..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Tüm mutsuzluklar yokluktan değil, çokluktan gelir. -Tolstoy
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katılımı
Yazar Kütüphaneleri



Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  


 


 

 




Arama Motoru

İzEdebiyat > Bilimsel > Felsefe > Bayram Kaya




27 Nisan 2023
Kolektif Alan 29  
Bayram Kaya
Kolektif yapıların temeli sistemin kolektif düzenli kolektif enerjili olmasıydı. Kolektif düzen iş bölüşümü gibi paydaşlık gibi herkesin ihtiyacına ve yeteneğine göre parçalı olmaktı. Ve besin bulmak gibi, güvenliği sağlamak gibi, savunma gibi çeşitli enerji takaslarıyla parçalı kolektif enerjiliydi.


:BEB:
Enerji takasına tabii kolektif alanlar daha sonra av yapma, ot, kök, meyve toplama gibi doğada sağlama yapan hareketleri üzerine yine doğada sağlama olan üretim hareketini de bindirdiler. Böylece kolektif alanların her biri bir farklı kullanım ve farklı tüketim nesnesi olan, karşılık ve denk iş transferleri üzerinde sığlaşmalarlaydı.

Birbiri üzerinde karşılıklı ve denk sağlatan takaslarla ya da birbiri üzerinde karşılıklı ve denk enerji transferli her bir üretim alanlarıyla kolektif alanlar öznel sağlamalı etkime, alanlarıydı.

Başlangıcın inşa alanı içindeki kolektif etki alanı "karşılığıyla denk olma koşulunu ön gören transferci bir kuraldı”. Harcanması yapılan transfer emeğin harcanma miktarındaki farklı kullanım ve farklı tüketimler, temel ihtiyaca göre olmakla; herkesin ihtiyacına göre ve herkesin yeteneğine göre transferi bir denklikti.

Kolektif yapılar içinde hem doğal alandan ötürü organik ve inorganik nesnel bir doğal depo enerjisi vardı. Hem de kolektif alanlar da ÖZNEL DÜZENLEMELİ TRASFERLİ ORGANİZE OLMUŞ KAS ENERJİSİ DEDİĞİMİZ BİR KOLEKTİF ENERJİ VARDI (KOLEKTİF EMEK-KOLEKTİF EMEK GÜCÜ VARDI).

Kolektif yapıların temeli sistemin kolektif düzenli kolektif enerjili olmasıydı. Kolektif düzen iş bölüşümü gibi paydaşlık gibi herkesin ihtiyacına ve yeteneğine göre parçalı olmaktı. Ve besin bulmak gibi, güvenliği sağlamak gibi, savunma gibi çeşitli enerji takaslarıyla parçalı kolektif enerjiliydi.

Kolektif düzenli sağlama ve üreten kolektif enerji, kolektif sistemin geri bağlanım yasasıydı. Kolektif alandaki bir sapma, bir düzeltme, yeni bir yön tutma işi; geri bağlanımla kolektif tabana göre oluşurlar.

Kolektif alan içinde doğal alanlı nesnel yasalara tabii olmak keyfi değil zorunluydu. Nesnel yasalara uyma zorunluluğumuz vardır. Nesnel yasalarla işleyişler üzerindeki akıtılan enerjileri modüle etmekle biz sistemi öznel ve amaçlı yapabiliriz.

Karşılıklı ve farklı iş transferleri içinde herkesin temel ihtiyaç sıralamasına göre olma, herkesin yetenek ve ihtiyacına göre olma, paydaşı olma gibi kolektif taban, sistemin ayar mekanizmalarıdır. Günümüzde buna fabrika ayarlarına dönmek denir. Nasıl ki fabrika bir üretim alanıdır. Kolektif taban da geri bağlanım yolu ile (geri beslenim yolu ile), toplumların fabrika ayarıdırlar.

Çevremiz farklı gerilimlerle fark potansiyelli alanlardı. "Fark potansiyeller" örneğin; ölçülebilir bir uzam veya kıyas olarak, hafif veya ağırdı. Az-çoktu. Sıcak-soğuktu. Uzun-kısaydı. Doldurulur boşaltılırdı. Organik-inorganik enerji türü potansiyeller oransal olarak, nicelik ve nitelik içinde çok yönlü yansırlar.

Dikkat ederseniz fark olan aynı şey veya aynı eksiklik veya fazlalık olan çevredeki potansiyel içindeki her şey birçok şey olarak bir bilgi bir mesaj olup belirmekle birbirine bir etki bir baskı basınç yansımasıdırlar.

Örneğin aynı farkı veren bir potansiyel durum; 6 cm derinlikle dolma boşalma hacmidir. 6 cm uzunlukla ayırt sal boyuttur. Sayısal frekansladır gibi türlü türlü bağ ve girişim ilişkileriyle birçok devinimledirler. Üssü durumla oluşun kaynağı, fark potansiyellerdir.
.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.


 


İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın felsefe kümesinde bulunan diğer yazıları...
Ölçü 2
Ölçü 1
Ölçü 4
Hemcinslerin Tarihi 11
Hemcinslerin Tarihi 14
Hemcinslerin Tarihi 4
Ölçü 3
Hemcinslerin Tarihi 6
Hemcinslerin Tarihi 12
Hemcinslerin Tarihi 13

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
Bildin mi? III [Şiir]
Ayrılık Nedir? [Şiir]
Bildin mi? [Şiir]
Bildin mi? II [Şiir]
Bülbülü Öldürmek [Şiir]
Hata Yapmak [Şiir]
Asuman [Şiir]
Ne Devletsun Ne Devletlu [Şiir]
Köle 2 [Şiir]
İçimizdeki Yabancı [Şiir]


Bayram Kaya kimdir?

Emekli eğitimci. 1950 Mucur / Kırşehir doğumlu.


yazardan son gelenler

 




| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Bayram Kaya, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.