..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Doðaüstü henüz anlayamadýðýmýz doðal þeylerin adý. -Elbert Hubbard
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Bilimsel > Felsefe > Bayram Kaya




9 Nisan 2023
Kolektif Alan 10  
Bayram Kaya
Köleci sistem içinde efendinin iki kutuplu gerilimi devam ettirici tutumlarý nedenle veya köleci sistemde yoksulluðu en az enerji durum içinde tutacak olmanýn sahipliði için efendinin baðýþ yapýcý cömertliði vardýr. Mülk sahibi efendinin sadakasý, zekâtý vardýr. Ýyiliði, kötülüðü, merhameti, þefkati vs. vardýr. Tüm bunlar köleci sistemi ayakta tutucu ve köleci sistemi sürdürücü günü birlik olan köleci payandalardýr. Viral olmuþ kolektif alan içindeki mülkün sahibi anlayýþlý sistem; kötülük, merhamet gibi kendi ahlaki yansýmalarýný verecektir.


:AEB:
Kolektif alanýn üretim gücü sistemin öznelerinin ve sistemin kendisi için tükettiðinden fazlasýný üretir olmakla kolektif sistem birikimlidir. Kolektif birikimli depo enerji nedenle kolektif bir yapý çevrimli ve sürdürülebilir olmaktadýr. Buna sistemim “sürdürülebilirlik enerjisi” diyoruz.

Demek ki kiþi davranýþý kolektif depo enerjiden karþýladýðý maliyetle enerjiyi yokuþ yukarý yapmaktadýr. Bir alan iniþ ve çýkýþ yönüyle polarmalýdýr. Yani bir alan en az iki kutuplu ve farklý gerilimlerledir. Ýniþ aþaðý olan yön düþük potansiyelli bir gerilim kutbu iken, týrmanma eðimi, yükselen gerilim kutbudur.

Kolektif alanýn çevresi gibi düþük gerilimle, kolektif alanýn çekim merkezi gibi yüksek gerilimlidir. Ýki polarma (kutup) alaný arasýndaki akýþ, "kolektif direnç ve öznel direnç ile kontrol edilir. Ýki kutup arasý polarma gerilimi taþýyýcý dalgadýr. Kolektif sistemin bu taþýyýcý dalga üzerine modülasyon alaný olmasý sistemin öznel kontrol edilirliðidir.

"Kolektif direnç: kolektif akýþýn hangi yönden hangi yöne doðru olacaðýna izin verir. Enerjinin akýþ yapýp yapamayacaðýna karar verir. Kolektif direnç; hangi zamanda ne sýrayla enerji akýþý olacaðýna karar verir. Akýþ yapan enerjinin kesikli sürekli olmasýna karar verir. Ýþte bunlar modülasyon yüklü bilgidirler.

Kolektif yapýnýn kolektif ve özgecil modülasyonlarla iþler olma mantýðý kiþiler tarafýnda öðrenilir. Kolektif ortamdaki yansýmalar yapýcý yansýma kadar, kolektif yapýcýlýðý bozacak olan mülk sahibi olma gibi yýkýcý yancýmalar da olmaktadýr. Yýkýcý yansýmalar kiþinin sahip oluculuk bencil iþtahýný kabartýr.

Kolektif alanýn iþleyiþini öðrenmiþ bir bencil iþtah ya da bencil hoþlanmasýnýn peþine takýlan kiþiler, kolektif sistemin inþasýný yeniden düzenleyebilirler.

Hatta kolektif sistem içinde sistemden kopmakla baþka bir yerde “kolektif tabanlý ama kimi kiþilerin mülk sahipliði ile kimi kiþilerin mülkten yoksunluðunu imleyen” öznel imgelerden hareketle kolektif birikimler üzerine köleci bir sistemi tekrar inþa edilebilirler.

Ýlk baþlangýçta yerde biter gibi bir tutumla kolektif sistemi inþa etme gibi bir bilgi bir birikim bir bilinç yoktu. Böyle bir tekrar inþaca olma durumunda “kiþi benciliði olan mülkün sahibi inandýrmasý” kendini sisteme kolektif modülasyon gibi gösterir. Kolektif modülasyonu ele geçirip sistemi kendisine göre enfekte edebilir.

Bu durum týpký bir virüsün kendi genetik kalýbýný, ele geçirdiði vücutlar içinde kendisini ürettirmesi gibidir. Ele geçirilmiþ vücutlar viral modülasyonun komutlarýný vücut kendisine üretiyormuþ gibi anlar. Viral komutlarý inþa eder. Oysa vücudun üreten kalýbý viral komutlarý inþa için kurulmamýþtý.

Kolektif alan enfeksiyonu da týpký kolektif alana üretiyormuþ gibi komutlarla süreci köleci sistemin kâr, kazanç, ticaret, rýzk, rýzkýný taþtan çýkarma gibi aldatmalarýyla mülk sahibine göre ürettirir.

Mülk sahibine göre üretip paylaþtýran viral enfeksiyon, hep özel mülkiyetçi bencilliðe hizmet eder. Bu durumda köleci üretimin polarma gerilimi, akan enerjinin iki kutuplu ve kesikli sürekli olmasý göre davranacaktýr.

Mülk sahibi yüksek gerilimdi. Mülksüz lük en az durumla mülk sahibi olucu bir akýþý saðlayan alçak gerilimdi. Köleci sistem içindeki yansýmalar, bir akýþ olmasý için alçak gerilimi devam ettirici yönde olmak zorundadýr.

Köleci sistem içinde efendinin iki kutuplu gerilimi devam ettirici tutumlarý nedenle veya köleci sistemde yoksulluðu en az enerji durum içinde tutacak olmanýn sahipliði için efendinin baðýþ yapýcý cömertliði vardýr.

Mülk sahibi efendinin sadakasý, zekâtý vardýr. Ýyiliði, kötülüðü, merhameti, þefkati vs. vardýr. Tüm bunlar köleci sistemi ayakta tutucu ve köleci sistemi sürdürücü günü birlik olan köleci payandalardýr. Viral olmuþ kolektif alan içindeki mülkün sahibi anlayýþlý sistem; kötülük, merhamet gibi kendi ahlaki yansýmalarýný verecektir.

Mülkün sahibi söylemi kolektif modülasyon yerine geçen iradedir. "El anlayýþlý aldatmadýr". El, mülkün sahibi söylemiyle kolektif gücü ele geçiren virüstür. El mana anlayýþý takdiri sahte bir modülasyondur.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn felsefe kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ölçü 4
Ölçü 2
Kendisini Kopyalama 1
Hemcinslerin Tarihi 4
Hemcinslerin Tarihi 6
Ölçü 1
Hemcinslerin Tarihi 11
Totemi Dil 24/ý
Hemcinslerin Tarihi 14
Totemi Dil 22/b

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Asuman [Þiir]
Ayrýlýk Nedir? [Þiir]
Bülbülü Öldürmek [Þiir]
Ne Devletsun Ne Devletlu [Þiir]
Bildin mi? [Þiir]
Yol Yolcudan Habersiz [Þiir]
Köle 3 [Þiir]
Köle 2 [Þiir]
Bildin mi? III [Þiir]
Kendime Sayarým [Þiir]


Bayram Kaya kimdir?

Emekli eðitimci. 1950 Mucur / Kýrþehir doðumlu.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Bayram Kaya, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.