..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Anlamak beðenmenin baþlangýcýdýr. -Spinoza
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Günlük Olaylar > NUMAN MAS




14 Haziran 2006
Ýnsan Olmaktan Ýstifa Edelim mi Hep Beraber!  
Ya da Bu insan müsveddelerine, onlarý kabul etmediðimizi bi þekilde öðretelim

NUMAN MAS


"Kafamdaki Kova Bana Yakýþmýþ mý Aþkým?"


:BJJC:
    Hani kliþedir ya Darwinizm. Çökertildi. Çökertenlere teþekkür ederdim eskiden. Þimdi kýzmaya baþladým. Aslýnda aramýzda birileri var bu soydan gelen. Sonradan insan taklidi yapmaya baþlamýþ birileri var içimizde. Ve bizi güldürdüklerini sanýyorlar. Ve bizde, onlarýn sadece bizi güldürmek için oralarda var olduklarýný sanýyoruz. Onlar, bundan para kazanýyor, bizler bununla vakit kaybediyoruz. Gülmek bile boþa zaman harcamak oluyor adeta. Gerçi, ülkemizde her ne kadar 0-5 yaþ gurubu bebelerimiz için doðru düzgün eðlence olmadýðýndan, zeka anlamýnda tavsiye edilebilir bu tür yayýnlar.    Evet, televizyonlardaki malum bazý yayýnlardan ve oyuncaklarýndan bahsediyorum tam olarak. Ama utanarak bahsediyorum. Onlarýn yaptýklarýný, maymunlarýn bile yapmayacaðýný düþünmekle birlikte, artýk maymunlarýn, darwinin iddiasýna göre, soyu bozulmuþ maymun olarak görüyorum onlarý. Hani, madem bi evrim var, bunlar maymunluktan da çýkmaya baþladýlar. Zavallý Darwin, Türkiye'deki, ýspatýný göremeden gitti.    Çok fazla TV takipçisi olduðum söylenemez. Ancak, tatilim esnasýnda izlerim. Suitimde uyandým bir sabah ve açýk unuttuðum televizyonumda bi program vardý. Kumandaya uzanmaktaki üþengeçliðim nedeniyle izlemek zorunda kaldým. Ve bi an aynaya baktým, televizyondaki þeyler, emmm hareket eden varlýklar þekil itibariyle ayný bana benziyordu. Ve yüzüm kýzardý. Bir insan, kendini nasýl bu kadar aþaðýlayabilirdi. Evet, cevap basit; para!. Ama genede soru ürettim, bir insan kaç paraya kendini bu kadar aþaðýlayabilirdi. Kazandýðý para, ona itibar getirecekmiydi? Aslýnda kusmak istiyorum onlara! Lanetlemek elimde olsaydý lanetlemek isterdim onlarý. Eskiden popülaritesi olan bi kadýnýn peþinde, popülarite kazanmaya çalýþan bi erkek. Erkek ve insan olmaktan beni utandýran bi erkek. Anlayacaðýnýz üzre, gerçekmidir takma mýdýr bilmem ama adý Ahu Tuðba olan kadýndan ve partneri Meriç bey midir nedir ondan bahsediyorum. Ama sadece o ikisi deðil, baþkalarýda var tabi. Bu nasýl bir rezalet ve iðrençlik. Biraz, kendi deðerinizin farkýnda olmanýz için, izlemenizi tavsiye ederim. Fazla da kaptýrmayýn, kendinizi onlarla karýþtýrabilirsiniz Allah korusun!. Yorum bile yapamýyorum ya lanet olsun! ya hakikaten "Tükürsem Tükrüðüme Yazýk". Yaþasaydýn da senin elini öpseydim M.Akif Ersoy. Ne kadar ileri görüþlü bir zâtmýþsýn. Yoksa daha ileriside mi var? Aman Allahým!   Sanýrým onlar insanca hal ve hareket içerisinde olduklarýný sanmaya devam edecekler! Ben Ýnsanlýktan istifa ediyorum o zaman!!!
Dualarýmla...

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Maymunluk?
Gönderen: Mikael Meursault / Ýstanbul/Türkiye
23 Haziran 2006
Eleþtirinizin yöneldiði yer doðru ama konumlanýþ tarzýnýz bence yanlýþ. Ýnsanlar "maymunluk" yapabilir ve bu, "insanlýk" dýþý" olabilir ama bunun sizin bahsettiðiniz biçimiyle Darwin ve Evrimle alakasý pek fazla yok. Keþke yazýnýzý maymundan gelme üzerine deðilde, bu zat-ý muhteremlerin maymunla ortak atadan gelme alýþkanlýklarýmýzý sürdürdüðünüzü belirtseydiniz. Böylece eleþtiri uygun bir biçimle hayat bulmuþ olurdu. Ama eleþtirinizin yöneldiði kiþiler bundan daha fazlasýný hak ediyor. Sevgiyle kalýn. (YORUMA CEVAP: Bende zaten sizin dediðiniz gibi, "pek fazla alakasý yok" olduðu için, "pek fazla" meþkul etmedim bu tür insanlarla teorileri ya da , sizleri..Müteþekkirim..)




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sýktý Artýk Bu Aptallýk!
Atatürk Karikatürü!
Kendimi Seviyorum!
Hitler'in Piçi Ýsrail
'Seni Mankenle Yakalayalým!'
Vah!vah! Sen Çok Hastasýn Gel Baþbakan Ol!
1 - 1,5 - 2 - 2,5 - 3 - 3,5 - 3,5 - 3,5 - ,35...
Böyle Haklý Çýkmaya Lanet Olsun!

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Mavi Bir Ölüm [Þiir]
Fahiþe Ruhlar (1) [Deneme]
Fahiþe Ruhlar (3) [Deneme]
Kalbim Aðlarken, Kýçým Güldü! [Deneme]
Fahiþe Ruhlar (2) [Deneme]
Ünlü Olmak Ýçin Kime Vermem Lazým? [Deneme]
Kýz Olmak, ve Sevmek mi? Ýspatlayýn... [Deneme]
Herþey Anlaþýlmayacak Kadar Basit! [Deneme]


NUMAN MAS kimdir?

Hep insaný, insaný ve insaný düþünürüm. Ýnsaný düþündükçe, Allah'a ulaþýrým, insaný ona sorarým, Hep sevdiðini söyler bana, rahmet edeceðini, istedikçe affedeceðini. Allah'ý düþünürüm, insana ulaþýrým, insana sormama gerek bile kalmaz, hep ihanet! ihanet! ihanet!. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Okuduðum herkesten, ama az ama çok etkilenirim. Abdurrahman Dilipaktan tutun, Dostyevskiye kadar...


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © NUMAN MAS, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.