"Yarın ne okuyacağını bilmeyen bir yazar, bugün ne yazacağını bilmeyen bir tanrıdır." - Umberto Eco (kurgusal)"

Küçük Arı

Hayatın kendiliğinden gelme özgürlüğü içinde hapsi, diğerinin sonradan hapsolmuş hayatının içinde özgürlüğünü keşfi.

yazı resimYZ

KÜÇÜK ARI
CHRİS CLEAVE

23.05.2011

Küçük arı, özgürlüğün diğer ismi, özgür olmanın tadını tekrar esarete giderken alan küçük bir kadının hikayesi.Kadın diyorum çünkü yaşı karşılaştığı zorluklarla kıyaslandığında çok yaşlı bir kadın.
Kitap, Nijerya da yaşanan petrol savaşlarının bölge insanının geleceğini ve bugününü nasıl kararttığını kara mizah yolu ile gözler önüne seriyor.Diğer yandan buna göz yummamaya karar vermiş hayatı da kendi kadar karmaşık bir kadın.Kimselerin rüyalarında göremeyeceği hayatları yaşayan çocuklar ve tek derdi çizgi film kahramanı olmak isterken kendini reddeden çocukların ironik karşılaşması.
Hayatın kendiliğinden gelme özgürlüğü içinde hapsi, diğerinin sonradan hapsolmuş hayatının içinde özgürlüğünü keşfi.

KİTAP İZLERİ

Kapak Kızı

Ayfer Tunç

Ayfer Tunç’un "Kapak Kızı" Romanı: Çıplaklığın Katmanları ve Toplumsal Yüzleşme Ayfer Tunç’un ilk olarak 1992’de yayımlanan ve daha sonra "zemin aynı zemin, inşa aynı inşa"
İncelemeyi Oku

Yorumlar

Başa Dön