..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir deliyle aramda tek bir ayrým var. Ben deli deðilim. -Salvador Dali
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Fantastik > Bahattin Ceyhan




11 Temmuz 2010
Antalya'da Atlantis 1 Uyanýþ  
Fantastik-Kurgu

Bahattin Ceyhan


Normal bir þehir olmaktan farksýzdý aslýnda Antalya... Ta ki Bermuda'lýlara kadar, cuma gecesine kadar.


:AHBB:
Normal bir þehir olmaktan farksýzdý aslýnda Antalya... Ta ki Bermuda'lýlara kadar, cuma gecesine kadar.
Hava kararmýþ akdeniz yaðmuru konuþmaya baþlamýþtý, yaðmur mevsiminde. Sokaklarda yer yer su birikintileri vardý. Kaldýrýmlar hýzlý adýmlarla ilerleyen insanlarla doluydu. Yaðmur öyle hoþ yaðýyordu ki insanlarýn iþi gücü olmasa þemsiyelerini eve býrakýp yaðmur altýnda yürüyeceklerdi. Nitekim eli boþ olanlar çoktan Konyaaltý sahiline inmiþ yürümekteydi. Kimileri ise yaðmur yürüyüþünü falezlerdeki parklarda yapýyordu...

Cumartesi 18:30:
Yeni sanayi:
Þahin haftalýðýný almýþ otobüs bekliyordu. Otobüsü beklerken gök dikkatini çekti. Her taraf kara bulutlarla kaplý iken bir bölge de yýldýzlar görünüyordu. Orda bulut yoktu, hava açýktý. Dikkatle oraya baktý, uzun süre...
Sonra siyah ama parlak bir þey düþtü. Yakýnda bir yere düþmüþtü. Kararsýz kaldý þahin oraya gitmekte. Ama bir cesaret koþtu oraya doðru. Yolun arka tarfýndaki bir gecekondunun bahçesine düþmüþtü.

Etrafa siyah dumanlar yayýlýyor. Ve nedense meraklý türk insaný toplanmýyordu. Etraf sessizleþmiþti. Adeta in, cin top atýyordu. Bir tek Þahin canlý gibiydi. Kara bir kutuya benziyordu karaq dumanlarýn arasýndaki o þey, sadece dumanlar çýkýyordu. Sonra dumanlar azalmaya, göðe yükselmeye, indiði açýklýðý doldurmaya gittiler. Açýklýk kapandý. Þahin gözünü tekrar yere indirdiðinde kutunun düþtüðü yerde bir þey göremedi. Çöplerle kaplý bir toprak parçasý gördü. Etraf sesine kavuþmuþtu ayrýca. Aptallayan Þahin otobüs bekleiði yere geri döndü, þaþkýn þaþkýn.

Pazar 04:50:
Meltem:
Þahin uykuda rüya görüyordu. Denizin altýndaydý ve oksijen ihtiyacý duymuyordu. Bir tahtýn yanýnda ayakta duruyordu. Yanýnda 2 erkek daha vardý ayakta. Tahtýn sol yanýnda 3 kýz vardý ve üçüde dünyalar güzeliydi.
---- Penzan 16:50
Bermuda
Babam kral Atlantis bir veda konuþmasý yapacaktý. 185 yaþýndaki koca çýnar 102 yýllýk krallýðýný býrakacaðýný ilan etmiþti günler önce. Ve bu gün son günüydü. Krallýðýný bana mý yoksa diðer kardeþlerimden birine mi býrakacaktý hepimiz merak içindeydik. Özellikle saray halký ve Bermuda krallýðý. Ýnsanlarýn toplanmasýný bekliyorduk, babamýn konuþmasýna baþlamasý için. Saatler 17:00 olduðunda babam kürsüye çýktý.

" Benim deðerli halkým, biliyorum beni çok seviyorsunuz. Ve hepiniz merak ediyorsunuz bu kutsal görevi neden býraktýðýmý... Ama bu halkýmýzýn bundan böyle huzurlu yaþayabilmesi için þart. Soyumuz artýk su yüzüne çýkmalýdýr. Su altý bizleri taþýmýyor.
...
Aslýnda neler dediðimi anlamýyor olabilirsiniz, pek çoðunuz son yýllardaki uðraþlarým hakkýnda bilgisizsiniz.
Ben size þöyle anlatayým; Büyücülerimle Bermudanýn zemininde bir tünel kazdýk ve topraðýn içinde bir oda yaptýk. Sonra yýllar süren denemelerimizden sonra ýrkýmýzý karada yaþayabilmesini saðlayan ikisiri elde ettik. Bu iksirin tek kötü yaný var burada ihtiyacýnýz olan oksijenin 3 katý oksijene ihtiyaç duyuyorsunuz. Artýk benim deðerli halkým güneþin altýna çýkabilecek. Artýk halkým kara yüzeyinde adým atabilecek ve yüzyýllardýr hayallerimizi süsleyen toprak kentleri kurabileceðiz.

Ama isteyenlerde Bermuda da kalabilecek deniz yaþamýna devam edecek. Seçim sizin deðerli halkým. Ýsteyenleriniz burada kalacak denizlerde, ama bir þartla toprak halkýna görünmeyecek. Ýsteyenleriniz toprak üstüne çýkacak tarihini unutarak...

Seçim sizin deðerli halkým. Ben 6 çocuðuma çeþitli görevler verip tüm bermuda büyücülerini yanýma alýp yaptýðýmýz gizli odaya çekileceðim. Orada siz deðerli halkýmýn mutlu ve huzurlu olmasý için uzaktan yakýndan yardýmlarda bulunacaðým. Büyücülerimle hayatýmýn sonuna kadar daha farklý araþtýrmalar peþinde koþacaðým.

Deðerli halkým; bu taht beni sýktý artýk. Bermuda tahtýmý ortanca oðlum Stehgan'a býrakýyorum. Onun adý artýk Stehgan KÝNG Yeryüzüne çýkmak isteyenler içinse farklý düþüncelerim var. Diðer 5 çocuðumdan 3'ü Hell-in, Steria ve Squad yeryüzüne çýkmak isteyen halkýmýn liderleri olaca, yeryüzünün 3 kýtasýnda. Oðlum Þha-inn yeryüzü þovalyesi, kýzým Pixelans denizlerin þovalyesi olacak. Onlar siz deðerli halkýmýn zarar göreceði durumlarda kurtarýcýnýz olacak"

...

Pazar 05:00:
Meltem:
Uykudan uyandý þahin ve þimdi her þeyi hatýrlýyordu. Babasý atlantis onu yeryüzü þovalyesi ilan etmiþti çaðlar önce.
O kutu asi soyun yeryüzüne iniþ kutusuydu ve bu arada bir olurdu. Ve o bir rüya ile görevini hatýrlardý. Þimdi Pixelans'a ulaþýp gelenlerin kim olabileceði hakkýnda istiþare etmeliydi. Denize gitmeliydi...

Pazar 05:30:
Konyaaltý sahili:
Deniz buz gibi olmalýydý. Babasýndan güç diledi soðuða dayanýklýlýk için. Etraf sakindi dalgalar sertçe tokatlýyordu kumsalý. Tuzlu suya ayaðý ilk deðdiðinde Pixelans a çaðrýlarýna baþladý Þahin. Su soðuk deðildi, hatta ýlýk bile denebilirdi. Denizin derinlerine indi. Pix çaðrýlarýný duymuþ geliyorum demiþti. Þahin Akdeniz açýklarýnda Pixelans'ý beklemekteydi. Bir süre sonra Pixelans geldi.
"Kardeþim"
"Seni çok özledim"
"Bende"
"Neden beni duymadýn Þha"
"Anlamadým"
"1 haftadýr sana çaðrý yapýyorum"
"Ben bir haftadýr rüya görecek uyku uyumuyorum ki Pixe"
"Neden"
"Bir kýza aþýk oldum" Gülümsedi Pixelans kardeþine
"Býrak bunlarý Pixe ciddi olalým"
"Sana anlatacaklarým var Þha"
"Ben baþlayayým sen devamýný getir"
"Peki kardeþim"
"Dün bir kara kutu düþtü"
"Burdan firarlarý 2 gün öncesinde"
"1 günlük aralýkta ne yapmýþ olabilirler ki?"
"Bilmiyorum"
...

Atlantis belirdi, çocuklarýnýn yanýnda. Ve çocuklarý bir aðýzdan;
"Çaratlantis"
"Þha, Pixe!" dedi Atlantis
Sarýldýlar birbirlerine yüzyýllarýn özlemini giderdiler. Sonra atlantis söze baþladý.
"Çocuklarým büyücülerden biri asi çýktý geçenlerde ve dün firar etti. Biz onu infaza niyetlendiðimizde o bir fýrsatýný bulup kaçtý. Þimdi bildiðim kadarýyla asi soylarla beraber. Ki eðer öyleyse iþiniz çok zor olacak"
"Dün bir kara kutu düþtü yeryüzüne" dedi Þahin
"Asi soylar firar etti ama dünyaya iniþleriyle arada bir günlük boþluk var" dedi Pixelans. Atlantis cevap verir gibi:
"Asi soy büyücü ile o bir günlük arada uzaya kaçtý, büyücü sayesinde uzayda 1 gün kalabildi."
"Ama bu nasýl olur baba" dedi Pixelans
"Son araþtýrmalarýmýz uzayda yaþamla ilgili idi ve kaçan büyücü Nassa bu konuda aramýzda en iyisiydi."
"Peki nasýl savaþacaðýz onlara karþý" dedi Þahin
"Güçlerinizi birleþtirerek"
"Nasýl" dedi iki kardeþ bir aðýzdan
"Pixe karaya çýkacak ve þahin ona uygun bir beden bulmalýsýn"
"Þu anki hayatýmda bir ikizim var; Pýnar"
"Ben gideyim size kolay gelsin, gücüm sizinle olacak, kendinize iyi bakýn yavrularým."
"Baba gitme bize yardým et!" baðýrdý, Þahin. Ve son kabarcýklardan sesler geldi:
"YAÞIM BUNA EL VERMÝYOR"
Atlantis genç ölümsüz iki çocuðuna bedel olarak yaþlýlýða teslim olmuþtu büyü dünyasýnda. Hatta bu görüþme bile onu çok yýpratmýþtý. Normal bir büyücüyü hiç yýpratmayacak görüþme...

Pazartesi 23:00:
Meltem:
Þahin ikiziyle konuþuyordu telefonda. Ýkizi Pelin Ýstanbulda üniversite okuyordu. Tarih bölümünde birinci sýnýftaydý.
"Pelin acele buraya gelmelisin"
"Ama vizeler var"
"Vizelerden kat kat önemli þeyler var burada"
"Ne var?"
"Gelirsen anlarsýn"
"Söylesene"
"Sana sadece atlantis diyebilirim"
"Atlantis nerden çýktý"
"Boþ ver sadece gel",
"Neden bilmiyorum ama sana güveniyorum, yarýn geliyorum"
"Yarýna býrakma ilk uçaða bin"
"Param kalmadý"
"Hemen yatýrýyorum hesabýna"
"Peki tamam, bana hesap vereceksin gelince"

Salý 02:00
Yalým park:
"Þahin neler oluyor, buraya neden geldik, bir þeyler anlatmýyacak mýsýn?"
"Biraz daha sabret"
"Ya Þahin neye sabredeceðim ha, beni zorla gecenin bir vakti Antalya ya getirdiðine mi, gecenin bir vakti bu soðukta beni buraya getirdiðine mi, yoksa bir þeyler anltmadýðýna mý sabredeyim?"
"Lütfen Pýnar"
"Peki biraz daha sabýr, sýrf kardeþim olduðun için"
"Þimdi ben denize gireceðim ve sen 1 dakika burada bekleyeceksin." Pýnarýn aðzýndaki kelimeler dökülmeye baþladýðýnda Þahin çoktan denize atlamýþtý. Pýnar falezlerin uçurumuna bir adým kala denize baktý kardeþinin atladýðý yere. Ama bir þeyler ters gidiyordu. Kardeþinin atladýðý yerde kabarcýklar yoktu.
...

Bir dakika sonra:
Pýnar korku içinde denize bakmaya devam ediyordu. Denizde ufak kabarcýklar belirdi kardeþinin denize düþtüðü yerde, sonra tam oradan yukarýya doðru yükselen pelerinli iki insan silueti gördü. Pelerinleri mavi idi, mora çalan mavi. Biri kardeþi idi yükselenlerin ve diðeri kendisine çok benzeyen bir kýzdý.


...

BN CN



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn fantastik kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Undergraund Ýstanbul
Atlantis 2 Baþlangýç

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Lise Yýllarý 3 Müzik Felaketi
Lise Yýllarý 2 Kopya Makinesi
Lise Yýllarý 1 Uyku Tulumu
Ýki Ruh'un Güncesi - Ýlk Sayfa
Yaþam Þehrinin Bir Sokaðý
Xasi P. N. O 1 N. U. B

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Düþme [Þiir]
Deli Saçmasý [Þiir]
Yok_sun [Þiir]
Aþk mý Bu Þimdi? [Þiir]
Cani - Sin [Þiir]
Ecel Aný [Þiir]
Ýsyan Çýðlýðý [Þiir]
Aþkýn Kitabý [Þiir]
Elzem Ýlaç Sen [Þiir]
Aþk Köþe Bucak Sýkýþmýþ [Þiir]


Bahattin Ceyhan kimdir?

Doðduðu günden beri çevresinde fark edilen bir tipti Marslý. Lise yýllarýnda takýldý lakabý ona. Edebiyata ortaokul yýllarýnda kompozisyonlar yazarak baþladý. Sonra þiir geldi. Ve bir gün Metal Fýrtýna diye bir kitap çýktý ortaya. Çýktýðý hafta okumuþtu. Orkun Uçar'ý tanýmýþ oldu bu kitapla. Sonra Xasiork'u tanýdý. Xasiork sayesinde öyküler yazmaya baþladý. Roman yazýyor, kimbilir belki bir iki yýla ünlü bir yazar olup çýkar!

Etkilendiði Yazarlar:
Orkun Uçar


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Bahattin Ceyhan, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.