"Kelimelerin gücüyle dünyaları değiştirin."

İnceleme

Dil

Kimlik ve Kişilik Üzerine

Bir toplumun unu, mayası, ekmeği, öz anadili ve bu dille düşünerek geliştirdiği kültürel yapısıdır. Bunun yerine kendi doğasına tamamen uzak yabancı dil ve dinle mayalanmış toplum, hiçbir şeye yaramayan küflenmiş ekmek ya da çöp demektir.

İntihar Eden Birinin Ardından

İntihar eden birinin ardından yapılan ve Türk insanının duyarlılığını gösteren yorumlar:
\*Çekeceksin orospu çocuğuna eşek sudan gelene kadar sopayı, ulan it madem gebermeyeceksin niye milleti heyecanlandırıyorsun.

yazı resimYZ

Feodalizm ve Türkiye

Bilgi ve teknolojik çağda insanlar hâlâ en ufak işlerini arkadaş, tanıdık, hemşehri, partili, dindaş ve de rüşvet vererek yaptırıyorsa, o devlet feodalist değilse, mafyanın elinde demektir.

Güven Arıklıdan Yeni Bir Kitap

Yrd Doç Dr Güven Arıklı 1976 yılında İstanbulda doğdu. Burada, Üniversite okuyarak Türk Dili Ve Edebiyatı Bölümünden mezun oldu. Daha sonra Eğitim Yönetimi üzerine Yüksek Lisans yaptı. Girne Amerikan Üniversitesi İletişim Fakültesi İletişim ve Medya bölümünde doktorasını bitiren Güven ARIKLI, KKTCnin çeşitli yerel televizyon kanallarında programlar hazırlayıp sundu.

Eğitimde Veri Analitiği ile Öğrenci Performansını Nasıl Ölçebilirsiniz?

Modern eğitim, teknoloji ve veri analitiği ile dönüşüyor. Artık okullar sadece notlara değil, öğrencilerin tüm öğrenme sürecini anlamak için büyük verileri kullanıyor. Veri analitiği, öğrenci performansını ve öğretim yöntemlerini derinlemesine değerlendirerek, eğitimcilerin öğrencilerin güçlü ve zayıf yönlerini tespit etmesine yardımcı oluyor. Bu yaklaşım eğitim kalitesini yükseltmek için kritik

Bir Uzungöl Hatırası

Uzungöl, Karadeniz Dağlarından gelen derelerle besleniyor. Her taraf dere ve akarsu yatakları ile dolu.
Göl, dupduru. Çarşaf gibi dümdüz. Tüm yapılar ahşap. Karşı yamaçta bir köy görünüyor. Buraya Büyükköy deniliyor. Köy, biraz yukarda olduğu için turistik alanla pek fazla ilgilenmiyor. Adeta kendi dünyalarında yaşıyorlar. Göle dinlenmeye,

Türkiye'de Tercih Danışmanlığı: Veri Bilimi Temelli Bir Disiplinin Eksikliği

Türkiye'deki üniversite tercih danışmanlığı sisteminin bilimsel temeller yerine yüzeysel yaklaşımlarla sınırlı kaldığını vurgulayan bu metin, öğrencilerin hayati kariyer kararlarında yeterli desteği alamadığını belirtiyor. Sistematik eğitim altyapısı ve akademik programların yokluğu, danışmanlık hizmetlerinin gelişememesine ve öğrencilerin optimal tercihler yapamamasına neden oluyor.

Beslenme: Sağlık İçin Bir Zorunluluk Mu Yoksa Bir Lüks Mü?

Beslenme, hepimizin hayatını etkileyen ve önemsememiz gereken bir konudur. Beslenme, sağlığımızı, yaşam kalitemizi, iş performansımızı ve toplumsal ilişkilerimizi etkiler. Ancak maalesef, günümüzde artan gıda fiyatları nedeniyle sağlıklı beslenmek herkes için kolay değildir. Bu durum, hem bireysel hem de toplumsal olarak ciddi sorunlara yol açmaktadır.
Bu nedenle,

Bir Akarsuyun Hikayesi

Su kaynaklarının çeşitlerini, özelliklerini ve sınıflandırılmasını anlatan bu metin, akarsuların yapısını ve kollarını detaylı şekilde inceliyor. Metaforik bir anlatımla, motivasyon ve çalışma azmi gibi insani özellikler de suların akışıyla ilişkilendiriliyor.

Avustralya"dan Çanakkale"ye Bir Anzak Öyküsü ve Korkut Uluğ"un Resimleri

Korkut Uluğ tarafından hazırlanan Çanakkale Belgeselinin gösterileceği etkinlikte, Korkut Uluğ’un tablolarından ilham alan Robyn’in şiirlerinden oluşan “İçli Dışlı Bir Savaş” kitabından şiirler okunacak. Şiirleri dilimize kazandıran Pamukkale Üniversitesi İngiliz Edebiyatı hocalarından Mehmet Ali Çelikel şiirlerin Türkçelerini seslendirecek. Akademisyenlerin, şairlerin ve ressamların yüreklerini ortaya koyduğu bu sıra dışı etkinlik

Başa Dön