..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Yumuþak olma ezilirsin, sert olma kýrýlýrsýn." -Victor Hugo
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Bilimsel > Felsefe > Bayram Kaya




25 Nisan 2023
Kolektif Alan 28  
Bayram Kaya
Doðal alan özne davranýþýný sayýsal uyumlu kodlarla belirlemiþti. Özneler kolektif alanda kodlanmýþ durumlarýyla ve özne davranýþçý yönelimleriyleydi. Özneler kolektif bað enerjisi içindeydiler. Öznelerin kolektif bað içinde yapacaðý saðlamalarýna dek kullaným ve tüketimlerinin neye göre, nasýl bir etki sel daðýlýmlarla ortaya konacaðýný “kolektif özne bilinci” belirliyorlardý.


:AEJ:
Benzer etkileri nedeniyle duygular dýþta herkesle ortaktý. Duygular dýþa doðru eðim veya yönelim yapýcý olmakla bir tür içsel seçiciliklerdi. Her bir duygu her bir kiþilerdeki bilen benlerdi. Veya duygular kiþinin kiþisel öznesiydi.

Duygulara parçalý bileþenler olmakla bilen bendi. Dýþtaki uyarýcýlar ve içteki uyarýlmalar birer sayýsal frekanslý uyumlarýydýlar. Ben bilinci bu karþýlýklara göre alarm oluyor veya sesiz kalýyordu.

Sayýsal etkili frekanslarýn giriþimleri rezonans uyumu veya rezonans uyumsuzluðu verebilir. Bir rezonans etkisinin kiþilerdeki içsel karþýlýðý çekim ve hazdý. Rezonans uyumsuzluðunun kiþiler üzerindeki etkisi de kaçýnmaydý. Elemdi. Ýsteksizlikti.

Hayat bu gibi kesikli ve karþýlýk iliþki ve giriþimlerin tamamlanýcý eksikliðiyle dýþ dünyadan kopmuþtu. Dýþ dünyadan aldýðý frekans uyumlu enerjileri düzenli ve kontrollü biçimde dönüþtürüyordu. Dönüþen enerji gecikmeli enerji dönüþmesi olmakla, gecikme üzerinde düzenlendiði kadarla hayattý.

Böylece içimizdeki hayat eksikli veya ihtiyaçlý bir çekme ve itmelerin seçiciliðiyle birlikte dýþtan etkili, yansýma tepkili kopya uyartýlar edinmiþti. Ýçimizdeki yansýma kopyalar izoleydi. Kiþinin izole belirlenim imleri kiþinin iç dünyasýydý. Ve kiþiye özgün bir ruh yapýsýydýlar.

Kiþilerin izole edilmiþ duyum ve duygularý kiþilerin eksikliði kadarla bilme ve eyleme yönelme bilinci olmuþtu. Kiþiler edindikleri bu tür duyum ve algýlarýn seçiciliðine baðlý yaklaþým ve kaçýnma tepkisi ortaya koyuyordular. Direnç de bir tepkiydi., Direnç tepkileri doðal belirlenim üzerine yeni ve farklý bir geliþimsel etkiydi. Bu geliþim öznel geliþimdi.

Ýçsel ve öznel geliþimler dýþtaki ortak duygudaþlýklarýyla, kiþi-kiþi iliþkileriyle sosyalleþen bir sosyal bilinçli özneyi oluþacaktý. Kiþinin bu türden dýþtan kazanýmlý sosyal eylemleri de sosyal bilinçli giriþimleri de dýþtaki saðlamalar içinde “kiþiler arasý enerji transferli iþ eylem dönüþümleriyle, kolektif bað ve kolektif özneyi ortaya koyacaktý” Ben bilinci, dýþta saðlatan sosyal bilinçle; üreten kolektif özneli, kolektif bilinç olmuþtu.

Kiþiler, doðal ortamlý kolektif bir alan içinde; kolektif öznenin belirlediði, kolektif özne davranýþlarýyla amaçlý, hedefli biçimde belirlenmiþ ve sýnýrlanmýþtý. Doðal bir alan, kolektif alan etkisiyle kodlanýyordu.

Doðal alan özne davranýþýný sayýsal uyumlu kodlarla belirlemiþti. Özneler kolektif alanda kodlanmýþ durumlarýyla ve özne davranýþçý yönelimleriyleydi. Özneler kolektif bað enerjisi içindeydiler. Öznelerin kolektif bað içinde yapacaðý saðlamalarýna dek kullaným ve tüketimlerinin neye göre, nasýl bir etki sel daðýlýmlarla ortaya konacaðýný “kolektif özne bilinci” belirliyorlardý.

Totem inþadan bu tarafa doða içinde belirlenen bir kýsým doðal alan; kolektif tabanlýydý. Kolektif uzamlýydý. Kolektif etkilerle yalýtýma edilmiþti. Doðal ve fiziksel alanlar, kolektif ve öznel alan saðlamasý içinde kolektif alana çevrim yapan, çekim yapan etkisiyle vardý. Kolektif alan da kolektif katýlmalar vardý.

Tekrarlarsak kolektif alanlar dýþtaki kiþi-kiþiler arasýnda birer karþýlýðý olan saðlama yönelimli, türlü enerji transferleriyle vardý. Ya da bir kolektif alandaki kiþiler, kendi aralarýnda karþýlýðý olan çeþitli iþ transferleri üzerindeki bir baðlanýmlarýyla, bir enerji takaslarýylaydýlar.

Daha sonra, kolektif alanlar kendi saðlama hareketi üzerine üretim hareketini de bindirdiler. Böylece kolektif alanlarýn her biri bir farklý kullaným ve tüketim nesnesi olan, karþýlýk ve denk iþ transferleri üzerinde sAðlaþmalarlaydý.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn felsefe kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ölçü 4
Ölçü 2
Kendisini Kopyalama 1
Ölçü 1
Hemcinslerin Tarihi 6
Hemcinslerin Tarihi 4
Hemcinslerin Tarihi 11
Hemcinslerin Tarihi 14
Kolektif Alan 24
Totemi Dil 24/ý

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Asuman [Þiir]
Ayrýlýk Nedir? [Þiir]
Köle 2 [Þiir]
Bülbülü Öldürmek [Þiir]
Ne Devletsun Ne Devletlu [Þiir]
Yol Yolcudan Habersiz [Þiir]
Bildin mi? [Þiir]
Köle 3 [Þiir]
Hata Yapmak [Þiir]
Kendime Sayarým [Þiir]


Bayram Kaya kimdir?

Emekli eðitimci. 1950 Mucur / Kýrþehir doðumlu.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Bayram Kaya, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.