..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bilmek kadar kuþku duymaktan da zevk alýyorum. -Dante
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Din > Fuat Türker




9 Mayýs 2011
Ahir Zaman Müjdesi - II  
Fuat Türker
Ahir Zaman’ýn ikinci döneminde ise yeryüzü güzelliklerle dolacaktýr. Ýnsanlar arasýnda hiçbir ayrým gözetmeden, haktan ve doðrudan yana üstün adalet anlayýþý ve barýþ tüm dünyayý kaplayacak, haksýzlýk ve zulüm yeryüzünden kalkacaktýr.


:ABHJ:
Gerçekleþecek büyük fikir mücadelesinde en önemli negatif güç ’Deccal’dir. Kýyametin büyük alametlerinden biri olan Deccal’in Peygamberimiz (sav)’in hadislerindeki tarifleri, Kur’an’daki suçlu-günahkâr karakteri ile çok büyük benzerlikler gösterir. Ýslami kaynaklarda Deccal ismi, "dcl" kökünden gelen "yalancý, hilekar, zihinleri gönülleri, iyi ile kötüyü, hak ile batýlý karýþtýran, birþeyi yaldýzlayýp gerçek yüzünü gizleyen, bucak bucak her yeri dolaþan müfsid (fesadlaþtýran) ve kötü kiþi" anlamýndadýr.

Peygamberimiz (sav)’in hadislerinde, Deccal’in hangi yöntemlerle mücadele edeceðine ve insanlar üzerinde hangi telkin metodlarýný kullanacaðýna dair de pek çok bilgi yer alýr.

Deccal’in hedefi yeryüzünde bozgunculuk çýkarmak, huzur ve düzeni bozmaktýr. Ýnkarýn yaygýnlaþmasý için mücadele eder ve insanlarý kötülüðe sürükleyebilmek için çeþitli yollara baþvurur. Türlü aldatmacalarla kendisini farklý tanýtýr; bu yüzden negatif bir güç olduðu hemen anlaþýlamaz ve insanlar tarafýndan hemen tanýnamaz. Böylece kendisine büyük bir hareket sahasý açýlýr; çok sayýda insaný dilediði gibi yönlendirir.

Deccalî sistemde insanlar, iyiyi kötü, kötüyü iyi görürler. Buna verilebilecek en çarpýcý örnek, toplumda yaþanan çatýþma ve kavgalarýn zamanla olaðan karþýlanmasýdýr. Kötüler, isteklerini güzellikle deðil, þiddet yoluyla elde edebileceklerine kendilerini ve diðer insanlarý inandýrýrlar. Masum insanlara zarar verir; bunlarý haklý bir mücadele için yaptýklarýný ileri sürerler. Bu çarpýk düþüncenin temelinde þeytanýn mantýðý vardýr. Deccal de þeytanýn mantýðý ile hareket eder.

Ancak tüm þeytanî sistemler gibi Deccaliyet de kesin olarak yenilgiye uðrayacak þekilde yaratýlmýþtýr. Allah dilemedikçe hiç kimse, ne bir tuzak kurmaya ne de bu tuzaðý yaþama geçirmeye güç yetiremez. Ve inkârcýlarýn tuzaklarý daðlarý yerinden oynatacak kadar güçlü de olsa baþarýya ulaþamaz.

Ahir Zaman’ýn ikinci döneminde ise yeryüzü güzelliklerle dolacaktýr. Ýnsanlar arasýnda hiçbir ayrým gözetmeden, haktan ve doðrudan yana üstün adalet anlayýþý ve barýþ tüm dünyayý kaplayacak, haksýzlýk ve zulüm yeryüzünden kalkacaktýr. (Kuþkusuz doðrusunu Rabb’im bilir.)

Bolluðuyla, bereketiyle, insanlara saðlayacaðý refah ve huzur dolu ortamýyla her Müslüman’ýn ulaþmak isteyeceði bu yaþam, iman eden insanlar için dünya hayatýnda hiç kuþkusuz çok üstün bir ödüldür. Salih kullarýna ’güvenlik, güç ve iktidar’ vaat eden, bu önemli dönemle müjdeleyen ve þereflendiren alemlerin Rabb’i olan Allah’a hamd olsun.

Allah, içinizden iman edenlere ve salih amellerde bulunanlara va’detmiþtir: Hiç þüphesiz onlardan öncekileri nasýl ’güç ve iktidar sahibi’ kýldýysa, onlarý da yeryüzünde ’güç ve iktidar sahibi’ kýlacak, kendileri için seçip beðendiði dinlerini kendilerine yerleþik kýlýp saðlamlaþtýracak ve onlarý korkularýndan sonra güvenliðe çevirecektir. Onlar, yalnýzca Bana ibadet ederler ve Bana hiçbir þeyi ortak koþmazlar. Kim bundan sonra inkar ederse, iþte onlar fasýktýr. (Nur Suresi, 55)

Ahir Zaman ve Deccal’in batýla dayalý mücadelesi hakkýnda doðru bilgilenmek çok önemlidir. Çünkü Ahir Zaman’da insanlarýn doðru ve yanlýþý ayýrt etmekte zorlanacaklarý ve büyük bir kargaþa yaþanacaðý haber verilir. Allah bu dönemde, iyi ile kötüyü karýþtýrmaktan esirgesin; tüm Müslümanlara doðrularýný görüp yaþamayý nasip etsin.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn din kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýnkârcýlar Ýnananlarýn Sapmasýný Ýsterler
Son Perde
Dinin Çýkarlarýný Gözetmek
Anne Babaya Ýtaat Nasýl Olmalý?
Korkma Ebedi Varsýn
Allah Aþký
Kur'an'dan Sorulacaksýnýz
Bir Baþka Candýr Ölüm
Her Sabah, Günü Allah'a Adamak
Kadere Dair

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýnsan Neden Kýskanýr?
Konuþma Kiþiliði Yansýtýr
Çocuklar Gibi...
Gerçek Sevgili
Ne Kadar Aciziz!..
Ahirete Hazýrlýk Kursu
Gerçek Adalet
Duygularý Akýl ve Ýrade ile Terbiye Etmek
Vakit "Öldürmek" Deðil, Kazanmak Ýçindir
Ýnsanlar Ýçin Yaþamak Zordur

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Bir Otobüs Yolculuðu [Öykü]
Köy Anýlarým (!) [Öykü]
Artýk Oruç Tutuyorum (Çocuklar Ýçin Ama Büyükler de Okuyabilir :) [Öykü]
Daldaki Armut (Çocuklar, Gençler ve de Çocuk ve Genç Kalanlar Ýçin :) [Öykü]
Boyun Eðen Kutlu Kadýn [Öykü]
Darwinizm, Komünizmin Bilimsel Kýlýfýdýr [Eleþtiri]
Pkk'nýn Hedefi; Komünist Toplum [Eleþtiri]
"Kahrolsun O Zan ve Tahminle Yalan Söyleyenler" [Eleþtiri]
Dünyalýk Peþindeki Din Adamlarý [Eleþtiri]
Þeytanýn Çift Taraflý Kýskacý: Bir Yanda Ateizm Bir Yanda Yobazlýk [Eleþtiri]


Fuat Türker kimdir?

6 yýldýr insani ve imani konularda makaleler ve çocuk yazýlarý yazýyorum. Yaklaþýk 5 yýldýr Haber Vaktim, Cemaat. com, Sayha Dergi, Edebistan, Turuncu Dergi, Körpe Kalemler, Edebiyat Defteri gibi dergi, portal ve haber sitelerinde yazýlarým yayýnlanýyor. Yazýlarýmý ve inandýklarýmý paylaþmak için Ýz Edebiyat'dayým. Ayrýca Risale Çocuk, Kalem. biz ve Beyan/Ýstikamet Dergisi'nde çocuk yazýlarý yazýyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
-


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Fuat Türker, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.