..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sanat hem bir coþma, hem bir yadsýma iþidir. -Camus
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Toplum > Gürcan Erbaþ




4 Haziran 2004
Herkesin Bir Pub'ý Olmalý  
Diyorum ki tek tek oturacaðýmýza...

Gürcan Erbaþ


Milyonlarýn yaþadýðý þehirde günün yorgunluðunu nasýl atarsýnýz? Herkesin küçük, sevimli ya da alçakgönüllü bir yanýtý olacaktýr þüphesiz. Ben diyorum ki biraz daha iletiþime gereksinimimiz var. Arkadaþlar toplanýyor, gruplar toplanýyor, kulüpler toplanýy


:BBJJ:

Herkesin Bir Pub'ý (*) Olmalý !


Akþamlarý iþten dönünce bir bardak çay da olur, bir bardak bira da olur, birlikte içeceðimiz, güzel dostluklar kuracaðýmýz, iletiþim kuracaðýmýz, senaryolar üreteceðimiz... hadi diyelim(dilemesi benden) film çevirip þirketler (!) kuracaðýmýz bir toplantý yerimiz var mý? Yok. Kahveler, Cafeler, bunu karþýlamaktan uzak kaldýlar. Bana kalýrsa her üç, beþ sokaðýn ya da caddenin bir kesiþme noktasýnda bir
Pub'ýmýz olmalý. Hani gençlik günlerinde nasýl okulu, dersi biten kahveye koþturuyordu, bir buluþma noktanýz vardý da þimdi neden olmasýn ? O günlerde gerçi kýzlarýmýz bundan yoksundu ama olsun bugünden sonra olsun da onlar da kýzlý erkekli oturmanýn, konuþmanýn, dertleþmenin keyfini çýkarsýnlar. Kültür, sanat ya da spor yapmanýn ilk çekirdeklerini oluþtursunlar. Her yaþ, her grup kendi eksenini bulur orada diyorum. Adýný siz koyun, ben Ýngilizin Pub'ýný anýmsadým da öyle bir baþlýk attým. Amaç bir araya gelip iletiþim kurmak deðil mi? Baþýmdan geçen bir aný ile devam etmek isterim. Özlemim öyle büyük ki hiç sormayýn !
Bir gün Viyana gezisi sýrasýnda yalnýz baþýma kalmýþtým. Yürüyeyim dedim, bakalým bu cadde beni nereye götürecek? Baþladým yürümeye.. sol yaným çayýr, çimen..ama hemen altýnda Tuna akýyor. Devam yürümeye.. evler, bahçeler, çiçekler. Geçiyorum bir bir. Sað tarafta maðaza gördüm mü bir bakayým deyip haydi karþý tarafa..Sonra yine sola geçiyorum..nehrin akýþý ile bahçelerin uyumu huzur veriyor..Bir yarým saat yürümüþüm. Yoruldum. Hava da güzel ve sýcak. Bir þey içmek geldi içimden ama ne ve nerede? Biraz daha yürüdüm ve ...baþka bir dileðim olsaymýþ o da gerçekleþecekmiþ dedim kendime. Solumda bahçe içersinde nefis bir Avusturya Pub'ý. Ýki adým attým, sonra durdum. Üç adým geri çýktým. Çünkü benim oturacaðým gibi bir yer deðil dedim nasýl demiyeyim..Ýki fraklý beyefendi (papyonlu) birbirlerinin
yakasýna birer çiçek takmaya çalýþýyorlar. Sevgililerini bekliyorlar herhalde, dedim. Yoluma devam ettim. On saniye içinde kararýmý deðiþtirip geri döndüm. Sorarým be dedim. Bu kadar da mý cesaretin yok? Gittim ve sordum. Bar amerikanda çiçek gibi bir Avusturyalý kýz.. gerçekten baþýna da çiçekten bir taç koymuþ. "Burasý özel bir pub mý? Bir kulüp mü fraulein? " " Yoo..! " dedi kýz. " Bir soðuk biranýzý içebilirim öyleyse! " " Buyrun, hemen efendim " demez mi! Buyrun cesaretimizi ya da cesaretsizliðimizi, buyrun Avrupa Topluluðunu ?
hadi tartýþalým isterseniz ?
Ýmdi bu anýdan sonra istemez misiniz her mahallede bir Pub'ýnýz olsun ? Nasýl olur, kimler kurar, kimler yapar? Onu bilemem ama yakýnda gençlerin böyle nezih amaçlý yerlere kavuþmasý dileðiyle .
Bir açýlsa böyle yerler



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn toplum kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ye - Ye - Ye... Yeneriz Ya - Hu
Gördüklerim ve Üzüldüklerim
Özdeyiþler
Susuz Yaz mý?
Yeni Demokrasi
Dereden Tepeden
Ýktidar Yanýlgýsý
Her Mahallenin Birkaç Pub'ý Olmalý
Nasýl Anlýyorlar?

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Gerçek Demokrasi
Ya Ben Ne Diyeyim Size...
Yeni Yýlýnýz Kutlu Olsun
Günün Ýncisi
Bir Kadýn / Bir Erkek
Barýþ
Pastýrma Yazý
Yüzde Elli
Yazmakla Aðlamak Ayný Þeydir
Ýstanbulun Bütün Sorunlarý

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Benim Atlarým [Þiir]
Lebon'da Buluþalým [Þiir]
Anýlar Kutusu [Þiir]
Kaside [Þiir]
Sotaya Düþmeyen Þiir [Þiir]
Atatürk Aramýzda [Þiir]
Hayalet [Þiir]
Eski Çeþme [Þiir]
Bir Sebep Göster [Þiir]
Bekleyiþ [Þiir]


Gürcan Erbaþ kimdir?

1942 Ýstanbul doðumlu, edebiyatýn her türünden hoþlanýr, ayrýca resim yapar. Kendi adýna yayýnladýðý þiir kitaplarý: Kaç Ýstanbul Var Ýçinizde, Mavi Düþler, On üzerinden on veriyorum sana, Dedemin Kitabý, Solmasýn Yurdumun Gülleri, 19 Yaþ Þiirleri, Sesler Düþünceler Duygular, Aynadan Yansýyan, Onikiden Sonra, Gece Korkularý.

Etkilendiði Yazarlar:
Halide Edib, Adalet Aðaoðlu, Yakup Kadri,


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Gürcan Erbaþ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.