..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Gerçeðin dili çok yalýn. -Euripides
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Türkiye
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Ayyuk.
Servet Alkan
Þiir > Garip

Ben Keçi severim kardaþ Keçi besleyeni Keçi seveni Keçi türevlerini Hikayelerini… Meraklý Özgüvenli Heyecanlý Sýcak samimi Ýlle de ; Angora Keçisini… Kezyazlar hariç… Ahfeþin keçisi ile Keçinin Ahfeþi… Ýnat mý inat/yav he he… Onlar yükseðe týrmanmayý marifet sayar Uçurumlara yalnýz týrmanmak deðil marifet Marifet insanlýða fayda da… Ey Günah keçisi, Keçileri kaçýran; Beni anlayacaðýný biliyordum Gel öpem…! Unutma; ‘’Aðaca çýk

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Türkiye
141 
 Tebeþir Sesi  (Hakan Yücel)

Yeni nesile eski usülde hatýra..
142 
 Eee Çözüm?  (Alp Þahin)

Usandýðým için yazýyorum. Bir yerlere gönderme yapma veya birilerinden bir þey bekleme gibi bir durum söz konusu deðil. Finalimi þimdiden belirtiyorum sonra olay çýkmasýn.
143 
 Biri Bana Yardým Etsin!  (osman demircan)

Kime oy vereceðim. Beni temsil eden kimse yok. Siyaset bir gelir kapýsý olmuþ. Benimse böyle bir derdim yok. Saðda gülyabani herifler. Rüyalarýma girerler. Hepsinin altýnda mübarek ekmek kýrýntýlarý. Yemekten neredeyse çeneleri düþecek.
144 
 Chp ve Ulusalcý Baþkalaþým  (manifest)

Bugünün CHP’sini anlamak/anlatmak için.....
145 
 Kamyonun Ardýndan  (Mustafa Þakarcan)

Akýllarda, sirenlerini yakmýþ çok sayýda polis aracýnýn ortasýndaki ‘’azýlý bir suçlu gibi’’, Emniyet Müdürlüðü’ne götürülen kamyon kalýyor. Olay da ‘’gö revini yapmýþ olmanýn huzuru ile!’’ gündemden çýkýyor.
146 
 Aþký Yeni Dünya Düzeninin Dini Yaptýlar  (osman demircan)

Türk milleti! Yunus Emre'ye, Mevlana'ya, Mahzuni Þerif'e, Aþýk Veysel'e, Mimar Sinan'a vs. sýmsýký sarýlmalýdýr. Onlar sizlerin gerçek pastalarýnýzdýr. O pastaya yamatýlmýþ, puding niyetine Elif Þafak'a, Orhan Pamuk'a, Ýskender Pala'ya, Bedri Baykam'a vs. el bile sürmemelidir. Onlar anca karýn aðrýsý yapar. Günümüzde aþk mide bulandýrýr hale gelmiþse; Yusuf ile Züleyha, Mevlana ile Þems ve Leyla ile Mecnun'un ya da çaðdaþ sofralarda kadehler birbirine çarpýþtýrýlýrken, insanlarý da birbirine çarpýþtýranlarýn yazdýklarý hindi etine batýrýlmýþ çatal ve býçak aþklarýnýn habire bizlere servis ettirilerek aþk diye yedirilmeye çalýþýnýlmasýndandýr.
147 
 Davasý Sýðýra Dayananýn, Eli Dýþkýdan Kurtulamaz  (osman demircan)

Artýk inandýðým bir þey var; Taksim'dekiler bu ülkeyi yönetemezler. Onlarda o alt yapýyý, zekayý, uygarlýðý bulamazsýnýz. Onlarýn terk derdi, raký ve þarap... Onlarý sadece içki fabrikasýna müdür yapabilirsiniz. O alt yapýya sahipler. Aslýnda Taksim'de raký fabrikasý kurulmalý. Etrafýna da çam dikilmeli. Noeli de rahat kutlarlar. Ben olsam öyle yaparým. Ayrýca o savaþanlarýn derdi ülke deðil; þarap ve rakýdýr. Her þehirde bir raký fabrikasý açýlsa, bu insanlar da o fabrikalarý yönetse iyi olur. Bunlar ülke yönetemezler.
148 
 Kör, Körün Ardýndan Giderse Soluðu Hendekte Deðil, Uçurumda Alacaktýr.  (Emine Piþiren)

Bu bir komplo olduðunu düþünüyor ve Türk insanýnýn en güvendiði ve sevgi ile baðrýna bastýðý “BÝR ASKERÝMÝZ VAR, BAÞKA GÜVENECEK DAL MI KALDI?” sözlerimizi hala söylemekteyiz. Çünkü güveniyoruz.
149 
 Hrant Dink Ermeni Deðildi  (Demirhan Ocak)

Misal Hrant Dink’in katili gencin ortaokul mezunu olduðu için “bu iþlerden anlamayanlar” kategorisine dahil etmek aptallýktýr. Çünkü katil Ogün Samast devletin Ýlkokulunda aldýðý bu “tarih” dersinin temelinin üstüne yýllarca...
150 
 Gençler,sizden Özür Diliyorum...  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Özür diliyorum,ama Türkiye'yi bu duruma düþürenleri de asla affetmemelerini istiyorum.
151 
 Aþiret Düzeninin Katilleri  (Ali Erasoðlu)

Türkiye'nin en temel sorunu olduðuna inandýðým feodal yapý ve bu konudaki duyarsýzlýða vurgu yapmak istedim.
152 
 Kýrgýným Hem de Çok Kýrgýným  (Emine Piþiren)

- Oðlum, Hüseyin dayýný Þýpka’da, babaný Dimetoka’da, kardeþleri Çanakkale’de yatýyorlar! Sen benim son yongamsýn! Minarelerden ezan sesi kesilecekse, caminin kandilleri körlenecekse sütlerim haram olsun. Öl de köye dönme. Yolun Þýpka’ya uðrarsa, dayýnýn ruhuna Fatiha okumayý unutma. Haydi Oðul! Allah yolunu açýk etsin.
153 
 Dershaneme Dokunma!  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Bu konudaki son sözü gene Oruç Baba’ya býrakalým. Oruç Baba Der ki:“Ortada bir hasta ve bir de acemi doktor var. Hasta: Eðitim Sistemi, Acemi Doktor: Dershanecilik. Ýktidar, hastayý tedavi edip iyileþtirmeye çalýþacaðýna acemi doktoru öldürerek sorunu çözebileceðini zannediyor!”
154 
 Baba Seni Öpmek Ýstiyorum  (Emine Piþiren)

"...Ben þimdi Türk halkýna soruyorum. Balyoz ve diðer isimli sahte davalarda yargýlanan, özgürlükleri ve gelecekleri iftira ve yalanlarla çalýnan þerefli askerlere, denizcilere, havacýlara ve vatanseverlere nasýl kýydýnýz? "
155 
 Bir Baþkadýr Benim Memleketim...  (Ezgi Aktaþ)

Kitlelerce aptal bir tapýnma güdüsüyle göklere çýkarýlan bir türkücü, sahne aldýðý bir gecede, havaya silah atýlmasý sonucu:''Kadýnýn olduðu yerde silah atýlýr mý, sizinkadýndan ne farkýnýz var o zaman pzvnklr?'' diyerek kadýný aþaðýlayýp, güya hesap sord
156 
 Sarý Neyin Rengi?  (Levent Ölçer)

Siyasette de renkler önemli.. Renkler etkili.. Mesela ben siyasetçilerin rengini bilmek isterim.. Benim siyasetçim bayrak kýrmýzýsý ve ay yýldýz beyazý olmalý.. Rengi benim ülkem olmalý..
157 
 Tarih Bize Anlatýyor 16  (Öner KARADAÐ)

köþe yazýlarýndan
158 
 Çuvalý Çýkartmak...  (Mehmet SALÝH)

Çuval Olayý , (Ýngilizce'de The Hood Event), 4 Temmuz 2003 günü Kuzey Irak'ýn Süleymaniye kentinde bir binbaþý komutasýnda karargâh kurmuþ bulunan 11 Türk Silahlý Kuvvetleri mensubunun ve Türkmen mihmandarlarýnýn Irak'taki iþgal kuvvetlerinin bir parçasý olan Amerikan 173. Hava Ýndirme Tugayý'na baðlý askerlerce ve yanlarýnda peþmergelerin de bulunduðu bir ortamda, sürpriz bir baskýn sonucu derdest edilmeleri ve baþlarýna çuval (kukuleta) geçirilmek suretiyle götürülüp 60 saat süresince alýkonularak sorguya çekilmeleri hadisesini tanýmlamak için kullanýlan terimdir.
159 
 Türkiye Avrupa Birliðine Giremez  (Mehmet Sinan Gür)

Türkiye yalnýz Türkiyelilerin olsaydý...
160 
 Neden Deniz Baykal Olmasýn? Neden Olsun Ki?  (Levent)

Geçen akþam bir CHP’li ve ÖDP lideri Ufuk Uras, Fatih Altaylý’nýn programýnda SOL’u konuþuyordu. Arasýra zaplarken gidip geldim.. Kusura bakmasýn CHP’li konuðun adýný hatýrlayamýyorum.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Oy Anam Oy
Tayyibe Atay
Eleþtiri > Türkiye
Pes Yani
Tayyibe Atay
Eleþtiri > Türkiye
Seviye
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Türkiye
Liderlik
Alp Þahin
Eleþtiri > Türkiye
Bir Baþka Reis
Alp Þahin
Eleþtiri > Türkiye
Dil Meselesi…
Cahit KILIÇ
Eleþtiri > Türkiye
Katilleri Tanýyoruz
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Türkiye
Taþ Kafa
Alp Þahin
Eleþtiri > Türkiye
Olmadý Be Ümit Özdað
Alp Þahin
Eleþtiri > Türkiye
Miyav
Alp Þahin
Eleþtiri > Türkiye
Oylarý Bölmeyin
Alp Þahin
Eleþtiri > Türkiye
Dört Dakika
Tayyibe Atay
Eleþtiri > Türkiye
Yazýk
Alp Þahin
Eleþtiri > Türkiye
Zaman
Alp Þahin
Eleþtiri > Türkiye
Mesela
Alp Þahin
Eleþtiri > Türkiye
Pazar Yeri Sendromu
Tayyibe Atay
Eleþtiri > Türkiye

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.