..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþamým boyunca, ondan birþey öðrenemeyeceðim kadar cahil bir adamla karþýlaþmadým. -Galilei
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Kent > Emre Ertuhi




4 Haziran 2024
Kiralýk Daire Müracaat Apartman Yönetimi  
Emre Ertuhi
2022 senesinde katýldýðým yaratýcý yazarlýk kursunda kaleme aldýðým ikinci öyküydü. Kiracýlarla ev sahipleri arasýndaki anlaþmazlýklar o dönem haberlere konu olmaya baþlamýþ, esin kaynaðým bu olmuþtu. Hikayenin sonunun fantastiðe kaçmasý ise kursumuzun deðerli hocasý Ali Turan Görgü'yü biraz rahatsýz etmiþ olmalý ki öncesinde bitirmem gerektiðine dair bir not yazmýþtý.


:CA:
Ýnsta'yý açtýðýmda story'sine týkladýðým, "Princess Diana's Emerald Garden" ay o ne romantik mekandýr öyle yüce Rabbim. Tepeden boðazý gören, yeþillikler içindeki konumu, upuzun rustik masalardaki devasa kristal vazolar, içlerinde renk renk canlý çiçekler, lake country sandalyeler, cafcaflý yemek takýmlarý, slow food konseptli leziz menü, hem estetik, hem de ihtiþamlý dekorlar ve muhteþem Bohemian aydýnlatma, her defasýnda içim gidiyor. Sahibi ben olsaydým vur patlasýn, çal oynasýn kýrk gün kýrk gece doyasýya düðünümü yapardým. Of Allah'ým senden çok þey mi istiyorum? Bastýrsýnlar parayý, yapalým orada iþte ya. "Grand Hilton Düðün Salonu" nedir kardeþim, sadece ismi "Hilton" gerisi boþ. Bizim kekolarýn semtinde basýk tavaný, pespembe duvarlarý, Anadolu kýraathanelerinden çýkma masalarý ve sandalyeleri, plastik çatal takýmlarý, tavuk-pilav ikilisine saldýran güruhu; beni bir salýn ya. Ey anam olacak kahpe! Aylarca "Bu zamanda düzgün adam bulamazsýn," diye diye sýkboðaz ettin beni. Mesleði elinde, maaþý dolgun, üniversite okumuþ, güya benim resimlerimi görmüþ ve çok beðenmiþ, eh beni sürüklediðin çýkmaza bak, adam pintinin teki çýktý ya. Bütün sülaleyi fitneleyip amcamlarý ve dayýmlarý üzerime salmasaydýn, platin yum abonesi olduðum spor salonunda süper zengin bebesi Berkecan'ý manitam yapmýþtým þimdiye kadar. Boðaza nazýr yalýmda jakuzi keyfi yaparken, þampanyamý yudumluyor olacaktým. Ne iþim vardý bu antika kafalý, zýrcahil Tahsin hödüðüyle? Boomerlar'dan bin beter! Eski kasa külüstür BMW arabasýyla geziyoruz ve birkaç tanýnmýþ mekanda buluþuyoruz, gerisi yok hepsi bu kadar, the end of story! Allah'ým benim geleceðimle oynandý, fýrsatlarla çevrelenmiþken, bahtsýz bedeviler gibi çölde kutup ayýsýna denk geldim. Of neyse ne, kimse beni zapt edemez. Olmadý küllerimden yeniden doðarým. Bir þekilde boþanýp, üzerindeki mallara çökerim. Ya rabbim adam hala dýrdýr dýrdýr konuþuyor, sanki onu dinleyen var, bir ermiþ konuþmak gümüþse, susmak altýndýr demiþ, sikimden aþaðý Kasýmpaþa poþet kafalý!
- Zeliha'cým beni bir dinle tatlým. Kadýköy'ün bu semtlerindeki evlerin kiralarý bütçemizin çok ama çok üzerinde. Hadi býrak 4+1'ler veya 3+1'leri, aylýk elimize geçen parayla 2+1'leri bile tutamayýz artýk. Biz bekledikçe de fiyatlarý sanki roket misali çýkmaya devam ediyor. Üç aydýr illa arkadaþýn Zina'ya yakýn oturacaðýz, diye kafamý ütüledin durdun. Yahu senin bu kadýnla ne çok samimi bir dostluðun var, ne de bizim birikimimizi savuracak lüksümüz. Spordan arkadaþýnmýþ o kadar. Hem benim annemlere, hem de sizinkilere en az bir saat yirmi dakika uzaklýkta burasý. Yine gözlerini devirmeye baþladýn, amma çýtkýrýldýmsýn ya, Zina'ya neden özeniyorsun ki? Kýzýn babasýnýn apartman görevlisi olduðunu, hap kadar bir yerde kaldýklarýný sen kendin söyledin. Hatun, Cadde'ye on dakika mesafede oturuyormuþ ve zýrt pýrt elindeki kahvelerle pozlar veriyormuþ diye bu zulüm çekilmez ki. Sayende hafta sonlarý kafa dinleyeceðime, gün kararana kadar direksiyonun baþýna geçiyorum, sokaklar üzerime üzerime geliyorlar artýk. Ýnternetten açýp bakýyoruz zaten, yeni eklenen ilan varsa çýkýyor, Baðdat'a gidip gelmiþ kadar olduk, hayallerindeki daireyi mi bulduk?
- Tahsin bak, baksana!, Dur þurada bir yerde!, Tahsin çek kenara!
- Ne oluyor? Kör deðilim Zeliha, adamý çýldýrtma ya! Neden duracaðýz ilan yok bir þey yok bu sokakta?
- Çok konuþma Tahsin, yavaþla bak þu apartmanýn tepesindeki daire bomboþ. Bizim gibi yeni yuva kuracak bir çifte kiraya verirler kesin, daha ilana konmadan ellerinden alýrýz, Çek çek þuraya!
- Zeliha Allah aþkýna, ne yani görevlinin zilini çalýp, daire hakkýnda aðzýný mý yoklayalým, sahibinin telefonunu mu isteyeceðiz?
- Tahsin benim altýncý hissim acayip kuvvetlidir, biliyorsun ki yengeç kadýnýyým, ayrýca yükselenim de duygusallýðýmý borçlu olduðum balýk. Hadi çek þu aracýn arkasýna. Hem kahve falýmda da çýkmýþtý, çok geniþ efsane ötesi bir daire bulacaðýz. Hadi bir an önce inelim çok heyecanlandým, bu sefer turnayý gözünden vurduk Tahsin!
- Tamam tamam park ediyorum. Belki daireyi yeni satýn alan bir ailedir ve içini yaptýracaklardýr. Bu kadar umut baðlamayalým bence. Her defasýnda hayallerin yýkýlýnca yüzünden düþen bin parça oluyor.
- Karamsar tutumlarý sizleri bunaltan kiþilere "Negatif enerjinizin neþeme gölge düþürmesine asla izin vermeyeceðim, baþka da ihsan istemiyorum," deyin. Bu sözler hemen hemen bütün külliyatýný yalayýp yuttuðum tasavvuf araþtýrmacýsý Hümeyna Nur hanýma ait. Beni yýldýramazsýn Tahsin kalk hadi!. Doðru kapýya gidiyoruz. Aaa apartmandan bir kadýn çýkýyor. Affedersiniz kapýyý açýk býrakýr mýsýnýz han fendi? Bir dakika lütfen!
- Gelin gelin kýzým bekliyorum.
- Çok teþekkür ederim teyze. Bir dakikanýzý alabilir miyim sakýncasý yoksa? Ah çok þekersiniz, elinizde arabayla Perþembe pazarýna mý gidiyorsunuz? Benim de annem sabah erkenden kalkýp gider pazara, onlar Cadde tarafýnda oturuyorlar ama. Eski alýþkanlýklar ne güzel deðil mi? Þey için rahatsýz ettim sizi, niþanlým ve ben yakýnda dünya evine gireceðiz. Annemlere yakýn oturmak istiyoruz, lakin kiralayacak düzgün bir daire yok, olanlar da ateþ pahasý. Þans eseri geçerken gözüme takýldý, en üst kattaki daire bomboþ duruyor. Acaba ilana mý koyulacak, sizi de bu kadar uzun tutmak istemezdim inanýn ki.
- Ay kýzým yeni evlenecek çiftlere Allah güç kuvvet versin. Býrakýn kiralarý her þeyin fiyatý ateþ pahasý oldu, pazara ben de eskiden erkenden giderdim meyve ve sebzelerin en iyilerinden seçmek için, þimdi kapanmaya yakýn gidiyorum ki, tezgahta kalanlarý ucuza alayým. Bize bu zorluklarý yaþatanlarýn Allah bin belasýný versin!
- Teyzecim gelecek seçimde gidecekler, geççek bu günler. Umudu hiçbir zaman elden býrakmamak lazým. Daireden bahsediyorduk sevgili teyzeciðim, ay size kaným çok ýsýndý, annemin karþý komþusu tarih öðretmeni Mukaddes haným gözlerimin önüne geldi bir an.
- Kýzým ben de coðrafya öðretmeniydim, kýsmete bakar mýsýn, her iþte bir hayýr vardýr. Sana haberlerim iyi olmayacak lakin. Bu apartman kentsel dönüþüme giriyor, ev sahipleri de daireyi boþ tutuyorlar. Birkaç ay sonra yýkýlacak bu bina. Böyle yerleri aman ha sakýn kiralamayýn, on binlerce lira masraf edip içini yenileyeceksiniz, sonra hop bir gün belediyenin ekipleri gelecek ve yýkacak. Kýzým gözleriniz her daim açýk olsun. Allah sizi karþýma çýkarmasa belki bir emlakçý tufaya düþürmeye çalýþacaktý.
- Tahsin gidiyoruz, gel!. Çabuk arabaya biniyoruz. Gel hadi, bakma öyle bön bön!. Aç kapýyý!
- Teþekkür edip, veda etmeden sanki yangýndan mal kaçýrýrmýþ gibi neden ayrýldýk, yollara düþürdün gene bizi.
- Boþ boþ konuþma Tahsin! Baþlýcam bu moruklara ya. Ýþleri güçleri muhalefet. Türkiye bugün bu seviyedeyse, dünyaya kafa tutuyorsak, köprüler, yollar, havalimanlarý hizmetimize sunulduysa, hemen hemen her ilde bir üniversite kurulduysa ve koskoca Almanya kýskancýndan çatýr çatýr çatlýyorsa, hepsi ama hepsi son yirmi yýlda yapýlanlarýn sayesinde. Kýymet nedir bilmezler, siyasete kafalarý basmaz ve küçük dünyalarýndan bir kez olsun büyük resmi göremezler. Salak karý sinirlerimi zýplattý durduk yere. Tahsin parklarýn çok olduðu semtin adý neydi 19 nisan, mayýs, haziran her ne boksa, oraya sür hadi!
- "Kiralýk 6+1 Süper Tripleks Lüks Müracaat Apartman Yönetimi" yazýyor hayatým bak, internette ilanýna da hiç denk gelmedim. Burasý bizim kýsmetimiz olabilir.
- Tahsin benimle dalga geçme sakýn, çok kötü yaparým seni. Paran yetecek mi ki bu eve? En son gittiðimiz 2+1'e 14.000 istediler diye isyan bayraðýný çekip gittin, beni bir baþýma býraktýn orada, emlakçýnýn yüzüne bakamadým utancýmdan. Þimdi gelmiþ ajitasyon yapýyorsun, yazýklar olsun sana.
- Biricik aþkým biliyorsun ki ben oðlak burcuyum, yükselenim de...
- Býrak safsatayý Tahsin, kaçýk anan nasýl hamile kaldýðýný bilmiyor. Köylüler seni boðazlayacak korkusuyla bir maðaraya sýðýnýp öyle doðurmuþ. Gününden, saatinden hatta ayýndan bihaber. Yarým aklýnla Müslüman mahallesinde salyangoz satmaya kalkma! Aaa o kim ya binadan iki milyon takipçili influencer Demet Bosnalýoðlu çýkýyor. Kapa kontaðý! Kalk Tahsin kalk! Demet haným, Demet haným, sizin en büyük hayranlarýnýzdan biriyim, ben Zeliha Karakuþak. Rica etsem erkek kardeþim ikimizi bahçeye doðru çekebilir mi? Tahsin al þu telefonu filtresi önceden ayarlý tek yapman gereken bizi boydan almak. Sakýn eline yüzüne bulaþtýrýp, ayaklarýmý kesme geçen seferki gibi.
- Zeliha sen ne dedin? Erkek kardeþ...
- Merhaba caným, kusuruma bakmayýn. Ama fotoðraf çektirmiyorum özel make-up'ým olmadýðý zaman. Sizi kýrmak inanýn ki hiç istemezdim. Siz de ilana mý geldiniz yoksa? Benden size çok önemli bir tavsiye, sakýn ola bulaþmayýn, içerdeki adam hiç normal deðil. Bu arada yeni ürünlerim yakýnda stoklara girecek, ilk yüz adet sipariþe imzalý resimlerimi göndereceðim. Hazýr durun mesajýnýzda nerede karþýlaþtýðýmýzý belirtirseniz, sadece size özel küçük bir not dahi kaleme alýrým. Bir dakika menajerim arýyor, telefona bakmam lazým. Hoþ çakalýn hadi bye...
- Duydun mu Tahsin, yaþamak için bir sebep daha! Yerimde duramýyorum, Demet'le tanýþtým ve imzalý resmini gönderip, ayrýca özel not yazacak bana.
- Benim paramla tabii ve erkek kardeþ neyin nesiydi?
- O an elim ayaðým birbirine karýþtý, sana neler söyledim, neler yaptým hiçbir fikrim yok! Sen idolünü görseydin ayný þeyleri yapmaz mýydýn?
- Benim idolüm yok Zeliha. Ama kiralýk ilanýný merak ettim. Hadi dairenin ziline basýp, yukarý çýkalým. O kýz daha yeni çýktý oradan, gösteren kiþi hala içeridedir.
- Efendim daire turumuz terasýmýzda son buluyor, tam karþýmýzda Marmara denizi ve adalar mükemmel bir manzara deðil mi? Evet öncelikle daire hakkýnda sizlerin fikirlerinizi almak isterim.
- Ay ne yalan söyleyeyim süpermiþ, full artý full. Tüm bu gördüðümüz ithal mobilyalar dahil, dediniz yanlýþ iþitmediysem, iç mimarýnýzýn zevkine de hayran kaldým ve iþçilikler muazzam. Bizim bütçemiz aylýk 30-40 bin TL kadar. Fiyatýný biz gezerken söylememiþtiniz deðil mi?
- Hayýr söylemedim, bir ücreti yok. Kalmak ücretsiz hanýmefendi. Elektrik, su ve ýsýnma için de sizlerden ek ücret talep edilmeyecek. Hatta market ihtiyaçlarýnýzý da bizler karþýlayacaðýz.
- Aaa nasýl yani bayýlacaðým þimdi Tahsin, tut beni!
- Efendim bu apartman Boston merkezli bir araþtýrma kurumu olan Open Dream Institute'ye ait. Ýlk sekiz katýnda bilim insanlarýmýz görevliler. Tripleks ise tamamýyla sizin özel mülkünüz ve kullanýmýnýza tahsis edilmiþ olacak. Sadece günün yirmi dört saatinde gizli kameralarýmýzla sizleri gözetleyeceðiz ve birtakým deðerler ölçeceðiz. Sizi temin ederiz ki, hiçbir þekilde özel hayatýnýza bir müdahalede bulunmayacaðýz. Bu proje azami yirmi yýl sürecek, proje süresince isimlerinizin saklý kalmasý kaydýyla akademik makaleler yayýnlanacak. Makaleleri okuyan insanlarýn sizleri keþfetmesi imkansýz. Çünkü din, cinsel kimlik ve millet gibi konulara asla deðinilmeyecek. Araþtýrma konumuzu sizlerle ne yazýk ki paylaþamýyoruz. Lakin size fiziksel veya ruhsal, hiçbir þekilde bir zarar gelmeyecek. Proje süresini kapsayan yirmi yýllýk bir kontrat yapacaðýz. Son olarak bizim çok önem verdiðimiz iki mühim konu var. Ýlki evden mücbir sebepler haricinde taþýnamazsýnýz, ikincisi bu evde bir araþtýrmaya dahil olduðunuzu bir baþkasýna sýzdýramazsýnýz. Yani sözleþme bitiminden önce evden taþýnýrsanýz veya sessizlik anlaþmanýzý bozarsanýz, yirmi milyon Amerikan Dolarý tutarýnda tazminat ödemeniz gerekecektir.
- Bu adam ne saçmalýyor? Aman aman korku filmindekiler gibi takýlacaðýz, bir ömür böyle geçer mi manyak! Siktir ol git! Hadi gidiyoruz peþime düþ Tahsin! Aaa Tahsin neden duruyorsun? O kadar yer gezdik hepsinde arazi oldun, burada kök salasýn mý geldi hýyar herif, gel yanýma dedim sana! Demet Bosnalýoðlu haklýymýþ bir dakika daha durulacak yer deðil. Burasý tam bir týmarhane!
- Efendim Demet hanýma sizlere anlattýklarýmýzdan bahsetmedik. Bütün bunlarý açýklamadan önce birtakým ölçümleri hali hazýrda yaptýk. Nihayetinde uygun olduðunuza karar verdik.
- Aman ne saçmalýyorsun güya okumuþ adamsýn! Þimdi polise haber versem ne olacak? Ya da haber kanallarýný arasam. Desem ki onlara Amerika'dan CIA üs kurmuþ buraya, gelin toplayýn bu cengaverleri. Ay hiç güleceðim yoktu ha hay!
- Beyefendi size tek bir sorum olacak. Tek baþýma bu evde kalabiliyor muyum?
- Tam da sizden beklediðimiz soruyu yönelttiniz Tahsin bey, evet tek baþýnýza kalabilirsiniz. Harika bir geleceðe sadece birkaç adýmlýk mesafedeniz. Sözleþmenin iki çýktýsýný elimde tutuyorum. Ýmzalayacak mýsýnýz?
- Pek tabii.
- Harika imzalarý attýk, bir nüshasý sizde kalacak. Ýki taraf için de hayýrlý uðurlu olmasý temennisiyle. Sizlerle çalýþmak bizim için çok büyük bir zevk. Deðinmeyi unuttuðum ama sizin faydanýza olan çok önemli bir husus daha var, sözleþmenin 132. maddesinin b fýkrasýnda yer alýyor. Eve gelecek herhangi bir zarardan ötürü hiçbir þekilde sorumlu deðilsiniz. Televizyonunuz mu bozuldu, yirmi dört saat içerisinde biz muadili ile deðiþtireceðiz. Tabaklarýnýz elinizden kayýp gitti, paramparça mý oldular, biz deðiþtireceðiz. Biriyle tartýþtýnýz, çok kýzdýnýz ve o anki sinirle bir eþyaya zarar mý verdiniz, biz deðiþtireceðiz. Sizleri yalnýz býrakmamýzýn zamaný geldi sanýrým. Zeliha Haným'ýn sizinle konuþacaklarý olacaktýr, izninizle ev anahtarýnýzý takdim ediyorum. Bir sorunuz veya sorununuz olursa anahtarlýðýn üzerindeki numaradan bize ulaþabilirsiniz. Ýyi günler efendim.
- Koþarcasýna kaçtý adi herif! Tahsin sen ne bok yedin! Göz açýp kapayana kadar hayatýmýzý ipotek altýna aldýn þerefsiz! Kanepeye ne hakla kuruluyorsun, hiç oralý bile olmuyor bak bak!. Sana gününü göstereceðim!, Bu iliþki biter piç kurusu! Bize halihazýrda aldýðýn onlarca hediyeler, taktýðýn altýnlar ve daðýttýðýn paralar hepsinin üstüne bir bardak yetmez, bir sürahi dolusu soðuk suyu içersin pezevenk! Bu olayý duyunca amcamlar ve dayýmlar peþine düþecekler. Elinde ne var, ne yok hepsini alacaklar. Bu evden dýþarý adým attýrýrsam sana, bana da Zeliha Karakuþak demesinler, nah buraya yazýyorum!. Kiminle dans ediyorsun bilememiþsin. Kaypak götveren seni! Açýk mutfaklarýn nesini seviyorum biliyor musun? Þipþak servis yapayým da gör kahrolasýca!
Öyle güzel rahatladým ki, bu ev beni esaretten kurtardý. Ali beye ne kadar teþekkür etsem az. Hah cisimler de hýz sýnýrlarýný ihlal ederek uçuþmaya baþladýlar, dur durak bilmezler artýk. Aðýr çekime alýnmýþ gibiyim, görsel bir þölene þahit oluyorum. Sehpaya tam isabet! Paramparça olan umutlarý mýydý, yoksa gururu mu? Haberlerde de neler varmýþ bakalým. Muhabirin sesi cýzýrtýlý geliyor nedense, sanki metalik bir ses, bozuk kasette oynatýlýyormuþ gibi. Hah televizyona da tam isabet, atýcýlýðý cidden övünülesi bir insanmýþ. Gözlerimin çevresi birden kararmaya baþlýyor, yavaþça yükseldiðimi hissediyorum ve aðýr bir yükten daha kurtuluyorum.
* Öykü burada sonlandý aslýnda, sonrasýnda yazýlanlar konudan oldukça baðýmsýz.
Hayatým bir film þeridi gibi gözlerimin önünden geçiyor. Bu görüntüleri hem yaþamýþ, hem de hiç yaþamamýþ gibiyim. Kaderimi þekillendirirken hiç özen göstermediðimden olsa gerek, acayip yerlere dallanýp budaklanmýþ hayat aðacým.
Soðuk taþ bir zeminin üzerinde otururken buluyorum kendimi ve çevrem kapkaranlýk, ama uzaklarda bir ýþýk parýldýyor ve oraya doðru yürümem gerektiðini biliyorum.
Karþýmda ejder baþlý taþ tahtýnda, elleri diz kapaklarýnýn üzerinde oturan, uzun siyah saçlý babam var, bana pusula olan ýþýl ýþýl parlayan sol gözü ile bütün bu karanlýðý çevreye yayan sað gözü tam bir tezatlýk içerisinde. Ýki kuzgunu omuzlarýna tünemiþ, kanat çýrpýp duruyorlar ve ruhumun derinliklerine didiklercesine bakýyorlar.
- Diz çök oðul!
Derin bir yankýlanma tüm kainatý sarýyor, Kadir-i Mutlak'ýn karþýsýndaki bir su damlasýyým. Ýstemsizce yere kapaklanýyorum.
- Sen ve kardeþlerin altýncý yok oluþ öncesindeki dünyada hür iradenizle yaþamayý talep ettiniz. Ben de kabul ettim. Kaderin zincirleri sizleri kýsýtlamadan, her ne istediyseniz gerçekleþtirmek elinizdeydi. Dört oðlum içinde en uzun yaþama baðlanan sen oldun. Lakin hepiniz haysiyetsiz ve þeref yoksunu kararlar aldýnýz. Baþkalarýnýn kader aðlarýnýzý örmesine müsamaha gösterdiniz. Buna yaþamak denemezdi. Yuvanýza dönmeniz gerektiðini düþündüm. Artýk Valhalla'ya gidebilirsin.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn kent kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yamyamlarýn Þafaðý
Tadý Kaçan Brunch

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Asi Melek
Düðmelerin Olasý Yan Etkileri
Fýrça Darbesi
Hoþça Kal Sevgilim!

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yaþama Dair [Þiir]
Rüyalar [Þiir]
Hüseyin Celebi [Þiir]
Gisalena [Þiir]
Ren Nehri [Þiir]


Emre Ertuhi kimdir?

.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Emre Ertuhi, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.