..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bilgi sakalla ölçülmez. -Moliere
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Roman > Aþk Romaný > TuðrulPekel




1 Ocak 2007
Dilinde Aþk Vardý Yüreðinde Ýhanet Bölüm - 21  
TuðrulPekel
Hasan Cevat Kartal: Aþkýna ulaþabilmenin bir tek yolu vardý. Hayatýný feda etmek O da gerekeni yaparak ölümü seçti. Efsane oldu. Veda Arasýl Kartal: Bir efsane varsa arkasýnda o efsaneyi yaratan bir kadýn vardýr. Selma Taþkan: Efsane onunla ayakta kaldý ve yaþatýldý


:BBEA:
Dilinde Aþk Vardý Yüreðinde Ýhanet Bölüm - 21

YÝRMÝBÝRÝNCÝ BÖLÜM

Hasan Cevat’ýn cansýz bedeni hastanenin morguna kaldýrýldýktan sonra, Hepsiyle vedalaþýp eve gittim. Ac-ýmdan titriyordum. Ýçimdeki zehir bütün vücudumu sar-maya baþladý. Daha fazla kendimi tutamadým olduðum yere çöktüm ve aðlamaya baþladým. Ýçimden geldiði gibi sarsýla, sarsýla, o yok artýk. Olduðum yerde ne ka-dar kaldýðýmý hatýrlamýyorum. Ayaða kalktým. Etrafý dolaþmaya baþladým Burada benimle devamlý þakala-þýyordu. Gömleðini yine ortada býrakmýþ. Bu adam ne-den çoraplarýný kapý arkasýna atar. Silkelen Selma ken-dine gel.
Banyo ya girdim buz gibi suyun altýnda çenelerim takýrdayýncaya kadar kaldým Ev bomboþtu. Kurulandým giyindim Hasan Cevat’ýn müsveddelerini ortaya çýkar-dým. Ýki sokak aþaðýda kýrtasiye dükkanýna gidip beþ nüsha fotokopilerini çektirdim. Eve döndüðümde apart-man giriþinde Himmet Dayýyý beni beklerken görünce aklým baþýma geldi.koþtum ellerine sarýldým.
Selma:
... Affet beni Himmet Dayý. Ýyi bir ev sahibi olamadým, seni unuttum.
Himmet Dayý:
... Üzülme benim güzel kýzým. Önce baþýn sað olsun. Ben bilerek geriden geldim düþündüm ki yalnýz kalma-ya ihtiyacýn vardýr.
Ýçeri geçip salonda rasgele oturduk. Sanki bir yer-lerden çýkýverecekmiþ gibi her an tetikte bekliyorum. Himmet dayýnýn yüzüne bakýnca dayanamadým yeniden bir aðlama dalgasý geldi. Himmet Dayýya sarýlýp aðla-dým gözlerimde yaþ kuruyuncaya kadar aðladým. Him-met Dayýnýn sesi çok uzaklardan geliyordu.:
... Bak kýzým yaþadýðýn son iki üç ayý düþün, ve aðlama göz yaþlarýnla onu huzursuz etme. O gitmeden evvel seni mutlu edecek bir þeyler býrakmýþtýr þimdi deðilse bile daha sonralarý fark edersin.Hem biraz geç gelmekle iyi ettin bende Hasan Cevat’la olan muha-sebemi yaptým. Benimde yalnýz kalmaya ihtiyacým var-dý. Kýzým bu akþam seninle gelmeyeyim. Babanla ko-nuþtum Bahçeye aðaçlarýn altýna mezarý kazacaklar. Müdür bey de Ayþenaz’la annesini aldýrmak için bugün adam gönderdi. Yarýn öðleden sonra yola çýksak, Per-þembe günü ordayýz. Bende bu gece can dostumla yalnýz kalmak istiyorum. Sen yalnýz git ama sakýn ola Hasan Cevat’ý burada býrakma.
Elimde fotokopilerle Deniz’in zilini çaldýðýmda akþamýn sekiz buçuðuydu. Kapýyý genç bir kýz açtý adý-nýn Nil olduðunu söyleyip beni içeri aldý. Salonda VEDA, Deniz, Nil ve Deniz’in eþi olduðunu tahmin et-tiðim bir beyefendi vardý. Ayça ve Lal henüz gelmemiþ-lerdi. Beni görünce ayaða kalktýlar.
Deniz:
... Seni daha evvel bekliyorduk Selma? Kýz kardeþim Nil, eþim Mert. Veda’yý zaten tanýyorsun.
Selma:
... Rahatsýz olmayýn tanýþtýðýmýza memnun oldum. Aslýna bakarsanýz Nil Hariç hepinizi tanýyorum.
Hasan Cevat hepinizden bahsetti bana.
Mert:
... Benden de bahsetti mi?
Selma:
... Deniz olur da siz olmaz mýsýnýz? Tabi ki varsýnýz. Ayça gelecek mi?
Deniz:
...Geleceðini söyledi ama bilemiyorum.
Veda’nýn yüzü çok solgundu ve gerçekten üzgün olduðu belliydi. Havadan sudan konuþtuk. Aradan ya-rým saat geçmiþti ki, kapýnýn zili çaldý. Nil kapýyý aç-maya gitti. Gelenler Lal ile annesi Ayça idi. Ne tuhaf nihayet kadro tamamlandý diye düþündüm. Biraz sonra Hasan Cevat’ý parçalara bölmeye çalýþacaðýz.Ayça biz-den uzakça bir yere yerleþti. Hal hatýr sormalardan son-ra Deniz:
... Artýk yavaþ,yavaþ konuya gelsek iyi olur. Ol-dukça zor bir gün geçirdik. Üzüldük aðladýk ama önü-müzde çizmemiz gereken bir yol var. Hasan Cevat ne-reye gömülecek.
Ayça söz almak istediðini söyledi.:
... Hasan Cevat Her zaman þunu söylerdi Ýnsanýn her þeyi kalbi olduðu gibi mezarý da kalbidir.Bugün öldüðünden beri o sözlerini düþünüyorum. Onunla bera-ber yaklaþýk otuz yýlým geçti. Çok iyi tanýdýðýmý söy-lemeliyim. Benim için artýk hiçbir sakýncasý yok Selma haným götürebilirsin.Hepimizin olduðu gibi benim içinde hayatýmýzda Hasan Cevat’ýn olmadýðý yeni bir dönem baþlýyor.
Veda:
... Bende son kaldýðý yere gömülmesini istiyorum.
Deniz:
... Bu konuda anlaþtýk. Selma sen bir þey söyle-meyecek misin?
Selma:
... Ben baþka bir konuya geçmek istiyorum. Hasan Cevat saðlýðýnda hatýralarýný derledi ve bir roman haline getirdi. Bana vasiyet etti. Bende son bölümü yazýp yayýnlayacaðým. Yanýmda romanýn ve þiirlerin fotoko-pilerini çekip getirdim. Þimdi sizlere daðýtacaðým. Belki okursunuz yine vasiyetinde yazar olarak iki kiþiyi gös-termemi istedi. Kitabýn kapaðýna yazýlacak ilk isim Ay-ça Kartal, altýndaki isim ise Veda Arasýl. Burada bir ay-rýntý var. Eðer isterse Kartal soyadýný kullanýr isterse kullanmaz.
Ayça:
... Ben onun otuz yýldýr hayatýný okudum. Vasiyette olsa adýmýn yazýlmasýný istemiyorum. Sadece Veda’nýn adý yazýlsýn.Hasan Cevat’ý benden kopararak zaten bunu hak etti Aslýnda seninde hakkýn Selma sende adý-ný yazdýrabilirsin.
Selma:
... Hayýr beni istemedi onun kararýna saygý duyu-yorum.
Veda:
... Kitap benim adýma yayýnlansýn. Kartal soyadýný
da seve, seve kullanýrým
Deniz:
... O zaman fotokopileri daðýt Selma
Hepsine birer kopya verdim. Ayça hanýmda aldý. Adým gibi biliyorum. Hepside bir köþeye çekildiklerin de kitabýn içinde kendilerini arayacaklar. Ama iyi ama kötü. Þimdi sýra mektuplara geldi.
Selma:
... Þimdi Hasan Cevat’ýn hastaneye yattýðý gece yazmýþ olduðu mektuplarý daðýtacaðým. Lal bu mektup sana. Ayça haným bu mektupta sizin. Veda bu mektupta senin, son mektupta benim. Elimde bir mektup daha var. O da Veda’ya. Ýzin verirseniz daha sonra Veda’ya ben okuyacaðým. Veda ile de konuþmak istiyorum.
Deniz:
... Birazda kendimize bakalým. Nil, Lal’e mutfaðýn yolunu göster. Hem de bize yiyecek içecek bir þeyler hazýrlayýn.
Nil:
... Çay mý kola mý?
Deniz:
... Her ikisini de getirin Biraz Hasan Cevat’ý anlat bize. Boþuna deðilmiþ çok uzaklara gidiyorum demesi.
Yerimden kalktým ve Veda’nýn yanýna oturdum. Anlatmaya baþladým:
... Desem ki Hasan Cevat anlatýlmaz yaþanýr. Acaba fazla mý abartý olur. Onunla olan iliþkim çok kýsa ve az oldu o hayatý yaþadý, hayatta bana onu anlattý. Yanýnda kah güldüm kah aðladým. Bazen yazdýklarýný okudukça Veda’dan nefret ettim. Þiirlerini okurken, Yarabbim bu adam hiç mi bu kýzdan þikayetçi olmadý diye sorardým kendime. Bir zaman sonra fark ettim ki ben yanlýþ pen-cereden bakýyormuþum. Keþke Hasan Cevat ýn gözle-riyle baksaymýþým daha o zaman Veda’yý sevip kasaba-ma davet edeceðimi düþünürdüm. O kazanýrken de kay-bederken de hayata hep iyi tarafýndan baktý Ýnan Veda O seni çok sevdi. Senide unutmadý Ayça haným. Hasan Cevat’ýn Ýstanbul’da hasretle bakýp ta ulaþamadýðý son yer sizin arka balkonunuz oldu Yolun baþýndan, çamaþýr asýlý balkonunuza bakarken aðladýðýna kendim gibi emi-nim. Ve sizden bahsederken Karþýnýzdaymýþ gibi ken-disine çeki düzen verirdi. Derdi ki ben ona hep ayak baðý oldum. Çok çektirdim. Gençliðimizi yaþama þansý-mýz olmadý. Ve otuz sene idamlýk Ali gibi bir kalemde kýrýldý gitti. Bazen böyle espriler de yapardý. Bütün suç bende derdi. Merak ediyordu acaba beni affedecek mi diye?
Kýzlar yiyecek ve içecekleri sehpanýn üzerine dizdiler. Hepimiz bir þeyler atýþtýrmaya baþladýk. Kýsa bir sessizlik oldu bende fýrsatý kaçýrmadým:
... Hepinizi Dere bükü kasabasýna, Hasan Cevat’ýn cenaze törenine davet ediyorum.Lütfen gelin benim için deðil Hasan Cevat için gelin.
Hepsinin yüzüne baktým hiç kimseden ses çýkmý-yordu. Bu sýrada Nil konuyu deðiþtirecek bir teklif or-taya attý.
Nil:
... Selma abla benim yayýncý bir arkadaþým var. Bu
çalýþmalarý ona gösterelim. Mutlaka bize yardýmý olur. En azýndan olur veya olmaz diye bir cevap alýrýz
Deniz:
... Kýz sakýn þu uzun boylu esmer genç olmasýn?
Nil:
... Aman abla çok fesatsýn bir, iki kere çýktým diye konuyu nerelere çekiyorsun.
Lal:
... Biz Nil’le beraber bu iþi hallederiz. Babamýn kitabýnýn çýkmasýný bende isterim.
Selma:
... Araya baþka konu girdi kimse bir cevap vermedi biraz evvel yapmýþ olduðum önerime ne diyorsunuz?
Deniz:
... Mert sen ne dersin. Ben Hasan Cevat’a karþý son görevimi yapmak isterim.
Mert:
... Bence sen git. O daha çok ikinizin arkadaþýydý. Ben buradaki iþlerle uðraþýrken seninde gözün arkada kalmaz. Sen ne dersin Veda?
Veda:
... Tabi ki, geleceðim
Deniz:
... Seni bazen ben bile anlayamýyorum. Veda, Önce söz verip’te sonra kadýný üzme böyle bir þey yaparsan ben dahi kýrýlýrým sana.
Veda:
... Ben Selma’ya söz vermiyorum. Kocam için geli-yorum.
Ayça:
... Ben baþtan söylediðim gibi, onu iyi ve kötü yanlarýyla kalbime gömdüm. Gelmiyorum yerime kýzým Lal’i gönderiyorum. O babasýna son görevini yapar. Bir de benim bulunduðum toplum içinde bir daha Hasan Cevat’tan kocam diye bahsetme Veda haným.
Lal:
... Tabi anne ben giderim sen hiç merak etme.
Selma:
... Hepinize teþekkür ederim. Problemlerin çözülme-sinde bana yardýmcý olduðunuz için. Evimde bir misafir olduðunu biliyorsunuz. Bana izin verirseniz bir an önce gitmek istiyorum. Eðer sizce uygunsa bu akþam Veda yý da yanýmda götürmek isterim. Yarýn sað salim teslim etmek þartýyla.
Bu teklife en çok Veda þaþýrmýþtý gözlerini iri, iri açarak Denize baktý kaldý. Ben ýsrarla yüzüne baktým ve devam ettim, Hiç merak etme Veda Hasan Cevat’ýn uðruna canýný vermeyi düþlediði bir kadýna benden asla zarar gelmez.
Deniz:
... Bu karar senin Veda bana sorarsan ben Selma’ya sonuna kadar güveniyorum. Git derim.
Veda:
... Öyleyse ben hazýrlanayým.
Veda hazýrlanmak için salondan çýkarken, Bende evdekilerle vedalaþtým. Ayça hanýma:
... Bizi kaderin cilvesi karþýlaþtýrdý. Benim hakkým-da ne düþünürsünüz bilemem ama sizinle tanýþmaktan memnun oldum.
Ayça:
... Bende tanýþtýðýmýza memnun oldum. Orada kýzý-ma iyi bakýn. Size güveniyorum.
Gece on bire doðru eve geldik. Himmet dayý daha yatmamýþtý. Bir ihtimal beni bekliyordu.
Selma:
... Himmet Dayý Bak sana kimi getirdim. Hasan Cevat’ýn bize kalan yadigarý.
Himmet Dayý:
... Hoþ geldin kýzým. Resminden çok daha güzel-miþ’sin.
Veda:
... Hoþ bulduk dayý.
Selma:
... Sakýn sýkýlma Veda burasýný kendi evin gibi bil. Ailene haber vereceksen.Telefon televizyonun yanýnda.
Veda:
... Hayýr aramayacaðým benim Deniz’de kalacaðýmý biliyorlar. Býrakýn öyle bilsinler.
Himmet Dayýnýn yatacaðý yeri hazýrladým. Odasýna çekildikten sonra Veda’nýn yanýna gelip oturdum. Bir müddet sessiz kaldýk. Anladým ki veda önce benim konuþmamý istiyor:
... Onun bu evde o kadar güzel hatýralarýmýz var ki, bu yüzden kendimi çok þanslý görüyorum. Son iki ayýn her dakikasýný beraber geçirdik.Güldük oynadýk, seviþ-tik. Harika bir beraberliðimiz oldu. Bazen de kendimi çok þanssýz gördüðüm anlarda olmadý deðil Mesela ayçanýn yerine ben olabilirdim. Onu sana kaptýrmamak için ölümüne mücadele ederdim.
Veda:
... Onunla beraber olmak için beni öldürür müydün.?
O kadarý aptallýk olurdu ama, onu sana kaptýrmamak için bütün silahlarýmý kullanýrdým buna kadýnlýðým da dahil. Son çare seni öldürmek ise evet öldürürdüm.
Veda:
... Kim bilir belki doðru söylüyorsun.
Selma:
... Onu neden terk ettin?
Veda:
... Cevabý hemen verilecek bir soru deðil. Belki bir gün anlatýrým.
Selma:
... Söylediðine inanmýyordu ama son gece bana büyük bir iyilik yaptý. Beni bir nevi mükafatlandýrmak istedi.
Veda:
Sen sus ben tahmin edeyim. Sana evlenme teklif etti.
Selma:
... Hay Allah Nasýl bu kadar çabuk tahmin ettin?
Veda:
... Onu Çok iyi tanýyorum. O es keza sana rastla-masaydý da ölecekti. Son günlerinde onun cankurtaraný oldun. Yaþamak için sana sýký sýkýya sarýldý. Anladýðým kadarýyla benden umudunu kesmiþti. O mükemmel bir adamdý.
Selma:
... Benimle kasabaya gel ve benim yanýmda kal desem, çok mu ileri gitmiþ olurum?
Veda:
... Kafam çok karýþýk. Bana diyorsun ki burada her þeyini býrak bir ölünün hatýrasýný yaþatmak için benim yanýma gel. Þimdi sana düzgün bir cevap veremem.
Selma:
... O zaman ben sana ikinci bir mektuptan bah-setmiþtim. Onu okuyayým. Belki fikrini deðiþtirirsin

Tuðrul Ahmet PEKEL / Devam Edecek



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn aþk romaný kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Dilinde Aþk Vardý Yüreðinde Ýhanet Bölüm - 22
Dilinde Aþk Vardý Yüreðinde Ýhanet Bölüm - 17
Dilinde Aþk Vardý Yüreðinde Ýhanet Bölüm - 18
Dilinde Aþk Vardý Yüreðinde Ýhanet Bölüm - 20
Dilinde Aþk Vardý Yüreðinde Ýhanet Bölüm - 23
Dilinde Aþk Vardý Yüreðinde Ýhanet Bölüm - 19
Kitap Hakkýnda Son Söz
Dilinde Aþk Vardý Yüreðinde Ýhanet Bölüm - 16
Dilinde Aþk Vardý Yüreðinde Ýhanet Bölüm - 6
Dilinde Aþk Vardý Yüreðinde Ýhanet Bölüm - 1

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yaðmura Aðýt [Þiir]
Ne Güzel Seninle Yaþamak [Þiir]
Seni Sen Yapan O Kadýnsý Kokun [Þiir]
Kýrmýzý Defterden [Þiir]
Bir Genç Kýzýn Masalý [Þiir]
Allaha Ismarladýk Kýrþehir [Þiir]
Arsýz Bulut [Þiir]
Ayrý Kalpler (Akrostiþ) [Þiir]
Borçlu Deðilim Sana [Þiir]
Bir Yudum Aþk [Þiir]


TuðrulPekel kimdir?

1949 Susurluk doðumlu yazý yazmasýný ve okumasýný seven bir kiþiliðe sahibim.

Etkilendiði Yazarlar:
Faruk Nafiz Çamlýbel ve Orhan Veli favori þairlerim arasýnda


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © TuðrulPekel, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.