..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Umutlarým her zaman gerçekleþmiyor, ama yine de her zaman umuyorum. -Ovid
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Gülmece (Mizah) > Þefika Ünal




2 Mart 2014
Titiz Yoðurtçu Teyze  
Yaþanmýþ, gerçek bir öyküdür.

Þefika Ünal


Kasabanýn birinde çok titiz, temiz yaþlý bir bayan varmýþ. Bu kiþinin eþi imammýþ ve bu nedenle kendisine hocanýn eþi diye hitap ederlermiþ. Hocanýn eþinin titizliði dillere destanmýþ.


:AGHF:
Kasabanýn birinde çok titiz, temiz yaþlý bir bayan varmýþ. Bu kiþinin eþi imammýþ ve bu nedenle kendisine hocanýn eþi diye hitap ederlermiþ. Hocanýn eþinin titizliði dillere destanmýþ. Öyle ki yetiþtirdiði tavuklarýn kümesi, ineklerin ahýrý bir ev kadar temiz olurmuþ her zaman. Evi dereye yakýn olduðu için dere kenarýndaki taþlarýn yosunlarýný bile temizleyip bahçesine öyle getirirmiþ. Çevresindeki insanlara çok iyi davranýr bir o kadarda yardým severmiþ. Sokak köpeklerini ve sokak kedilerini besler, onlarý temizler ve tekrar büyük bir sevgiyle doðaya býrakýrmýþ, titiz yardým sever tatlý dilli teyzemiz.

Yaþlý teyzemize süt almaya gidenler ahýra girerken ayakkabýlarýný çýkarýr, ayaklar büyük bir sterilizasyondan geçirilerek ahýra girilebilirlermiþ. Yetiþtirdiði ineklere özen gösterir sevgi verir ve her biri adeta cinsmiþ. Bizim yaþlý titiz teyzemizin yetiþtirdiði hayvanlar altlarýna yapmaz özel lazýmlýða yaparlarmýþ. Ýnekler asla yere pislemezler altlarýna lazýmlýk tutulurmuþ daima.

Titizliði dillere destan olan bu teyzemize bir gün kasabanýn kaymakamý haber salmýþ ve makamýna çaðýrmýþ. Komþusu olan bu yaþlý teyzeyle hoþ sohbet etmiþ ve kendisinden üç kilo yoðurt mayalamasýný rica etmiþ ve satýn almak istediðini söylemiþ. Yaþlý teyze yoðurt mayalamak için hemen pazara gidip üç kiloluk yoðurt mayalayabileceði bir kap aramaya baþlamýþ. Yaþlý saf teyzemiz büyük bir sevinçle kap olarak bula bula çinko lazýmlýk alýp evinin yolunu tutmuþ. Ýneklerden saðdýðý kaynattýðý yoðurdu tertemiz yýkadýðý, iyi yoðurt mayalanýr diye satýn aldýðý çinko lazýmlýða mayalamýþ ve ertesi sabah yoðurdu kaymakama teslim etmek için kaymakamýn yanýna gitmiþ.

Yaþlý titiz teyze kaymakamýn makamýna girince “A yavrum istediðin yoðurdunu mayaladým hazýr, buyur” deyip getirdiði yoðurdun örtüsünü açýnca kaymakam ne görsün, yoðurt çinko bir lazýmlýðýn içinde. Kaymakam öðürmeye baþlamýþ, “Kadýn cýk dýþarý, öðð öðð” demekteymiþ. Yaþlý teyzede “A yavrum tertemiz yeni aldým, yýkadým bu kabý hiç kullanýlmamýþ, yoðurt çinko kapta güzel mayalanýr” dese de kaymakam “Teyze çýk! Al o yoðurdunu çýk dýþarý! Asla yenmez o yoðurt, öðð öðð. Sinek mundar deðil mide bulandýrýr” deyip öðüre öðüre mahvolmuþ. Yaþlý saf teyze kaymakamý ikna edememiþ.

Siz siz olun ne kadar temiz olursa olsun hiç bir kap malzemeyi asla amacý dýþýnda kullanmayýn.

Þefika ÜNAL (2 Þubat 2014)



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn gülmece (mizah) kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yedi Deliler
Köylü Parayý Nasýl Yer?
Anan Ýçin Her Yer Tekne!
Hanýmlýðým Tuttu
Haðus'un Deli Memet

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Altýn Nine
Padiþah ile Kör Dilencinin Hikayesi
Ölümsüz Köy Arayýþý
Þeytana Pabucu Nasýl Ters Giydirilir?
Ýki Papaðanýn Hikayesi
Son Av
Arýlar
Tilki ile Kirpinin Hikayesi
Hamam Böcekleri
Sen Ýçeriden, Ben Dýþarýdan

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ah Þu Gençlik [Þiir]
Çakýr Gözlüm [Þiir]
Yavrum [Þiir]
Torunum [Þiir]
Ne de Güzel Ýlkbahar [Þiir]
Annem Neredesin? [Þiir]
Þu Daðýn Arkasýndan [Þiir]
Doða Yenileyici [Þiir]
Her Þey Doðada Gizlidir [Þiir]
Beddua [Þiir]


Þefika Ünal kimdir?

Sizden Biriyim. Doðayý, hayvanlarý ve yaratýlaný çok seviyorum. . . .

Etkilendiði Yazarlar:
Halkýmýz çünkü ben Halk Öykülerini yazýyorum.


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Þefika Ünal, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.