..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþamdan korkmayýn çocuklar. Ýyi, doðru bir þey yaptýnýz mý yaþam öyle güzel ki. - Dostoyevski
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Türkiye > Anýl YÜCEL




31 Aralýk 2010
Atatürk'e Özlem...  
Anýl YÜCEL
Atatürk’ün fotoðraflarýna bakýyordum. Türkiye Cumhuriyetini kurup, bizim birlik içinde olmamýz için tüm hayatýný feda eden o yüce liderin fotoðraflarýna…


:BCHB:
Atatürk’ün fotoðraflarýna bakýyordum. Türkiye Cumhuriyetini kurup, bizim birlik içinde olmamýz için tüm hayatýný feda eden o yüce liderin fotoðraflarýna… Tuhaf bir þekilde duygulanmaya baþladým, her seferinde olduðu gibi yine gözlerim dolmaya baþlamýþtý ve bir süre sonra gözlerimden damlalar aþaðý yuvarlanýr oldu.

Düþündüm birden, yaptýklarýmýzý ve geldiðimiz noktayý düþünmeye baþladým.

Eðer Atatürk yaþasaydý dedim kendi kendime…

Acaba þu günleri görseydi ne derdi bize?

Bu milletin baðrýndan çýkan evlatlarýnýn 25 yýldýr birbirleriyle savaþtýðýný görseydi ne derdi diye düþünmeye baþladým.

Zorlu mücadelelerden geçmiþ, imkansýz denilen savaþlar vermiþ ve bütün hayatýný bizleri yani Türkiye halkýný birleþtirmek için feda etmiþ ve Cumhuriyet’i kurarak bizi dünya’da gerek politik, gerek ekonomik ve gerekse sosyal anlamda saygýn bir devlet konumuna taþýmayý baþarmýþ bir lider olarak acaba bu günleri görseydi bize ne derdi?

Atatürk, Türk ya da Kürt veya Çerkes Misak-ý Milli sýnýrlarý içinde yaþayan bu milletin birbirine düþmesini deðil bir arada yaþamasýný isterdi.

Böylesine muhteþem bir lidere sahip olmak ama deðerini bilememek ve ne yazýk ki politik, ekonomik ve siyasi anlamda onu yeterince takip edememiþ olmamýz üzücüdür.

Bir röportajda Birleþmiþ Milletlere üye olmayý düþünüyor musunuz? diye sorulduðunda ‘’Þartlarýmýzý koyarýz, kabullerine baðlý. Biz müracaat etmeyiz üye olmak için, davet gelirse düþünürüz’’ demiþti ve bunun üzerine BM yasasýnýn deðiþtirilip, BM tarafýndan üyeliðe davet edilen ilk ülke Atatürk’ün kurduðu Türkiye Cumhuriyeti olmuþtur.

Ne yazýk ki biz Avrupa Birliðine gerekli tavrý gösterememiþ ve halen Avrupa Birliði tarafýndan gereksiz bir þekilde oyalanmaktayýz.

Sevgili dostlar, Türkiye’de her geçen günkü geliþmeler Türk milletinin geleceði nereye doðru gidiyor sorularýný gündeme getirmekle birlikte, ekonomik ve siyasi anlamdaki yapýlandýrmalar, kadrolaþmalar ve Türkiye’nin dýþ devletlerle olan iliþkilerindeki tavýrlarý ne yazýk ki yanlýþ politikacýlarýmýz yüzünden Türkiye’nin olmasý gereken yerde olamadýðýný gösteriyor.

Amerika’nýn en ünlü ekonomistlerinden biri olan Mr.Johns`un bile bir sözünde ‘’Türkiye ekonomiyle savaþta bir tek Atatürk’ü örnek alsýn yeter’’ demiþtir.

Ne yazýk ki Türkiye’yi yönetenler Atatürk’ü yeteri kadar tanýyamadý, anlayamadý ve izleyemedi.

Ona her zamankinden çok daha fazla ihtiyaç duyuyor ve onu her zamankinden çok daha fazla özlüyoruz.

Anýl YÜCEL
anilyucel@hotmail.com



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Çöplükte Geçen Bir Rüya...
Kurnazlýk ve Zeka
Dünya'yý Deðiþtirmek Ýstermisiniz?
Dokunma Keyfine Ýþsizliðin...

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Engelleri Yok Edelim! [Eleþtiri]
Ötekileþtirme, Ötekileþtiriciler ve Ötekileþenler... [Eleþtiri]
Afrika Açlýktan Kýrýlýrken... [Eleþtiri]
Osmanlý Tarihinde Mehteran [Eleþtiri]
Atatürk Döneminde Türkiye [Eleþtiri]
Çaðdaþlýk ve Engelli Olmak! [Eleþtiri]
Bir Moðol Hakaný Cengiz Han! [Ýnceleme]
Agamemnon Trajedisi ve Troia Savaþý [Ýnceleme]
Tolstoy'un Edebiyatý... [Ýnceleme]
Türkçe'nin Yozlaþtýrýlmasý! [Ýnceleme]


Anýl YÜCEL kimdir?

Anýl Yücel Malatya/Ýstanbul, Turkey 19 kasým 1985 Ankara doðumluyum. . . Malatya Ýnönü üniversitesi mezunu. . . Anadolu Üniversitesi Açýk Öðretim Ýþletme bölümü 3. sýnýf öðrencisi. . . Emlak Müþavirleri Derneði üyesi ve Emlak danýþmaný. . . Siyaset ve dýþ politika, Edebiyat, Sanat, Felsefe, Tarih ve Ekonomi üzerine gazetelerde, dergilerde ve internette çeþitli makaleler. Siyasetle ile ilgili sunumlar, konuþmalar ve çalýþtaylar. AB projeleri yapým ve uygulamalarý, çaðdaþ yaþam adýna çalýþmalar. Engellilere yönelik çeþitli çalýþmalar ve engelliler için hazýrlanan "EngelSizce Dergisi" çýkartýlmýþtýr.

Etkilendiði Yazarlar:
goethe, schiller, novalis, shakespeare, dostoyevski, kafka vs


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Anýl YÜCEL, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.