..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Umutsuzluða düþmeyin. -Charlie Chaplin
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Varoluþçuluk > KÜFRAN




26 Mart 2010
Benlerden Birini Vurdum: Katilim  
KÜFRAN
Çok anlattým ama anlamadý. Sus dedim susmadý.


:AHGI:






Seni seviyorum!
-Hayýr, ben daha çok
-Hayýr, ben!
-En çok ben!

Duy bak, içimdeki benler senin için kavga etmekteler.



Mayakovski: Lili'ye Mektuplar







''Çok anlattým ama anlamadý. Sus dedim susmadý. Konuþma dedim yalvardým, ne olursun bak elimden bir kaza çýkacak, dinlemedi. Hep aðzýnda bir þeyler geveledi durdu. Ben kulaklarýmý kapamadým duymak istemedim ama o duyurdu. Konuþtu konuþtukça acýsý biraz daha artý. Sus dedim bak harap oluyorsun, susmadý. Dokundum ona elime aldým yüzünü okþadým. Elimi geri itti. Dur dedim ne olursun býrak bari dokunayým sana. Yok istemedi. Konuþtu durmadan konuþtu susmadý. Ben anlamsýz yazýlara boðulmuþken o hep bir anlam aramak istedi. Sonra þöyle demiþti bana hatýrlýyorum:



- Ben hep anlamsýz yazýlar yazarken yazýnýn baþlýðýndan son noktasýna kadar, aslýnda aradýðým ve hiç bulamadýðým o anlamý orda kaybetmek istiyorum. Belki bir yansýtma belki olancasý bir çýrpýnýþ ama yazmalýyým ve hep dýþarýda yaþama dair anlamlar aramalýyým. Hani bir þeyi piç edersin ya, bekâretini bozarsýn ya da ilk ifþa eden sen olurusun iþte bunun gibi bir þey benim yazýlarým.



Yok, susmadý bir türlü. Mesela yola çýkýyorum otobüse bindim konuþuyor. Susmuyor ne olursun diyorum bak bir sürü insan var yeter. Diðer yolcular rahatsýz oluyor susmadý. Ne yaptýysam susmadý. Konuþuyordu durmadan konuþuyordu:



- Biliyor musun hiç kimse hikâyesini tama anlatmaz. Hep bir eksik vardýr o eksik onun güvencesidir. Ne olur ne olmaz tavrýdýr. Elimde kalan bir þeyler olsun derler. Ve hikâyenin tamamýný kimse anlatmaz. Kadýna sor seviþmemiþtir, erkek ise -baþroldeki- seviþmiþtir hatta onlarca defa. Kimse karþýdakine bir þey demez karþýdaki öyle bir yerlerinden uydurarak kýzar. Kimse kimseye bir þey yapmaz ama herkes herkese kýzgýndýr hatta ve hatta nefret eder. Anlatmayýz anlatamayýz. Mesela sen hiç anlattýn mý? Eminim anlatmadýn, ne yaptýðýný, nasýl yaptýðýný kime ne dediðini. Cinslerine göre ayýrmýþsýndýr anlatacaklarýný. Sende aþaðýlýksýn biliyor musun? Anlatsaydýn tamam ile böyle olmazdý. Söyleyecektin karþýdaki istemiyorum seni sadece sevebileceðim bir kadýnsýn ondan seviyorum seni. Bakire olmasaydýn sadece seviþirdim seninle. Evlenmek aklýmdan bile geçmezdi.



Durmadý iþte hep böyle konuþtu. Baþ edemedim. Ne yaptýysam baþ edemedim hep konuþtu. Aðzýna sanki bir þeyler takýlmýþtý durmadan üretiyor durmadan beynime bir ileti gönderiyordu. Hep baþýmý tutarak kulaklarýmý kapayarak ''seni dinlemek istemiyorum'' dememe raðmen o susmadý. Kapýdan kovuyordum pencereden geliyordu, pencereden kovsam bacadan. Dayanamýyordum artýk durmadan konuþuyordu susmuyordu:



- Sen ne istiyorsun hayatýnda. Nasýl bir insan olmak istiyorsun. Sen ne olabildin söyle ne yaptýn ne ürettin þu dünyaya senden ne kalabilecek söyle. Bak güçsüz kalýyorsun iliþkilerinde hem dostlarýna karþý hem sevgiliye. Biraz dayanýklý ol, dirayetini yitirme. Dayanýklý ol, dayanýklý ol, dayanýklý ol…



Hep böyle sonlanýyordu sesi yankýlanarak ve son kelimelerini tekrarlayarak.



- Çok caným acýdý benimde senin gibi ben duramazdým böyle ulaþtýrmam lazým yaþadýklarýmý. Yazdým hani okurda anlar dedim ama anlamadý. Biliyorum sinirleniyorsun bana ama senden baþka kimsem yok. Bir baþýmayým, yapayalnýz. Mesela hala anlatýyorum yaþadýklarýmý daha da anlamýþ deðil. Bende artýk kalemimde susmayý seçtim ama sende konuþuyorum.



Susmadý tek çarem kalmýþtý. Bir þeylerden bahsediyordu benim de caným acýyordu ama yapmalýydým artýk bunu. Dayanamýyordum ne yapayým. Çektim silahý vurdum. ‘’Son bir þeyler söyleyeceðim ne olursun bari bunu dinle’’ dedi.



- Biliyor musun? Beni vurman için bu kadar konuþuyordum ve sen eni sonunda yaptýn. Ben yapamazdým, sýkamazdým kendime. Sana güçlü ol diyordum ama ben güçsüzdüm, korkaktým. Þu zerre iliþkim kalmamýþ dünyadan nasýl gideceðimi çok düþündüm ama korktum yapamadým sen yaptýn, teþekkür ediyorum dostum benim.



Sonra yýðýlýp kaldý öylece bende silahýmý belime takýp yoluma devam ettim.’’




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn varoluþçuluk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýd"lerin Yarin ve Etlerin Sesi

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Hebavebagillerden sancýlanmalar - Üç
Hebavebagillerden sancýlanmalar...
Hebavebagillerdensan cýlanlanmalar-iki…
Gölgemin Nüshalarýný Çoðaltýyorum‏
Protez Baþlýklar

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Praetor Apoletleri [Þiir]
Gündüz Seviþir Gece [Þiir]
Neþter [Þiir]
Noktasýz [Þiir]
Tol ve Dol [Þiir]
Var ve Yok Oluþumuz... [Deneme]


KÜFRAN kimdir?

yazý yazýyorum sadece içimi rahatlatmak için

Etkilendiði Yazarlar:
sefa kaplan, ismet özel, sezai karakoç, küçük iskender, bukowsky, yýlmaz odabaþý, hicri izgören


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © KÜFRAN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.