..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir gün karþýma biri çýkacak ve bana: "Herþey olmasý gerektiði gibi olmaktadýr, efendim" diyecektir. -A. Aðaoðlu, Yazsonu
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > þirin aydýn




18 Mayýs 2016
Sonbaharýn Rengi  
þirin aydýn
SONBAHARIN RENGÝ


:ABBB:

Beni yaz diyordu, yazamýyordum bir türlü, olmuyordu iþte. Yazmam için hissetmem gerekiyordu.
..
Hissediyor musun sen de? Ben özledim, çok özledim.
..
Sonbaharýn üç farklý rengiydik biz, hatta dört. En coþkulu, en egzantrik, en havalý renk sendin; yerinde duramazdýn, rengin kýrmýzý, rengin sarý, rengin yeþil deðildi. Tam geçiþ rengiydin belki, her renkten bir tutamdýn, hani mevsim dönerken inanýlmaz renk cümbüþü olur ya aðaçlarda, hani tarif etsen edemezsin, hani böyle kýrmýzýyla turuncu arasý ama bir tutam da sarý filan diye anlatmaya çalýþýrsýn ama bir türlü anlatmak istediðin rengi anlatamazsýn ya, anlatsan bile tam olarak karþýdakinin zihninde canladýrtamazsýn ya, iþte o renktin sen.
-di'li geçmiþ zamanla neden anlattýðýmý sorguladým þuanda, sence neden, ben bilmiyorum. Sen ablasýn, sen bilirsin, sorsam söylersin, muhtemelen farklý kýtalarda kendi hayatlarýmýzýn telaþýnda ayrý düþüp, birbirimizden hiç kopmasak da birbirimizin rengini göremediðimizden.
Sahiden þuan ne renksin?
Bazen karanlýðýmýza gömülürüz, hani hep ayný düþüncelerin beynimizde dolaþýp durmasýna izin veririz, daha doðrusu engel olamayýz iþte, onlar dolaþýp dururlar, ya hani griler üst üste boyana boyana siyah oluverir, bi renk gelse, girse araya, sürükleyip götürse hani belki gök kuþaðýna dönecekken, gelmez bir türlü, çünkü o güzel renk cümbüþüne içimizdeki griden bahsetmek istemeyiz, uzak tutarýz onu kendi griliðimizden, hem zaten aramýzda okyanuslar, ülkeler, kýtalar varken, sadece eflatunlarýmýzý pembelerinizi bilsin isteriz. Ýþte kayboluruz bazen kendi dünyamýzda..
Kaybolduk iþte biraz biz de kendi dünyalarýmýzda. Deðiþtirdik birþeylerimizi bazen birbirimizden habersiz. Ha ben renk deðiþtiriyorum bu arada, duydum senin de rengin deðiþmiþ.
Þuan ne renksin sahiden?
Sonbahar yapraklarýnýn o renk cümbüþü hatýrlattý seni bana. Bencilce kendi deðiþimime kendi dünyama dalmýþým, öyle söylüyorlar burada bana? Bencil miyim sahiden? Söylesene bana.
Peki ya sen?
Hala en tarif edilemez renk misin, hala bitmek bilmeyen enerjinle koskocaman iþleri bitirebiliyor musun, bambaþka dünyalarý kendine çekebiliyor musun? Her sorunum var diyen dünyaya koþuyor musun, yine imkansýzlarý baþarabiliyor musun? Yine verdiklerinin karþiliðini almadýðýn oluyor mu? Yine ýþýk mýsýn, yine abla, yine kardeþ misin birilerine? Hani sensiz hiçbir iþini halledemeyen küçüklerin var mý yine etrafýnda, hadi sen de gel, ben tek nasýl gideceðim ya, nasýl tarif edeceðim, ya çirkin olursa, sen güzel anlatýrsýn, sen söylersen güzel olur, ben alamam, ben tek baþýma öðrenemem, nasýl seçeceðim, sensiz olmaz diyenlerin var mý?
Ben çok özledim.
Uf nasýl da sadece seni anlattým tüm tümcelerde, halbuki dört farklý renkten bahsedecektim, hani bir tanesi göz kamaþtýrýcý olsa da.. En küçüðün yeni iþinde, toz pembe, ortancan griden beyaza çalýyor maviler turuncular sarýlar da var artýk içinde merak etme, biraz deðiþim telaþýnda, biraz hüznünde, biraz mutluluðunda ama kararlý.. En büyüðümüz, anne olgunluðunda ama hep en iyimserimiz, tam bir polyanna. Biz böyleyiz þimdilik, sen de kendi rengini gösterirsin deðil mi biara?
Hissedebiliyor olmalýsýn, ablasýn çünkü sen.
Çok özlendin.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yaþam kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Laparoskopi
Güzel Aldýrmazlýk
Bir Bitiþ Ya da Baþlangýcýn Hikayesi
Küçük Kara Balýk
Özgürlük
Soru (N)
Kelimeler ve Gözyaþý
Bir Bulimiðin Dünya Tutmasý
Korku
Kendine Hapsolmak

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Git Dersen Gideceðim [Þiir]
Sev (Sen) [Þiir]
Babazula ve Umut [Þiir]
Babazula ve Ayrýlýk [Þiir]
Yerine [Þiir]
Gel Zaman Git Zaman [Þiir]
Gitmek Üzerine [Þiir]
Yolculuk [Þiir]
Yalnýzlýðým [Þiir]
Deðiþim [Þiir]


þirin aydýn kimdir?

Konuþmazsam, anlatmazsam, yazmazsam yaþayamam ki. .

Etkilendiði Yazarlar:
Ýhsan Oktay Anar, Cemal Süreya, Nazým Hikmet Ran sever..


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © þirin aydýn, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.