..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Ağlamak da bir zevktir. -Ovidius
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katılımı
Yazar Kütüphaneleri



Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  


 


 

 




Arama Motoru

İzEdebiyat > Bilimsel > Felsefe > Bayram Kaya




6 Mart 2020
Mantığını Oluşturma 2  
Bayram Kaya
Her parçanın bütünsel bağıntısı, konumu, açı sal momentumu ile vs. benzerlikler ve benzeşmezlikler davranışı fiziği içerirler. Bu tepkimeler giderek kimyasal tepkimelerdir.


:FHF:

Kuantum süreç öncesi evre, kuantum dünya boyutlusunu veren patlamayla bir çevrime girmişti. İşte şimdiki evren boyutlusu içinde sürmekte olan bağıntı veya ilişkindi güdeni veren bu devimler, patlama dalgasının kendi öncesi görüntü ile parçalardaki hologramıydı.

Bütünsel tekilliğin patlama esnasındaki dalga şoku parçadaki ilişkindi yazılı izlekti. Bütünsel tekilliğin resmi referans bağıntı olarak manyetik şoklarla her bir kuantik parçaya hologramlındı.

İşte eksiği arama bu görüntüydü. Görüntü bütünsel tekillikte yansımaydı. Ama olup biten parça düzenli sınırlar girişmesi içinde olmakla, parçadaki görüntü bütünü veremiyordu.

Bütünsel tekillik aynı anda patlayan durumlarla üslü lüktü. Üslü sayı kadar olgu olay belirlenmeli kuantum girişmelerdi. Bu girişmenin bütünsel tekilliğe atıfla geri bağlanımı oyuk ve parça olan alan hareketiydi.

Patlama ile kopuş bütünsel tekilliği akseden bağlamla düşünme, yol haritasıydı. Girişmeydi. Akış, itme, çekme, çekilmeydi. Bağlamı olanla, parçalar; parçalar kadar üslü duruma girişme, olayazmalardı.

Şimdiki olan bu üslülerin patlama sonrası geri tıkacın engeli ile parça boyutunda kesikli sürekli olan girişmesiydi. Bunların hiç biri bütünsel tekillikte yoktu. Ama bunlar da patlayan bütünsel tekillikteki artçı şok dalgalardı.

Durum hem bütün tekilliği veremeyen her bir olgu ve olaylarla eksikliydi. Hem de olgu ve olaylar bütüne ait bütünden hologram olmakla böylesi bir durumsal eksiklikle, eksiğini arama; eksiği şöyle böyle kararlı hale getirmeydi.

Üç boyutlu evren aynı anda 10120 gibi üslü parçalı durumlarıyla birlikte olan birlikte giden kuantum evrendi. Nesne bu niceli, kendisine ait niceliği veren üslü durumlarla ölçme belirleme olan olgu ve olaylarla girişmeydi. Yeni karalı halin değişen çevre ile yeniden karasız hale gelmesiydi. Na durum nb duruma ve nab durumlara çevre sel çelişkiydi.

Hologram mecmua en küçük birimde bile hologramın kendisini veren bir geri beslenme izdüşümüdür. Parçacık çevresinde bir dalga şoku, üzerinde şokun yazılı kaydıyla tanecik olan bir izlekti. Sayısal üssü hatırlayınız.

Bütünsel tekillik parçalanmakla kendi parçasına kuplajdı, bindirişleydi, modülasyondu, düşünce, imge hayaldi, sanaldı vs. Bütünsel tekildi bir evrenin üslü parçacıklı tane olaylar, tane girişmeler, belirmeler kadarla bir evrenin şimdi ile bir evrene dönüşen binme görüntüsüydü.

Bütünsel tekilliğin bindirişle olan belirsizliği parça olan niceli olayların birbirine olan niceliksiyle, kendisine olan kıyas ve oranıyla bir girişme bir belirme bir ölçme değerlendirme ve bir farkına varıştı.

Belirsiz olan belirmek istiyor. Belirmiş olan bu evrendeki bin bir türlü hali ile belirsizleşmek istiyordu. Belirsiz olan belirmekten ötürü, beliren de belirsiz etkiden ötürü vardılar.

Bu nedenle parçanın kendisi özelliklidir. Parçanın veya olgu ve olayların kendisi n1, n2, n3… Gibi üst üste süredurumlarladır. Bu özellik durumla parçaya hem olgu deriz. Hem olay deriz. Hem ölü deriz. Hem canlı, hem büyük, hem küçük vs. deriz. Hepsi aynı şeydir. Üstel etki akış içinde bu belirlenmişlerle donmuş filim karesi gibidir.

Belirememekle bağ enerjisi ortaya koyamamakla ilişkindik bağ enerjisi nötr gibidir. Parça hareketi, oyuk hareketi ve bağ hareketi bu üç ilişkindekilerin tanecik ve dalga belireniyle kendisidirler.

İlişkin dikler, ilişkindik eylemleridir. Kopma ilişkindik ligi belirler. Kopulan hiçbir şey olmayan bütünsel tekilliktir. Hiçbir şey olmamak demek; bugünkü bildik ve geçerli olan yasal ilişkilere göre devinme anlam ilişkisi akış vs. olmayan demektir.

Değilse bütünsel tekillik bizce şimdilik bilinemeyen kendi yasal aktivasyonu ile mutlaka bir şey ve çok şeydir. İlişkindik te oyuk hareketini, parça hareketini ve bağıntı hareketini belirler.

Bu bağıntı devim bir öncesi yasa ve ilişkenlilerinden parçalanmakla eksikli hale gelmenin eksiklik işleri eşme aktivasyonu içinde olan şimdiki yasa ve eylemliklerdir. İlişkinlerinden kopuşla her bir kopanda biçim ve parça fiziğinin özelliği ve niceliğidirler.

Bütünsel tekil ilişenlerinden kopan zarflamış alanla ayrılıp kopup partikülün bütünde bıraktığı oylum veya eksilme ise tıpkı parçacık ve bağıntı belirmeler, oranlanmalar gibi parçacığa göre zıt tamlamalı olan boşluğun oyuk fiziğidir. Boşluk, oyuk enerjisidir. Boşlukta var oluşun esası, bu oyuk veya boşluk enerjisidir.

Parça bütün dışında bu eylemliliğini varlığını koruyamaz olacağından tamlayanına doğru arayışla, yönelimledir.

Her parçanın bütünsel bağıntısı, konumu, açı sal momentumu ile vs. benzerlikler ve benzeşmezlikler davranışı fiziği içerirler. Bu tepkimeler giderek kimyasal tepkimelerdir.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.


 


İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın felsefe kümesinde bulunan diğer yazıları...
Ölçü 2
Ölçü 1
Ölçü 4
Hemcinslerin Tarihi 11
Hemcinslerin Tarihi 14
Hemcinslerin Tarihi 4
Ölçü 3
Hemcinslerin Tarihi 6
Hemcinslerin Tarihi 12
Hemcinslerin Tarihi 13

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
Bildin mi? III [Şiir]
Ayrılık Nedir? [Şiir]
Bildin mi? [Şiir]
Bildin mi? II [Şiir]
Bülbülü Öldürmek [Şiir]
Hata Yapmak [Şiir]
Asuman [Şiir]
Ne Devletsun Ne Devletlu [Şiir]
Köle 2 [Şiir]
İçimizdeki Yabancı [Şiir]


Bayram Kaya kimdir?

Emekli eğitimci. 1950 Mucur / Kırşehir doğumlu.


yazardan son gelenler

 




| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Bayram Kaya, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.