..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bulanmadan ve donmadan akmak ne hoþtur. -Mevlânâ
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Gelecek > Birkan ASKAN




6 Ocak 2003
Sarýlmak gelir içinden  
Herþey onun yüzünden çizilir yüzüne..

Birkan ASKAN


Nedenlerini düþünüyorsun../Neden bu kadar uzak../neden bu kadar sessizlik..ve yalnýzlýðý zamanýn..herþeyin bir nedeni var elbet seni beklemekten../Belki hiç yaþamadýðýn birþey...


:DFCG:
Günce’den..(42)../Sarýlmak gelir içinden../sevildiðini bildikçe../daha çok.

Ne düþünüyorsun../þu saatte..’Arasam duyabilir miyim sesini..’/Arýyorsun sürekli.. ulaþamýyorsun.. /ve gecenin ardýnda birbaþýna kalýyorsun../ Bilmez misin nasýl parçalanýyor içim../geçici de olsa yalnýzlýðýn..nasýl da yakýyor düþlerini.. Uyusam belki de unuturum diyorsun../Unutamazsýn.. Gözlerin þimdi../O yorgun gözlerin, kelimelere daha da yaklaþýyor.. Burada olsa, yanýmda kalsa da, bir sarýlsam diye geçiriyorsun içinden../Anlýyorsun bir yerde yüzüne dokunan yalnýzlýðýn büyüttüðü zamaný..Teslim olmadan asla..ve unutmadan seni sevdiðini daha çok../Çünkü bütün acýlarý, sende yaþadýn en az onun kadar..Sende tüm acýlarýný yüreðine gömdün./Yaþamamak üzere..Ayný düþleri paylaþýyor þimdi seninle, elini tuttuðun..

Günce’den..(43)../Herþeyin olduðunu bilerek../onsuz olamadýðýnda..

Geçmiþi unutuyorsun bir anda../Sonrasý baþlýyor duygularýnda../Nasýlda sarýyor kelimelerin ardýndaki yürek seni../Biliyorsun..Baþka bir kentin sokaklarýna düþüyor içindeki özlemler../Kendine engel olamadýðýn bir bekleyiþ sarýyor uykularýný.. /Yolda, vapurda, arabada../hep kendini onun yerine koyuyorsun../Onun, senin herþeyin olduðunu bilerek daha fazla../Hiç bu kadar yaþamadýðýn, aþk’ýn o en ince ayrýntýsýna dek../Ýçinde biriken acýlarla, kapanmasý mümkün olmayan yaralarýnýn, ne kadar hýzlý bir þekilde iyileþtiðini hissediyorsun.. Zamaný aradan kaldýrýyorsun../ Yarýn için.. Tütsülenmiþ bir yalnýzlýk býrakýyorsun../Ýçinden, gözü kapalý geçip gittiðin gecenin avuçlarýna..

Günce’den..(44)../Kendisi olmak hayatýn../sevda adýna../herþeyden..

Yaþadýðýn kent seni býktýrýyor bir yerde../Bütün eþyalarýný, hatýralarýný býrakýp.. bütün yaþanmýþlýklarýný terkederek..yüreðinle kaçmak istiyorsun onun yanýna../ Görebildiðin tüm yüzlerin çok ötesine../Göremediðin bir yüz için../Korkularýn oluyor arasýra../Geçmiþinden kalan..yeniden yaþýyorsun zamanla../unutmak adýna yeniden paylaþýyorsun herþeyi..Beraber uyumak..beraber uyanmak istiyorsun bütün uykulardan../hatta hiç uyumamak..sürekli konuþmak, bakmak..dalýp gitmek gözlerinin rengine..Hiçbir mutluluða benzemediðini anlamaya çalýþýyorsun.. en azýndan çabalýyorsun bunca zorluða katlanarak..Pencerenden görebildiðin en uzak noktaya býrakýyorsun yüreðindeki yaðmurlarý..sevda adýna../Herþeyden vazgeçebileceðin bir bir sonra için../Sonrasýzlýk çekmek istemediðinden.. Deðerini biliyorsun birçok paylaþýmýn../Öncekiler adýna..Sonuçta, kendi kendine öðreniyor insan../Kendisi için bir baþkasýný yaþamayý../Bir baþkasýnda kendisi olmayý../.. Elvis costello..accidents will happen..

Günce’den..(45)../Orada bekliyor seni../sen biliyorsun../bildiðini..

Günün her saatinde özlüyorsun onu../Kahvaltýda, yolda, ofiste..canýn sýkýldýðýnda.. hiç ummadýðýn anda, aradýðýnda../duyuyorsun sesini..yanýnda olmasýný istiyorsun.. /Buluyorsun..Ne çok þey var konuþulacak..anlatýlacak..kelimelere sýðmaksýzýn../ Ciddiye alýyorsun hergünü artýk../Onun orada beklediðini biliyorsun../Birden fazla düþünce içinde..orada..birbaþýna../Fotoðraflarýna bakýp, tebessüm ediyorsun arada bir../su yüzünde ayýþýðý gibi../durmuyor zaman../bekletmeyen her sabahta../..

Günce’den..(46)../Terkedilmiþ bir kasabada../hayallerinin peþisýra../sen..

Bir hayalet gibi beliriyor gece../Nasýl da yaðýyor yaðmur..Sesine kulak veriyorsun caddenin..Kimsesizce..Iþýklarý sayýyorsun..kapatýp açýyorsun evlerin perdelerini../ kapýlarýný kilitliyorsun../bütün geçmiþini bir sýr gibi dosyalýyorsun..ve ulaþýlmaz olan en tenha yere býrakýyorsun../Baðlanmanýn hesaplarý geçiyor aklýndan../ Terkedilmiþ bir kasabada..sahile her zamankinden daha yakýn.. bir yalnýzlýðýn kenarýna oturuyorsun kaybetmediðin düþlerinle../ durgun bakýþlarýn, maviliði þimdi gökyüzünün..Hiçbir þey gidermiyor özlemlerini.. Gördüðün hiçbir yüz, hiçbir ifade.. daha çok savaþýyorsun olasýlýklarla../onu her anda, yaþadýkça kazanýyorsun oysa.. kaybetmeyi düþünmeden.. /Artýk hayaller böylesine korkutmuyor seni../..

Günce’den..(47)../Dokunmasa da../Öptüðü kadar hayallerinden../Seni..

Nedenlerini düþünüyorsun../Neden bu kadar uzak../neden bu kadar sessizlik..ve yalnýzlýðý zamanýn..herþeyin bir nedeni var elbet seni beklemekten../Belki hiç yaþamadýðýn birþey../belki bir çoðunun sana veremediði kadar fazladan../Kendini saklamýyorsun artýk..inandýðýn yüzün sýcaklýðýndan.. /hiçbirþeyin hayal olmadýðýna dair sorgulanýyorsun kendince../Birdenbire sona ereceðini düþünmüyorsun artýk../ Daha çok, hergün nasýl baþlanýlacaðýný../Sevda uzak olsa da ne farkeder../ düþündükçe herkesten daha çok seni..dokunamasa da sana.../öptüðü kadar hayallerinden../ kimsenin anlamayacaðý kadar..

Günce’den..(48)../Herþey onun yüzünden çizilir yüzüne../anlarsýn..

Birçok þeyin muhasebesini yaparsýn.. kendince.. /merak ettiðinden yola çýkarak, /daha çok onunla olmak../onunla yaþamak..belki bir dað tepesinde../belki kýyý kasabasýnda../onunla paylaþmak birçok þeyi..Birçok kelimeyi..birçok þiiri onun gözünden okumak../Acýlarýný perdelemek ve unutmak../Yaralarýný sarmak daha çok onun yüzünden../nefesinden hayat olmak..Bir hayat olduðuna kendini inandýrmak istersin daha çok../Duygularýný engelleyemezsin../Bunca yüzün içinde/nasýl onu bulduðunu.. nasýl ona ulaþtýðýný../nasýl denizlerinde fýrtýnalara yakalandýðýný../yaðmurlarýnda ýslandýðýný..Ondan hiçbir an, ayrýlmak istemeyiþini saklayamadýðýn gibi içinde../Saklayamazsýn aþkýný onun gözlerinde../Baktýkça suskun..Seni anladýðýný bilirsin../seni ne çok sevdiðini..seni ne çok paylaþtýðýný düþünerek.../senden hoþlanýr..seni sever inandýðýn müddetçe../Herþey onun yüzünden çizilir kendi yüzüne../anlarsýn..

Günce’den..(49)../Kim çýksa karþýna../hergünün o olduðunu bilerek..

Sevdiðin bir þarkýyý okumasýný istersin..dudaklarýndan../Bir þarkýyý dinlerken anlam ararsýn gözlerinde../Yorgun kalmadýkça aþktan../Her yazýlanda, onu anlatan bütün kelimeleri kendine çekersin..Hiçbirþeyin önemli olmadýðý zamanlarda../düþledikçe.. /Yanýnda olduðunu bilirsin../Þiirler yazarsýn../Þiirlerinde kendini ararsýn../Kimse anlamasa da..sen anlarsýn../Kim çýksa karþýna, gülüp geçersin artýk hayata.. /Hergünün onunla kaldýðýný anýmsadýkça../Yüreðinde..

Günce’den..(50)../Eskiyen bu kente../Yaðmurla doðar her uyanýþ..

En çok yaþayan bilir sanýrým../Yüzüstü býrakýlmýþ bir yalnýzlýðýn, gecelerini bir aþk yüzünden nasýl terkettiðini../Oysa yalnýzlýðý da sever insan../Hiç sevmesede yaþadýkça..Þimdi her yer suskun../Sabah yaðmurundan sonra..çýkan güneþin yüzünde çoðalýyor insanlar../Yaðmur’la yeniden doðuyormuþ demek, her kent kendi kimsesizliðine../Caddelerinde, rüzgardan kalan uðultusu dolaþýyor her uyanýþýn../Herkes birbirine çok baþka../ Herkes birbirine çok yabancý../Yalnýz biri.. bildiðin gibi..daha yakýn sana../Gördüðü tüm yüzlerden../birkez bile geçmeden..

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: ....
Gönderen: pi / izmir
29 Mayýs 2003
kimse düþünmek istemez neden bu kadar uzak../..neden bu kadar sessiz../..ve neden yalnýz bu zaman, diye..Yalnýzlýðýn sancýlarýný çeken bir yürek../..baþka kimi ister ki yanýnda, sevdiðinden baþka..bitmeli bu sessizlik../..kýsalmalý uzaklýklar. Harika bir anlatým Birkan..ne söylesem, sana az.. kaleminle kal..ve de sevgimle..




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn gelecek kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Vizyon Toplumu
23 Nisan'da kalan çocukluðumuz

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bir aþk'a kaç aþk sýðar..?/
Zahrad"a Bir Ýki...
Geldigim Yerden
Ýsmini unuttuðum bir zamandý
Ýstasyon
Öldümse senin için öldüm
Sen hayatýn bir ucundasýn
Assos kýyýlarýnda iki melek
Suçlusun... /otur
Daha saklý bir yalnýzlýk

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yokluðuna adandým [Þiir]
Hüzünde eskiyen bir geceyim [Þiir]
Seni yaþamaktan dönüyorum [Þiir]
Deli Mavi [Þiir]
Çünkü [Þiir]
Yüzü koyun günaha [Þiir]
Ne Diyorsun [Þiir]
Düþdenizim [Þiir]
Vakitsizce [Þiir]
Pencereler [Þiir]


Birkan ASKAN kimdir?

Kim olmadýðýmý biliyorum en azýndan. . /Bir öncesizlik mi desem, bir sonrasýzlýk mý, ya da evvel zaman içinde bir masal. . /kahramanlarýnýn hepsi ölen. . /tarafýndan. . Kuru bir kuyu mu desem, gidemediðim bir uzak mý. . hiçbir an, göremediðim bir sevda mý, manasý olmayan bir bakýþ mý. . /bilemedim. . Ama herþeye raðmen, kim olmadýðýmý biliyorum. . /Artýk kullanýlmayan bir köprüden. . aþk’ý sallandýrýyorum. . Bilmem. . / Kimi anlatmak gerekir kendi yerime. . /ya da kim beni anlayabilir. . /Sadece kim olduðum mu önemlidir, yoksa kimse olamayacaðým mý. . /Bunu da bilmek gerekir. . / Birkan tekilden sakin, çoðuldan delidir. . /Kelimesiz deðildir. . /Kendidir. . /Kýsaca kim ne þekilde düþünürse, öyledir. . /Býrakýn öylece kalsýn. . /Önemsizdir. .

Etkilendiði Yazarlar:
Lorca / O. Auroba / M. Mungan / B. Brecht / E. A. Poe / Gülten Akýn / C. Süreya / E. Batur / H. Hesse / Nietzsche / C. Ersöz / P. Celan..


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Birkan ASKAN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.