..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Denemeler"de gördüðüm þeyi Montaigne'de deðil, kendimde buluyorum. -Pascal
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Anýlar > Birkan ASKAN




2 Ocak 2003
Yüzümün her köþesi aþk  
Þarkýlarýný söylüyorsun yine gecenin koynunda..

Birkan ASKAN


Su yüzlü bir çocukluk benimkisi../Henüz tamamlanmamýþ../Yaðmur bulutlarý geçiyor üzerimden../Islanýyorum gözlerinden.. /Yüzümün her köþesi aþk../..daha mevsimsiz..


:BEAF:
Yüzümün her köþesi aþk../Yaðmur bulutlarý geçerken üzerimden..(Pi)..

Aynalara býrakýyor yalnýzlýðý mum ýþýklarý../Þarkýlarýný söylüyorsun yine gecenin koynunda../ Gözlerinde hayat../Ýsmim geçen dizelere vuruyorsun kendini../Bir kadeh þarap ve suskunluðu duvarlarýn.. /Okuyorum../Gözlerine baktýðýmda bu sessizlik.. daha çok öpüyor beni yokluðunda../tarifsiz bir zaman..tarife gerek duyurmadan../akýp gidiyor kendine yetmeyen nehirler gibi../Çok mu bencilce../ bilemiyorum../..Sürekli böyle söylemez misin zaten../Düþünmen gerektiðince.. /Bildiðini biliyorum aslýnda..ah bu oyunlar../Ve alýþmak istemediðin bu sevda../ yüzümün yansýmasý yüzünde../Ne kadar uzaða fýrlatýp atsan da kelimeleri.. /Yetiþmiyor iþte hiçbirþeye../sözcükler dudaklarýndan..Artýk, yaþanan herþeyin çok fazla deðiþtiðini anlýyor olmalýsýn../Uyandýðým sabahlar daha fazla sarýyor yorgun bedenimi../Gökyüzü daha mavi geceleri../Görebildiðince..Bu heyecan../Burakýrmý bizi bir yerlerde..Ve zaman../Nasýlda geçip gidiyor deðil mi../Anlaþýlmadan../Bütün aynalarda yüzünü arýyor yüzüm../Su yüzlü bir çocukluk benimkisi../Henüz tamamlanmamýþ../Yaðmur bulutlarý geçiyor üzerimden../Islanýyorum gözlerinden.. /Yüzümün her köþesi aþk../..daha mevsimsiz..

Usulca öperek gözlerimden../düþlerimi al kollarýna../..sabaha az kaldý..

Kim olduðumu daha iyi anlatýyor þimdi zaman../tutunduðum bir yalnýzlýktan çekip aldýðýnda beni../Sýðýnmasýz bir mevsimin..Uykusuz her gecesinden.. /Yazýlan kelimeler ne kadar karþýlar bu duyguyu../dökülürken dilimden../Sana..ve sen.. /uykudaysan þimdi../ah o öpülesi gözlerin../Olmadýk bir zamanda.. yaklaþtýkça tebessümün bu kente../kaybedilmiþ bir yalnýzlýk ölür../gecede.. /Sen yüzünü dönersin bana../Bakýþlarýn vazgeçilmez bir boþluðu doldurur içimde.. /Iþýklanýr suskunluk../Sonsuz bir özleyiþ alýr yerini./Sessiz, dalgýnca biraz.. /Sabaha varýr mý dersin düþlerim../..Sanmaki böyle../Sensiz..

Kaç kere okudum bilmiyorum../Köþeye sýkýþmýþ bir heyecanla satýrlarýný../kendi yüzümü ezberleyen bir odanýn duvarlarýna../Kaç kez okudum bu yokluðu.. /zamansýz..Nerede olursan ol../Yanýma býrak düþlerini../Düþlerimi al kollarýna../.. Usulca öperek gözlerimden../Sancýsýz..

Çiçekli aynalarda..sýrlanmýþ bir öpüþ../Unutulmamalý deðil mi (Pi)..

Sesine dönüyor zaman../Kimbilir hangi aþklardan yorgun../Ama çocuksu tarafýný veriyor bir parça ele../Ayrýlýðý düþündürmeden../Sözcüklerin dilinden özlem oluyor uzaklýðýn../Bunu hissediyorum../Sustuðunda mesafeler daha bir yakýn þimdi.. /Dostlarýn paylaþýyor bu sevdanýn nefesini../Anlatmýyorsun birçok þeyi../kaldýðýnda benimle baþbaþa../Yetiþmekse kelimelere baþka bir zamandan../Elinde güller biriktiren bir yalnýzlýðýn../hatýrlamasý seni sürekli..Unutulmaz deðil mi yaþananlar.. /Unutulmamalý deðil mi (Pi)..Çiçekli aynalarda aðrýyan sol yaným../özledikçe seni.. Bakýþlarýný..öpüþlerini../durmaksýzýn..

Mavileþen umutlarla../Fenerleri yakýyor bir gölge../Yüzün görünüyor..

Perdenin suskunluðunu kendine çekiyor rüzgar../Tozlanmýþ bir kitabýn sayfalarý arasýndan../Küçük ölümler baþkaldýrýyor bedenimde þimdi../Bir isyan kendi içinde.. /Aþk’ýn çýkmaz sokaklarýnda býçaklanan sessizlik../.. Fenerleri yakýyor bir gölge../ Dumaný yükseliyor taþtan eski evlerin../Bahçelerinde günebakan uykusu../.. Deniz’e düþtükçe, daha fazla içimi kaplýyor ýþýðýn..

/Yüzümden../Umarsýzca sevince kanatlanýyor yokluðun../sesini duydukça daha baþka bir ben../Olmamak var mý../ Bütün resimlerini topluyorum.. çizebildiðim.. /ahþap kapýlý bir evin suskunluðundan. /Saçlarýn daðýlýyor nefesimle.. /Uzaktan..çocuklar ki,/Mavileþen umutlarýyla, daha hýzlý tüketiyorlar gecenin sabrýný../yanýmdasýn..Sormaya çekinmiyorsun hiçbir þeyi, /Hiçbirþeyi bilmemek istemiyorsun../Susuyorsun../Konuþan gözlerinle../Anlýyorum bunu../Bu kýskançlýk, bu bilerek yaptýðýn../Kanatýyor içimdeki bütün yaralarý../.. Yakamoz’u terkederken deniz../Ellerinin sýcaklýðýnda../Buzlanýyor düþlerim../(Pi)../

Sahne arkasýndan../Düþünmem lazým../Bittin sen../ne zaman ki..(Pi)..

Ýnandýðýn zaman aþk’a../kýskanýrsýn../Kýskandýðýn an’da../zaten aþksýn../Böyle deðil mi yaþananlar../Görünmeyen sanýlan../Böyle geçmeyecek bu gece../Bilirim.. Ne vazgeçer düþlerin ondan, ne de o../Ýnanmadýkça yüreðinin kýyýsýndan.. Birlikte olmayý çok istediðim, bir zamaný yaþatýyor bana bu mevsim.. Belki bu yalnýzlýk çok üþüttü beni../Yokluðunun duvarlarýna yaslanýrken zamansýz..

Bu mahçubiyet ne zaman yakar düþleri..ve utanasý gecenin karanlýðýnda../Nasýl gerçek olur sendeki yüzüm../Sen daha iyi bilirsin../Ben yine de bütün inat ediþlerini seviyorum.. /Bittin sen..demelerini../Oyunlarýný../Sahne arkasýndan gülüyorum sana../Ýnadýna. Yine de bilemiyorum../Düþünmem lazým../..ve telefondaki sesinin titreyiþini../her ne kadar heyecan olarak kabul etmesende.. /Daha baþka heyecan mý olur.. bilemiyorum.. /Sende farklý bir tarafý var hayatýn../Farklý bir yüzü..daha farklý bir tadý../Eskimeyen../Hiç eskitmeyen..

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: bence..
Gönderen: pelin / izmir
3 Ocak 2003
bence de yazýlarýn ve kelimeleirn farklý bir yaný var sende..okutmayý, dahasý okuturken yaþatmayý da çok iyi beceriyorsun..tebrik etmekten baþka bir þey kalmýyor okuyana..hep böyle kal..




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn anýlar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Öldümse senin için öldüm
Ölümü sana yakýþtýramýyorum

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bir aþk'a kaç aþk sýðar..?/
Zahrad"a Bir Ýki...
Geldigim Yerden
Ýsmini unuttuðum bir zamandý
Sarýlmak gelir içinden
Ýstasyon
Sen hayatýn bir ucundasýn
Assos kýyýlarýnda iki melek
Suçlusun... /otur
Daha saklý bir yalnýzlýk

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yokluðuna adandým [Þiir]
Hüzünde eskiyen bir geceyim [Þiir]
Seni yaþamaktan dönüyorum [Þiir]
Deli Mavi [Þiir]
Çünkü [Þiir]
Yüzü koyun günaha [Þiir]
Ne Diyorsun [Þiir]
Düþdenizim [Þiir]
Vakitsizce [Þiir]
Pencereler [Þiir]


Birkan ASKAN kimdir?

Kim olmadýðýmý biliyorum en azýndan. . /Bir öncesizlik mi desem, bir sonrasýzlýk mý, ya da evvel zaman içinde bir masal. . /kahramanlarýnýn hepsi ölen. . /tarafýndan. . Kuru bir kuyu mu desem, gidemediðim bir uzak mý. . hiçbir an, göremediðim bir sevda mý, manasý olmayan bir bakýþ mý. . /bilemedim. . Ama herþeye raðmen, kim olmadýðýmý biliyorum. . /Artýk kullanýlmayan bir köprüden. . aþk’ý sallandýrýyorum. . Bilmem. . / Kimi anlatmak gerekir kendi yerime. . /ya da kim beni anlayabilir. . /Sadece kim olduðum mu önemlidir, yoksa kimse olamayacaðým mý. . /Bunu da bilmek gerekir. . / Birkan tekilden sakin, çoðuldan delidir. . /Kelimesiz deðildir. . /Kendidir. . /Kýsaca kim ne þekilde düþünürse, öyledir. . /Býrakýn öylece kalsýn. . /Önemsizdir. .

Etkilendiði Yazarlar:
Lorca / O. Auroba / M. Mungan / B. Brecht / E. A. Poe / Gülten Akýn / C. Süreya / E. Batur / H. Hesse / Nietzsche / C. Ersöz / P. Celan..


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Birkan ASKAN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.