..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsanlarýn arasýnda yaþadýðýmýz sürece, onlarý sevelim. -Andre Gide
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Deneysel > Ö. K.




14 Temmuz 2010
Anlaþtýk  
Ö. K.
Ücret ne demek? Neyin ücreti bu? Bana ücret mi teklif ediyorsun? Evet, dedi, sana ücret teklif ediyorum. Paracýklar. Paracýklarýný alacaksýn ve mutlu olacaksýn. Nesi var bunun? Üzerinde düþünmemelisin. Düþünemeden yapmayý istemez misin? Bir kez olsun düþünme hayatýnda. Parayý al, iþine bak.


:AFCD:
Ücret ne demek? Neyin ücreti bu? Bana ücret mi teklif ediyorsun?
Evet, dedi, sana ücret teklif ediyorum. Paracýklar. Paracýklarýný alacaksýn ve mutlu olacaksýn. Nesi var bunun? Üzerinde düþünmemelisin. Düþünemeden yapmayý istemez misin? Bir kez olsun düþünme hayatýnda. Parayý al, iþine bak.
Para deðil konu. Para olsa kolay karar vermesi. Atatürkleri alýrým ve yaparým. Ama daha zoru sonrasý. Yaptýktan sonra hissedeceklerim.
Gene düþünüyorsun, dedi. Neden bu kadar düþünmek zorunda insanlar. Beyin kocaman bir yük. Zaten insanýn en aðýr yeri kafasýdýr diye duymuþtum. Bu aðýrlýðý taþýmana gerek yok.
Kafamý mý kestireyim?
Güldü. Komiksin. Evet kestir. Yani kendin kes veya. Demek istediðim kafandan, düþüncelerinden, düþünmekten kurtul. Denemeye deðer. Bir kez olsun.
Düþünme diyorsun, duraksadý, bunu düþünmem lazým. Hayýr, þaka yapýyorum.
Yüzü bezgin bir hal aldý. Ama þaka olduðunu duyunca aðzýnýn kenarlarý kývrýldý, aðzý geniþledi, garip bir kahkahayla birlikte:
Ruhunu Þeytan'a mý satmak isterdin yoksa Tanrý'ya mý?
Kim daha çok para verirse. Açýk artýrma yapardým. Eðer iyilik beni hakediyorsa parasýný verebilmeli. Bu hayatta herþeyin bir deðeri var. Ruhumun da. Eðer iyi olmamý istersen bedelini ödemen lazým.
Peki iþte açýk artýrmaya katýlýyorum. Ama Tanrý nerede? Gelmemiþ bile. Yani senin ruhunun sadece Þeytan için deðeri var. Bilmem anlatabiliyor muyum?
Þeytan'dan dost olur mu?
Olmaz. Dosta mý ihtiyacýn var?
Evet þu an dosta ihtiyacým var. Çok yalnýzým.
Düþüncelerin sana dostluk edemiyor demek?
Ofladý:
Sýkýldým aslýnda onlardan. Yani yeni bir dosta ihtiyacým vardýr belki.
Þeytan dostluk etmez ama. Bunu bilmelisin. Yani ben görmedim en azýndan dostluk ettiðini. Biliyorsun ben sadece aracýyým. Teklifi yaparým kararý veren ben olmam. Ama Þeytan sende birþeyler görmüþ olmalý ki beni gönderdi. Bu iþi yýllardýr yapýyorum ve yanýldýðýný görmedim.
Yanýldýðýný görmedim diyorsun. Peki nasýl bir iþ olacak?
Detay veremem ama sadece kan olmayacaðýný söyleyebilirim. Yani olmak zorunda deðil. Ýstediðin bir metodu kullanabilirsin. Ýçindeki bir yolu tutturursun. Ne hissediyorsan, nasýl arzu edersen. Bu bir sanat aslýnda, biliyorum böyle söyleyince garip geliyor kulaða, ama cidden bir sanat. Nasýl yaptýðýn, neden yaptýðýn, ne zaman, nerede... Kimi öldürdüðün. Bunlarýn hepsi sonuçta bir eseri oluþturur. Ýyi bir sanatçý olmak istemez misin?
Sanatçý olmayý düþünmedim. Komik, hep yeteneðim olmadýðýný düþünmüþümdür. Belki de bunu denemediðim için bilmiyorum. Yani daha önce kimseyi öldürmedim. Belki de bu konuda bir dehayým ben. Bir arkadaþým söyledi, hiç buz pateni yapmamýþ ve spora pek yeteneði yoktur. Öyle derdi. Ama belki de buz patenine yeteneði vardý kim bilir? Denememiþti hiç. Buz pateninde dünya çapýnda biri olabilirdi belki. Evet olabilirdi. Eline fýrsat geçseydi.
Ýþte sana fýrsat veriyoruz. Bunu deðerlendirmelisin. Hem para, hem sanatçý olma fýrsatý ne güzel. Bu aralar sanat iþinde pek para yok, yani iyi fýrsat derim gene ben.
Kimi öldürmem gerek?
Þaþýrt bizi, güldü, þaka yapýyorum. Yok aslýna yapmýyorum. Ama þaþýrtmasý kolayýzdýr. Kolay þaþýrýrýz. Yani çok uðraþmana gerek yok. Kim olursa olsun ölüm güzeldir. Çok ünlü birini öldürmek zorunda deðilsin. Çok fiyakalý yapmak zorunda da deðilsin. Bir keresinde, hiç unutmam, bundan 4-5 yýl önceydi, bu adam gidip enerji bakanýný öldürmeye çalýþtý. Ne aptallýk, oysa sana anlattýðým gibi, ona da anlatmýþtým. Yani buna gerek yoktu. Ýstediðimiz güzel ve temiz bir ölüm görmekti. Bunun neresi zor? Anlamasý da zor deðil.
Evet deðil. Asla bir bakaný öldürmek istemezdim. Yani bazen kýzdýðým oluyor politikacýlara ama bu kadar ileriye gitmezdim. Bir iki yumruk beni mutlu eder.
E ne diyorsun?
Neye?
Yani var mýsýn? Uygun mu teklif senin için.
Düþünmemem gerekli evet. Uygun galiba. Yani plan yapmak lazým, zaman alacak. Ama zamaným var. Ýþsizim.
Biliyorum.
Beni ne kadar tanýyorsun?
Senden daha iyi
Anlaþýlabilir.
Evet
Peki o zaman, nasýl göreceksiniz yaptýðýmý.
Merak etme kendi yöntemlerimiz var.

Ayrýldýlar. Karanlýk içinde yürüdü. Düþünmek bazen iyi gelmiyor. Soðuk havayý içine çekti. Bunu belki de birine anlatmalýyým dedi. Sonra vazgeçti. Herkes gülecek. Kim inanýr buna? Yürüdü. Çok hafif hissetti. Uçabilecekmiþ gibi. Ýleride köprüyü gördü. Köprünün üzerinde ýþýklar, aþaðýda denizin içinde balýklar, þehrin çöpleri, kanalizasyon artýklarý, hepsi birarada. Sokak lambalarýna baktý. Korkuluk elinin altýnda. Bir hamlede korkuluðun üstüne çýktý ve kendini onlarýn arasýna attý. Saniyeler süren serbest düþüþünde, düþünmedi. Düþünmek ona iyi gelmiyordu.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Genetik, Terlik ve Gökyüzü
Ne Yemek Yaptýn?
Lan Gelsene Ýþte


Ö. K. kimdir?

. . .

Etkilendiði Yazarlar:
James Baldwin, A. Hamdi Tanpýnar, Milan Kundera, Dostoyevski, Herman Melville, Salinger, Kafka, Orhan Pamuk


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ö. K., 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.