..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir gün karþýma biri çýkacak ve bana: "Herþey olmasý gerektiði gibi olmaktadýr, efendim" diyecektir. -A. Aðaoðlu, Yazsonu
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Dostluk ve Düþmanlýk > Aysun Güven




15 Kasým 2012
Zeus'un Kýzý; Truva Atý  
Aysun Güven
Yaradýlýþýmýz kavgayý kolay, dostluðu ve barýþý zor kýlmýþtýr. Yýkan ve yýkýlan, kendi iken insanýn, Truva atýnýn içine girecekler hangi taraftan olacak peki ?


:AEDA:
Sarhoþ umursamaz hiçbir þeyi. O an dünya onun için durmuþ, etrafýndaki hiçbir þey onu ilgilendirmemektedir. Çoðu herþeye güler ya da aðlar. Bir sebep yaratýr duygularýný kapalý kapýlar ardýndan çýkarmak için. Çünkü o an utanmaz, ar duygularý beynin en alt sýnýrlarýna itilmiþtir. Yapýlabilecek tek þey bu fýrsatý deðerlendirip karþýdaki bu duygularýn sebebi olmasa bile onunla paylaþmaktýr. Yaratýlan bu hava, onun gerçek dünya ile iliþkisini, acý kavramý dýþýnda sýfýra indirmiþtir. Alkol kendinden beklenileni yapmýþ, içeni baþka bir dünyada kahraman, zavallý, cesur, yitik, ezilen, güçlü ya da saldýrgan yapmýþtýr. Tüm bunlar kýsa süreli sefahat-bazýlarý için-sabah mide bulantýlarý ile gerçeðin en kötü güneþi ile aydýnlanýr. Yapýlabilecek en iyi þey, bulantý geçer geçmez, tekrar onun sihirli dünyasýna girmektir. Günümüzde ne kadar insanýn bu dünyadan medet umduðunu bilseniz þaþarsýnýz. Zaman zaman da hak vermiyor deðiliz çoðuna yaþadýklarýmýza ayýk kafayla direnmek, katlanmak bazen dayanýlmaz oluyor. Hatta bazen o kadar ileri gidiyoruz ki, acaba sarhoþ mu sarhoþ yoksa ayýk mý sarhoþ bilemiyoruz.
Yazmak istiyor herkes, heryere, herþeye, duvarlara, facebook veya twitter’a, bloglara konuþmuyor, yazýyor. Ýster edebi ister deðil, bir sarhoþ gibi ne düþündüðünü açýkça paylaþmak, kendisi gibi düþünenleri öðrenmek istiyor biraz da. Duvarlarýn arkasýnda kendisi gibi düþünüp, öyle davranmak isteyen birileri olduðunun farkýnda. Onlarla buluþmak için zaman kolluyor. Bir canlýya dönüþen bileþenler gibi biraraya gelmeye uðraþýyor. Yürüyen, konuþan, hisseden ve düþünen milyonlarca canlýdan(hücreden)oluþan bir beden vücuda gelmeye çalýþýyor. Bölünüyor zaman zaman, dikkati daðýlýyor, ama bir süre sonra tekrar kýpýrdanmaya baþlýyor.
Artýk iþ bir Truva atý inþa etmeye kalýyor. Ýnsan insan olmak için yüzyýllarca uðraþtý. Kötü kavramý da onu piþirmek için kullanýldý. Çünkü iyiliðin, metafiziksel bir kabul görmesi için-iyilik nezdinde tüm olumlu insan yönlerini kastediyorum-onun da bir þeylerle yüzleþmesi gerekiyordu. Niçin Hollanda’da, insanlar, yollarý gece de aydýnlatacak tekniklerle, akýllý yolu keþfederken, Ortadoðu’da Mýsýr Piramitlerini ve Sfenks’leri yýkmakla tehdit ediyorlar birbirlerini ? Bir þeyler deðiþirken, bir þeyler niye deðiþmeden kalýyor ? Felsefe bilmediklerinden mi, yoksa matematik , merhamet eksikliði mi yoksa teknoloji mi?
Yaradýlýþýmýz kavgayý kolay, dostluðu ve barýþý zor kýlmýþtýr. Þöyle bir gerçekte vardýr ki; karþý tarafýn samimi ve yapýcý olmadýðýnýza inandýðýnýz durumlarda, asla memnuniyet dolu ifadeler çýkmaz ortaya. Yýkan ve yýkýlan, kendi iken insanýn, Truva atýnýn içine girecekler hangi taraftan olacak peki ?



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Zeuskýz; Sosyal Ýkilem - Truman Show
Bu Ülkeyi Tanýdýnýz mý?
Küçük Arý
Zeus'un Kýzý; Çýkýþ
Varolmak Yaþamaksa Ölmek Ölmek mi
Þüphe
Zeus'un Kýzý; Matmazel Julie
Aþk/elif Safak
2000 - 2010
Mevlana'nýn Aþký

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Kara Mizah [Þiir]
Irmak [Þiir]
Bütün Yolculuk Boyunca Hasret Ayrýlmadý Benden - Bir Ucu Bir Kuyuda Kaybolan Rüzgarlý Bir Þosede [Þiir]
Ýnsana Dair [Þiir]
Bir Dolu Bir Boþ [Þiir]
2011 Yeni Doðan [Þiir]
Doðum Günüm [Þiir]
Doðum Günüm [Þiir]
Derdim Bu Olsun [Þiir]
Ne Diyeceðimi Bilemedim [Þiir]


Aysun Güven kimdir?

hayatýn içine sýðamayanlar kitaplarýn içine sýðabilir.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Aysun Güven, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.