..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Kitaplarla dolu bir oda, ruhlu bir beden gibidir. -Cicero
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýliþkiler > HAMZA EKÝZ




31 Ocak 2011
Yokum Artýk…  
HAMZA EKÝZ
yokum......


:AAGC:
Keskin deðil artýk bakýþlarým, bedenim çelimsiz bir çocuk gibi titrek. Ve hayatýn neresinde olduðunu bilmeyecek kadar suskunum bugün. Zaman geçmek bilmezken ben akþam içeceðim iki duble aþk þerbetini hayal etmekteyim. Dedim ya yokum bugün yaþamýyorum. Belki yarýnda ondan sonrada ve daha sonrada. Bir çýð düþer insanýn üzerine rengi beyaz olsa da ölüm kokar o soðuk beyaz sel. Ýþte belki de öyle oldu, belki de en güzel umutlarýmýn gizlendiði mabede o mabedin asýl sahibi girip kýrdý döktü umutlarý mýzrap gibi kelimeleriyle.

Soluðum kesiliyor, bir bebeðin benden korkmasýndan utanýyorum, demek ki o saf o temiz o süt kokan bebek bile korkuyorsa benden ben korkulacak biriyim. Bilmiyorum yaþamayý yada yaþamýn içinde çabuk tüketiyorum elimdekileri. Karþýmdakiler bir ömür duymaktan býkmayacaklarý sözcüklerden býkýyorlar ve hayalleri yýkýyorlar. Sert rüzgarlara göðüs gerebilecek güçlü kanatlý ve sert bakýþlý bir kartaldan ziyade, soðuktan titreyen bir serçe misali kaçacak, sýðýnacak bir yer arýyorum kendime. Acizleþiyorum belki de. Susuyorum iþte susuyorum, yýldýrýmlar düþüyor gök yüzünden yüreðime, yanýyor yüreðim derin derin acýyor ve ben bana dönüyorum. Kimsesizleþiyorum, dar geliyor yaþadýðým dünya ve bu dünya içindeki bu yaþantýyý anlamýyorum. Tutunamýyorum iþte bu zamanlar hayata ve kör karanlýk bir kuyuya düþüyorum, dipsiz bir kuyu sonu gelmiyor boþluðun, bir anda bitsin diyorum çarpayým bir zemine parçalansýn diyorum bedenim ve her parçasý oradan oyana savrulsun ve bir iþe yaramayan bu et yýðýný kurtlara kuþlara yem olsun. Yem bile olmaz benden diyorum bir bebeðin koktuðu bu bedeni hayvanlar bile tüketmek istemez. Daralýyor dünya nefes alamýyorum.

Neyim ben diyorum? Neyim ve kendimi nereye koyuyorum bu dünyada? Neden yaþýyorum? Neden var olmak için mücadele ediyorum? Neden yarýnlarda hep güzeli düþleyip daha yarýn olmadan karanlýklara gömülüyorum? Neden alýþýyor insanlar bana? Ben neden bu denli lanet olasý bir laðým faresiyim? Ve neden girdiðim hayatlarý zehirleyip yok ediyorum. Ýnsanlar bir yerlerde hayatlarýna devam ederken ben neden kendi kör karanlýðýmdan kurtulamýyorum? Dün normal olan þeyler bugün neden anormal oluyor? Neden gülmeyi haram kýlmýþ tanrý bana? Neden mutluluk ulaþýlmaz bende? Neden tanrý zulmünü yaþatýyor bana? Kýsýr bir döngü içinde yaradanla yapýlan kavgalarým artýyor bitmek tükenmek bilmeden. Türkülere sýðýnýyorum artýk onlar bile kucak açmýyorlar bana. Aynaya bakýyorum bir bebeðin korktuðu bir bebeði Altan bu lanet olasý yüz. Kendimden nefret ediyorum ve tutunamýyor göz kapaklarýna gözyaþlarý daha fazla. Süzülüyor yanaklarýmdan sakince. Kirlenmiþ bedenimi yýkamaya yetmiyor akýttýðým göz yaþlarý ve gök yüzüne bakýyorum gri bulutlardan dökülen damlalarda arýnsýn bedenim diye ve yarýnýn mabedinde bir acý batýyor yüreðime yaðmurlarda dolaþýrken yaþanýlacaklar düþüyor yüreðime. Yaðmura da düþman oluyorum ve yaðmurda düþman oluyor bana.

Basit, çaresiz, nedenler içinde kaybolmuþ, üretemeyen ve ürettiðini çabuk tüketen bir yaratýktan baþka bir þey deðilim. Bir duvar yazýsý geliyor aklýma " doðumum anama hamallýktý, yaþamým bana; Ölümüm bile hamallýk cenaze alayýna…" kahroluyorum içten içe, insan oluþumdan utanýyorum ve hayvanlaþamamanýn ezikliðini yaþýyorum. Bir yýlandan, bir köpekten, bir akrepten korkmayan bir bebeðin benden korkmasý belki beni yýldýran yada gelecekteki umutlarýmla süslü mabedime o mabedin sahibinin girip kýrmasý yaþanýlmayý bekleyen inançlarý. Yada ne bileyim ikisinin de üst üste gelmesi belki de. Ama yaþanýlan gerçekler arasýnda bu yaþanýlanlar ve her iki yaþanýlan gerçekler gösteriyor ki ne sevilmeye nede deðer verilmeye layýk biriyim ben. Yaþamayý ve yaþatmayý bilmeyen elinde ne varsa tüketen ve tükettikçe çevresindekileri zehirleyen konuþtukça yaralar açan lanet olasý biri iþte. Yalnýzlýk çekiyor beni, suskunlukta mezesi. Yüreðimi dolduran 6 kelimenin yaratýcýsý da benim celladýna ve artýk en güzel 6 kelime acýtýyor yüreðimi. O altý kelimenin dýþýna çýkamamak ve konuþacak baþka biþi bulamamak ve bu 6 kelime bir ömür duyulmaktan býkýlmayacak olan 6 kelime ve bu 6 kelime bazen tahammül edilmeyecek kadar zor 6 kelime ve bu altý kelime bir insaný susturmaya yetecek 6 kelime. Ve nedenler ve niçinler gelecekte kurulan küçük hayallere bile sýçrayýp yaþanmamýþ bir akþamý bile yaþanýlmaz kýlabilecek zehirli sözcükler.ve hepsinin sahibi lanet olasý ben. Masum saf temiz bir bebeði korkutan bir hayatý zehirleyen bir insaný susturan ben. Ne bebekler koksun benden, ne hayatlar zehirlensin nede bir insan sussun benim yüzümden. Ne neden var hayatýmda ne niçin nede o 6 kelime. Hayat sizlerin olsun ha bir eksik ha bir fazla zaten ha var ha yok ne kadar belli ki yaþadýðý bu dünyada.

www.hamzaekiz.com



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýliþkiler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Gülüp Geçin……
Biz Kimiz*
Ama Ben Seni Çok Sevdim…….
Yorulur Mu Bir Ýnsan?
Nasýl Bir Sevdaya Sevdalýyýz Biz?
Çocukça Bir Tebessüm…
Boþ Versene Hayat!..
Bazen Susarsýn
Köþe Baþýndayým….
Korkmayýn Benden!..

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Deðiþim
Þuursuz Bir Yazý…
Sen Sevmek Nedir Bilirmisin?
Unutmadýmaklýmda!..
Tatlý Bir Hayaldir Benim Köyüm……
Sevda
Bir Dosta Ýnceden Sitem…...
Yazar Olmada
Ýnadýna Yaþa Bebek…
Uçurtmayý Vurdular

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yürek Sýzýsý [Öykü]
Gökyüzü [Öykü]
Kalemle Aydýnlanan Düþler [Öykü]
Hiþt Oradakiler…. [Eleþtiri]
Gündem [Eleþtiri]
Asosyal Bir Paylaþým [Eleþtiri]
ve Zaman Durdu…. Konuþtu Yürek Pervasýzca…… [Eleþtiri]
Yeni Türkiye!.. [Eleþtiri]
Yoruldum [Eleþtiri]
Olacak Tabi O Kadar [Eleþtiri]


HAMZA EKÝZ kimdir?

ÝNSAN OLMAYA ÇALIÞAN BÝRÝ ÝÞTE.

Etkilendiði Yazarlar:
CAN YÜCEL


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © HAMZA EKÝZ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.