..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sevginin ölçüsü ölçüsüz sevmektir. -Spinoza
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Modern > Çiðdem Güvendi




6 Mart 2008
Uslanmaz Bir Katilin Buyurduklarý  
'gitmek, seninle kalmak kadar acý vermiyor'.

Çiðdem Güvendi


gidiþimi izle. Seni bu gece terk ettiðimi hatýrlamaný istiyorum, ölmek üzere olmak, bunun çaresizliði beni tüketiyor, seninde tükendiðini görmek istemiyorum. Þimdi ben arkama bakmadan gideceðim, sen de öyle yap... Bir ayrýlýk için, eþsiz bir ayrýlýk için tanrýnýn yazdýðý en güzel senaryo icra edildi böylece. Adam arkasýna bakmadan gitti, kadýn adamýn geceye karýþmasýný izledi.


:BAEC:
Ýpini koparmýþ bir Mesih uyanýyor ellerinde. Gözlerinden akan kandamlalarý kadar gerçek ve iç burkucu bir týnýyla uyandýrýyor güneþi. Yeni yetme delikanlýlarýn, raconu çoktan bozulmuþ kurbaða kurallarýnýn ardýndan koþar adým gitmek istiyor nafile bir çabayla. Zaman geç oldu, nutuklarýn sesleri boðazlarýna düðümlendi. Artýk zarif erkeklerin bozuk cümleleri ve bir de hayatta kalma mücadelesinin pis kokusu sardý her yeri.

Buna raðmen vazgeçmeyen birkaç uykusuz adam, kara listelerin baþýnda yer alýyor artýk. Endiþeli yüzleri, soluk benizleriyle gerçek birer itiraf namesi arýyorlar eski püskü kâðýtlarýn üzerinde.

Mayhoþ bir sabýr taþý gibi yada düzmece bir cinayet, topuklu ayakkabýlarýyla yerleri sallayan sarý uzun saçlý erkekler yada, yollarý ýslak mahzun bir ilk bahar gibi çimlere uzanýp aylaklýk ediyorlar.

-Yürümeye baþlamalýsýn artýk, baþýboþ sokaklarýn gece lambalarýyla aydýnlanmalýsýn. Kimi ne kadar özlediysen o kadar kaçmalýsýn. Kimi ne kadar sevdiysen o kadar ölmelisin. Sana aklý baþýnda minimalist bir intihar sahnesi hazýrladým, o sahneyi bulup, söylediklerimi aynen yapmalýsýn.

Adý kayýtlara Melek olarak geçecek. Evine doðru attýðý her adým koktuðu

ve sevdiði

ve sevmediði

ve ihanet ettiði her þeyi alýp götürecek ondan.

-zaten her þeyi kaybettim…

-biliyorum, iþte onun için seninki þatafatsýz bir intihar olacak, bu yüzden senin için detaylarý göz kamaþtýrmayan bir sahne hazýrladým ve bunun için kulaðýna fýsýldýyorum her þeyi. Oysa þimdi dünyada öyle çok kiþi var ki beni bekleyen. Bu gecenin þanslýsý sensin Melek.

Karasýz adýmlarla ilerledi bir süre, kararsýz ve yorgun… Kiþisel tarihini düþünüp yarým kalmýþ da olsa bir parça mutluluk aradý. Çocukluðuna dair tek güzel anýsýný bulup vedalaþtý. Kýrmýz elbiseli bez bebeðini eline aldýðý gün, elma þekerini ýsýrýp diþlerinde kekremsi o týnýyý duyduðu an ve gözlerini kapatýp uçmayý düþündüðü yataðýný… Çok fazla kalmadý geçmiþinde ki kalsa bile tozunu silip sarýlabileceði tek bir aný daha yoktu. Sonra gitmekte olduðu sonu düþündü ve adýmlarý hýzlandý.

-Acele etmene gerek yok. Sahne, dekor, þýrýnga ve küvet her þey hazýr. Tadýný çýkar…

Yaþadýðý köþkün bahçesine çýktý sonra. Müþtemilatta saklandý yine. Evinden gelen baðrýþmalara, tokat seslerine, annesinin gözyaþlarýna týkadý kulaklarýný. Ayaða kalkýp banyoya yöneldi ve annesinin küvette yatan, bileklerinden kan damlayan bedenini gördü. Yýllar boyu rüyalarýna girecek olan bu vedaya uzun uzun bakmadý, usulca arkasýný döndü ve kapýyý kapattý. Birkaç yýl boyunca konuþma isteði duymadý hiç. Babasý memnundu bundan, kimse yargýlamadý onu, kimse hatýrlatmadý, kimse Melek’in yanýnda kalmasýný da istemedi. Sessizliði havuza düþtüðü o gün son buldu. Ölüme ilk kez bu kadar yaklaþmýþken korktu ve baðýrmaya baþladý. Gözlerini hastanede açtýðýnda yanýnda sadece bahçývan ve hizmetçi vardý.
Aðar aksak geçen konuþma çabalarýndan sonra uzun ve sorgulayan cümleler kurmaya baþladý.

Gördüklerinin birer anlamý, birer sebebi olmalýydý. Babasý cevap vermedi sorularýna, günler akýp gitti, Melek daha hýrçýn olduðu zamanlarda baþladý onu suçlamaya. Adam da adam olmak bir yana insan olduðunu ispat etmek için bile herhangi bir çaba göstermedi. Adam için uzun bacaklarý kadýnlarýn, bu bacaklarýn arasýnda sabahlamak diðer bütün çabalardan daha kutsaldý. Melek öfkeyle, kinle doldukça içinde baþka bir melek uyanmaya baþladý, törpülemeye çalýþtýkça uslanmaz bir katil gibi uyanan baba özlemi...

- bunu kabul etmelisin Melek, öfke de olsa, kin de olsa içinde yanan þey ona duyduðun sevgi. Önce bunu kabul edip sonra ondan intikam almak için harekete geçmelisin...

dedi gölgeden gelen ses Melek'e damarýný parçalarcasýna koluna batýracaðý þýrýngalarý gösterirken.

Melek bütün gölgeleri severdi, ki çoðu zaman uzanamadýðý babasýnýn kapýdan giren, kapýdan çýkan, etrafa yayýlan gölgesini izler ve o gölgeyle tedavi etmeye çalýþýrdý artýk kangren olan ruhunu.
-bu gece güzel düþler kurmayacaðým, beni nereye götürüyorsan seninle oraya geleceðim. Banyo demiþtin deðil mi? Biraz hýzlansam yada daha çabuk geçse zaman, ne olacaksa bir an önce olsa...
-biliyorum acelen var, ama bu gece intikam gecesi, hýzlý bir intikam yeterince acý vermez. O yüzden yavaþ yavaþ, aðýr aksak alýnmalý bütün intikamlar.

Melek yürüdükçe gece aktý, gece aktýkça Melek çok sevdiði o adamýn gidiþini hatýrladý, hatýrladýkça döküldü gözlerinden zakkum damlalarý. Ayaklarý onu taþýmamak için isyan ettikçe kýsa molalar verdi. Düþtü ve avazý çýktýðý kadar baðýrdý, karmaþýk bedenleri olan kadýnýmsý erkeklerin genelevlerinin olduðu sokakta diðer çýðlýklara karýþtý Melek'in sesi. Burada herkes yorgun, ölü ve herkes büyük yanýlgýlarýn tutsaðý, sesler birbirlerine öylesine karýþýr ki uðultudan baþka hiçbir þey duyulmaz. Burada herkes kendi kýyametini yaþýyordu ve hiç kimsenin bir baþka kýyamet duyamazdý.

Esmer yüzlü o adamý çok sevdi Melek. Esmer yüzlü þefkatli adam bütün sorularýný cevapladý Melek'in ve tadýna baktýlar tenlerinin, soluklarý ýsýttý yataðý. 'Hiç bitmesin' dedi Melek, 'yolun sonu burasý' dedi esmer yüzlü adam.

-kanser bütün vücuduma yayýlmýþ.

-son ana kadar yanýnda kalmak istiyorum.

-hayýr, aciz bir kul olduðum anlarý görme, gidiþimi izle. Seni bu gece terk ettiðimi hatýrlamaný istiyorum, ölmek üzere olmak, bunun çaresizliði beni tüketiyor, seninde tükendiðini görmek istemiyorum. Þimdi ben arkama bakmadan gideceðim, sen de öyle yap...

Bir ayrýlýk için, eþsiz bir ayrýlýk için tanrýnýn yazdýðý en güzel senaryo icra edildi böylece. Adam arkasýna bakmadan gitti, kadýn adamýn geceye karýþmasýný izledi.

-iþte geldik, þýrýnga çekmecede, sýcak suyu aç, küveti doldur... Yüksek sesli bütün acýlarýnýn þerefine yüksek dozu tercih et. Ama önce annenin þerefine onun cümlelerini yeniden aynanýn üzerine yaz 'gitmek, seninle kalmak kadar acý vermiyor'.

Melek yeni aldýðý bir elektronik cihazýn kullaným kýlavuzunda yazan adýmlara harfiyen uyanlar gibi harfiyen yaptý kulaðýna fýsýldananlarý.

Babasý yine sabaha karþý geldi, yine yýllar önce olduðu gibiydi her þey, aynada yazanlar, küvet, saatin akrep ve yelkovaný…

Çok sevdiði o adamýn gidiþinden sonra geri dönmeye cesaret edemedi. ‘Geri dönecek bir yerinin olmamasý belki de en büyük yalnýzlýklarýn tek sebebi’ diye düþündü zehir kanýnda dolaþýrken.

Bütün renkleri siyahtan beyaza doðru tonlarda griye boyandý. Kýrmýzý þehvet hatýrlattýðý, mavi özgürlüðü temsil ettiði için yasaklandý ilahi eller tarafýndan. Melek cehennemler arasýnda seçim yaptý.

-zaten hep öyle olmaz mý herkes kendi cehennemi ile benimki arasýnda seçim yapmaz mý?










Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn modern kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bir Bardak Su, Kýrmýzý Bir Ruj
Veda Þarkýsý…
Çýplak Ayaklarýyla Kadýnlar
Rüya Belki, Belki Gerçek…
Cüce Efendilerin Düþüþü
Kadýn (Dan) Monologlar
Viþneli Dondurma

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ölümü Kandýrmak

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Arafým [Þiir]
Fâni Þiir [Þiir]
O Adamlar [Þiir]


Çiðdem Güvendi kimdir?

Sýrada bir hayatýn olduðum yerden gördüðüm renkleri. . .


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Çiðdem Güvendi, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.