..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sevginin ölçüsü ölçüsüz sevmektir. -Spinoza
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > BELGÝN ERYAVUZ




22 Aðustos 2004
Gizemli Damlacýklarýn Mucizesi  
BELGÝN ERYAVUZ
Pembe beyaz sevinçler, en tatlý mutluluklar, en derin acýlar, kabus gibi yalnýzlýklar, hayat boyunca yaþadýðýmýz acý-tatlý tüm duygularýmýz; akýttýðýmýz her damlada gizemini korur.


:AIHI:


Göz yaþlarýmýz hesapsýz, çocukça bir masumlukla gözlerimizden usul usul süzülüp bir sicim misali yanaklarýmýzdan akmaya baþlarken; içimizdeki gri karamsar bulutlarý da bir bilinmeyene doðru alýp götürür. Yüreðimizin üzerindeki tonlarca aðýrlýðý kaldýrýp bizi bir anda hafifleten kýrýlgan ama naif hislerimizin gizemli damlacýklarýdýr onlar.
Öylesine kýymetli, öylesine gerçektirler ki, karþýsýnda aðlayan birisini görünce dayanabilecek, buz gibi hareketsiz kalacak, titremeyecek bir yürek düþünmek çok zordur sanýrým. Çünkü bu gizemli damlacýklarda en katý kalpleri bile yumuþacýk yapan ve insana alabildiðince huzur kapýlarýný açan bir mucize vardýr sanki. Cesaret ve netliðin beraberliðinden doðan bir masumiyet göstergesidir belki de. Severek dinlediðimiz ne çok þarkýda göz yaþýndan esinlemiþtir, hiç dikkatinizi çekti mi? Örneðin;”göz yaþýmda saklýsýn aðlayamam ben….”
Gerçekten de göz yaþýmýzda sakladýðýmýz ne kadar çok anýmýz vardýr, kimselerin bilmediði, içimizde, kalbimizin derinliklerinde sadece bizimle beraber yaþayan.
Pembe beyaz sevinçler, en tatlý mutluluklar, en derin acýlar, kabus gibi yalnýzlýklar, hayat boyunca yaþadýðýmýz acý-tatlý tüm duygularýmýz; akýttýðýmýz her damlada gizemini korur. Bu nedenle deðil midir hep merakla sebebini bulmaya çalýþmak ve her defasýnda “neden” demek.
Belki de yine bu nedenledir göz yaþlarýmýzý akýtmaktan korkumuz; birilerinin o halimizle bizi görüp sorgu sual etmelerinden çekiniriz hiç sebepsiz. Oysaki açýklamak zorunda deðiliz ki göz yaþlarýmýzý.
Bazen hiç sebepsiz yere de aðladýðýmýz olur. Bu bir tür birikmiþ duygularýmýzýn dýþa vurumudur. Göz yaþlarýmýz akarken soluksuz, içimizdeki duygular bir deniz misali çoþup kabarýr. Bir taþma noktasý, bir patlama, belki de bardaktaki taþmaya hazýr son damladýr artýk o. Akmasýnýn, kirpiklerimizden yanaklarýmýza doðru usul usul süzülmesinin sýrasý çoktan gelmiþtir kendi iç dünyamýzda.
Göz yaþlarýmýz öyle zamanlarda ortaya çýkýverir ki bazen bizi bile hazýrlýksýz yakalar. Örneðin, çok keyifli bir ortamda bir film izlerken sessizce belirir göz pýnarlarýmýzda. Saklamaya çalýþýr, kimselere göstermeden kurumasýný bekleriz karanlýk sinema salonunda. Oysaki duygusal bir etkileþim sonucunda ortaya çýkan göz yaþlarýmýzdan utanmak ve onlarý saklamaya çalýþmak niye?
Hayýr, aðlamak asla bir zayýflýk göstergesi deðildir. Tamamen bize ve iç dünyamýza ait olup, gerektiði zaman çekinmeden kullanýlabilmelidir. Sadece bayanlar deðil bence erkeklerde aðlar, hatta aðlamalýdýr. Son derece doðal, son derece içten gelen bu güzel tepkiye , farklý tepkiler vermek niye? Masumluðu, ele almaya korktuðumuz narin bir cam heykel misali kýrýlganlýðý ve tüm saygýnlýðý ile bence aðlamak güzeldir.
Ýnsan olmanýn en naif göstergesidir. Yaþamýn vazgeçilmez tadlarý arasýna saklanmýþ minicik duygu damlacýklarýdýr. Bu gizemli damlalarda aþký, nefreti, ayrýlýk acýsýný, özlemi, kederi, sevinçleri, hayal kýrýklýðýný, terk edilmiþliði, yalnýzlýðý,…sebepleri yada sebepsizliði bulmak öyle zordur ki.
Sýrasý geldiðinde aðlayýn özgürce, rahatlayana deðin, hesapsýz, kimseden çekinmeden ve kimseye herhangi bir açýklama yapmaya gerek duymadan. Unutmayýn hayat sizin hayatýnýz. Kimsenin þekillendirmesine ve yönlendirmesine izin vermenize ihtiyacýnýz yok. Hayatýnýzý en güzel þekli ile yaþamak nasýl sizin en doðal hakkýnýzsa, aðlamak da öyle. Önemli olan göz yaþlarýnýzýn sizi rahatlatmasýnýn yanýnda; hayatýnýza yer eden kiþilerin de “Sen aðlama dayanamam, aðlama göz bebeðim sana kýyamam…” nakaratýnda olduðu gibi size bunu hissettirebilmeleri.
Sevgiyle kalýn ve ne olur göz yaþlarýnýzdan utanmayýn.





Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yaþam kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
An"ý Yakala, Çilek Tadýndaysa Býrakma!
Sýr Dolu Papuçlar
Özlemek!
Hayatýmýzdaki "Özel" Ler
Yeni Yýl, Yeni Umutlar...
Kýsacýk Ama Çilek Tadýnda
Mutluluðu Yakalamak Kolay Deðil
Dört Duvarýmýn Sýcaklýðý
Mutluyum Diyebilmenin Keyfi
Paylaþabilseydik Herþeyi...

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sevgi ve Pozitif Enerjinin Gücü
Son Durak Huzurevi (Mi?)
Ýliþkiler Düðüm Olmuþ Çözülmüyor
Engellere Çarpa Çarpa…
Bakýp da Görenlere, Görüp de Sevenlere!
Kadýnsan Hem De...
Kaderini Kendin Çiz!
Kayýp Kimlikler!
Neden Bu Kadar Duyarsýz Olduk?
Bana Yalan Söyleme! Beyaz Olsa Bile…

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Seni Seviyorum Diyebilmenin Güzelliði [Öykü]


BELGÝN ERYAVUZ kimdir?

Ýçimde yaþadýklarýmýn, hissettiklerimin birebir yansýmasý,týpký denizin mavilikleri gibi. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Okumayý çok seven birisi olduðum için,yazýlarýný okuduðum hemen tüm yazarlar.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © BELGÝN ERYAVUZ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.