..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Gülün dikene katlanmasý onu güzel kokulu yaptý." -Mevlana
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Düþler > A. Ceyda Öz




17 Kasým 2003
Ateþ Böcekleri  
A. Ceyda Öz
Ýçinden akan sevgi selleri, ateþ böceklerinin ýsýsýyla buharlaþýp gökyüzünde buluþarak bembeyaz pamuk yýðýnlarý oluþturmuþtu, o pamuk yýðýnlarýna baðladýðý sarmaþýklarla yaptýðý bir salýncaðýn üzerinde sallanýyordu sevdiðiyle


:BGJB:
Alýþkanlýklardan arta kalan günlerin hesabýna yatýrýlmýþ bir öznem olmalý, kullanýrken baktýðýn, gözlerimin içinden çýkýp, söylerken adýný bin kere deðiþtirdiðim türkümden bu yana yaþanmýþ en deha fýrtýnalardan çýkmýþ sarnýçtan geriye kalan tek iz bu.

Oysa ne çok uðraþmýþtý,gidenin ardýndan üzerine koyduðu þeftali kabuklarýnýn olgunlaþmýþ büyüleyen kokusunun arkasýnda ararken onu. Bir daha gelmeyeceðini anladýðý anlarýn arkasýndan yüklendiði intikam saatlerinin hesabýný almaya gelmiþ olmalýydý.

Olmamasý gereken bir yerde olmanýn, nahif ve gururlu bir sözcükten daha çok anlamlý olduðundan yola çýkarak yaptýðý konuþmalarý en anlamlý hale getirmek için, etrafýnda yýðýlmýþ olan kalabalýklar içinden, ruhundan koparttýðý parçaya taktýðý kanatla aralarýndan sýyrýlýp, özgürlüðünün doruklarýnda buluþtu sevdiðiyle.

Karanlýk olmalýydý, her kim olursa olsun, onca insan içinden çýkan ve sevdiðinin omzuna konan o kuþ korkmadan dimdik ayakta durabilmeliydi. Aranmamasý gereken bir cümlenin arkasýndan, söyleyememiþ olmanýn utancýný yaþamamak için kullandýðý net cümleleri ile ulaþabilmeliydi sevdiðine.

Olabildiðince sade olmasý gerekirdi cümlelerinin. Günlerdir uzakta kalan yolculuklarýn vermiþ olduðu anlamsýz resimlerin akýlda býraktýðý silik tablolarý bir bir hatýrlatmak deðil, derinden yaralamýþ bir izin çýkmayan lekesi gibi kazýnmalýydý sevgisini anlatýrken kullandýðý cümleler sevdiðine.

Onsuz gittiði yerlerde bastýðý ayaklarý nasýl derin izler býrakýrdý, ben buradaydým, sen yokken gelmiþtim, ama hep seni düþünmüþtüm demek istercesine büyük ve derin izler býrakýrdý yalnýzken. Keþke o izleri sevdiðine de býrakabilseydi.

Olmamýþ bir meyvenin acý tadýnda aramaktan sýkýlmýþ olsa gerek sevdiðinin sohbetini, o her daim salkým üzümlerden damlayan bir yýllanmýþ þarap gibi içinde hissetti onu, duyduðu her kelimeden sonra bir nara idi içindeki serserinin atýp da oradan sevdiðinin boynuna dolanarak seni seviyorum nar çiçeðim demek isterdi, isterdi de her yerde ateþ böcekleri vardý, etrafý kýrmýzý ýþýk huzmeleri ile doldurup, gerçeði bir yalan gibi suratlara çarparcasýna atýp, hayaller burada, en yaþanýlasý þeyler burada der gibi dans ediyorlardý.

Özgürlükler ülkesine giden, son kalkan tren, vapur ne varsa geri dönüþsüz biletlerle doldururdu cebini.

Islanmýþ kirpikleri istenmediði diyarlara seller ile akarken, arkasýna bile bakmadan uzaklaþmak istiyordu bedeni, kendini engelleyen bahar dallarýna tutunmuþ, ellerini çizen gül dikenlerinden damlayan kýrmýzý damlalarý sellerine katýk etmiþ, rüzgarýn hýzýna engel olmak isteyen bedenini bir solukta devirip, gül dalýnda buluvermiþti kendisini.

Mis kokan gül kokusu kaplýyordu bedenini, ateþ böcekleri ya etrafý aydýnlatan, artýk kýpkýrmýzý bir gül idi gülü, biraz parmaðýndan damlayan sevgi damlasý, biraz ateþ böceklerinin o kýrmýzý ýþýðý vermiþti gülünün rengini.

Ýçinden akan sevgi selleri ateþ böceklerinin ýsýsýyla buharlaþýp gökyüzünde buluþarak bembeyaz pamuk yýðýnlarý oluþturmuþtu, o pamuk yýðýnlarýna baðladýðý sarmaþýklarla yaptýðý bir salýncaðýn üzerinde sallanýyordu sevdiðiyle, özgür olmak isteyeni en özgür etmek için gökyüzüne taþýnmýþtý...

 

 



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn düþler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kalemimin Ucu Titriyor Bu Akþam...

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ben Hüzünlerime Geri Dönüyorum...
Bir Sabah, Öyle Bir Sabah Gel ki...
Hoþ Geldin Yüreðim...
Yalnýzlar Kahvesi
Bir Lokma Ekmek Bir Hýrka mýdýr Hayat?

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Aþkýn Yalancýsý [Þiir]
Saçmalýklar Diyarý [Þiir]
Benim de Umutlarým Vardý... [Þiir]
Gidiyorum Ýþte Ey Sevgili! [Þiir]
Iþýðým [Þiir]
Öðreneceksin... [Þiir]
Benden Býkmýþsýn Demek... [Þiir]
Adýn Gülbahar Olsun... [Þiir]
Sana Bir Sýr Vereceðim! [Þiir]
Yaðmursam [Þiir]


A. Ceyda Öz kimdir?

Hani öyle üþürsün ki, artýk hiç bir þey hissetmez uzuvlarýn, uyuþur kalýrsýn, manasýz bir donukluðun çizgileri oluþur, ardýndan bir kabuk içindeki parçalanmayý döker, ezip de geçer tüm bedenini, acýsý en derinden gelir de yakar her yerini. . . Ýþte ben de öyle üþüdüm gece yarýsýný beþ geçe. . . Artýk kurþun kalemle yazmak istiyorum yüreðime insanlarýn adýný. . . Silgisi olmayan kalemlerle yazdýklarýmý kazýrken oluþan yaralardan yer kalmadý silinmeyecek izlere. . . Dost dediklerim, arkadaþým dediklerim, sevgilim dediklerim. . . Hepinizi kazýmak öyle zor oldu ki yüreðimden. . Hepiniz birer parça alýp gittiniz hatta, bense býraktýðýnýz izlerin silinmesini izledim kenardan, týpký býraktýðým izlerin silinmesini izlediðim gibi. . . Sonra hepinizi tekrar sevdim, bildim ki kim bilir hangi girdaptý sizi alýp götüren. . . Hepinizi sevdim, hepinizi affettim. . . Ama artýk yüreðimde koyabileceðim bir yer kalmadý hiçbirinizi, bir bir yaraladýðýnýz, o masum yüreðimde. . .

Etkilendiði Yazarlar:
-


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © A. Ceyda Öz, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.