..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Herkes cennete gitmek ister ama kimse ölmek istemez. -Joe Louis
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler > Tayyibe Atay




29 Mayýs 2024
Kerrat Cetveli  
Tayyibe Atay
nasýl da güzel okuyoruz ilahileri!..


:CE:
vay beh!..müfredat proðramýnda matematik seçmeli ders olmuþ!.yemin ediyorum, kýskandým zamane öðrencilerini!.keþke dedim, ben ve benim zamanýmýn çocuklarý þimdinin çocuðu olsaydýk!.😀olsaydýk, ne olurdu peki; matematik dersinden hepimiz yýrtmýþtýk!.ne o öyle sayýlarla, iþlemlerle, denklemlerle, kümelerle, ikslerle, ye’lerle falan uðraþmak!..uðraþacak baþka þeyler yokmu allasen!..var tabii!..akýllý çocuklardýk biz; elbette bulurduk kendimizi oyalayacak, derslerden iyi not alacak konular!.

mesela, öðretmenimizin okuduðu ilahiyi ezberler, yanýk sesimizle okurduk!.bizi dinleyenler aðlamaya baþlayýnca, karnemize beþ yazardý öðretmen!.e yani madem, insanlarý aðlatmayý baþarmýþýz, mevlitlerde aranan, oradaki ahaliyi aðlatacak biri olur çýkardýk!.kimimiz takke giyerdi, kimimiz türbana bürünür, önümüze konulan kutu, baðýþla dolardý!..al iþte sana harçlýk çýkarmanýn yolu!.öyle matematik falan öðrenmeye ne gerek var de mi!.hangi parayý kazanacaksýn sanki dört iþlemi doðru yapsan, kerrat cetvelini öðrensen, dünyayý mý kurutacaksýn beh!..dünya dediðin matematikle deðil,
dualar, ilahiler, kutsal kitaplar sayesinde dönüyor bir kere!.var mý ötesi!.

iyice aklýna sok bunu!..

eeee!..madem para kazandýk, bulduk hayatýn yolunu; ne edeceksin matematik dersini!. hem matematik dersini, derste öðrenmeye kalkma!.nasýlsa sýnýfta çakman doðal gelmeye baþlayacak, bu ders yüzünden!.çakma öðretmenler yüzünden, zaten öðrenemeyeceksin matematiði!.onun için hiç üzülme, ben niye bu hesaplar içinden çýkamýyorum diye!.hiç üzülme çarþý pazar harcamalarýný cebindeki ile denk getiremedim diye!.hiç üzülme, cebinden çalýnan paralarýn kimler tarafýndan har vurup harman olduðuna!.hiç üzülme, dünyayý çevirenlerin bu gücü nereden bulduðuna(!)dedim de; zaten senin bu dünya umurunda deðil ki be kardeþim!.

senin aklýn, yerin altýnda!.iþte bu yüzden koparýyorsun dünya üstündekileri!.yolup yolup, çekiyorsun yer altýna doðru!.ama sen, yerin altýna çektiklerinin üstünde tepiniyorsun!.umurunda deðil alttakiler!.

iþte bu yüzdendir , matematik dersi ile uðraþman!..kimse öðrenmesin, kimse akýl yürütmesin, kimse kendine çýkar yol bulmasýn, kimse hayatý sorgulamasýn diyedir Matematiðin seçmeli ders olma meselesi!..

devam kardeþim, devammm!..

sevinin bakalým, öðrencilere matematik öðretmekten kurtuldum diyen öðretmenler!..

sevinin bakalým, artýk matematikten sýnýfta çakmayacaðým diyen öðrenciler!.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn politik olaylar ve görüþler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Aðdaki Kýzlar
Baþý Örtük Eþek
Mucize
Sayýlar ve Zehir
Ýflas
Milli Tosun
Hergele
Gücük
Yumurta
Çaðý Yakalamak

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Tüpe Bak Tüpe
Ýlahi!.
Pes Yani
Þimdi Efendim
Seçimin Þeyleri
Oy Anam Oy
Çeþitleme Aþk
Ispanak
Kabarttým Küfür Sözlüðümü
Kabarttým Küfür Sözlüðümü

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Hay Senin Çarkýna [Þiir]
Denizler’e [Þiir]
Tavþan [Þiir]
Serüven [Þiir]
Semazen [Þiir]
Nanelim [Þiir]
Damlacýklar 4 [Þiir]
Peynirli Aþk [Þiir]
Damlacýklar 1 [Þiir]
Çulluk [Þiir]


Tayyibe Atay kimdir?

Yeni þiirin,uzun yýllar yazmama raðmen yeni þairiyim. Ýnternet ortamý sayesinde okuyucu önüne çýktým henüz. Ne kadar þair olduðumun yanýtýný ise okuyucuya býrakýyorum. Bayan yazarlarýn çok az olduðu bir ülkede,duygu ve düþüncelerimi,þiirin ruhu okþayan ,elleyen tarafýyla anlatmaya çalýþýyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
Ahmet Arif,Behçet Necatigil,Nihat Behram...


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Tayyibe Atay, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.