"Kelimelerin gücüyle dünyaları değiştirin."

Eleştiri

Bireysel ve Toplumsal Cehalet!

Tarihte birçok filozof, bütün kötülüklerin anasının cehalet olduğunun altını çiziyorlar. Ferdî cehalet, kişinin kendisini ve yakın çevresini felâkete sürükler. Toplumsal cehalet ise askerî savaşlara, yıkımlara ve on binlerin ölümüne sebep olur.

Meb'in Şematik Düşlerine Dair

İdris Şekerci bu yazısında özetle uzman ve başöğretmen programlarının öğretmenlik alanlarında (benim de önceki yazılarımda belirttiğim gibi) uygulanabilirlik formatında olmadığını, bunun bir tecrübe işi olduğunu, sınavın da olmaması gerektiğini yıllara yayılarak kariyerleri belirlenmesi gerektiğini, öğretmenlerin iki bin liraya odaklı olduklarını belirtiyor.

yazı resimYZ

O Fiyata Kaç Tane Ayakkabı Fabrikası Kurarız Billahi

17 Milyon Dolarlık ayakkabı da varmış. Ayakkabıcılık mesleğinden ekmek yiyen birisi olarak, bu yazıyı okuyunca, ne diyeceğimi şaşırdım. 17 milyon dolara çok kaliteli makineler ile oluşturulan 17 tane birer milyon dolarlık fabrika kurulur, bu fabrikalarda da binlerce kişi istihdam edilip, ekonomiye büyük katkılar sağlanır..

Geziyor Mu Duruyor Mu

Gezen Tavuk yumurtalarının daha sağlıklı olduğu dedikodusu da yaygın. İyi de kardeşim nerelerde gezmiş bu tavuklar onu da bilmemiz lazım değil mi? Bir tavuk başka bir tavuğa lavukça ''Gidelim servi revanım yürü Sadabad'a mı demiş de ta oralara mı gitmişler?'' ya da ''Bizim çıktığımız gibi onlarda Heybeli de

"Kıbrısın Dünü, Bugünü ve Yarını"

Bugün Avrupada bazı devletler, ayrılmıştır. Yugoslavya, Çekoslovakya gibi ülkeler bölünmüştür. Ama Batılılar bunlara bir şey dememişlerdir. Olaylar karşısında sessiz kalmışlardır. Ama aynı Batılılar, her nedense Kıbrısta iki toplumu birleştirmek istemekte ve bunda ısrarcı olmaktadırlar.

Nobel Ekonomi Ödülü Kime Verilmeli Aslında

Ali Bey işçi emeklisi bir vatandaş. Alsın alsın ikibin lira para geçiyordur ancak eline. Ali Bey bu iki bin Türk Lirası ile harikalar yaratmaktadır güzel yurdum Türkiye'de... Var mı onun gibi bir babayiğit, sorarım size? Üç tane çocuk okutmakta, dahası ev kirası vermekte, sonrasında da mutfak masraflarını karşılamakta,

"Ruhumda Sızı"

Öyle derin yaralar aldık ki, kimde küçük bir yara görsek, kaynayan kazana dönüyoruz. Bu yaralar yalnızca kişisel değil, toplumsal bazda da irin akıtarak varlıklarını sürdürmekteler.

Başa Dön