..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Aðlamak da bir zevktir. -Ovidius
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Türkiye > Emine Piþiren




8 Temmuz 2016
Ne Þam'ýn Þekeri Ne Arabýn Yüzü  
Emine Piþiren
3 Milyon Suriyelinin bir yýlda nüfusu katlanarak artacak demektir. Günyüzüne çýkan bu gerçekler doðrultusunda; þayet önlem alýnmazsa biz PKK ile deðil Suriyelilerle terör yaþayacaðýz. Beþ yýl sonra böylesi bir nüfus patlamasýyla Suriyeli Araplar; bir deðil bir kaç þehir kurabilecek nüfus artýþýyla Türkiye'nin baþýna bela olacaktýr.


:AGBA:


Bugün üç milyon insan yurdumuza giriþ yaptý. Yarýn T. C kimliklerini aldýlar, diyelim. Peki bir yýl sonra yurdumuza iltica eden Araplar kaç kiþi olacaklar?
Gelin sizinle þöyle kýsa bir zihin çalýþmasý yapalým.
Sizin de bildiðiniz gibi çok deðil bundan 2 yýl önce Suriyeli, baþta Ýzmir, Ýstanbul gibi büyük þehirlere daðýtýldýlar. Ýzmir'de göçer durumda yaþayan 100 bin kadar Suriyeli kadýn bir sene içinde 100 bin doðum yaparak sayýlarýný 200 bine çýkartmýþlardýr. Ee, kadýnlarýn bir de eþleri var, deðil mi? Bir de yanlarýnda gelmiþ 2 çocuklarýný da toplayalým:

Bakalým nasýl bir sonuç çýkacak?

Suriyeli Kadýn= 100 bin
Suriyeli Koca = 100 bin
Suriyeli Y.Doðan = 100 bin
Suriyeli 2 Çocuk = 200 bin
Sonuç =200 bin Suriyelinin sayýsý 500 bin olursa, bir sene sonra 1.000 milyon olacak demektir.

Düþünebiliyor musunuz?

3 Milyon Suriyelinin bir yýlda nüfusu katlanarak artacak demektir. Günyüzüne çýkan bu gerçekler doðrultusunda; þayet önlem alýnmazsa biz PKK ile deðil Suriyelilerle terör yaþayacaðýz.
Beþ yýl sonra böylesi bir nüfus patlamasýyla Suriyeli Araplar; bir deðil bir kaç þehir kurabilecek nüfus artýþýyla Türkiye'nin baþýna bela olacaktýr.

Yahu bu gerçeði DEVLET NÜFUS PLANLAMA ARAÞTIRMASI hiç mi düþünemiyor?
Hiç mi tarihe dönüp bakmýyorlar?
HÜSRANLA SONUÇLANAN Anadolu Kuþatmalarýný anýmsayalým; Haçlýlarýn tam sekiz kez, Araplar tam 12 kez Anadolu kuþatmalarý baþarýsýz olmuþtu. Aç emperyallerin gözleri doymak bilmiyor;

"Türkiye Türklere býrakýlmayacak derecede zengin bir ülke," diyerek gözleri hala topraklarýmýzdadýr.

Ayný emperyal çakallar yine Yunanlýsýyla, Ýngilizi, Fransýzý, Ýtalyanýyla, Anzaký, Habeþlisiyle 1919-1922 yýllarýnda Anadolu'yu iþgal ettiler. 1922 senesinde Suriyelilerin iþgalleriyle Türkleri nasýl kovduklarýný; "burasý bizim ülkemiz," diyerek kan döküldüðüne tarihimiz tanýktýr. Hatta Suriyeliler Fransýzlardan güç alýp Hatay'da yaþayan Türklere Türkçe konuþmayý yasakladýklarýný unutmak mümkün mü?

Hatay'ý yeniden topraklarýmýza kavuþturan Atatürk'e yatýp kalkýp dua etsin o kuru softalar.
Daha þimdiden sayýlarý bir milyonu aþan Araplarýn; þehirlerimizde misket bombasý gibi daðýlmýþ durumdalar. Ellerini kollarýný salllayarak yurdumuzda dolaþan Suriyelilerin hepsi birer psikolojik- sosyolojik- iktisadi birer canlý bombadýr. O bombalar günü gelince patlayacak ve her vatandaþýmýz yara alacaktýr.

Gazilerimize ve ailelerine bile tanýnmayan kýyak haklar, benim gibi her Türk vatandaþýmýzýn canýný oldukça sýkmaktadýr.
Ben ki orta halli geçinen emekli bir devlet memuruyum. Soframda ekmeðimi nasýl doðrayacaðýmý düþünürken, etin yüzünü unutmuþken, saðlýk sorunlarýmla gittiðim hastanelerde katký payý ödeyip tedavilerimi eksik gedik olurken; çocuðumu okutmak için emekli maaþýmýzý ona harcayarak yaþam mücadelesi verirken: Nasýl yabancý ülkenin insanýna bedava bakabiliriz?

Suriyeliler yurdumuzda fuhuþ, terörle gaspla ve dilenerek yaþam sürdürüyorlar. Ülkemizde anarþi ve suç oranlarý arttý. Her gün, bir önceki günü arar hale gelmiþ durumdayýz. Zaten terörle insanlarýmýz ölüyor, nüfus azalýyor: Hal durum böyle olursa bizler asimile olmuþ, yaþarken ölmüþüz demektir.

Ortalýklarda dolaþan siyasi söylencelerden biri de þöyledir; Güya 3-4 milyon Suriyeli oyunu almak adýna kurulan bir tezgahtýr bu, diyorlar.Açýkçasý ben bu görüþe katýlmýyorum. Daha ciddi siyasi oyunlara çekilen bir Türkiye sahnedeki yerini almýþtýr, desek daha saðlýklý olur.

O üç milyon Suriyeliye tanýnacak sosyal haklarý, üç milyon ülkemizin insanýna verilmiþ olsa, kötü mü olur?
Daha iyi ya; vatandaþýmýzýn karnýný doyur, ev bark ver, çocuklarýný okut, okulu bitiren evlatlarýný iþe yerleþtir, hastalandýklarýnda tedavi et ve bedava ilaçlarýný ver, vergi dýþý tut...Gör bak sana nasýl alkýþ tutacaklar...Üstelik sonraki seçimlerde onlar da ben de seve seve sana oy veririz.
Bir baþka söylencenin daha doðru olduðunu düþünüyorum: Bende medyamýzdan edindiðim bilgilere dayanarak; ÝÞÝD-SURÝYE-ÝRAN-ÝSRAÝL ateþ hattýnda neler yaþanýyor, o coðrafyaya dikkatinizi yöneltmek istiyorum: Öncelikle þu birkaç soruya yanýt bulmak gerekiyor:

Suriyelilerin ülkemizde mantar, gibi bitmesi Þam Yönetiminin -emperyallerin de desteðini alarak- kurgulanan yeni dünya düzeni oluþumu olmasýn?

Hataydaki topraklar metresi 3.000 TL. iken þimdi neden/niçin 15-20.000'den Ýranlýlar tarafýndan satýn alýnýyor?

Neden Hatay'da topraklarýmýz:Armutlu ile Yayladaðý arasýndaki bölgede, Amik Ovasý'nda ve Altýnözü'nün köylerinde binlerce hektar arazi Ýranlýlar tarafýndan el deðiþiyor?

Yoksa Þam’ýn asýl amacýnýn, "mini bir Nusayri devleti" kurma yani Esad'ýn bir "B" planý mýdýr?

Sonuç itibariyle:

Bölge coðrafyasýnda Ýsrail hiçbir zaman Araplar tarafýndan istenmemiþti. Ýsrail o bölgenin jandarmalýðýný üstlendikçe Ortadoðu'da barýþ zor görünüyor.

Türkiye'nin ulusal güvenliðini ve toprak bütünlüðünü tehdit eden "B Planý" iþlememesi için ne yapýlmasý gerekiyorsa bugünden yapmalý.

Bu gerçekler doðrultusunda bende:

NE ÞAM'IN ÞEKERÝNÝ ÝSTÝYORUM: NE DE ARABIN YÜZÜNÜ GÖRMEK ÝSTÝYORUM.


Emine Piþiren-2016



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn türkiye kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Eh, Burasý Türkiye
Artýk
Sahi, Ülkemde Darbe mi Oldu?
Ben Nasýl Yýkýlmam? Daðlar Bile Yýkýlýr, Daðlar Bile…
Kör, Körün Ardýndan Giderse Soluðu Hendekte Deðil, Uçurumda Alacaktýr.
Kýrgýným Hem de Çok Kýrgýným
Baba Seni Öpmek Ýstiyorum
"Çaðdaþ Ýzmir Kimliði" Türkiye"nin Gururudur...
Þayet Ölümünüze Bir Adýmýnýz Kalmýþ Olsaydý...
Kazanan Kaçak Ermeni Ýþçileri Kaybeden de Türk Tekel Ýþçileri

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Deðerli Yazým Dostumuz Sayýn...
Yarým Somun Yemek Ýçin Orospuluk
Entellektüel Kadýnlar Nasýl Bir Erkek Arar?
Yoksa Canýnýz Hoþaf mý Çekti?
Allah'ýn Laneti Üzerlerine Olsun!..
Her Ýkisi de Bir Þairin Asil Yüreðine Sahiptiler
Atatürk'e Duyulan Bu Öfke, Bu Nefret Nedendir?
Havada Bok Kokusu Var Baba
Hadi Yýkayalým Ruhumuzu!..
Siz Böyle Yanmýyor Musunuz? - 2 -

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Adamdan Saymýþýz [Þiir]
Ah Ulan Istanbul! [Þiir]
7. Didim Þiir ve Þairler Buluþmasý [Þiir]
Çekinme Söyle [Þiir]
Yaðmur Kuþu Suskunluðu [Þiir]
Hangi Dua Ýle Sana Gelelim? [Þiir]
Ýsterdim [Þiir]
Davetsiz Konuk - 1 - [Þiir]
Madem ki... [Þiir]
Git Demene Gerek Yok [Þiir]


Emine Piþiren kimdir?

Yazmayý, okumayý ve birikimlerimi paylaþmayý seven biriyim. Edremit'in yerel bir gazetesinin köþe yazarýyým. Bazý web sayfalarýnda da edebiyat adýna paylaþýmlarým yayýnlanmaktadýr. Sevgi ve ýþýk sizle olsun.

Etkilendiði Yazarlar:
Mehmet Emin Yurdakul, Nazým Hikmet, Aziz Nesin, Victor Hugo, Balzac, Leo Buscaglia, Eric Frrom, Irvýn Yalom, Dale Carneige, Doðan Cüceloðlu, Haluk Yavuzer...


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Emine Piþiren, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.