..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sorularla dolu bir kitap... hiçbir zaman eksiksiz olamaz. -Robert Hamilton
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Toplum > BELGÝN ERYAVUZ




21 Aralýk 2006
Sessiz Çýðlýk  
BELGÝN ERYAVUZ
TV’deki sabah kuþaðý kadýn programlarýný saran absürd iliþkilerden kurtulduk sonunda. Sarý kurdele takarak, sessiz bir protesto ile çoðunluðun sesini duyurduk ilk defa!


:AFDF:
TV’deki sabah kuþaðý kadýn programlarýný saran absürd iliþkilerden kurtulduk sonunda. Sarý kurdele takarak, sessiz bir protesto ile çoðunluðun sesini duyurduk ilk defa!

Biliyor musunuz bu hareket beni umutlandýrdý, insanlarýmýz içinde gerçekten bilinçli, kültürlü, kendisine sunulan her þeyi sadece kendi istekleri doðrultusunda benimseyen bir kesimin de var olduðunu bilmek öyle güzel ki… TV kanallarýna saatlerce esir olmadan, baþka alternatiflerle hayatlarýný zenginleþtiren, zamanlarýný daha güzel ve yararlý þeylere harcayan tüm insanlara saygým ve sevgim sonsuz. Çünkü onlar hayatý seviyorlar, çünkü onlar zamanýn boþa harcanamayacak kadar güzel, deðerli ve kýsa olduðunu biliyorlar.

Aslýnda hepimiz bu kadar bilinçli olarak yaklaþabilmeyi bilseydik; o malum programlar yayýna dahi konmaz, bu kadar uzun zaman gündemi meþgul etmezdi. Ama maalesef bir kýsým, evet bir kýsým insanýmýz için ne yazýk ki çok cazip geldi baþkalarýnýn hayatlarýný izlemek, sözüm ona sevgi gösterilerini gerçek olarak algýlayýp kendilerince yorumlar yapmak. Her biri nevi þahsýna münhasýr bu insanlar mutlu mesut o kanaldan bu kanala koþturup durdular. Dikkati çeken en önemli husus ise ekranda gördüðümüz yüzlerin hep ayný yüzler olmasýydý.
Programlar sýrasýnda kurgulamanýn sanal akýþýna kendisini kaptýrarak öfkesine yenik düþen, kýzan baðýran ve agresifleþen bu tipler, bir dakika sonra fondaki müzik eþliðinde gerdan kýrýp göbek atarken; dünyayý umursamaz görüntüleri ile psikologlarý bile þaþkýnlýða çevirecek bir ruh haline bürünüyorlardý ilginç bir þekilde. Her þeye yerli yersiz alkýþ tutup; “bence” diye kendilerini ilgilendirmeyen her konuya atlamak ve mutlaka söz alýp yorumlar yapmak da cabasý…neyse, sonuçta çoðunluk sesini duyurdu ve onlarý bastýrdý.

Ben kültürlü, bilinçli, nerede nasýl davranmasý gerektiðini bilen hiçbir insanýn bu tarz düzmece programlardan hoþlanabileceðine inanmýyordum zaten. Demek ki bizler gibi düþünen insanlar da varmýþ dedim kendi kendime, üstelik çoðunluktaymýþ dedim ve çok mutlu oldum.

Darýsý öðlen kuþaðýnda dengeleri zaman zaman bozan; sadece reyting uðruna izleyicileri istismar etmeye çalýþan diðer programlarýn ve bir kýsým dizi filmin baþýna diyelim ve bu sessiz çýðlýðýn her türlü yozlaþan olay karþýsýnda varlýðýný her zaman böyle naif olarak göstermesini dileyelim hem de caný gönülden.

Sizde bana katýlýr mýsýnýz?

Sevgiyle kalýn.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn toplum kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Son Durak Huzurevi (Mi?)
Engellere Çarpa Çarpa…
Kadýnsan Hem De...
Kaderini Kendin Çiz!
Kayýp Kimlikler!
Neden Bu Kadar Duyarsýz Olduk?
Bana Yalan Söyleme! Beyaz Olsa Bile…
Bir Serginin Ardýndaki Duygu Seli
Seninde Hayalin Olsun...
Kýskançlýðýn Soðuk Nefesi Ensenizde Mi?

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sevgi ve Pozitif Enerjinin Gücü
Ýliþkiler Düðüm Olmuþ Çözülmüyor
An"ý Yakala, Çilek Tadýndaysa Býrakma!
Bakýp da Görenlere, Görüp de Sevenlere!
Sýr Dolu Papuçlar
Rengarenk Duygularda Yaþatmak Sevgiyi!
Özlemek!
Uzaklarda Bir Yerlerde...
Ýçimizdeki Unutma Sesi…
Unutmanýn Acýsý, Unutulmanýn Sancýsý

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Seni Seviyorum Diyebilmenin Güzelliði [Öykü]


BELGÝN ERYAVUZ kimdir?

Ýçimde yaþadýklarýmýn, hissettiklerimin birebir yansýmasý,týpký denizin mavilikleri gibi. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Okumayý çok seven birisi olduðum için,yazýlarýný okuduðum hemen tüm yazarlar.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © BELGÝN ERYAVUZ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.