..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Ne elbiseler gördüm, içinde adam yok, ne adamlar gördüm sýrtýnda elbise yok." -Mevlana
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Günlük Olaylar > Ahmet Sargýn




1 Ekim 2010
Yüreðimeden Güvercinler Uçurdum / Fatma Çetin Kabadayý  
Ahmet Sargýn
Yüregimden Güvercinler uçurdum Fatma Çetin Kabadayý


:ADFB:
"Hoþça Kal Anne ” Romanýyla tanýdýðým eðitimci, hikaye ve roman yazarý Fatma Çetin Kabadayý ” Yüreðimden Güvercinler Uçurdum” adlý eseri ile edebiyat dünyasýna yeni bir giriþ yaptý. Kültür sanat çalýþmalarýným arasýnda tanýdýðým öðretmen yazar, Fatma Çetin Kabadayý gelecek adýna umut vaadeden güçlü bir hikaye yazarý olarak gözüküyor.

Okurlarýmýzýn da bildiði gibi , zaman zamanda bu köþede güçlü yazarlarý, þairleri ve sanat dünyasýnda adýný duyurmaya çalýþan kültür sanat adamlarýný konuk ediyor, tanýtýmýný yapýyoruz, röportajlarla onlarý okuyucularýmýzla buluþturuyoruz.

Okurun az olduðu bir toplumda, inatla kültür sanata emek veren, alýn teri döken, göz nuru ve gönül hamuru ile yoðurduklarý eserleri okuyucularý ile buluþturmaya çalýþan dostlarýmýz var. Ýþte bu kültür sanat dostlarýndan birisi de Öðretmen yazar Fatma Çetin Kabadayý’dýr. Sürmeli fetivali þiir yarýþmasýnda bizden ( Þiir dalýnda) “Jüri özel ödülü” kazanan yazara, plaket taktiminde Yozgat’a olan özlem ve sevgisini dile getirerek bizleri de mutlu etmiþtir.

FATMA ÇETÝN KABADAYI

Hikaye ve Roman Yazarý Fatma Çetin Kabadayý 1974 Kayseri doðumludur. Ýlk ve orta tahsilini Kayseri’de üniversiteyi de Gazi Ünivesitesi Mesleki ve Eðitim Fakültesi Çocuk Geliþimi bölümünde tamamlayarak öðretmenlik görevine baþlamýþtýr. Çeþitli Ýllerde ögretmen olarak görev yapan Kabadayý, þiir ve yazýlarýyla edebiyat dünyasýnda tanýnmaya baþlamýþ , bir çok gazete ve dergilerde yazýlarý yayýmlanmýþ, okuyucularla buluþmuþtur.

Kültür - Sanat dostu olan Kabadayý hikaye ve Roman dalýnda eserler çýkararak öðretmenlik mesleðinin yaný sýra yazarlýk alanýnda da baþarýlý eserler vermeye baþlamýþtýr. Adýma imzalayarak göndermiþ olduðu ”Hoþça kal Anne ve Yüreðimden Güvercinler Uçurdum” romanlarýný okudum ve onu daha yakýndan tanýma fýrsatýný buldum. Ýçten, samimi ve güçlü kalemi bende olumlu bir izlenim býraktý. Kendisini geleceðin güçlü yazarý, ünlü bir hikayecisi gibi görmeye baþladým. Gelecek için umut vaadeden güçlü kalemini, sevgi dolu yüreðini kutluyorum.

" Elveda Evliliðim, Hoþçakal Anne, Yüreðimden Güvercinler Uçurdum romanlarýnýn yaný sýra, örnekleriyle Kuklalar ve Kukla oyunlarý, Ebesin, Çocuk oyunlarý, Yüz Gülen Yüz, Örnek Drama oyunlarý (Mesleki) eserleriyle edebiyat dünyasýnda hýzla ilerlemeye baþlayan Fatma Çetin Kabadayý çeþitli gazetelere gönderdiði hikayeleri ile de köþe yazarlýðýný devam ettirmekte, baþarýlý bir grafik çizmektedir. Türk Edebiyatýnýn geliþimi adýna seviniyor, onu geleceðin güçlü bir kalemi ve güçlü bir hikayecisi olarak görmek istediðimizi vurguluyoruz.

YÜREÐÝMDEN GÜVERCÝNLER UÇURDUM

Yazarýn son çýkan eseri; Yüreðimden Güvercinler Uçurdum oldu. Adýma imzalayarak gönderdiði bu eserini okudum ve okudukça da onu baþarýlý buldum. (Hatta bu eserde kendimi buldum, çünkü Lise yýllarýmda benim de bir mektup arkadaþým olmuþtu ve uzun süre onunla yazýþmýþtým).

Yüreðimden Güvercinler Uçurdum romanýnda yazar umutlarýný, hayallerini, çalýþmalarýný ve gönlünden akan yaðmur dolu duygularýný, okuldan arkadaþý olan Çaðla ile paylaþýyor, onunla mektuplaþarak hasretini, özlemini gidermeye çalýþýyor. Romanda içten bir anlatým, samimi bir paylaþým, umut dolu bir yaþam duygusu var. Kendinizi esere verdiðinizde iki dosun duygularýna ortak oluyorsunuz. Öðretmenlik mesleðinin çileli yolculuðunu, sýkýntý ve ýzdýrap dolu yaþantýsýný da yansýtan eserde, yeni göreve baþlayan genç bir kýzýn çaresizliðine yalnýzlýðýna ve umutlarýnýna tanýklýk ediyorsunuz.

Doðuda çalýþmak zorunda kalan bir bayan eðitimcinin çilelerine, sýkýntýlarýna ve görevi esnasýnda karþýlaþtýðý çaresizliðe tanýklýk ediyorsunuz. Kürt halkýna yabancý, dilini anlamakta zorluk çeken bir eðitimcinin, çýrpýnýþýna þahit oluyorsunuz....Onun azmi ve görev aþkýnýn bunlarý yenmek için yeterli olduðunu düþünüyorsunuz.

“Yüreðimden Güvercinler Uçurdum” romanýný okudum ancak, eserin hiç bitmesini istemedim, sayfalarýnda gönlüm, yüreðim takýlý kaldý, kendimi ve mesleðimi bulduðum bu kitapta genç bir kýzýn umut dolu geleceðine tanýklýk ettim, hayelleri, umutlarý beni gençlik yýllarýma götürdü. Çünkü bu mesleðe baþladýðýmda ben de ayný duygularý yaþamýþtým. Roman kahramanýyla dost olup, yýllar öncesine gittim.

Türkçeyi ustalýkla kullanan Kabadayý , baþarýlý hikayeleri ile de iyi bir gelecek vaadediyor. Bu son romaný içten, samimi duygularla, sevgi dolu yüreklere hitap ediyor. Yazar, yüreðini, alýn terini kattýðý bu güzel eseriyle edebiyat dünyasýna yeni bir umut katmýþ bulunuyor.

Yüreðimden Güvercinler Uçurdum Romanýný okuyucularýmýza tavsiye ediyoruz. Okunacak güzel eserler arasýnda bulduðumuzu ifade ediyoruz. Kitaplarýnýz arasýnda mutlaka bulunmalý diyoruz. Sayýn Fatma Çetin Kabadayý ya baþarýlar diliyor, ondan yeni eserler beklediðimizi belirtiyor, Yozgat’tan Selamlarýmýzý ulaþtýrýyoruz.

Not : Yazara ve eserine ulaþa bileceðiniz Adres: Kanes Yayýnlarý 0216 414 73 51- www.kanesyayýnlari.com / info@kanesyayýnlarý.com



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn günlük olaylar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yozgat Sevdalýlarý Þairler Antolojisi - 2021
Ýsmail Koçakla Vuslat Yolculuðu
Þairler Tarihi Konaklarý Þenlendirdi
Yozgat'ta Þiir Rüzgarý Esti
Artvin Þiir Þöleni Muhteþemdi
Yozgat Aydýncýk Kazankaya Kanyon Festivali
Yozgat Sarýkaya Þiir Etkinliði
2017 Yozgat Sürmeli Þiir Þöleni
Simurg Ateþini Antalya da Yaktýk
Yozgat Þairler ve Yazarlar Birliði Bayan Üye Kaydý

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Git ve Yavuz Katrancý - Bozkýrýnoðlu
Edebiyatýmýzýn Güçlü Kalemi Harika Ufuk
Yozgat Sorgunlu Ozan Yýldýz'a Vefa Gecesi Düzenlendi
Yerköy Yeni Mahalle Merkez Camii Ýnþaatý
Þair Yazar M. Nihat Malkoçla Röportaj
Hataya Serinyol Þiir Dinletisi
Sevil Mýýsrlýoglu - Güneþi Kurþunladýk

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yozgat Agahefendi Ýlköðretimde Yazarlýk Dersi [Þiir]
Bir Selam Gönder [Þiir]
Yolun Açýk Olsun [Þiir]
Ýçim Yanýyor! [Þiir]
Seni Seviyorum [Þiir]
Kurtlar Sofrasý [Þiir]
Yaktýn da Gittin [Þiir]
Özledim Seni [Þiir]
Fatma Çetin Kabadayý Ýle Röportaj [Roman]
Yozgat Fatih Sultan Mehmet Ortaokulunda Kariyer Günleri [Deneme]


Ahmet Sargýn kimdir?

Emekli Öðretmen Yozgat Þairler Yazarlar Birlið Baþkaný

Etkilendiði Yazarlar:
Türk Yazarlarý


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ahmet Sargýn, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.