..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir önyargýyý yok etmek, atomu parçalamaktan daha zordur. -Einstein
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > Ýbrahim Kilik




5 Þubat 2010
Dosta ve Dostluða Dair  
Dosttan Doðan Güneþ

Ýbrahim Kilik


Ve dostun sarf ettiði her söz, yüreðinize ve ruhunuza merhem kabilindendir. Yerine göre dostun attýðý gülün taþ, taþýn gül mesabesinde olmasý da dostluðun bir cilvesidir demek lazým gelir.


:BJEB:
Dosta, dostluða dair birkaç kelam edeyim diye; kalemi elime alýp, söze nereden baþlayacaðýmý düþünürken, aklýma Yunus’un “Ben dost yüzün göremezsem / Bu gözlerim nemdir benim.”dizeleri geldi.

Gerçekten de insan, dost bildiðini her dem görmekten, onun sonsuzluðun sahibini hatýrlatan yüzünü seyretmekten ; tarifsiz bir heyecan duyar ve dahi tat alýr.

Onunla ayný mekanda bulunmak birlikte çayýný yudumlamak, göz göze gelmek bir lütûftur. Ve maddi izahý imkânsýzdýr. O aný dünyanýn en büyük servetleriyle dahi satýn alamazsýnýz. Dostla çayýnýzýn buðusu daha bir ýtýrlý, paylaþtýðýnýz ortam bir baþka sýcaktýr…

Ve dostun sarf ettiði her söz, yüreðinize ve ruhunuza merhem kabilindendir.
Yerine göre dostun attýðý gülün taþ, taþýn gül mesabesinde olmasý da dostluðun bir cilvesidir demek lazým gelir.

Bir de “Hem i cana hem i dost “ vardýr ki gönlün has bahçesinde gülüranadýr, gönül sarayýnda yeri mutenadýr. Aþk gibi bir þey. Týpký “Aþk gelicek cümle eksikler biter.”kelamýnda ifadesini bulan hoþ manadaki gibi.. Onun geldiði yerde cümle eksikler biter, ülfet tamam olur.

Onun, mah yüzünü seyrederken, gülde þebnem misali gözlerine bakarken, gözleriniz nem deðil meserret pýnarýdýr. Onun bakýþlarýndaki ýþýltý.içinizi aydýnlatýr. Gözleriniz ýþýldar.
Dost yüzünden ve gözünden, fani cihanýn en paha biçilmez iþtiyak ve heyecanýna kanatlanýrsýnýz. Âdeta kanatsýz arþa yükselirsiniz.

Nerdesin ey dost bildiðim! Ankara, sensiz bir “ölüler evi.”bir an önce dön de tenimize can damarlarýmýza kan yürüsün. Ruhumuzdaki kara kýþ bahara dönsün. Gözlerimizin nemi gül yüzünde þebneme tebdil olsun.

Gel ey “Gül ü Rana” ! bir anlýk meserreti çok görme bana. Sayende bu fakir meskenetten kurtulsun. Dostluðunun ve dost dergâhýnýn kenarýna iliþtirilen varak-ý mihr ü vefada yerini alsýn.

Ahir kelam . Cümle dostlara ve dostluklara selâm olsun. Ey “Gül ü Rana “ sana hasseten ve gönülden selâm olsun. Ruhundan kaynayan pýnar çorak ruhuma dolsun. “ Ben dost yüzün göremezsem/ Bu gözlerim nemdir benim.”
Ankara,05.02.2010 Ýbrahim KÝLÝK













Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bir Göz Hikâyesi
Sevgililer Günü Üzerine Çeþitlemeler
Gül Rengi Þafaklara Düþen Çiy Damlasý
Ses Çaðrýþýmlarý

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Türkçe Sevdasý
Yazmak Yahut Yazmamak
Argo ve Siyaset
Son Mülteci
Argodan Esintiler
Yazarlar Þairler ve Þehirleri
Meçhule Yazýlmýþ Mektuplar - 18
"Yok Bu Þehr Ýçre Senin Vasfettiðin Dilber"
Meçhule Yazýlmýþ Mektuplar - 16
Ayrýlýðýn On Yedinci Günü

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Hüznümüz Kahverengi [Þiir]
Arzu 1 [Þiir]
Cin Biberi [Þiir]
Erguvanlar Lâleler [Þiir]
Zaman Dar [Þiir]
Düþ Gülü [Þiir]
Mülteci [Þiir]
Dem Masalý [Þiir]
Çççççççççççççççççççç [Þiir]
Piþmanlýk Bestesi [Þiir]


Ýbrahim Kilik kimdir?

Demlik Güzeli (Namý Diðer Çay) Dilberin gamzeleri. Demliðin dem demleri. Bardakta keklik kaný. Tebessüm huzmeleri. Dostun dosta ikramý. Alýr yürekten gamý. Fincanda türkü söyler. Ýnce bellide mani. Zamanýn gül kurusu Gülde gülþen dokusu. Rehavetten kurtarýr. Pek de þirin doðrusu. Bardaktýr mihmandarý. Herkesin çeker caný. Yalnýz bu kadar deðil. Sohbetlerin mimarý. Ýnce bir gülüþ gibi. Ýçe süzülüþ gibi. Ülfete kapý açar. Kaldýrýr hep uzleti. Ankara,03. 09. 2007 Ýbrahim KÝLÝK

Etkilendiði Yazarlar:
Demlik Güzeli (Namý Diðer Çay)


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ýbrahim Kilik, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.