..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Özgürlük sevdasý insanýn baþkalarýna duyduðu sevgidir; güç sevdasý insanýn kendine duyduðu sevgidir. -Hazlitt
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > Y. Aynur Öztürk




7 Ekim 2014
Kuralsýz Yaþamýn Sýnýr Tanýmaz Geleceðine  
Y. Aynur Öztürk
Belki bir bakýþýn bir tokat gibi yüzüme çarpýyor kuþatýlmýþ gençliðinden, geçmiþte býraktýðým gençliðime. Yalan olmaz aþkta. Karanlýk fýsýldadý aslýnda yaralý ardýnda býraktýðý kadýný. Sýrt çantasýna yükledi tüm cümlelerini, koyuldu gitmeye kaldýrým taþlý yoldan, kuralsýz yaþamýn sýnýr tanýmaz geleceðine. Teþekkür ederim geleceðim. Bir gün hüküm giyen bir adaletle, kayýp sokaklarýndaki þehrine elbet bir gün döneceðim.


:ADBJ:

Yarým kalan aþklar tamamlanmamýþ cümleler gibidir: Saklanmýþ duygular, beklenmedik bir veda, zor anlar, zor yýllar. Ayrýlýk, aradan geçen yýllar, ne çok þey vardý. Öyküyü kim anlatacak?
Gizli bir an dönüþü, hayallerde bile deðildi. Zihin kuþlarý uçuyordu, konuþuyordu susanlar göç baþlýyordu. Sanki kargalarýn ziyafeti konuþuluyordu. Yabancý bir koku sinmiþti cennete. Bileti bile olmuyordu elimizde. Cennetin giriþini biz mi bulamýyorduk?
Hayallere kapýlma bu güller senin için deðil! Sev diyemem ki sana. Neden varýz ki bu varýþta? Sen Ýlkbaharýmýn rüyasý idi. Benim baharým ise geçiþti Sonbahara. Ay ýþýðýnýn sonatýný seyrederken güneþin ýþýnlarýný hissetmiyordum. Alaycý bir kuþ konuþuyordu dönüþümün ardýnda.
Bir mucize olmuþtu duygular. Beni bir kitapçýya götürdü adýmlar. Rakýnýn ardýndaki adamý görüyordum. Ve bir baðlantý vardý geçmiþimi sildiðim dansta. Ýçimizdeki biz sorguluyordu beni. Nasýl bir iliþkiyi benden beklemiþti? Belki farklý bir duruþ istediði? Ýçkinin sendromundaki hayallerinde, beklediði benim vücudumdaki bir baþka düþün gezintisi.
Uzaklaþmak belki senden kaçmam ve susmam olacaktý. Çatýþmadan kaçýyorum ve gülüyorum. Korkunun ecele faydasý yoktu. Oyuncak misali bir ufaklýkdýn aslýnda. Ýsyan bu ya Ýstanbul deðildi seni yutan. Bir bilseydin! Kurtlarla koþan bir kadýn vardý kollarýnda. Belki bir anlýk bir mutluluk için: Umut ilkesi itiraflarda gizli. Sýnýrdý, bir nostalji geleceði olmayan bir adamýn dramý. Tepkisiz bir kalýþ gidiþinde, baþkalýk deneyimi seni uðurlamak bu oyun içinde.
Alýntýsý, belki klasik oyunlar gibi çocukluðumun içindeki düþlerde, bütün oyunlarý sergilemiþti, bir anlýk geçiþte içkinin baðýmlýlýðýnda. Beklerken, rolüm sana eþlik etmekti. Bahar, ben ve o yatakta boþluðunu dolduran yabancý þimdi, ikimizde bu rüyanýn esintisinde. Oysa sen sadece bir bölümü idin sakýn þaþýrma bu söylediklerime.
Estetikliðinin olmadýðý, cinselliðini sergilediðin diðer kadýnlar sana tapýnsalar da, ben sýnýr ötesi ruhuma asla bu rüyayý görmesini önermedim. Belki bu dans ikimiz için deðildi. Farklý naðmeler dinleyeceðiz bizden kalan izlerde, öykülerini güfte yapacaðýz. Kendini aldatma, insanýn anlam arayýþý farklý, içimizdeki seslerse ayrý. Ýnsan isterse unutur. Ve ben de bunu hem þimdiye hem de geleceðe taþýdým.
                     

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: ............
Gönderen: Kâmuran Esen / ,
11 Ekim 2014
Merhaba Sevgili Aynur Öztürk. Sanýyorum ilk kez okudum sizi ve tarzýný sýcak buldu. Devamýný dilerim. Sevgiyle.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Masumiyetin Sýrlarý
Yalýn Hali
Bir An Der Geçerim
Þaþmaz Bir Yargýnýn Kader Çizgisinde
Dekorsuz Aþk
Son Gidiþ
Ýkili Dargýnlýk da Aþk
Meraklý Duvar
Bir Sebep Yaratýlýyor Sorguladýðýmýz Hayatýmýzda
Hayat Bekle; Geliyorum Yeni Sevgilere!

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Beyaz Bir Sayfa
Benden; Ýçeri Buyur, Ben
Cengiz Nakliyat
Yorgun Ýnsan Konuþmalarý

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Aþk Mevsimi [Þiir]
Olmuyor Ýþte [Þiir]
Adam Gibi Adam: Benim Babam! [Þiir]
Son Noktada [Þiir]
Ýstanbul [Þiir]
Kristal Yürek [Þiir]
Adam Sende [Þiir]
Þimdi Gidiyorum [Þiir]
Nisanýn Gizlisi [Þiir]
Ben Giderken [Þiir]


Y. Aynur Öztürk kimdir?

Beni benden iyi anlatan dostlarýmdýr diyerek topu bana (Didem Duruöz) atan can dostumu sizlere tanýtmak isterim. Bendeki Sen: Sevecen tavrýyla dobracý olan, hayatý gülümseyerek karþýlayan, sanat aþýðý, ebru teknesinde kendinden geçen, eski osmanlý evlerinin resimlerini çekerek minyatürize ederek hayata döndüren, içinde adeta kendini yaþayan, çiçek dostu, çocuklarla çocuk büyüklerle büyük olmayý bilen yaramaz bir kadýndýr. :)

Etkilendiði Yazarlar:
Severek takip ettiðim yazarlardan bazýlarý: Elif Þafak, Aret Vartanyan, Doðan Cüceloðlu, Marlo Morgan, Arthur Schopenhauer, Yaþar Kemal, Nazým Hikmet Ran, Robin Sharma


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Y. Aynur Öztürk, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.