..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Ne elbiseler gördüm, içinde adam yok, ne adamlar gördüm sýrtýnda elbise yok." -Mevlana
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Anýlar > tuncer




1 Eylül 2005
Ben Yazardým...  
tuncer
Ben yazardým, o olmazdý. Arada gözüm yataða kayardý. Yokluðu kâbusumdu. Gömerdim kafamý satýrlara, kâbuslarým düþerdi kelimelere. Kedinden yazýlýrdý baþlýklar "Anladým"


:BJED:
Ben yazardým, o bakardý. gecenin bir yarýsý ne yazdýðýmý sorardý. "Hiç" derdim. Meraklanýr gelirdi yanýma, sonra okurdu, birden esnemesi tutar; ben yatýyorum der giderdi.
Ben yazardým, geceler uzardý. Önce ezan sesi, sonra sabahýn ilk ýþýklarý girerdi odaya, yeter derdim yanýna yatardým. Sarýlýrdý, sonra kaygý dolu düþünceler saatlerce uyuyamazdým.
Ben yazardým, o konuþurdu, Kulaklarým onun, parmaklarým ve gözlerim benim olurdu. Dinler ara sýra cevap verir, sonra dýþarý çýkardýk. Aklýmdan geçerdi isimsiz onlarca düþüncede kalan þiir, deftere dökemediðim.
Ben yazardým, okusana derdi. Okurdum þiirleri, kalýn sesime etkileyici bir ton katmaya çalýþarak. Baþarýrdým galiba. Sarýlýr boynuma öperdi. Seni seviyorum derdi.
Ben yazardým, o olmazdý. Arada gözüm yataða kayardý. Yokluðu kâbusumdu. Gömerdim kafamý satýrlara, kâbuslarým düþerdi kelimelere. Kedinden yazýlýrdý baþlýklar "Anladým"
Ben yazardým, ansýzýn gelirdi. Yirmi üç nisan çocuðu olurdu yüreðim. Baþýný dizime koyardý, okþardým saçlarýný ve koklardým, kaldýrsam baþýmý, nefes alamayacaðým sanýrdým.
Ben yazardým, o sorardý. Nasýl yazýyorsun diye. Bildik bir kaç kelime ederdim. " ben hayatta yazamam böyle derdi". Yazarsýn derdim. Ýnanmazdý. Belki de umursamazdý.
Ben yazardým, sigara yakardý. Yeter çok içme derdim. Yazýk ediyorsun kendine. Sonra önümdeki küllüðü gösterirdi. " Sen etmiyor musun derdi.". Þiirler bitmez, sigaram tükenir, küllük taþardý.
Ben yazardým, bir gün aðladý. "Gidince nasýl olacak" dedi. "Görüþemeyecek miyiz bir daha, ben senden ayrýlmayý istemiyorum" dedi. “Hasret zordur dedim, dayanabilecek misin?”
Ben yazardým, "söz ver" dedi ansýzýn. Ayrýlmayalým ve aldatmayalým birbirimizi uzakken."ben seni hep bekleyeceðim" dedi. Tamam, yazdým yüreðinin orta yerine.
Ben yazardým, hasret aðýrdý. Telefon çalardý. "Nasýlsýn" derdi, "çok þükür" derdim. Biraz dertleþir, özlediðini söyler kapardý.
Ben yazardým, ayrýlýk kapýyý çaldý. "Sen bilirsin" dedim. Kapýyý açtý içeri ayrýlýk girdi o çýktý. Ben ve ayrýlýk kaldýk içerde o ise dýþarýda yalnýz baþýna.
Ben yazardým, telefon çalardý, gece yarýlarý öfkeme, gurur bulaþýrdý. Bakmazdým. Bilirdim oydu ve ben açmadýkça o aðlardý.
Ben yazardým, ayrýlýk zorlardý. Her gece yüreðim, yalnýzlýðýn tecavüzüne uðrardý. Telefona bakardým, arayan olmazdý. Yanardým, alevlerim buzdan soðuk.
Ben yazardým, mesajlar gelirdi. "Tamam" yazdýðým yerini gönderdi bir gün yüreðinin. Tamam dedim. Kapýyý açtý, ayrýlýk çýktý o girdi.
Ben yazardým, zaman geçerdi. Büyüdük sonra belki biraz. Hasrete alýþýldý. Özgürlükler tanýndý sonra. O beklemeye, ben bekletmeye devam ettim.
Ben yazardým, o da yazdý. Beni de þair ettin sonunda dedi. Sevindim. Hislerini daha iyi anlamaya baþladým. Hasreti yenmeye baþladýk.

Ben yazýyorum, o da yazýyor, tek merak acep alýn yazýmýzda ne yazýyor.


(yazmak ve çizmek iþte bütün meselem bu)


...Sabýr...



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn anýlar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Gözlük
Ýhtimalsiz Sevmek
Artý Savaþlarý

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Otobüs Camý...
Sigara Adam
Sevemediðim…
Beni Yaþatan Zehir
Hükmen Maðlup...
Eþekliðin Baki Olduðu Zamanlar.
Tercih Sebebi
Banada Bir Þiir Yazarmýsýn
Bazen Seni Aramamak Ýntihar Gibi
Derin Devlet Savaþlarý

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Bittiðin Yer, Yittiðim Yerdir. [Þiir]
Susma... [Þiir]
Bembeyaz Kan... [Þiir]
Oðul [Þiir]
Uyuyan Gece, Ben Deðilim... [Þiir]
Elbet Bir Gün [Þiir]
Anladým [Þiir]
Hüzün Dolardý Bakýþlarýn... [Þiir]
23 [Þiir]
Ölesim Gelir [Þiir]


tuncer kimdir?

Yalnýz "sa" ir


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © tuncer, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.