..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bilge kiþi her þeye þaþan kiþidir. -Andre Gide
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Günlük Olaylar > Sinan Yýldýrým




15 Þubat 2011
Düdüklü Tencere Ýmalatý  
Sinan Yýldýrým
Önce bir düdük lazým bize ama parasýný ödeyip çalmayý hak edecek birsi de olmalý ki parayý veren düdüðü çalar klasiðini de diyebilelim bizde dimi ama. Önce müþteri, sonra düdük, en son tencere ile birlikte kapak lazým bize.


:BJGE:

Önce bir düdük lazým bize ama parasýný ödeyip çalmayý hak edecek birsi de olmalý ki parayý veren düdüðü çalar klasiðini de diyebilelim bizde dimi ama. Önce müþteri, sonra düdük, en son tencere ile birlikte kapak lazým bize.

Müþteri hazýr zaten bizim Hatçe teyze, dizi izlerken hep yemeðini ocakta unutup yakan Hatçe teyze. O kadar sever ki dizi izlemeyi sormayýn gitsin, hangi dizi hangi saatte, hangi kanaldalarý geçtik reklam aralarýný bile biliyor en ince hesaplamalarýyla ve ayrýntýlarýyla. Hayatýnýn yaþamsal ihtiyaçlarýnýn hemen hemen tümünü bu reklam aralarýnda gidermektedir. Ayýptýr söylemesi utanmasa, utanmayý da geçtik imkâný olsa tuvalete televizyonla birlikte gidecek. Ýþ böyle olunca düdüklü tencere þart, akþama yanmamýþ yemekler yiyebilmek için.

Uzun uðraþlar sonucu bir düdük bulduk sonunda, her piþmiþi görünce ötüp duran, sus dedikçe daha çok konuþan, her lafa maydanoz olup yemeðin tadýna tat kattýðýný sanan, uzun ötüþlü denizli horozuna benzeyen düdük mü düdük bir düdük iþte.

Düdüðü bulmanýn rahatlýðýyla oh be deðip arkamýza yaslanýp; Sonunda yemeklerin yanmayacaðý bir düdüklü tencere yapabilmenin hayalleri içinde ve rahatlýðýyla bir sigara yakýp, kutlama amaçlý bir kadeh viski doldurup yavaþ yudumlarla yudumlarken ve derin nefeslerle dumanlanýrken aklýmýzda bir soru iþareti beliriverdi. Tencereye adaptasyon nasýl olacaktý ki uyum içinde çalýþsýn düdüðümüz, yemek piþtiðinde piþti diye ötsün, öyle piþmemiþ yemeðe de ötüp yarý piþmiþ, yarý çið yedirmesin bize oldu demesiniz güveni ve rahatlýðýyla.

En çok üzerinde düþündüðümüz ve çalýþtýðýmýz bu planýn sonucunda elle tutulabilir bir þeyler oluþmuþtu kaðýt üstünde fakat yinede bir gariplik vardý uygulamada. Olur olmaz yerde ötüp duruyordu sýçak görüp su kaynatýnca tencere. Yemekler hep önümüzü yarý piþmiþ yada hiç piþmemiþ geliyordu ki sonunda kýzdýk haliyle, ne biçim düdüksün sen diye söyleyiverdik seslice. Bu seferde alýndý hiç ötmez oldu, oysaki tavuk koymuþtuk tencereye, hem de ne hayallerle… Akþama tavuk yiyecektik de Hatçe teyze yine dizilerine dalýnca, bizim düdükte ötmeðince kömür mü kömür oluvermiþti bizim tüðü yolunmuþ tavukcaz.

Bunun üzerine yine üç beþ arkadaþ bir beyin fýrtýnasý yapýverdik acilen, akþam yemekleri kömür olmasýn, boðazýmýzdan piþmiþ sýcak bir yemek geçsin, hem de Hatçe teyze dizilerinden mahrum kalmasýn diye. Uzun uzun düþündük, gün yetmedi gece yarýlarýna kadar düþündük. Sonunda ben buldum sloganýyla fýrlayýverdi bizim düdük denizli horozu nidalarýyla. Haliyle güldük, güldük, güldük... yine güldük. Ne buldun diye sorasýmýz olmadýðýndan hep birlikte söyleyiverdik heyecandan dütdürü dütdürü düt diye öten düdüðe “BUDA SANA KAPAK OLSUN”.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Dokunmatik Olmuþuz
Ankaraya Deniz Getireceksin
Kazanmak Ýçin Savaþmak Gerekir
Ýnsanlar Programlanabilir mi?
Ben Onlarýn Dostuyum

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Deli Elbisesi [Þiir]
Seninle Bir Ömür [Þiir]
Alýþýrsýn Unutursun Hatýrlarsýn [Þiir]
Yaralarým Var Benim [Þiir]
Ýstanbul Olalým Sevgilim [Þiir]
Senli Benli Biz Olsak [Þiir]
Ateþ Olur Yakarým [Þiir]
Nisanda Yaðan Aþk [Þiir]
Aþk Sensin Derken Söylenen S E N [Þiir]
Sende Gel Benimle [Þiir]


Sinan Yýldýrým kimdir?

Duymak istediklerinizi okuyunca mutlu olmazsýnýz. Peki hiç duymadýklarýnýza ne dersiniz.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Sinan Yýldýrým, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.