..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Baþka dillerle ilgili hiçbir þey bilmeyenler, kendi dilleriyle ilgili de hiçbir þey bilmiyorlar. -Goethe
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Türkiye > Tayyibe Atay




25 Kasým 2023
Pes Yani  
Tayyibe Atay
gitgide fakirleþen bir toplum oluyoruz ya; gerçekten üzücü bir durumdur bu!.


:FEI:
fakirleþelim mi, hý!..

olur diyenler parmak kaldýrsýn, olmaz diyenler sussun!..ben fakirleþelim diyenler tarafýndayým, he valla!..çünkü, ömrüm boyunca alýþtým bu fakirlik denen illete!..öyle hoppp deyince vazgeçemem!.. öyle hayalini falan da kurmuyorum zaten zengin olmanýn!..çat kapý bir yerlerden paralar gelse, yýðýlsa önüme, say bakalým deseler; sayamam!..saymaya kalksam, matematiðim yetmez bu sefer!..biliyorsunuz, bu dersten nal toplayan bir milletiz ki; ben bu dersten sýnýfta çakmýþ biriyim!..özellikle cebir denen simgesel matematiði hiç anlamam!..oysa neslimizin devam etmesi bile ÝKS YE kromozomlarýnýn birleþim muzipliði!..kim ÝKS kromozomu taþýr, kim YE kromozomu bilemem!..biliyorsunuz felsefe dersi kaldýrýldý...yakýnda biyoloji dersi de kaldýrýlýr, merak etmeyin!..kaldýrýlýr çünkü; ÝKS ile YE meselesini öðrenmemiz ayýptan, günahtan sayýlýr!..

Of yaaa!..gene dilim dolandý!..gide gide gittim matematiðin, biyolojinin ortasýna oturdum!.ne oturmak ama!.kimseler kaldýramaz beni oradan!.ister ayýp sayýn, ister günah!..týnmam ben bunlarý!..meraksa merak iþte; matematiðimi kuvvetlendirip, fakirleþmenin denklemini kuracaðým!..kurduðum anda fakir olacaðým!.fakirlik iyidir bence!.ne çok getirisi vardýr bir bilseniz!..

mesela; sosyal yardým adý altýnda koli dolusu makarna, bulgur, þeker, pirinç,yað,nohut, mercimek, un gelir!..piþirir piþirir yeriz!..

buyrun, oyum sanadýr!..iyi vatandaþým yani!.

mesela; çuval çuval kömür yýkýlýr kapýmýzýn önüne, yakarýz!.

buyrun, oyum sanadýr!..iyi vatandaþým yani!..kolay mý öyle iyi vatandaþ olmak, deðil!..fakirliðimiz sayesinde iyi vatandaþ bile oluruz, iþte böyle!..bir kaþýk aþ verene,canýmýzý bile veririz!..

mesela; fakirlerin çoluðu çocuðu çoktur!..sosyal iliþkilerimiz olmayýnca birbirimize daha çok sarýlýr, birbirimizi daha çok sever, seviþiriz!..bir bakmýþýz, çocuk sayýmýz beþ-on olmuþ!..olsun tabii!..çocuk mutluluktur bence, sevinçtir!..bütün mutluluðumuz bu olunca; mutluluðu baþka yerlerde aramayýz!.tiyatroya, sinemaya, yazlýða gitme, dünya turuna çýkma gibi düþüncemiz hiç olmaz!..kapandýkça kapanýrýz!..kapanmak iyidir; böylece soðuða sýcaða karþý korunmuþ oluruz!.hem kapanmayalar cennete gidemez ya; cenneti de biz kapmýþ oluruz!.

fakirlik iyidir, he valla!..komþuluk iliþkilerimiz daha bir saðlamlaþýr!..birbirimize tuz biber istemeye gideriz!..gide gele spor yapmýþ sayýlýrýz!.

zenginlik de ne beh!..zenginlik kötüdür bir kere!..insanlarýn burnunu büyütmekten baþka hiç bir iþe yaramaz zenginlik!..burnunu büyütenler ise, sadece burunlarýný görürler!..burunlarýný hangi yöne çevirirlerse, oraya doðru giderler!..plajlara gidip soyunurlar mesela,cennetlerinden olurlar!..dünyayý gezerler; fakire gidecek yer býrakmazlar; dünyayý kendilerinin sanýrlar!..oysa dünya, fakirin de dünyasýdýr; bunu bilmezler!..düpedüz cahilliktir bu!..onlarýn cahillikleri, bizim iþimize yarar!..

nasýl mý:

dünyada ve cennetteki bütün elmalar,armutlar, ballar, þekerler,yaðlar,etler, saunalar,hamamlar,kurulacak sofralar,þelaleler, sular, ormanlar,çiçekler, böcekler fakirlere kalmýþ olur!..

iþte bu kadar beh!..fakir olacaðým iþte!..kime ne!..

😀😀

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Ýyi ki varsýnýz!
Gönderen: Cahit KILIÇ / , Türkiye
29 Ocak 2024
Kaleminize kuvvet, yüreðinize saðlýk, deðerli Hoca Haným. Arzu ederseniz size sahibi olduðum sitede köþe açarým. Küçük bir site ama yine de köþe yazýlarý 400-500 kiþi tarafýndan okunuyor. https://www.tanyerihaber.com/ çok teþekkür ederim, sayýn Kýlýç...böyle iyiyim, almayayým þimdilik... iyi günler,selam ve saygýlar. Çalýþmalarýnýzda baþarýlar dilerim..kalýn saðlýcakla...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn türkiye kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Oy Anam Oy
Elli Beþ Milyonluk Uçuþ
Dört Dakika
Pazar Yeri Sendromu
Haber Flaþ!..

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Tüpe Bak Tüpe
Sepet
Dört Biçükk
Ýlahi!.
Aðdaki Kýzlar
Kerrat Cetveli
Seçimin Þeyleri
Þimdi Efendim
Baþý Örtük Eþek
Ispanak

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ötanazi [Þiir]
Þýkýþýk [Þiir]
Havan [Þiir]
Hay Senin Çarkýna [Þiir]
Denizler’e [Þiir]
Semazen [Þiir]
Serüven [Þiir]
Damlacýklar 1 2 3 4 5 [Þiir]
Yatýrým [Þiir]
Tavþan [Þiir]


Tayyibe Atay kimdir?

Yeni þiirin,uzun yýllar yazmama raðmen yeni þairiyim. Ýnternet ortamý sayesinde okuyucu önüne çýktým henüz. Ne kadar þair olduðumun yanýtýný ise okuyucuya býrakýyorum. Bayan yazarlarýn çok az olduðu bir ülkede,duygu ve düþüncelerimi,þiirin ruhu okþayan ,elleyen tarafýyla anlatmaya çalýþýyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
Ahmet Arif,Behçet Necatigil,Nihat Behram...


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Tayyibe Atay, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.