..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Herkes cennete gitmek ister ama kimse ölmek istemez. -Joe Louis
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Anýlar > Simten K. Ataç




10 Mayýs 2007
Benim Küçük Kadýným  
Küçücük yüreðinde bir sürü heyecan ile bembeyaz gelinliði üstüne giyip, kapýsýný çalan beyaz atlý prensine koþan bir minik kadýndan bahsetmek ne kadar zormuþ meðer.

Simten K. Ataç


Kelime bulmak, cümle yaratmak ve hissettiðim sevgiyi harflere bindirip sayfaya yüklemek çok zormuþ, sevgi büyüdükçe anlatýlmasý imkansýza dönüyormuþ meðer. Yazdýðým her þeyi siliyor ve düþünmeye çalýþýyorum, en uygun en yüce kelimeyi seçmeye çalýþýyorum, olmuyor. Yetmiyor…


:BHGG:
Küçücük yüreðinde bir sürü heyecan ile bembeyaz gelinliði üstüne giyip, kapýsýný çalan beyaz atlý prensine koþan bir minik kadýndan bahsetmek ne kadar zormuþ meðer.

Kelime bulmak, cümle yaratmak ve hissettiðim sevgiyi harflere bindirip sayfaya yüklemek çok zormuþ, sevgi büyüdükçe anlatýlmasý imkansýza dönüyormuþ meðer. Yazdýðým her þeyi siliyor ve düþünmeye çalýþýyorum, en uygun en yüce kelimeyi seçmeye çalýþýyorum, olmuyor. Yetmiyor…

Caným benim, küçük kadýným… Minicik bedeni, kocaman yüreði ile çocuk temizliðinde ama ergin sorumluluðunda iken beni; kanýndan yaratýp bedeninden ayýran, kucaðýna alýp, gönlüne basan annem. Caným benim, küçük kadýným. Her türlü yükü sanki bir daðmýþ gibi sýrtlamasýný benim, bizim için erkenden öðrenen; mücadelesinde gözyaþlarýna boðulmadan ayakta kalmayý baþaran annem. Küçücük elleri ile soðuktan titreye titreye bezlerimi yýkayan, evimizi ýsýtmak için belki kovalarca kömür kýrýp yüklenip taþýyan, huzuru bozulmasýn diye tüm büyüklerine boyun eðen. Caným benim, küçük kadýným…. Anne, gelin ve büyük olmaya çalýþýrken ne çocuk olabilen ne de kadýn olmak için fýrsatý olan minicik yürek. Allah’tan sonra ki yaradaným, sebebim ve minicik bedenli küçük kadýným.

Ruhunda solan çiçekleri diriltmenin zorluðunu o kadar iyi biliyorum ki ama bildiðimi bir türlü anlatamýyorum. Yüzüne düþen her gölgede kendimi sorguluyor ve bazen de “keþke” diyorum, “ keþke ayaðýna bað olmasaydým”, “keþke hiç olmasaydým”. Ýþte isyaným o yüzden boyumu aþýyor, caným benim, küçük kadýným.Gülen gözlerine bakmaya doyamýyorum, hep gülsün bana bakarken parlasýn, hiç sönmesin istiyorum. Belki bencilce, bunu da biliyorum ama ne yapayým ben hala bir çocuðum.

Küçük kadýnýn küçük bebeðiyim ben. Bebeðinim senin hala, senden baþka hiç kimsenin kapatamayacaðý yaralarým oluyor, kanýyor ve acýtýyorlar.Öpersen geçecek biliyorum, öpmeni bekliyorum. Ama öpersen tüm acýlarýmýn geçeceðine hem sen hem de ben inanmalýyýz, küçük kadýným. Sadece ben inanýnca olmuyor. Ne kan duruyor ne de kabuk tutuyor.

Þimdi birlikte yeni bir can yaþatýyoruz yüreklerimizde. Bizimle var olan, hayata tutunmasý için bir süre daha mutlaka yanýnda olmamýz gereken. Uflarýný öptüðümüz zaman geçirebileceðimiz bir küçük adam.Bana Anne, sana Anneanne diyen.

Beni var ettiðin için, babama tüm þanslarýný kullandýrdýðýn ve iyi baktýðýn için, kardeþimi bana verdiðin ve sonrasýnda karýsý ve oðlu ile ödüllendirilmeme sebep olduðun için, kocamý evladýn gibi gördüðün için ve oðluma sahip olmama yani benimde bir anne olmama neden olduðun için en önemlisi de bence annem olduðun için Teþekkür ederim küçük kadýnýma.

Annemsin sen küçük kadýným, her ikimiz birlikte büyüyoruz seninle. Bazen koyun koyuna bazen boðaz boðaza. Ama hep yan yana, sevgi ile. Sesini duymak, yerini bilmek bir zorunluluk bana. Yanýmda olmanýn verdiði huzuru kaybetmeme izin verme, kendine iyi bakmak borcun var bana…Sakýn unutma!

SENÝ SEVÝYORUM



.Eleþtiriler & Yorumlar

:: NE ONUR LU BÝR YAZI
Gönderen: A.OZAN / ISTANBUL/
11 Þubat 2008
Ýçine küçük kadýnlardan tut da Onurlu bir cümleye kadar herþey var. En önemlisi , yazan hakikaten çok büyük yürekli bir küçük kadýn . Louisa May Alcott yaþamalýydý ..

:: ...
Gönderen: Kâmuran Esen / Bolu/Türkiye
26 Ocak 2008
" Hani bir kavak aðacý vardýr. Günün en durgun anlarýnda bile kýpýrdar durur yapraklarý. Ýþte Türk Folklörü, kavak yapraklarý ile ana yüreði arasýnda bir iliþki kurmuþ. Ve –ana yüreði- demiþ kavak yapraklarýna."( alýntý)....Anne için söylenen her söz, yazýlan her yazý güzeldir...Küçük bir çocukken iki günlüðüne annemden ayrýlmak bana çok acý vermiþti. Oysa, bir annenin yavrusundan ayrýlmasýnýn daha büyük acý verdiðini , ancak anne olunca anladým....Taaa nerelere götürdü beni yazýnýz....Zevkle okudum, anýlara daldým.Teþekkür ederim....Sevgiyle.

:: Anneniz ve anneliðiniz hiç eksilmesin yaþamýnýzdan
Gönderen: Funda Bilgili / ÝZMÝR/Türkiye
1 Temmuz 2007
Anne olunca daha bir anlýyor insan anneciðinin deðerini. Böyle derdi benim caným annem. Haklýymýþ. Annelik kavramý öyle yeri doldurulamaz birr deðer ki insan yaþamýnda. Hele ki kadýnsa. Kaybedince anneciðimi, anneliðim bile ilaç olmadý yarama. Ne güzel küçük kadýnýnýz yanýnýzda. Sýký, sýmsýký sarýlýn ona. Ki yaptýðýnýz çok açýk satýrlarýnýzda. Ben de sevgimi ve saygýmý yolluyorum aracýlýðýnýzla... Ýçten, duygusal ve her kelimesi içimi sýmsýcak eden bir yazý okudum. Anneniz ve anneliðiniz hiç eksilmesin yaþamýnýzdan... ************** Çok teþekkür ederim sevgili Funda,insan kaybetmeden sarýlmalý sevdiklerine her ne kadar her zaman mümkün olmasa dahi...Ýyi bir evlat ve iyi bir anne olma çabasýndayým :) ****************




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Otogar Hikayeleri
Önyargýlarýn Gölgesinde
Gönülsüz Gidiþler
Mutluluk Kaçýnýlmaz
Dostluk Gönüldedir
Kar Tanesi
Nereye Kadar?
Kaybolan Yýllar
Yalan
19 Ocak 2007 - Hrant Dink Cinayeti

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Lanet [Þiir]
Hoyrat [Þiir]
Bazý Anlarýmdayým [Þiir]
Dönme Dolap [Þiir]
Tualin Düþü [Þiir]
Þehir&dað [Þiir]
Günebakan [Þiir]
Hayat Denklemi [Þiir]
14 Þubat Öyküsü - 4 [Öykü]
Pegasos'un Kanatlarýnda Yaþamak [Öykü]


Simten K. Ataç kimdir?

bence , hayatlarýmýzýn sorumluluðunu elimize aldýðýmýz andan itibaren , suçlayabileceðimiz kimse kalmamýþ demektir. Sizce?


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Simten K. Ataç, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.