..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Umutlarým her zaman gerçekleþmiyor, ama yine de her zaman umuyorum. -Ovid
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Roman > Aþk Romaný > TuðrulPekel




16 Aralýk 2006
Dilinde Aþk Vardý Yüreðinde Ýhanet Bölüm - 4  
TuðrulPekel
Hasan Cevat Kartal: Aþkýna ulaþabilmenin bir tek yolu vardý. Hayatýný feda etmek O da gerekeni yaparak ölümü seçti. Efsane oldu. Veda Arasýl Kartal: Bir efsane varsa arkasýnda o efsaneyi yaratan bir kadýn vardýr. Selma Taþkan: Efsane onunla ayakta kaldý ve yaþatýldý.


:ADGH:
Dilinde Aþk Vardý Yüreðinde Ýhanet Bölüm 4

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM

Ayþenaz’a çok kýrýldým.Dün akþam üzeri eve biraz erken geldim. Ýçeri girince, Ayþenaz’ý dolabýn çekmecelerini karýþtýrýrken suçüstü yakaladým. Neden benden gizli olarak böyle bir iþe kalkýþtýðýný anlamak için sýkýþtýrýnca, bana haber vermeden ona yazmýþ olduðum üç mektubumu Veda’nýn adresine göndermiþ. Baðýrsam bir türlü ses çýkarmasam bir türlü. Ýçimde kabaran öfkeyi engellemeye çalýþarak, Yazmýþ olduðum bu mektuplarý niye göndermediði mi anlattým. Sonunda anlaþtýk. Bir daha bana sormadan hiçbir þeyi karýþtýrmayacak.
Beni düþünerek yapmýþ olduðu bu hareket, düþüncelerimi ve yapmak istediklerimi hýzlandýrmaya yaradý. Akþam yemeðini beraber yedik.Ve ben odama çekildim. Bu odadan sevda çiçeðime son defa yazacaðým

SEVDA ÇÝÇEÐÝM’E

Bir tanem, bu evde, senin hatýralarýnla geçen son gecem ve sana yazdýðým son mektup olacak. Bahar geldi toprak üzerinde oturacak kadar ýsýnmaya baþladý, kapýlarý pencereleri açýyoruz. Dýþarýda mehtaplý bir gece var.
Baharla beraber, aðaçlar ve bitkiler canlanmaya baþladý. Bu gecenin þerefine bir kadeh içki içip, bir sigara yakacaðým.
Uzun bir gece ve uzun bir hesaplaþma olacak. Ufak resmin vardý tutku ile baktýðým. Dargýndýk, son zamanlarda yüzü duvara dönüktü tozlanmýþ. Temizlerken içim cýz etti. Gülümsüyordun yüreðimin ta derinliklerinde bir þeyler harekete geçti. Seni gülümserken görmeyeli epey zaman olmuþ doðrusu.
Seninle tanýþalý kaç yýl oldu. Hiç düþünmedim üç, beþ, yedi, yýllarýn ne önemi var. Ben dakikalardan yýllýk yapýyorum daðarcýðýma. Belki ama belki bir Gün beraber okuruz diye. Neden ayrýldýk onu da anlayabilmiþ deðilim. Benden sonra hala kadehlerin ardýndan mutlu, mutlu bakýyor musun? Yoksa seni de mutsuz edenler oldu mu? Büyük bir ihtimalle hangi durakta olduðunu kendin de bilmiyorsundur.
Bundan evvel ki mektubumun sonunda, sabah ezaný okunurken kalmýþtýk bir tanem. Uykuya yatmadým yorgun ama huzurlu olarak, fidanlýða gidip, iki aðaç fidaný aldým. Bahçeye diktim.Birine senin iki heceli adýný verdim. Diðeri benim isimsiz fidaným ikisi sonsuza kadar beraber yaþasýnlar.
Sevda çiçeðim bu gece yaktýðým ikinci sigara, beni terk edip gittikten sonra, birkaç dakikaný ayýrýp, bu adam bana niye bu kadar baðlandý diye düþündün mü
hiç? Eðer düþündüysen nasýl bir sebebe dayandýrdýn.
Sadece sýradan bir aþk mý sandýn? Yoksa sadece kadýn erkek iliþkisi içinde, salt duygusallýk ve ya
cinsellik mi algýladýn. Beni kendince hangi konuma yerleþtirmeyi uygun gördün. Ama bilemezdin sevda çiçeðim, ilahi bir kuvvetin yazmýþ olduðu bir oyunda ikimizde piyonduk. Ýkimiz de kaybettik. Ben seven, sen ise sevildiðini bildiðin halde kaçýp giden.
Ah sevda çiçeðim, hayatýmda oynadýðýn rolü bir bilsen, bir anlasan. Komþu kýzýnýn adýný bile deðiþtirdim sana daha yakýn olabilmek,seni yaný baþýmda yaþatabilmek için.Terliklerimi geri aldým.Bir gün onlarý sahibine geri vereceðim. Benim için ne kadar önemli olduðunu anlamadan hayatýmdan çýkýp giden ikinci kiþi oldun. Hoþça kal hayatým. Þimdi burada sevdiðim iki kiþiye ayrýlýk mektubu yazacaðým.
Bu gecelikte bu kadar. Hoþça kal sevgim.

Hasan Cevat


Yazýma ara verip kendime çay demledim. Hafif bir kahvaltý yaptýktan sonra, biraz dýþarýsýný seyrettim. Uzaklardan cýrcýr böceklerinin sesleri geliyordu, bunun dýþýnda, kasabaya aðýr bir sessizlik hakimdi. Biraz daha vakit geçirip yazý masama geri döndüm.
Bu kasabayý geçmiþte yaþamýþ olduðum acý, tatlý anýlarla yüklü olarak terk edeceðim.

Kýzým Ayþenaz

Sen kahvaltýmý býrakmaya geldiðimde, ben buralardan uzaklaþmýþ olacaðým. Burada kalmanýn bana faydadan çok zarar vermeye baþladýðýný anladým.
Her gece geçmiþle geleceðimin çatýþmasýný yaþýyorum. Bu durum beni boðuyor. Yok ediyor kýzým.
Dairenin anahtarýný kapýnýn kilidine takýlý olarak bulacaksýn. Bu daire sana emanet tabi ki etrafý karýþtýrmamak þartý ile biliyorum ikimizde seviyorduk ikimizde mutsuz olduk inþallah sen mutlu olursun. Senin þansýn benden daha fazla bir sene içinde buraya dönmezsem annenin ne yapmasý gerektiðini mektuba yazdým. Fidanlarýma iyi bak onlarý sula uzaklarda olsam da fidanlarýn varlýðýný bilmek beni daima mutlu edecek.
Not: Daireyi kiraya verirseniz oradaki eþyalarýmý koruyun.
Hoþça kal kýzým.

Ýhtiyacým olan birkaç parça eþya ile, terlikleri sýrt çantama koyup, kapýyý sessizce kapattým.

Gürültü çýkartmadan bahçeye çýktým. Bahçe kapýsýndan çýkýp sokaða adým atýnca rahat bir nefes aldým. Kimseyi uyandýrýp ortalýðý velveleye vermeden, yokuþu týrmanmaya baþladým. Tepeye vardýðým da nefes nefese kalmýþtým. Arkama dönüp baktýðýmda, iki iyi insaný habersiz býrakýp buralardan uzaklaþmanýn acýsý bütün vücudumu sarmaya baþlamýþtý. Ama bu acýlar dahi, geçmiþimin film þeridi gibi, gözlerimin önünden geçmesini önleyemedi.
Annem, babam, kardeþlerim, kendisini terk edinceye kadar bütün kahrýmý çeken eþim, çocuklarým. Yaþayýp yaþamadýklarýný bilemediðim, Aslý, Fatoþ, Hatice vede yaþamý için yaþamýmý bir kenara attýðým Veda Hatýrlayamadýðým diðerleri, hayat bana da onlara da çok acýmasýz davrandý.
Yýllardýr bana ev sahipliði yapan kasabayý ilk defa bu kadar yüksekten seyrediyorum. Kasabanýn üzerini sis beyaz bir bulut gibi kaplarken, yavaþ, yavaþ gün ýþýmaya baþladý. Bulunduðum yerden güneþin doðuþunu seyretmeye baþladým. Her insanýn bir kere de olsa görmesi gereken bir doða olayý. Çöktüðüm yerden kalkýp, sýrtýmý evime dönüp aðýr, aðýr yürümeye baþladým. Geleceðin bana iyi þeyler hazýrladýðýna inanmak istiyorum. Bu yol sevda yolu, bu yol ince uzun bir yol. Yolunu kaybedenler için. Benim için. Sevda çiçeðim, yolumu kaybettim, kendi içimde kendimi arýyorum.









ARA
Bende bulamýyorsan sorularý,
Cevaplarý özde ara.
Ýyileþtiremiyorsan yaralarý,
Ateþte ara közde ara.
Göremiyorsan hatalarý,
Bakýþlarda ara gözde ara.
Çok konuþma yanlýþa düþersin,
Kelamda ara sözde ara.
Dindiremiyorsan acýný,
Bir damla akan yaþta ara.
ARA
ARA
ARA
Yýlma sonsuza kadar ara
Eðer aramak istemiyorsan
Geç aynanýn karþýsýna
KAÞLARINI al saçlarýný tara.

Sevda çiçeðim, bu kalp bu ayrýlýða
Nasýl dayanacak, gözümden akan bir
Damla yaþ mý? Yoksa bir damla kan mý olacak.


Tuðrul Ahmet PEKEL / Devamý var



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn aþk romaný kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Dilinde Aþk Vardý Yüreðinde Ýhanet Bölüm - 22
Dilinde Aþk Vardý Yüreðinde Ýhanet Bölüm - 17
Dilinde Aþk Vardý Yüreðinde Ýhanet Bölüm - 18
Dilinde Aþk Vardý Yüreðinde Ýhanet Bölüm - 20
Dilinde Aþk Vardý Yüreðinde Ýhanet Bölüm - 23
Dilinde Aþk Vardý Yüreðinde Ýhanet Bölüm - 19
Dilinde Aþk Vardý Yüreðinde Ýhanet Bölüm - 21
Kitap Hakkýnda Son Söz
Dilinde Aþk Vardý Yüreðinde Ýhanet Bölüm - 16
Dilinde Aþk Vardý Yüreðinde Ýhanet Bölüm - 6

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yaðmura Aðýt [Þiir]
Ne Güzel Seninle Yaþamak [Þiir]
Seni Sen Yapan O Kadýnsý Kokun [Þiir]
Kýrmýzý Defterden [Þiir]
Bir Genç Kýzýn Masalý [Þiir]
Allaha Ismarladýk Kýrþehir [Þiir]
Arsýz Bulut [Þiir]
Ayrý Kalpler (Akrostiþ) [Þiir]
Borçlu Deðilim Sana [Þiir]
Bir Yudum Aþk [Þiir]


TuðrulPekel kimdir?

1949 Susurluk doðumlu yazý yazmasýný ve okumasýný seven bir kiþiliðe sahibim.

Etkilendiði Yazarlar:
Faruk Nafiz Çamlýbel ve Orhan Veli favori þairlerim arasýnda


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © TuðrulPekel, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.