..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Doðaüstü henüz anlayamadýðýmýz doðal þeylerin adý. -Elbert Hubbard
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Sevgi ve Nefret > Hakan Yozcu




19 Mart 2014
Sevgiyle Bakmak Her Þeye  
Hakan Yozcu
Gençlerin uyuþturucuya, alkole, kumara bulaþmamalarý için ve bunlardan uzak kalmalarý için birebir sohbetler yaptýklarýný, onlarý telkin etmeye çalýþarak, bunlarýn zararlarýný anlattýklarýný söylüyor. Özellikle günümüzde bir çýð gibi herkese saran bet ofislerinden mutlaka uzak kalýnmasý gerektiðini dile geitiriyor.


:AECA:

Demet demet sevgilerle
Dosta doðru gider gönül
Kardeþ olup övgülerle
Dosta doðru gider gönül.

     Cumartesi günü çok sevdiðim, saydýðým Mansur Öztürk abimizi ziyarete gittim. Uzun zamandýr bunu planlýyordum kafamda. Çünkü onu çok özlemiþtim.
     Mansur Öztürk, Gazimaðusa’da yeni kurulan Sevgi, Dostluk Ve Kardeþlik Derneði’nin baþkaný... Kendisi TC Baþbakanlýk Vakýflar Genel Müdürlüðü’nden Emekli Baþmüfettiþ...
     Vatandaþ olduktan sonra Gazimaðusa’ya yerleþmiþ. Sevgi Dostluk Ve Kardeþlik Derneði’ni kurmuþ. Sevginin, dostluðun ve kardeþliðin gücüne inanmýþ bir kiþi Mansur Öztürk. “Ýnsanlarý birbirine baðlayacak olan, onlarý kenetleyecek olan ve huzura eriþterecek olan tek þey sevgidir. Ýnsanlarýn baþka bir þeye ihtiyacý yok “diyor.
     Derneðin amacýný sorduðumda “Toplumumuzu sevgi ve kardeþlik duygularýyla birbirine baðlamak, kaybolan deðerlerimize sahip çýkmak, geçmiþimize bakarak, geleceðe ideal insanlarýmýzý ve güçlü bir toplum yaratmamýzý saðlamak, moral deðerlerimizi yüksek tutmak, her þeye sevgi, saygý ve hoþgörüyle yaklaþmayý öðrenmek, her alanda baþarýlý, doðru,dürüst, saðlýklý , huzurlu, kendinden emin, yarýnýndan güvenli , çalýþkan bireyler yetiþtirmek...” diye sýralýyor.
     Mansur Öztürk ile derneðin faaliyetleri hakkýnda konuþuyoruz. Yeni bir dernek olduklarý için henüz ayakta durmaya çalýþtýklarýný, ama insanlarýmýzýn kendilerini tanýyýnca ilgi gördüklerini ve böylece her geçen zaman içinde daha da tanýnacaklarýný belirtiyor.
Gençlerin uyuþturucuya, alkole, kumara bulaþmamalarý için ve bunlardan uzak kalmalarý için birebir sohbetler yaptýklarýný, onlarý telkin etmeye çalýþarak, bunlarýn zararlarýný anlattýklarýný söylüyor. Özellikle günümüzde bir çýð gibi herkese saran bet ofislerinden mutlaka uzak kalýnmasý gerektiðini dile geitiriyor.
Mansur Öztürk, Þu an adada aileler arasýnda boþanmalarýn çok fazla olduðunu,bu nedenle ailelere ziyarette bulunup güçlü bir aile olmasý için telkinlerde bulunduklarýný, aile içinde güven, sadakat , sevgi ve saygýnýn en önde olmasý gerektiðini anlattýklarýný, bu sohbet sonunda da onlardan büyük ilgi gördüklerini belirtiyor.
Sohbetimiz sýrasýnda derneðin gücü oranýnda bazý ihtiyaçlý öðrencilere yardým edildiðini, onlara cep harçlýðý verildiðini, bunlarýn da bazý hayýrsever zengin iþadamlarý tarafýndan karþýlandýðýný öðreniyorum. Ýlerde bu hayýrsever iþadamlarýnýn destekleriyle bu tür öðrencilere burslar da vermilmesi düþünülüyor.
Dernek, belirli zamanlarda akademisyenler tarafýndan konferanslar da veriyor. Çeþitli konularda halký bilinçlendirmek ve onlarý bilgi sahibi edinmek amacýyla iþin uzmanlarý getirtilip seminerler, konferanslar verdiriliyor.
Son olarak Mansur Öztürk þunlarý söylüyor: “Adýmýzý dernek olarak duyurmaya baþladýk. Bölgede sevgi ve takdir görüyoruz. Çünkü biz her þeye sevgi ile yaklaþýyoruz. Hiç bir siyasi parti ile ve hiç bir dini teþkilatla baðlantýmýz yok. Bunlardan tamamen uzak duruyoruz. Siyaset girdiði zaman derneðin biteceðine, yok olacaðýna inanýyoruz. Biz, herkesi kucaklýyor ve herkese sevgiyle yaklaþýyoruz.”
Gerçekten sýcak sohbetimiz, sýcak çay eþliðinde doyumsuz oluyor. Ne kadar çok çay içtim bilmiyorum. Ama tadý damaðýmda kaldý doðrusu. Ben de bu doyumsuz sohbeti sizlere taþýmak istedim.
Ýnsanýn hiç bir karþýlýk beklemeden, her þeye sevgiyle bakmasý ne kadar güzel...
Sevgisiz kalmayýn...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve nefret kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sevgi ve Dostluk Konferansý
"Don" Meselesi Deðil Aslolan
Hepimiz Türküz, Hepimiz Kýbrýslýyýz
(Hakemlere) Lütfen Biraz Dikkat

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Cevahir Caþgir’den "100süz Þiirlerim"
Orhan Pamk'un "Kar" Romaný
ve Ýlk Bölüm Yayýnlandý
ve Ýlk Bölüm Yayýnlandý
Boyacý’ya Büyük Ýlgi
"Bitemeyen Proje" Üzerine
Beþik Gibi Sallandýk
Nkl Sanat Gecesi Büyük Ýlgi Gördü
Ýlk Yerli Operamýz: Arap Ali Destaný
"Kýrmýzý Pazartesi" Romanýnýn Düþündürdükleri

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yüreðimde Ýhtilal Var [Þiir]
Hayat Seni Çözemedim [Þiir]
Helallik Ýstiyorum [Þiir]
Yörük Kýzý [Þiir]
Nasihat 2 [Þiir]
Seninle Olayým [Þiir]
Geliyoruz [Þiir]
Nasihat [Þiir]
Aþk Var mý? [Þiir]
Minik Bir Þaire Rastladým [Þiir]


Hakan Yozcu kimdir?

1964 doðumluyum. Kuzey Kýbrýs'ta yaþýyorum. 1988 Erzurum Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatý Bölümünden mezun oldum. 20 yýl çeþitli okullarda edebiyat öðretmenliði yaptým. Uzun yýllar Yenivolkan ve Güneþ Gazetelerinde köþe yazarlýðý yaptým. Þu an Habearkýbrýslý ve Güncelmersin Gazetelerinde yazýyorum. Birçok internet gazete ve sitelerinde yazýlarým yayýnlanýyor. Þiir, öykü ve tiyatro oyunlarý yazýyorum. Bu alanlarda çeþitli ödüllerim var. Kendime ait basýlmýþ "Güzel Bir Dünya" ve "Mesela Baþka" isimli iki adet öykü kitabým var. 7 tane tiyatro oyunum var. 6 yýl Kýbrýs Türk Devlet Tiyatrolarý Genel Müdürlüðü görevinde bulundum. Halen Baþbakan Yardýmcýlýðý Ekonomi, Turizm, Kültür Ve Spor Bakanlýðý'na baðlý Müþavirim.

Etkilendiði Yazarlar:
...


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Hakan Yozcu, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.