..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir deliyle aramda tek bir ayrým var. Ben deli deðilim. -Salvador Dali
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Roman > Aþk Romaný > TuðrulPekel




1 Ocak 2007
Dilinde Aþk Vardý Yüreðinde Ýhanet Bölüm - 19  
TuðrulPekel
Hasan Cevat Kartal: Aþkýna ulaþabilmenin bir tek yolu vardý. Hayatýný feda etmek O da gerekeni yaparak ölümü seçti. Efsane oldu. Veda Arasýl Kartal: Bir efsane varsa arkasýnda o efsaneyi yaratan bir kadýn vardýr. Selma Taþkan: Efsane onunla ayakta kaldý ve yaþatýldý


:BCJE:
Dilinde Aþk Vardý Yüreðinde Ýhanet Bölüm - 19

ON DOKUZUNCU
BÖLÜM

Onun kollarýndan ayrýlmak bir daha ona kavuþamamak gibi bir þeydi. Bütün gece birbirinden ayrýlmasý mümkün olmayan et ve kemik gibiydik. Sabah ezaný okunurken Selma’nýn gözlerinde kendimi arýyordum. Ama ara ki bulasýn. Sanki ameliyata girecek olan ben deðil de oydu. Zaman ilerledikçe gücünü ve cesaretini kaybediyordu. Sabah erkenden kalktýk önce Selma’nýn istediði iþleri hallettik. Hiç olmazsa Selma’yý mutlu etmiþtim.
Hastaneye vardýðýmýzda da saat ikiye geliyordu. Yan kapýdan girip müracaata baþ vurduk. Dosyamý çýkardýlar son yapýlan testleri de gerekli yerlerden alýp doktoruma verdim. Nihayet üçüncü kattaki odama çýktýk. Altmýþ beþ numaralý odada üç yüz on dokuz numaralý yatak benimdi. Eþortmanlarýmý giydim. Selma eþyalarýmý yerleþtirdi. Biraz sonra hemþire geldi. Ýlk kontrolleri yapýp içmem gereken ilaçlarý verdi. Ve yarýn için yapacaðým hazýrlýklarý anlattý. Hemþire gittikten sonra, Selma Lal’i aradý hastaneye çaðýrdý. Lal bir saat sonra yanýmýzdaydý.Gördüðüm kadarýyla bana da bayaðý kýzgýndý.
Lal:
... Baba niye ilk karþýlaþtýðýmýzda bana hasta olduðunu söylemedin?
Hasan Cevat:
... Sizleri üzmek istemedim kýzým. Zaten senden baþka üzülen olacaðýný da sanmýyorum. Selma ablanda gereken yardýmý yapýyor. Bütün iþlerimi halletti
Lal:
...Sað ol Selma abla aslýnda burada ne olursa olsun
ailece olmamýz lazýmdý. Ama olmadý. Aðabeyime de haber verdim gelip gelmeyeceðini bilmiyorum.
Selma:
... Baban biraz dinlensin, biz bahçeye çýkalým aðabeyin gelirse karþýlarýz.
Hasan Cevat:
... Gidin güzellerim rahatýnýza bakýn.
Adetim olmadýðý halde bir sigara yaktým. Buna çok ihtiyacým vardý.:
... Yakacak mýsýn Lal?
Lal
... Ýçmiyorum ama bir tane alayým.
Paketten bir sigarada lal’e çýkarýp verdim. Acemice dudaklarýna yerleþtirdi. Yaktým. Kibritin alevinde gözlerinden yaðmur gibi gözyaþý aktýðýný gördüm. Babasýný hiç böyle aciz durumda görmemiþti. Bana sarýldý hýçkýra, hýçkýra aðlýyordu. / Aðla kýzým þimdi aðla inþallah yarýn aðlamayýz senin kadar ben de korkuyorum Allahým ben ne yaparým ona bir þey olursa /
Lal:
...Onu öyle görünce aðlamamak için kendimi zor tuttum.
Selma:
... Ya ben Lal ya ben. Günlerdir yanýnda gülüyorum oynuyorum, Þen þakrak ama sýrtýný dönünce sesiz, sessiz aðlýyorum. Benim gözyaþý dökmeye dahi hakkým yok. Görmesin üzülmesin diye. Lal ne yap et annenle aðabeyini de buraya gelmeye ikna et.
Lal önce annesiyle konuþtu ikna edemedi. Ancak yarýn ameliyat baþladýktan sonra geleceðini söyledi. Ýþiyle bir sorunu mu varmýþ neymiþ. Aðabeyi de bu ak-þam gelebilirse gelecek gelemezse yarýn ameliyattan çýktýðýnda burada yanýnda olacakmýþ. Sigaralarýmýz bitmiþti yukarý çýktýk. Hasan Cevat dalmak üzereydi bizi görünce yeniden uyandý.
Lal:
... Annemle ve aðabeyimle konuþtum ikisi de yarýn sen ameliyattan çýkarken yanýnda olacak. Onlarý bu akþam getiremediðim için çok üzgünüm. Ben bu akþam buradayým. Yarýn ameliyathaneye kadar elin avucumda beraber gideceðiz.
Selma:
... Üzülme hayatým oradan sað ve salim olarak çýkacaksýn. Beraber geçireceðimiz çok güzel günlerimiz olacak. Seninle Hindistan’a gideceðiz. Çin Seddini göreceðiz.ve daha önemlisi yarýn gözlerini açtýðýnda oð-lunla karýný da yanýnda göreceksin.Ben de bu tabloyu gururla seyredeceðim.
Ben bunlarý kendinden geçip uykuya dalmýþ bir adama anlatýyordum. Tanrým sesimi duy ne olur. Caným çok acýyor.
Lal:
... Abla birazda kendini düþün. O burada þu anda uyuyor. Üzme kendini.
Hasan Cevat ameliyata girmeden evvel yapýlmasý gereken temizliði yapmýþ ilaçlarýný içmiþ ve yüzünde rahatlamanýn verdiði hafif bir tebessümle uyuyordu Lal ve Selma Hasan Cevat’ýn yanaklarýndan hafifçe öpüp bahçeye sigara içmeye indiler.
Sabahý uyur uyanýk bulduk sekizde hemþire ve hasta bakýcýlar geldi, Hasan Cevat’ý sedyeye aldýlar.Lal ve ben her iki elini de avucumuza aldýk Kimin kime cesaret verdiði önemli deðildi. Bir taraftan ben, diðer taraftan Lal konuþuyordu. Hasan Cevat aldýðý ilaçlarýn saye-sinde rahat bir þekilde etrafý seyrediyordu böylece ameliyathane’nin kapýsýna geldik.
Hasan cevat:
... Artýk ayrýlýk zamaný geldi. Hiç korkmuyorum Selma senin için geri döneceðim bunu ilk defa istiyorum. Hepiniz için istiyorum. Bu kapýdan içeri girerken hiç kimseye kýrgýn olmadýðýmý bilmenizi isterim. Kim bilir belki þu kapýnýn öbür tarafýnda benim için geri dönemeyeceðim yeni bir hayatýn baþlangýcý olabilir. Eðer dönmez ve yoluma devam edersem o zaten maceraperest’in biri deyip geçin. Ama beni unutmayýn.
Lal:
... Sen geri döneceksin baba.
Hasan Cevat:
... Muhammedi de görmek isterdim ama kýsmet deðilmiþ. Benim için aðabeyini öp kýzým.
Hemþire:
... Sizler bekleme salonuna gidin ameliyat biraz sonra baþlayacak. Takriben öðleden sonra on beþte sona erecek ameliyat hakkýnda geliþmeleri þu karþýdaki danýþmadaki görevli bayandan alabilirsiniz. Allah Hepimizin yardýmcýsý olsun. Mehmet efendi kapýyý aç hastayý içeri alalým.
Kapý açýldý sedye içeri girdi ve yeniden kapandý. Hasan Cevat’ýmla aramda sadece þu kapý var. Dayana-madým vücudumu taþýyacak gücüm kalmamýþtý dizlerimin üzerine çökerken Lal’in anne diyen sesi dalgalandý. Baþýmý çevirince orta yaþlý güzel bir hanýmýn bize doðru geldiðini gördüm. Tanrým ne olur bizim ve onun yanýnda ol. Yo hayýr sadece onun yanýnda ol onun sana daha çok ihtiyacý var. Fýsýldadým Hasan Cevat duy sesimi karýn geldi.

Tuðrul Ahmet Pekel / Devam Edecek



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn aþk romaný kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Dilinde Aþk Vardý Yüreðinde Ýhanet Bölüm - 22
Dilinde Aþk Vardý Yüreðinde Ýhanet Bölüm - 17
Dilinde Aþk Vardý Yüreðinde Ýhanet Bölüm - 18
Dilinde Aþk Vardý Yüreðinde Ýhanet Bölüm - 20
Dilinde Aþk Vardý Yüreðinde Ýhanet Bölüm - 23
Dilinde Aþk Vardý Yüreðinde Ýhanet Bölüm - 21
Kitap Hakkýnda Son Söz
Dilinde Aþk Vardý Yüreðinde Ýhanet Bölüm - 16
Dilinde Aþk Vardý Yüreðinde Ýhanet Bölüm - 6
Dilinde Aþk Vardý Yüreðinde Ýhanet Bölüm - 1

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yaðmura Aðýt [Þiir]
Ne Güzel Seninle Yaþamak [Þiir]
Seni Sen Yapan O Kadýnsý Kokun [Þiir]
Kýrmýzý Defterden [Þiir]
Bir Genç Kýzýn Masalý [Þiir]
Allaha Ismarladýk Kýrþehir [Þiir]
Arsýz Bulut [Þiir]
Ayrý Kalpler (Akrostiþ) [Þiir]
Borçlu Deðilim Sana [Þiir]
Bir Yudum Aþk [Þiir]


TuðrulPekel kimdir?

1949 Susurluk doðumlu yazý yazmasýný ve okumasýný seven bir kiþiliðe sahibim.

Etkilendiði Yazarlar:
Faruk Nafiz Çamlýbel ve Orhan Veli favori þairlerim arasýnda


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © TuðrulPekel, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.