..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir ülke baðýmsýz olmadan, baðýmsýzlýk da erdem olmadan ayakta duramaz. -Rousseau
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Doða ve Dünya > Anýl YÜCEL




31 Aralýk 2010
Dünya'yý Deðiþtirmek Ýstermisiniz?  
Dünya'yý Deðiþtirmek Ýsteyen Adam...

Anýl YÜCEL


Hayatýnýz boyunca hiç içinde yaþadýðýnýz bu dünyayý deðiþtirmek isteyen bir insan olmayý istediniz mi? Büyük liderler, büyük insanlar gibi siz de bu dünya’yý kendinizce deðiþtirmeyi hiç düþünüp, hayal ettiniz mi?Olaya gerçekçi ve objektif bir açýdan yaklaþtýðýmýzda, bu dünya’yý aslýnla kim deðiþtirmek istemez ki.


:AHDF:
Hayatýnýz boyunca hiç içinde yaþadýðýnýz bu dünyayý deðiþtirmek isteyen bir insan olmayý istediniz mi? Büyük liderler, büyük insanlar gibi siz de bu dünya’yý kendinizce deðiþtirmeyi hiç düþünüp, hayal ettiniz mi?Olaya gerçekçi ve objektif bir açýdan yaklaþtýðýmýzda, bu dünya’yý aslýnla kim deðiþtirmek istemez ki.

Siz istermisiniz?

Muhtemelen pek çok insanýn cevabý ”evet” olacaktýr.

Bunu gündelik yaþamýmýzda insanlarýn kiþisel çabalarýna bakarak da anlayabilmek mümkündür. Maðarada yaþayan atalarýmýzdan bize kalan ve belki de insanoðlunun bugünkü þeklini almasýný ve insanoðlunu ayakta tutan bir içgüdüdür bu durum, belki de bir hastalýk gibi ama herkes kendince bir þekilde dünyayý deðiþtirmeye çalýþýyor, þüphesiz…

Clarence Darrow’un da dediði gibi; ‘’Yirmi yaþýndaki bir insan, dünyayý deðiþtirmek ister. Yetmiþ yaþýna gelince, yine dünyayý deðiþtirmek ister, ama yapamayacaðýný bilir.’’

Bu bir nevi hiç sönmeyen umut gibidir, insanoðlu sürekli doðayý ve çevresini deðiþtirmeye çabalar…

Ancak dünya’yý deðiþtirmek istemek kadar önemli olan ve göz ardý edilen bir þey daha vardýr aslýnla; o da þüphesiz ki deðiþime ilk önce kendimizden baþlamamýz gerektiði bilincidir.

Yapýtlarýyla, fikirleriyle, düþünceleri ve eylemleriyle pek çok insan bu içgüdülerinin emrindedir, herkes bir þeyleri sýnýrsýz bir biçimde deðiþtirmek ister ancak herkesin dünyasý farklý olduðundan öncelikli olarak herkes kendi dünyasýný deðiþtirebilir ve dolayýsýyla deðiþim iþine de önce kendinden baþlayabilmelidir.

Tolstoy’un konuyla ilgili bir sözünde; ” herkes dünyayý deðiþtirmeye çalýþýyor da, hiç kimse kendisini deðiþtirmeye çalýþmýyor.” der. Ve oldukça’da haklýdýr, deðiþtirmeye ilk önce kendimizden baþlamak gerekli deðil midir?

Týpký, ‘‘her ne arar isen kendinde ara” diyen Hacý Bektaþ-ý Veli gibi…

Ýçinde yaþadýðýmýz dünyamýzý deðiþtirmek için önce kendimizi ve düþüncelerimizi deðiþtirebilmeliyiz, fikirlerimiz deðiþtiðinde kaderimizde deðiþir, biz deðiþtiðimiz çevremizdekilerde deðiþecektir ve bizler baþkalarýnda görmek istediðiniz deðiþikliðin bizzat kendisi olduðunuz vakit bizim için dünyanýn da deðiþtiðinin farkýna varabiliriz…

Ýþte bu yüzden deðiþime önce kendimizden baþlayalým. Çünkü Dünya’yý deðiþtirmek için önce dünyamýzý deðiþtirmek gerekir.

Anýl YÜCEL
anilyucel@hotmail.com



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Atatürk'e Özlem...
Çöplükte Geçen Bir Rüya...
Kurnazlýk ve Zeka
Dokunma Keyfine Ýþsizliðin...

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Engelleri Yok Edelim! [Eleþtiri]
Ötekileþtirme, Ötekileþtiriciler ve Ötekileþenler... [Eleþtiri]
Afrika Açlýktan Kýrýlýrken... [Eleþtiri]
Osmanlý Tarihinde Mehteran [Eleþtiri]
Atatürk Döneminde Türkiye [Eleþtiri]
Çaðdaþlýk ve Engelli Olmak! [Eleþtiri]
Bir Moðol Hakaný Cengiz Han! [Ýnceleme]
Agamemnon Trajedisi ve Troia Savaþý [Ýnceleme]
Tolstoy'un Edebiyatý... [Ýnceleme]
Türkçe'nin Yozlaþtýrýlmasý! [Ýnceleme]


Anýl YÜCEL kimdir?

Anýl Yücel Malatya/Ýstanbul, Turkey 19 kasým 1985 Ankara doðumluyum. . . Malatya Ýnönü üniversitesi mezunu. . . Anadolu Üniversitesi Açýk Öðretim Ýþletme bölümü 3. sýnýf öðrencisi. . . Emlak Müþavirleri Derneði üyesi ve Emlak danýþmaný. . . Siyaset ve dýþ politika, Edebiyat, Sanat, Felsefe, Tarih ve Ekonomi üzerine gazetelerde, dergilerde ve internette çeþitli makaleler. Siyasetle ile ilgili sunumlar, konuþmalar ve çalýþtaylar. AB projeleri yapým ve uygulamalarý, çaðdaþ yaþam adýna çalýþmalar. Engellilere yönelik çeþitli çalýþmalar ve engelliler için hazýrlanan "EngelSizce Dergisi" çýkartýlmýþtýr.

Etkilendiði Yazarlar:
goethe, schiller, novalis, shakespeare, dostoyevski, kafka vs


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Anýl YÜCEL, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.