..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Egoistlerin en güzel yaný baþkalarý hakkýnda konuþmuyor olmalarý. -Lucille S. Harper
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Unutulamayan Dönemler > Birkan ASKAN




2 Ocak 2003
Assos kýyýlarýnda iki melek  
Pi ile düþsel yüzleþmeler..

Birkan ASKAN


‘Gözlerim Assos benim..’..Bulutlara uzatýyorum ellerimi../Ufukta incelen çizgiyle../ Lesbos (Midilli) geceden yazýlan þiirini okuyor gökyüzüne../Güneþ parýltýsýnda seviþiyor deniz../


:CEDD:
Assos kýyýlarýnda../felsefesi sevdanýn../Pi ile düþsel yüzleþmeler..

Melekleri taþýnýyor gecenin../Suskun kýrlangýçlar uzaklara göç etmiþ../Bir yalnýzlýk alýyor sevdanýn yerini../Yoldayým../Görebildiðim en uzak noktada ýþýklarý evlerin.. /Tabelalarý okunmayan bir yolculuk../Balýkesir’in batýsýna sürüklüyor beni düþler../ Daðlarýn yamacýnda../bekleyen aþk için../belki de bu özlem..daha ötesi../Edremit’i bir nefeste soluklanýyor içimdeki zaman../Zeytin aðaçlarý karþýlýyor beni kýyýda../ Yol üzerine bakan günebakanlar../Gözlerim..sahibini arýyor../Ardýndan Hindibalar, devedikenleri, renklerini geceden saklayan gelincikler../Yol bitmek bilmiyor../Oysa çabalamak gerektiði../varmak adýna../sarýlmak../özlemleri gidermek amacýnda.. gecenin sessizliðine karýþýyor dinlediðim müzik../Camý araladýðýmda ayaklarýma vuruyor rüzgarýn yüzü../..’Nihayet gelebildin’..diye yazýyor kýyýdaki tabelada.. /gözlerime bir halüsinasyon darbesi../Durup geri geliyorum o kimsesizlikte.. /Tekrar okumak için ne yazdýðýný../..’Hiç gelmeyeceksin sandým’../.. ‘Nerelerde kaldýn.’../Ýnanasým gelmiyor../’Olmaz böyle birþey’ benzeri kelimeler dökülüyor dilimden../..’Olur olur..ben Assos..Hoþgeldin.’../..’Hoþb..’ ../devam ediyorum karanlýkta yoluma../..Hiç konuþmadýðým kadar konuþmaya baþlýyorum kendimle../ Sorular soruyorum../Gülüyorum../arada bir de aynadan arkaya bakýyorum../ sanki tabelanýn peþimden geleceðini düþünerek../..’Ben Assos..Hey beni neden beklemiyorsun’..’Hadi caným olmaz böyle birþey../Kendime çimdik atarak, müziðin sesini biraz daha açarak../Uyanmaya çalýþýyorum../..’Günaydýn’ diyerek, ellerimi tutuyor birisi../Arkasýndaki güneþ’ten yüzünü seçemiyorum../’Gel hadi’..’Gidiyoruz’ ‘Nereye’.. ya da ‘Sen kimsin’ bile diyemeden gülhatmiler arasýndan bir yokuþu týrmanýyoruz../’Kimsin’ dediðimde../’Ben Pi..Burasý Assos’../Öylece kalýyorum, bütün gece, yol boyunca kendimle konuþan dilim../suskun../gözlerim Assos../ve ellerim../bir sýcaklýðý çekiyor içine../Avuçlarýma biriken yaðmur’dan, kýrlangýçlar su içmeye çalýþýyor sanki../..Tutup çekiyor beni kendine../’Gözlerimin içine iyi bak þimdi.’..’Ne görüyorsun..söyle bana.’../’A..aa..a’..’Evet doðru tahmin ediyorsun..’.. ‘Gözlerim Assos benim..’..Bulutlara uzatýyorum ellerimi../Ufukta incelen çizgiyle../ Lesbos (Midilli) geceden yazýlan þiirini okuyor gökyüzüne../Güneþ parýltýsýnda seviþiyor deniz../Bu hava..Bu koku../Bu rüzgar..Bu dokunuþ../Anlatýlýr gibi deðil asla../Yazmakta bile zorlanýyorum../Yaban kekiklerinin bakýþlarý arasýndan Liman’ý görüyor gözlerimiz../Biliyorum gözlerin Assos../Yüreðim sen../..Birbaþýna kalýyor duygularýmýz bu sessizlikte../Rüzgar öpüyor kanatlarýmýzý../..Aristo’nun dinlendiði çeþme baþýnda bir çoban..melodisini çalýyor Eski Agora’nýn../Bu toprak..siliyor yorgunluðu yüzümüzden../Gözlerine baktýkça daha çok sen oluyorum../Deniz’e karþý..kimbilir kaç þiir okuyorum sana../Ýçinde seni sakladýðým../Kahve molasý../.

Platon görseydi þu halimizi../Ya da Aristo yazarmýydý yine de, Hermias’ýndan baþka þiir../Hiç yazmadýðý halde../Ýçimden Lesbos’a kadar yüzmek geçiyor seninle../Arada bir dinlenerek../Yüzerken bile gözlerine gülerek../Martýlarýn geniþ kanatlarýnýn gölgesi vuruyor üzerine../Lesbos kollarýný açýp beklerken bizi../.. Böyle olmalý yaþamak seni../Böyle yaþamak gerek gözlerini../Lesbos’un kýyýlarýna vardýðýmýzda../Ýlk kez öpüyorum düþlerinden çýkarýp seni.. /Utanýyorum bir parça.. Bir parça kapanýyor gözlerim../gözlerin üzerine../..Athena tapýnaðýnýn <Dor> kalýntýlarý arasýndan geçiyoruz elele..

/Ne çabuk geçiyor zaman../Geceye dönerken yüzümüz../Homeros ‘Ýlyada’sýndan okuyor bize Assos’u../ve Akhilleus’un Truva seferindeki yaðmacý tavrýný.. /..Aðlýyorsun../Gözlerindeki Assos aðlýyor gözlerime dokunarak../Yüreðim yanýyor gecenin koynunda../’Gidiyor musun’ ..’Evet..gitmem gerek’ diyorum..’..’Hayýr gitme’../..

Yankýlanýyor sesin yüzümde../Yüzüm dönerken yollara..gece içinde.. /Öpüyorum son kez durgunluðunu../’Böyle suskun durma’ diyerek../Çýkýyorum yollara..’Beni asla unutma’.. /Camý aralýyorum yine../Rüzgar ýsýtýyor nefesiyle bedenimi.. /Farkediyorum.. /Çýkýþtaki tabelanýn önünde duruyorum yine..’Tekrar beklerim’..’ Olur gelirim yine elbet birgün’..’Al gözlerim sende kalsýn’.. Uzanýp alýyorum gözlerini..Aðlýyor Assos../Gelde dayan buna../..Gülhatmiler el sallýyor bana.. /Devedikenleri..Hindibalar../Kekik kokusunu daha çok duyuyorum havada þimdi../ve gelincikler../daha mý renkli yoksa../..Assos daha mý ben þimdi.. /Ve yol üzerindeki iþaretlere karýþarak../Dönüyorum kendime../Düþlerime../Bir kez daha gelmek üzere..yüreðime iþlediðim yüreðinle../Bir þiirimi býrakýyorum rüzgarýn diline../..Kayboluyorum gecenin ýþýklarýna sarýlarak../..verdiðim sözle.. /..

Tahta iskelede þafak../beklerken../Söylesene bana.. /Kaç gün yüzü gördün sen, /Fýrtýnasýnda denizin,/Bulutlar toplanýyor../Gökyüzüne doðru../Yüzünden.. /Þimdi gözlerim Assos../Gözlerinden../Aðýr aðýr dönüyor balýkçýlar../Motor sesleri Lesbos, Martý çýðlýklarý../Þarkýsýnda halen geceler../Bütün þiirler deniz’e../Senin dilinden../ Oysa aklýmdan gitmedi, /Bu ayrýlýk../Bu yalnýzlýk../Söylesene bana../Nasýl okurlar aþk’ý böyle sessiz, /Sensiz../Bende kalan../Düþlerinden../Bir anlýk..

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Assos ben olsaydým!..
Gönderen: Tayyibe Atay / Bolu
5 Ocak 2003
Merhaba Edebiyat ve Birkan Asakan! Yarým cümleler!..Dokunup kaçan!..Ebesi aþk!..Birkan Askan olmuþ saklanan:)))Ve keþke ben olsaydým Assos!..Yani bu kadar güzel bir dille anlatýlan...Yüreðine saðlýk üstadým!..Selam,saygý,sevgilerle..kolaylý gelsin efendim!..

:: assos iþte..!
Gönderen: pelin / izmir
3 Ocak 2003
ne söyleyebilirim ki, bilmiyorum..assos çok sevdiðim bir liman þehri benim için..öyle güzel, öyle aþkvari bir yer..bana assos\'u yaþattýn..hemde aþk\'la bezenmiþ bir þekilde..yaþamýþ gibi, tarihin kýrýntýlarýndan geçerek hemde..yüreðine saðlýk Birkan..ve assos\'u mutlaka yaþa, yaþamadýysan..çok etkilendim gerçekten..sevgimle..




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bir aþk'a kaç aþk sýðar..?/
Zahrad"a Bir Ýki...
Geldigim Yerden
Ýsmini unuttuðum bir zamandý
Sarýlmak gelir içinden
Ýstasyon
Öldümse senin için öldüm
Sen hayatýn bir ucundasýn
Suçlusun... /otur
Daha saklý bir yalnýzlýk

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yokluðuna adandým [Þiir]
Hüzünde eskiyen bir geceyim [Þiir]
Seni yaþamaktan dönüyorum [Þiir]
Deli Mavi [Þiir]
Çünkü [Þiir]
Yüzü koyun günaha [Þiir]
Ne Diyorsun [Þiir]
Düþdenizim [Þiir]
Vakitsizce [Þiir]
Pencereler [Þiir]


Birkan ASKAN kimdir?

Kim olmadýðýmý biliyorum en azýndan. . /Bir öncesizlik mi desem, bir sonrasýzlýk mý, ya da evvel zaman içinde bir masal. . /kahramanlarýnýn hepsi ölen. . /tarafýndan. . Kuru bir kuyu mu desem, gidemediðim bir uzak mý. . hiçbir an, göremediðim bir sevda mý, manasý olmayan bir bakýþ mý. . /bilemedim. . Ama herþeye raðmen, kim olmadýðýmý biliyorum. . /Artýk kullanýlmayan bir köprüden. . aþk’ý sallandýrýyorum. . Bilmem. . / Kimi anlatmak gerekir kendi yerime. . /ya da kim beni anlayabilir. . /Sadece kim olduðum mu önemlidir, yoksa kimse olamayacaðým mý. . /Bunu da bilmek gerekir. . / Birkan tekilden sakin, çoðuldan delidir. . /Kelimesiz deðildir. . /Kendidir. . /Kýsaca kim ne þekilde düþünürse, öyledir. . /Býrakýn öylece kalsýn. . /Önemsizdir. .

Etkilendiði Yazarlar:
Lorca / O. Auroba / M. Mungan / B. Brecht / E. A. Poe / Gülten Akýn / C. Süreya / E. Batur / H. Hesse / Nietzsche / C. Ersöz / P. Celan..


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Birkan ASKAN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.