..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Gerçeði arayan bir insan, öncelikle her þeyden gücü yettiðince kuþku duymalýdýr. -Descartes
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Aþk ve Romantizm > Ýrfan Kurudirek




21 Eylül 2009
Dünaydýn Sevgilim - IV  
Ýrfan Kurudirek
Kayýptan Sesler Korosu Bitmemiþ ve asla bitmeyecek bir hikayenin sürükleyici bir bölümü


:AHID:
Kayýptan Sesler Korosu

Günün batýþý ile kalabalýklardan uzaklaþmýþ ayný kliþeleri yemin saymýþ iki tane çaresiz yer ediyor beynimde. Her yere düþüþte en az sýzlanan kahraman sayýlýyor ve "hayal" adý verilen gerçeðin teorik kýsmýna adapte oluyor iki çaresiz. Belki bir temizlik adýdýr hayal. Öyle olsa dahi bu temizliðin ardýnda býraktýðý çaresiz ve kahverengi iki tortu onlar.

Yan yana uzanmýþ ayný tavanýn farklý çatlaklarýnda derman aramaktayýz. Yorgan çenemize kadar gelmiþ, çaresizlik paçalarýmýzdan boþalýyor. Gözlerimizi çok az kýrpýyoruz, birbirimize hiç bakmadýk, bakmýyoruz. Karanlýk can sýkýntýsý gibi duruyor bu gece. 18:03'te kalkan bir gemi ile ruhunu peþkeþ çekiyorsun güneþin gittiði bir yere.

"Ne düþünüyorsun?" diye soruyorsun. Hayal gibi diyorum. Hayal gibi bu yaþadýklarýmýz. Sadece seni ben seslendirmiyorum. Gerçekmiþ gibi konuþmalarýn. Yani rüyalarýmdaki gibisin. Ama bu hayatýn da birinin hayali olduðunu göz önüne alýrsak hiçbir farký yok yaþadýklarýmýzýn kenarý ýsýrýlmýþ bir hayalden. Bazen kalabalýklarda yürürken hayal kurarým senin üzerine, yüreðimin üstünde oynanýyor bu hikaye. Seni seslendirirken daha düzgün seçiyorum kelimeleri. Bense sürekli bir kekemeyi oynuyorum. Aþýk olan sefil adam misali. Ama bu yaptýðým çoðu insan için delilik ibaresi olduðu için içten içe seslendiriyorum konuþmalarý. Ýkinci yastýðýmýn yerinde sen yatýyorsun. Adlarýnýz ayný ama senin boyun biraz daha uzun. Ayrýca yastýðým sen gibi kokmuyor. Konuþtuðun zaman sesin yanký yapýyor. Ben seslendirince bu kadar gerçekçi deðil iþte. Pek bir farký yok anlayacaðýn. Yüzünde anlam veremediðim bir tebessüm var. Bir gidiþin karþý konulmaz gururu kemirmiþ içini sanki. Uyku ile harap etmek istemiyorum bu zamaný. Seni seyredebilirim mesela.

Kayýp giden gözler arasýnda bazý yeminlerim sýkýþýyor. Elim mahkûm sen yerine baþka bir yastýða sarýlmaya. Öyle yapýyorum aslýnda. Elini tuttuðumu hayal dahi edemiyorum. Bu bir temizlik ise demiþtim, ellerimiz kirli kalýyor sevgilim.

Daha da gerçekçi olmaya baþlýyor her þey. Sen yavaþça sokuluyorsun yanýma. Dýþarda büyük bir tipi var. Kar yaðýyor usulca ve poyraz esiyor bu gece. Camdan dýþarýya bakýyorum. Kar taneleri yere düþüyor, poyraz alýyor bir daha vuruyor yere, bir daha, bir daha ve bir daha... Poyraz gibi insafsýzsýn sanki. Camlarýn arasýndan sýzan rüzgar sesi ninni gibi geliyor. Göz kapaklarýnýn üzerine bir gidiþ oturdu senin. Dalýyorsun adýný dahi bilmediðin diyarlara.

Gece soðuk
Gece mavi
Gece titriyor


Sela sesi var. "Namaz" diyor imam, "uykudan hayýrlýdýr". Bilirsin severim sabah ezaný dinlemeyi. Sen uyurken usulca terkediyorum yataðý. Ama seni deðil, sakýn yanlýþ anlama. Dinliyorum ezaný ve dua ediyorum. En günahsýz gecelerim þahittir en berrak dualarýma. Sen daha rahat uyu þimdi sevgilim. . . .

Sabah uyandýðýmda yanýmda olmadýðýný görüyorum fakat algýlamam biraz zaman alýyor. Apar topar gittiðin belli üstümü açýk býrakmýþsýn ve annemin de küçükken öðütlediði gibi "Üstü açýk yatarsan gece üzerine kar yaðar." buz tutmuþ her yaným. Gözlerim odayý talan ediyor bir iz, bir ýþýk bulmak için. Beyaz bir kaðýt var masada. Ýþte orada duruyor yarým býraktýðým þarabýn yanýnda. "Sana karalamýþt..." diyerek üstünde durmuyorum. Aslýnda gözlerim biraz fransýz kalýyor. Çünkü onlar aslýnda seni hiç görmediler. Bir fotoðraf karesinde gördüler belki ama mimiklerinle yüzünü hiç baðdaþtýramadýlar. Bu yüzden yaþla uðurlamýyorlar. Baþka bir iz olmalý diyorum, saðý solu kolaçan ediyorum ve buluyorum mavi bir kaðýda gazete harflerinden býraktýðýn "Hoþçakal" yazýsýný. Galiba yazanýn kim olduðunu bulamamam için böyle bir yöntem seçtin. Harfleri yapýþtýrýrken de eldiven takmýþsýn. Bu profesyonelliðin karþýsýnda sessiz kalýyorum. Ama yüreðim öyle deðil. O yüzünü de gördü, mimiklerini de gördü, gülüþünü de. Yüreðime aðýr geliyor bu gidiþ. O da haklý aslýnda "ölmek istiyorum" diye yakarýþlarýna bir tek o þahit oldu. O da haklý...

Bir serinin bitiþini belgeler gibi katlayýp cüzdanýma koyuyorum delilini. Bir gün dönsen bile sana öðrettiðim gibi; "Aþk vida mý ki çýkarýp tekrar takasýn?" diyeceðim. Bu cümleyi kendine de söylediðin için algýda sorun çekmeyeceksin.

Ve ben
Cebimde
Sol gözü kör
Bir gece ile
Sevmiþ
Biri
Olarak
Kalacaðým
Sadece
Sevmiþ



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn aþk ve romantizm kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Dünaydýn Sevgilim - III
Dünaydýn Sevgilim - VI
Yarým Burgulu Öyküler - II
Yarým Burgulu Öyküler - I
Dünaydýn Sevgilim - V
Soysuz Sevgiliye Yýpranmamýþ Öðütler
Dünaydýn Sevgilim - I
Soysuz Sevgiliye Yýpranmamýþ Öðütler - II
Dünaydýn Sevgilim - II

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Büyüdük [Þiir]
Hadi Aklýmý Baþtan Alalým [Þiir]
Dövüþüyor Mevsimler Uyan [Þiir]
Masmavi Bir Düþ Yollarým [Þiir]
Yokluðun - II [Þiir]
Avuçlarýmda Bir Gül [Þiir]
Alýn Sizin Olsun [Þiir]
Yýkýlmazdým [Þiir]
Baþka Biri [Þiir]
Pardon [Þiir]


Ýrfan Kurudirek kimdir?

Flu bir görüntüden geriye kalan güçlü bir sarhoþluk abidesi.

Etkilendiði Yazarlar:
Yelda Karataþ, Sibel Buðdaycý, Sezen Aksu, Murathan Mungan, Irwin Yalom, Adam Fawer,


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ýrfan Kurudirek, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.