..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Eðer bir kelebeði sevebiliyorsak, týrtýllara da deðer vermemiz gerekir. -Antonie de Saint-Exupery
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Aný > Kemal Yavuz Paracýkoðlu




29 Mart 2012
Çok Aptal Bir Çocuktum, Çok…  
Bizim Köyün Ayýlarý..

Kemal Yavuz Paracýkoðlu


Orta birinci sýnýftan ikinci sýnýfa geçeceðim diye beklerken iki dersten ikmale kalmýþtým. Annemin ders çalýþmam için kurduðu baskýlar yaz tatilimi zehir etmiþti.


:ABHF:


Orta birinci sýnýftan ikinci sýnýfa geçeceðim diye beklerken iki dersten ikmale kalmýþtým. Annemin ders çalýþmam için kurduðu baskýlar yaz tatilimi zehir etmiþti.
Bu baskýnýn sonucu girdiðim bir dersin bütünleme sýnavýnda baþarýlý olmuþtum.
Son sýnavým Tabiat Bilgisi dersindendi. (Bu ders þimdiki tedrisatta yok galiba, ya da Fen Bilgisi olarak geçiyor olabilir)
Sýnava giderken yoluma çýkan Necati, “boþ ver imtihaný, ben de girmiyorum iþte, haydi langýrt oynamaya gidelim,” deyince imtihana gitmek yerine langýrt oynamaya gitmiþtim ve bu yüzden Orta Birinci sýnýfý iki defa okumak zorunda kalmýþtým. Orta Birinci sýnýfý ikinci defa okumaya baþladýðýmda o Necati’nin ortaokul ikiye baþladýðýný görünce, bana kurduðu tuzaðýn içimi ne kadar çok acýttýðýný anlatamam.
Çok aptal bir çocuktum, çok…
*
Okuldan edindiðim bir arkadaþým, yaz tatilinde yirmibeþ lira yevmiyeyle tuðla ocaklarýnda çalýþacaðým deyince, babamýn maaþý kadar bir parayý kazanmanýn cazibesiyle, çalýþacaðý iþe beni de götürmesini istedim.
Bu baþlangýçtan o yaz tatilini ve bir sonraki yaz tatilini tuðla ocaklarýnda çalýþarak geçirdim.
Hiçbir tuðla ocaðýnda uzun bir süre çalýþmýþ deðilim. Çok çalýþkandým; ama çalýþkanlýktan çok kurnazlýðý benimsemiþ insanlarla anlaþmazlýða düþerek kýsa bir süre sonra o iþ yerinden ayrýlmak zorunda kalýyordum. Tuðla ocaklarýnýn sayýsý haddinden fazlaydý ve yeni bir iþ bulmak sorun olmuyordu. En son, Hüseyin isimli birisinin iþ yerinde çalýþýyordum. Adam, hakkýmý yiyerek sudan bir bahaneyle haftalýðýmdan önemli bir miktar paramý kesmiþ ve tepki gösterince beni kovmuþtu. Çok aðrýma gitmiþti bu. O güne kadar aðrýma giden bütün tuðla ocaklarý maceralarýmýn da hýncýný çýkartmak için gece geç saatlerde adamýn iþ yerine giderek o gün dökülmüþ olduðu için henüz çamur halinde olan tuðlalardan, benden kestiði para tutarýndaki tuðlayý çiðnemiþtim.
Çok aptalca bir intikam biçimiydi bu; çünkü adam beni ertesi gün yakalamýþ, iþ yerine götürmüþ, ayaðýmdan ayakkabýmý alarak gece çiðnenmiþ tuðlalar üzerindeki ayak izleriyle ayný olduklarýný görünce de beni eþek sudan gelinceye kadar dövmüþtü. O dayak hiç aðrýma gitmemiþti çünkü asýl aðrýma giden, o tuðlalarý kendi ayakkabýlarýmla çiðneyecek kadar aptal oluþumdu.
Birkaç gün sonra, adamdan attýðý dayaðýn intikamýný almak için deðil; sadece, aptallýðýmý telafi etmek için, üç-dört numara büyük bir çizmeyle gidip, bu defa sahada kurumaya býrakýlmýþ bütün tuðlalarý çiðnemiþtim. Bu, adam için çok büyük bir zarar demekti. Tabii ki, ertesi sabah adam gene peþime düþmüþtü, ama bu defa “nah yakalardý!”
Neticede adam karakola giderek þikayetçi olmuþtu ama ayak izleri benimkileri tutmayýnca ve babam karþý tavýr koyunca (babam aydýn insandý; yasalarý kullanmayý bilirdi ve yasalara güvenirdi) adam þahitsiz ve yalan isnatta bulunmaktan suçlu bulunarak þikayetini geri almak ve babamdan özür dilemek zorunda kalmýþtý. Karakol baþkomiseri adama, benim bir tüyüme bile zarar vermemesini tembih etmiþti.
*
Hem, dünyanýn en yorucu iþlerinden birinde çalýþýyorsunuz, hem de çalýþtýðýnýzýn karþýlýðýnda alacaðýnýz üç beþ kuruþa sudan bahanelerle el konuluyordu. Bu yüzden tuðla ocaklarýnda çalýþmaktan çabucak soðumuþtum.









Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn aný kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Balkonlu Ev...
Bizim Köyün Ayýlarý... 2.
Babam…
Madam...
Büyük Öðretmen Boykotu…
Çöpçatan...
Tip Tip Tipsizler…
Anneanne...
Safinaz Abla...
Son Söz...

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Muhittin Amca...
Hempa...
Krallarýn Kraliçesi
Hanýmeli...
Siktiriboktan…
Basgitar...
Nerede O Eski Öðretmenler…
Nil Kraliçesi.
Kur'an Ayetlerinden
Öpücük Tutkusu...

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Part - Time Seviþmeler [Þiir]
Bir "Hiçbir Þey" Olmak [Þiir]
Deliler Bayramý [Þiir]
Nazlý Nazlý Karýlar... [Þiir]
Gülbahar'ým; Can Çiçeðim! [Þiir]
Ýkimiz Ýçin [Þiir]
Hayatým [Þiir]
Halepçe [Þiir]
Senden Önce, Sensiz [Þiir]
Çapkýn Kýz... [Þiir]


Kemal Yavuz Paracýkoðlu kimdir?

Okur yazar, okuduðunu anlar, yazdýðý okunur, emekli büro memurluðundan devþirerek, kendi kendine oldu yazar. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Hiç kimseden etkilenmemiþtir, kendine özgü bir yazý dili kullanýr...


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Kemal Yavuz Paracýkoðlu, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.