..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bu hafifçe kenara itilecek bir roman deðil. Daha büyük bir þiddetle uzaða fýrlatýlmalýdýr. -Dorothy Parker
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Günlük Olaylar > Ahmet Sargýn




16 Temmuz 2010
Yozgat Sürmeli Festivali Þiir Þöleni  
Ahmet Sargýn
Yozgat Sürmeli Festivali Þiir Þöleni


:AGFG:
Yozgat Sürmeli Þiir Þöleni


Þairlerin Yozgat buluþmasý

11. Uluslararasý Sürmeli Festivali yoðun bir çalýþmanýn sonucunda gerçekleþecekken, ne yazýk ki, bir þehit cenazesinin Yozgat’a geliþi ile tüm morallerimizi bozarak festivale gölge düþürdü... Ocaðýmýza düþen bu hain ateþ inþallah son olur diyoruz...

Festivalde düzenleyeceðimiz “Sürmeli Þiir Þölenine” bu yýlda ilimize çok sayýda Gazeteci, Þair, Yazar davet ettik. Davetli sayýsýný sýnýrlý tutmayý düþünsek de, yine eþ dost hatrýyla bu sayý 70’lere ulaþýp yoðun bir katýlýma dönüþtü...

Elbetteki bu yoðunluktan ve ilgiden bir rahatsýzlýðýmýz olamazdý. Ancak onlarýn konaklamasýný, organizesini, memnun edilmelerini düþündüðünüzde bu sayýnýn az olmasý gerektiði kanaatine ulaþýyoruz. Herkesi davet etmek kolay, ama onlarý aðýrlamak ve memnun ayrýlmalarýný saðlamak çok zor bunun farkýndaydýk...

Çaðrýmýzýn üzerine bir çok arkadaþýmýz Sürmeli Festivaline katýlmak istediklerini beyan ettiler.
Biz onlarýn bir kýsmýna üzelerek yerimizin ve imkanýmýzýn sýnýrlý olduðunu ifade edip nazik bir dille, baþka bir zamanda sizi Yozgat’ta konuk edelim dedik.

Ayrýca hazýrladýðýmýz Kültür projesine olumlu cevap verileceðini umut edip yol paralarýný, masraflarýný da biz karþýlayacaðýz dedik. Bir de yarýþma açtýk. “Medeniyetlerin Buluþtuðu kent Yozgat!” diye yarýþmaya ilgide bizi mutlu ediciydi. Tek sýkýntýmýz ekonomik þartlarýmýzdý... Bu sýkýntýlarý malesef aþamadýk, ödeneceðimizde çýkaramadýk. (Pek çok ilin bu ödeneði almýþ olduðunu bildiðimiz halde)

Bu bizim Yozgatlýnýn kaderi olmalý dedik yýlmadan, usanmadan çalýþmalarýmýza devam ettik.

70’e yakýn þair-yazar bu davetimize cevap verdiler. Onlara bile rica edip, yerimiz yok, imkanlarýmýz kýsýtlý ne olur yanýnýzda birilerini getirmeyin dedik. Hatýralar çoðaldý ve sayý bir anda 70’e ulaþýverdi. 9 Temmuz 2010 Cuma sabahý erkenden misafirler Yozgat’a gelmeye baþladýlar. Öðretmen evinde ve kalacaðýmýz yurtta kýsa süreli bir tartýþmalý sorun yaþasak da, sorunu giderip onlarý odalarýna yerleþtirmeyi baþardýk!...

Kendinlerin den Allah razý olsun (Ben onlardan memnunum) Yozgatlý Þairlerden Osman Yüksel, Salim Gülbahçe, Nuh Þahin, Yaþar Yiðitsoy konuklara sahip çýkarak onlarý yalnýz býrakmadýlar. Ýlk gün heyecaný ile ordan oraya koþturup tatlý bir telaþla günü merhabe demiþtik.

Toplanma ve tanýþma yeri olarak Merkezi bir alan olduðu için Ýl Kültür ve Turizm Müdürlüðü salonunu seçtik. Gelen konuklarý burada toplayýp, Yozgat’ýn sýcak çöreði parmak çörekle, sýcacýk buðulu çaylarla onlarý ýsýtmaya çalýþtýk.

Saatler ilerledikçe konuklar arttý, kucalaþmalar çoðaldý. tatlý bir muhabbet baþladý. Ellerinde valizlerle Ýl Kültür Müdürlüðü Salonunu dolduran þair-yazar ve gazeteci dostlarýmýz burada yorgunluklarýný atmaya çalýþtýlar. Hoþ güzel bir karþýlaþma, anlamlý bir buluþmaydý bu. Aralarýnda tanýþmadýðýmýz çok arkadaþýmýz vardý. Onlarý þiir sitelerinden, eserlerinden ve karþýlýklý attýðýmýz mesajlardan tanýþýyorduk.

Kültür elçileri olarak nitelendiriðimiz bu arkadaþlarýmýzýn her biri kendi ilini temsil ediyor, geldikleri yerden selam ulaþtýrýyorlardý.

Aldýðým notlara göre:
Ankara, Ýstanbul, Mersin, Adana, Nevþehir, Tokat, Isparta, Kayseri, Kýrþehir, Muðla, Tekirdað, Kýrýkkale,, Bursa, Denizli, Kastamonu, Kütahya, Sivas, Çorum, Malatya gibi deðiþik illerden gelip aramýzda bulunanlar vardý.

Ýl Kültür ve Turizm Müdürlüðü Salonunda kaynaþma, kucaklaþma ve buluþma yaþanýrken bizlerde halen eksik kalan iþlerimizi tamamlamaya çalýþýyorduk. Bu nedenle arkadaþlarý Kültür Müdürlüðümüzün daveti ile þehir gezisine çýkarýp biz salonda ki iþlerimize devam ettik. Malesef onlarla þehir içi gezilerine katýlamadýk.

Gezi planýmýzda, Askerlik Þubesi, Saat Kulesi, Çapanoðlu Camii, Hayri Ýnal Konaðý, Karslýoðlu Konaðý, Baþçavuþoðlu Cami ve son olarak da Yozgat Müzesi vardý. Bir gezi rehberi eþliðinde konuklarýmýz buralarý gezmeye çýktýlar.

Ýlk günün þiir dinletisi Ýl Kültür ve Turizm Müdürlüðü Salonunda yapýlacaktý. Bu nedenle bir kaç arkadaþýmýzla birlikte kalýp salon düzeni ile ilgilendik. Tatlý bir telaþ, hoþ bir koþuþturma, nedeni belli olan bir heyecan vardý. Kültür sevdasýyla çýrpýnýp duruyorduk.
.............................................................................................
11. Sürmeli Festivali Þiir Þöleninde söz ediyorduk. Büyük bir heyecanla hazýrlandýðýmýz gün gelip çatmýþtý. Kendimizi 9 Temmuz 2010 Cuma gününe þartlanmýþ yoðun þekilde çalýþýyorduk. 9 Temmuz Cuma günü sabahý baþlayan tatlý telaþ bizi program saatine taþýdý. Þairlerin Yozgat gezisinden sonra hazýrlýklarýmýzý tamamlayarak Kültür Müdürlüðü salonuna geçtik.

Yozgat Valisi Sayýn Necati Þentürk ve Belediye Baþkaný Yusuf Baþer’in de katýlýmlarýyla þiir þöleni programýmýz baþlamýþ oldu.
Karþýnýzda sizin gibi düþünen, sizin gibi gönlü sevda ateþiyle çarpan insanlarý görünce elbette heyecanlanýyorsunuz. Bizi de böyle bir tatlý heyecan kaplayý verdi. Salonun kalabalýk olup olmamasý beni ilgilendimiyordu. Çünkü ben görevimi yapmýþtým ve kültüre sevdalý insanlarla Yozgat halkýný buluþturmuþtum.

Þairlerin gözlerindeki parýltýlar, Yozgatlý bürokratlarýn memnun bakýþlarý arasýnda konuþmamý tamamladým. Aslýnda söylenecek çok þey vardý. Ýþsizlikten, çaresizlikten, çileden, sýkýntýdan söz edip kimsenin kafasýný da karýþtýrmak istemedim. Yozgat’ýn tanýtýmý adýna nice çilelere katlandýðýmýzý, bir avuç insanla nasýl mücadele ettiðimiz anlatmak isterdim. Ama nafile yanlýþ anlaþýlýr diye sözünü bile edemedim.

Vali Bey’in ilgisiz beni son dere mutlu etti. Salonda 70’e yakýn þair-yazar-gazeteci dostumuz vardý. Hepsini sabýrla dinledi, ilgi gösterdi, alkýþladý. Bizim için takdire þayan bir konudur bu. Arkadaþlarýmýzýn haber yaptýklarý gibi bu yýl gerçekten de Þairler Festivale damgasýný vurmuþlardýr. Ah bir de þehit cenazesi olmasaydý.

Hainlerin düþmanlýklarý bitmiyor. Hainler Ülkemizi karýþtýrmaya devam ediyorlar. Ýnþallah bunlarda bitecek ondan da eminiz. Ateþ düþtüðü yeni deðil, tüm gönülleri yakýyor. Þerefsiz hainler þunu iyi bilsinler ki, bu millet öyle üç-beþ çapulcuya boyun eðmeyecek kadar güçlüdür...

11. Sürmeli Festivali Þiir Þöleni gerçekten görkemli baþlamýþ oldu. Þair arkadaþlarýmýn kahramanlýk-vatan sevgisi ve þehitlik üzerine þiirler okudular. O gün Yozgat’ta Ýl Kültür Müdürlüðü Salonunda kahramanlýk rüzgarlarý esti... Biz öyle istemiþtik, þehit cenazesi var, arkadaþlar, kahramanlýk þiirlerini getiren, okuyan demiþtik.Salon istediðimiz gibi olmasa da, þölene bürokratlarýmýzýn, yöneticilerimizin ilgi göstermeleri bizleri mutlu etti. Þiirler okundu, konuþmalar yapýldý, hoþ güzel, tatlý bir program sunuldu. Sunucu arkadaþlarýmýzýn (Kelami Akdemir ve Süreyya Kaya’nýn) beyefendi-hanýmefendi tavýrlarý dikkatleri çekti. Okunan þiirlerle sýmsýcak duygularla gönüllere akýverdi.

Ýþin doðrusu þu; biz kültüre gönül vermiþ insanlarýz, biz bu iþi seviyoruz. Kültür elçiliðini seve seve yerine getirmeye çalýþýyoruz. Kýsacasý sevdiðimiz iþi yapýyoruz. Halk kültürünü yaþatma adýna, kültün alýþ veriþinde bulunma, adýna çaðýrýlan yere seve seve koþup gidiyoruz. Bülbül misali güzel terennümler sunmaya çalýþýyoruz. 9 Temmuz 2010 Cuma günü kültür sevdalýsý 70 dost Yozgat’ta buluþtu. Biz onlara gönüllerimizi, sofralarýmýzý, hanelerimizi açtýk. Onlar da bize güzel demeti sundular. Güler yüzle birleþen bu güzel duygular Yozgat’a renk kattý.

Tabiki, program salonla sýnýrlý kalamdý. onlara Yozgat’ýn en meþhur yemeði Testi Kebabýný ikram ettik. Onlarý en güzel yerlerde aðýrladýk, Kent parkta, Çamlýk Milli Parkýnda Yozgat Müzesinde, Yozgat’ýn o güzel havasýný teneffüs ettirdik. Sonra, Sorgun Belediye Baþkaný Ahmet Þimþek’in dutluk parkýnda misafiri oldular. Yozgatlý halk ozaný Sefil Döndü’nün mekaný ziyaret ettiler. Sarýkaya Belediye Baþkaný Ali Osman Erbir’in akþam yemeðinde konuðu oldular. oldukça kalabalýk bir gruba hita ederek Sarýkaya halký ile kaynaþtýlar. Kaplýcanýn Þifalý sularýndan banyo yaptýlar. Tarihi Roma Hamamý kalýntýlarýný gezdiler, incelemelerde bulundular.

11 Temmuz Pazar günü veda vakti gelip çatýnca da Kent Parkta Ýþ Adýmý Ayhan Çelik’le sabah kahvaltýsýný yapýp Yozgat’a veda ettiler. Hepsi memnun ve mutlu ayrýldý aramýzdan...
Yozgat adýna hoþ, güzel, þahane bir buluþmaydý bu!.. Bu tür programlarda tek sýkýntýmýz maddiyet, bürokratlarýmýz bize destek verirlerse, biz bu programlarýn alasýný yaparýz; ilimizi de dünyaya tanýtýrýz. Galiba Yozgat’ý sevmek lafla olmuyor, ne dersiniz?
.................................................................................................


TEÞEKKÜRLER

11. Uluslararasý Sürmeli Festivali kapsamýnda Ýl Kültür ve Turizm Müdürlüðü ile
Yozgat Þairler ve Yazarlar Birliði Derneði tarafýndan düzenlenen
" SÜRMELÝ ÞÝÝR ÞÖLENÝ" programýna verilen desdek ve katkýlarýndan dolayý:
..............................................................................
Yozgat Valisi
Necati ÞENTÜRK’ e,
Belediye Baþkaný:
Yusuf BAÞER’ e,
Vali Yardýmcýlarý. Hüseyin KONAK ve
Atilla Selami ABBAN’a
Sorgun Belediye Baþkaný:
Ahmet ÞÝMÞEK’ e,
Sarýkaya Belediye Baþkaný:
Ali Osman ERBÝR’e,
Yozgat Belediye Baþkan Yardýmcýlarý:
Tevfik BOZKURT ve Mehmet TAÞDEMÝR’e,
Yozgat Ticaret Sanayi Odasý Baþkanlýðý ve
Baþkan Metin ÖZIÞIK’a
Ýl Kültür Ve Turizm Müdürü:
Bahri AKBULUT’a,
Avukat- Ýþ Adamý : Hayrullah BAÞER’e,
Sarýkaya Belediye Baþkan Yardýmcýsý: Sadarettin ÖZTÜRK’e,
Yozgat Serbest Muhs. Mali Müþ. Odasý Baþk. Mehmet DOÐAN’a,
Ýleri Gazetesi Sahibi Mükremin KAYHAN ve Ýleri Gazetesi Ekibine,
Türk Eðitim Sen ve Baþkaný: Seyfi BAYRAK’a
Eðitim Bir Sen ve Baþkaný: Yusuf TÜRKMEN’e
Yozgat Kredi Yurtlar Kurm. Müd. Rasim PARLAK’a
49. Bölge Yozgat Eczacý Odasý Baþklðý. ve
Ecz. Harun LEKESÝZ’e,
Yerköy Genç Ýþ Adamlarý Derneði Baþkaný
Ýþ Adamý: Ayhan ÇELÝK’e
Mali Müþavir: Selahattin ÞENLÝLER’e,
Mali Müþavir Edip ERSÖZ’e,
CHP Ýl Baþkaný- Ýþ Adamý: Ali KEVEN’e,
Eczacý Mehmet Ali ÇAKIR’a,
Mali Müþavir -Muhasebeci: Hüseyin DURUSOY’a,
Matbacý ve Gazeteci: Yusuf ALTUNOK’a,
Özel Ergin Kolejine ve Müd. Ali ACAR’a,
Çaðlayan Tanzim’e,
Kule Restaurant’a
Sebzeci Ýsmail YÝÐÝTALP’e,
Emekli Öðretmen: Yakup ARSLAN’a
Baðrýaçýk Sebze Pazarý ve Selami YÝÐÝTALP’e,
..........................................................
Þiir ve Makale Yarýþmasýnda Jüri üyeliði görevini yapan:
Fen Lisesi Müdürü: Mustafa ÖZEL’e,
Zübeyde Haným Kýz Mes. Lis. Müd. Yard. Ruhi BAKIR’a,
Saðlýk Mesk. Lis. Ed. Öðrt. Ýbrahim CEYLAN’a,
Kýz Teknik. Meslk. Lis. Ed. Öðret. Murat DURNA’ ya,
Emekli Öðretmen: Nuh ÞAHÝN’e,
................................................................

Þiir Þöleninde fedakarca çalýþýp misafirlere gönlünü, yüreðini açan
Þair Osman Yüksel, Salim Gülbahçe, Nuh ÞAHÝN ve
Yaþar Yiðitsoy’a, Þiir Programýnýn sunucularý
Þair Kelami Akdemir ve Tokatlý Þair Süreyya Kaya’ya,
Þiir Programýna katýlarak bizleri onure eden tüm þair konuklara,
............................................................................
- Abdullah ÇAÐRI ERGÜN- ANKA- Ahmet YILDIZ--ALMANYA - Afet KIRAT -- MERSÝN
- Ahmet DÝVRÝKLÝOGLU-- TOKAT- Ali SARI-- KIRÞEHÝR
- Arzu ALTUNÇÝÇEK---ÝSTANBUL- Asým KISPET-- KÜTAHYA - Aysel AL-- ANKARA
- Ayþe PASLANMAZ---NEVÞEHÝR- Abdulkadir--KAYSERÝ
- Bahri ÇAVUÞOGLU--MALATYA- Bedri TOKUL --ISPARTA- Duran TAMER --KAYSERÝ
-Emine GÜNER… -Emine SEVÝNÇ ÖKSÜZOGLU---ALMANYA BERLÝN
-Gül ÖZGÜN --SÝNOP -Habib DAÐ--ANKARA -Hacer ALÝOÐLU --KASTAMONU
-Halil GÜRKAN-- ESKÝÞEHÝR -Halise TEKBAÞ-- ADANA -Harika UFUK --- ADANA
- Hasan ÖZTÜRK- Hikmet OKUYAR ---GÝRESUN -Hayrunnisa ÞENEL--MERSÝN
-Hilmi CAN--- ESKÝÞEHÝR -Hikmet ÖZKUL--MUGLA -Ýbrahim ALTIKULAÇ --ANKARA
-Ýbrahim SAÐIR-- ESKÝÞEHÝR -Ýbrahim ÖZDEMÝR--KIRÞEHÝR
-Kenan YAÞAR- Avukat-- ÇORUM -Köksal AKÇALI--KAYSERÝa
-Mehmet Demirel BABACANOÐLU--ADAN -Münevver DÜVER-- ADANA
-Mümin DÜZENLÝ-- ÝSTANBUL
-Neslihan YAZICILAR --TEKÝRDAÐ -Pakize ALTAN-- ANKARA
-Pehlivan UZUN-- ÝLESAM TEMSÝLCÝSÝ -Sabiha SERÝN-- SÝVAS
-Sadýk DAÐDEVÝREN--- DENÝZLÝ -Sena MORKAL---ADANA
-Sergül VURAL---- KAYSERÝ -Sinan CAN -Süreyya KAYA--BURSA
-Süleyman KARACABEY-- KAYSERÝ-Secaattin ÖZTÜRK --ANKARA
-Tacettin YILDIRIM-- ANKARA -Vedat ÇALIK-Ozan Erbabi-- KAYSERÝ
-Yavuz KAYACIK---ANKARA -Zafer KAZANCI-- BURSA,

Gazeteci, Þair -Sanatçý dostlarýmýza teþekkürlerimizi arz ediyoruz.

Yozgat Þairler ve Yazarlar Birliði Derneði
Yönetim Kurulu Adýna Baþkan
Ahmet SARGIN



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn günlük olaylar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yozgat Sevdalýlarý Þairler Antolojisi - 2021
Ýsmail Koçakla Vuslat Yolculuðu
Þairler Tarihi Konaklarý Þenlendirdi
Yozgat'ta Þiir Rüzgarý Esti
Artvin Þiir Þöleni Muhteþemdi
Yozgat Aydýncýk Kazankaya Kanyon Festivali
Yozgat Sarýkaya Þiir Etkinliði
2017 Yozgat Sürmeli Þiir Þöleni
Simurg Ateþini Antalya da Yaktýk
Yozgat Þairler ve Yazarlar Birliði Bayan Üye Kaydý

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Git ve Yavuz Katrancý - Bozkýrýnoðlu
Edebiyatýmýzýn Güçlü Kalemi Harika Ufuk
Yozgat Sorgunlu Ozan Yýldýz'a Vefa Gecesi Düzenlendi
Yerköy Yeni Mahalle Merkez Camii Ýnþaatý
Þair Yazar M. Nihat Malkoçla Röportaj
Hataya Serinyol Þiir Dinletisi
Sevil Mýýsrlýoglu - Güneþi Kurþunladýk

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yozgat Agahefendi Ýlköðretimde Yazarlýk Dersi [Þiir]
Bir Selam Gönder [Þiir]
Yolun Açýk Olsun [Þiir]
Ýçim Yanýyor! [Þiir]
Seni Seviyorum [Þiir]
Kurtlar Sofrasý [Þiir]
Yaktýn da Gittin [Þiir]
Özledim Seni [Þiir]
Fatma Çetin Kabadayý Ýle Röportaj [Roman]
Yozgat Fatih Sultan Mehmet Ortaokulunda Kariyer Günleri [Deneme]


Ahmet Sargýn kimdir?

Emekli Öðretmen Yozgat Þairler Yazarlar Birlið Baþkaný

Etkilendiði Yazarlar:
Türk Yazarlarý


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ahmet Sargýn, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.