gözükan)

Halk arasýnda yanlýþ bilinen bir konuyu ayetlerle delillendirerek anlatmak istiyorum. Toplumumuzda ölen kiþinin mezarý baþýnda Kuran okumak ya da ilerleyen zamanlarda Kuran okuyup ölünün ruhuna göndermek gibi bir takým adetler vardýr. Ancak bilinmelidir ki ölen kiþinin amel defteri ölümüyle beraber kapanýr. Ve herkes, hayattayken -kendi- yapýp ettiklerinden sorumludur. Bir baþkasýnýn amelinin diðerine faydasý yoktur. Þimdi bu konuyu soru cevap þeklinde biraz detaylandýralým...
99 
 Dabbe"tül Arz  (Mehmet Akif Uçar)

Arz, dünya dediðimiz yerkürenin tamamýna verilen isimdir. Yani daðlar, denizler, gökyüzü, yeryüzü, kara parçalarý, okyanuslar dünya çevresindeki atmosfer vb. bunlarýn hepsine arz denilmektedir. Ýþte bu arz diye isimlendirdiðimiz bölgede meydana gelen olaðan üstü olaylara ise dabbe’tül arz diyoruz.
100 
 Ebabil Kuþlarý  (Elif Yavaþ)

Ebabil Kuþu, Fil Suresi

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38  Sonraki Sayfa




son eklenenler

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.