..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yalnýzca hava, ýþýk ve arkadaþýn varsa hiç üzülme. -Goethe
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Gülmece (Mizah) > Þenol Durmuþ




28 Haziran 2010
Acýlar Meyhanesi  
Þenol Durmuþ
"Çok haklýsýn Rüstem abi, bu vatan bölünmez.Ama ben çok korkuyorum abi. Çoluk çocuk falan filan abi yoksa bir dakika durmam koþarým cepheye.Ah abi, Atatürk yaþasaydý, vallahi billahi hepsini kurþuna dizerdi. Ne insan haklarý abi, bir mermiyle verecen haklarýný.Ne özel yetkili mahkemesi, hemen kurucan Ýstiklal mahkemesini baþýna da Kýlýç Aliyi geçiricen, bak bakalým ne terör kalýr ne de hain."


:BECB:
"Çok haklýsýn Rüstem abi, bu vatan bölünmez ama ben çok korkuyorum abi. Çoluk çocuk falan filan abi yoksa bir dakika durmam koþarým cepheye.Ah abi, Atatürk yaþasaydý, vallahi billahi hepsini kurþuna dizerdi . Ne insan haklarý abi, bir mermiyle verecen haklarýný. Ne özel yetkili mahkemesi, hemen kurucan Ýstiklal mahkemesini baþýna da Kýlýç Aliyi geçiricen, bak bakalým ne terör kalýr ne de hain."

"Hop garsoonn, biraz daha buz getir"

"Bu akþam da meyhane amma kalabalýk be Rüstem abi. Bu krizde galiba dümen, millet nasýlda yiyip içiyor..Ortaya bir cacýk daha söylüyorum abi, sakýn yanlýþ anlama senin vatan sevgine, milliyetçiliðine harbiden hastayým. Doðru söylüyorsun abi, git yedi cephede savaþ memleketi kurtar gel, sonrada bu hale gel olacak þey mi abi..Üstelik de her bir þehrimiz ayrý bir savaþ vermiþ. Sende Kahramanmaraþlýydýn dimi Rüstem abi...Abi sana da vilayetinede helal olsun. Bilirsin abi bende evelallah Çanakkaleliyim. Moralin bozuksa istersen Çanakkale türküsünü söyleyeyim, bak yine gözlerin yaþardý. Hangisi mi?.. Þey hani "Çanakkale içinde ki aynalý çarþý" türküsü var ya o iþte. Yinede sen bilirsin caným abim."

"Garsoonnn görmüyor musun, þiþe bitti bir ufak daha getir"

"Köfte nasýl abi, doðru söylüyorsun idare eder.Rüstem abi bugün sana yük olmak istemezdim. Kusura bakma iki aydýr maaþ alamadýk. Durmadan sipariþ veriyoruz, ayýp olmuyor dimi.Biliyorum, senin gönlün zengin ama arkadaþlýk ayrý konu, geçim ayrý bir mevzu.Haftaya da ben ýsmarlarým delikanlý sözü.He unutmadan söyleyeyim, geçenlerde bizim Rýfký kafasý kýyakken birden arkandan konuþsana.Bir baktým dedikodunun Allahýný yapýyor.Dayanamadým..Ulan dedim, Rüstem abinin arkasýndan konuþacak adamý yerim ulan dedim. Lavuk, korksana, hemen alttan aldý.Bir kafada onu yere serecektim.Neredeyse masa devrilecekti..Baðýrdým, delikanlý adama dedikodu yapmak yakýþýr mý dedim.Erkeksen yüzüne konuþ ulan dedim.Önemli deðil, sen bizim abimizsin."

"Buz istedik garson, saðýrmýsýn, birazda bizim masaya bak ulan dallama."

"Abi altmýþ yaþýndasýn ama hiç göstermiyorsun. Zamanýnda çok yakýþýklý, olduðunu söylerler. Kim mi, söyledi. Benim büyük biraderle ayný liseye gitmiþsin, o söyledi. Manitalar peþinde koþarmýþ ama sen kimsenin yüzüne bakmazmýþsýn. Bir tek kasap Osmanýn kýzý Melahatý becerirmiþsin, ya görüyorsun neler biliyorum þerefe abi. Eh sendeki bu yakýþýklýlýk bende olsa önüme çýkaný becermezsem namerdim...Kadir Ýnanýr seni görse kýskançlýktan çatlamazsa þerefsizim.Garson tepemizde dikilme, ortaya bir salata daha getir, geniþ olsun. Yok be abi, sende sanki kilomu var, fýndýk göbek abicim, sen bilirsin raký göbeði iþte."

"Tamam garson þimdilik yeter, bir þey olursa sesleniriz"

"Aklýma gelmiþken söyleyeyim. Daum pezevengini iyi ki kovdunuz. Fenerbahçenin önü açýldý .Bu sene kesin þampiyonsunuz. Beþiktaþlý olmama raðmen rüstem abi, Fenere her zaman sempatim olmuþtur. Bu sýralar fena halde uyuz oldum Beþiktaþa... Þerefee abim benim. Abi istersen Orhan abiden bir kaç þarký çaldýrayým. Arzun bilir, deðerli abim.Benim için farketmez, yeter ki sen mutlu ol yeter. Abi þu yan masada ki keçi suratlý adam sana bakýyor farkýnda mýsýn. Aranýzda bir sorun varsa söyle yeter o lavuðu iki tokatta yere sererim merak etme sen. Yinede sen bilirsin."

"Rüstem abi þu bizim patron varya, harbiden yaramaz adam. Canýmý sýkýyor, bu günlerde, ama sabrediyorum. Geçenlerde ona posta koydum. Yanlýþ anlama abi, sende patronsun, ama çalýþanlarýn haftalýðýný günü gününe veriyorsun. Zaten maaþ az, birde geç veriyor. Bu mu adalet,bu mu insanlýk kýzgýnlýðým bu yüzden abi, yanlýþ anlama."


"Þükür be nihayet yalnýz kaldýk. Lavuklar da amma çene varmýþ. Neyse, þey Rüstem abi, lütfen beni dinle. Abi sana açýlmak istiyordum, o lavuklarýn yanýnda konuþamadým. Ýnan abi, iki aydýr daha yeni gýrtlaðým sulandý. Bir tanýdýk bulmak için dümenden en az, on, onbeþ meyhane dolaþtým. Bir tanýdýk arýyordum. Ýnan seni burda görünce aðlamamak için kendimi zor tuttum. Periþan haldeyim Rüstem abi. Aylardýr kýrkayak gibi sürünüyorum.Açým abi aç, hemde çok aç...Eski dostluðumuza sýðýnarak içimi dökmek istedim. Aðlamýyorum abi inan aðlamamak için direniyorum. Her þey için saðol Allah razý olsun. Karným doydu, harmanlýðým gitti."

"Delikanlý abim benim. Senin için canýmý vermezsem þerefsizim. Abi þey yanlýþ anlama, bana dört yüz lira borç verir misin?.. Kýzma abi, elektrik kesik, kirayý ödeyemedim. Elini ayaðýný öpeyim abi, bana bunu yapma...Çoluk çocuk periþan halde.Tamam kýzma, kalkýyorum.Bir daha masana gelmem.Bak küfür etme Rüstem abi ayýp ediyorsun ama.Tamam, tamam kalkýyorum. Bana bir daha selam verme, papazlýk oluruz ona göre. Alt tarafý biraz borç istedik. Ne insafsýz, vicdansýz adammýþsýn sen. Gidiyorum lan ben."

"Ulan memleketi sömüre sömüre ne hale getirdiniz..Yazýklar olsun be."

"Hop garson bana müsaade. Allah hepinizin belasýný versin ulan, ben gidiyorum."

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: hopp garson..
Gönderen: Aysu / , Türkiye
8 Temmuz 2010
sistemin sayýklamalarý ,bakýn kiþiler nasýlda vatan millet sakarya nidalarýnýn arkasýna sýðýnýp yalaka durumuna düþebiliyor ,bunu ço da bilinçli yapýyorlar ortada bir istek ve çýkarlar varsa kiþi sürüngenleri oynuyor ,þayet istekleri olursa devam olmazsa kafa tutabiliyor,týpký bizim liboþlar gibi her devrin daim adamlarý../ teþekkürler




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn gülmece (mizah) kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Emret Baþkaným
Bekçibaþý Kemal
Çürük Elma
Minibüs
Hýrsýz Kenan
Hýrsýz
Bana Yardým Edin
Eþekler Köyü
Moruk
Emret Kumandaným

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kurtarýn Beni
Hýrsýzlar Kralý
Güzel Ýstanbul
Sarýgöl Roman Mahallesi 2
Ýdam Ýsteriz
Pavyon Sokaklarý
Dilenciler Köyü
Gel Abi...
Cafer Kalfanýn Ýsyaný 2
Düttürü Düüüttt

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Kurtlar Sürüsü [Þiir]
Ego - [Þiir]
Çingeneler Zamaný [Þiir]
Açým Ben [Þiir]
Olmalý [Þiir]
Zaman Geçsin [Þiir]
Hani [Þiir]
Konstantin Aðlýyor... [Þiir]
Kuyu [Þiir]
Sen Gidersen [Þiir]


Þenol Durmuþ kimdir?



Etkilendiði Yazarlar:
CERVANTES


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Þenol Durmuþ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.