..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Güzellik her yerde karþýlaþýlan bir konuktur. -Goethe
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Ýnceleme > Sanat ve Sanatçýlar > Hakan Yozcu




5 Mart 2013
Yeni Bir Salon Yeni Bir Tiyatro  
Hakan Yozcu
Hangisi Babasý” çok renkli ve hareketli bir komedi. Baþtan sona büyük bir tempo içinde geçiyor. Özellikle final kýsmý çok komik. Seyirci adeta gülmekten komaya giriyor.


:ABEF:

Kýsa adý “MAGEM” olan Maðusa Gençlik Merkezi, spor etkinlikleri yaný sýra kültürel etkinliklere de imza atmaya baþladý. Bu çok sevindirici bir durum.
MAGEM, bu yýl bir ilke imza attý ve kendi bünyesinde bir tiyatro grubu oluþturdu. Aslýnda bu grup bizlere hiç de yabancý bir grup deðil. Çünkü onlarý geçmiþ yýllarda birçok oyunlarda izledik. Çok deðil daha geçtiðimiz haftalarda ÝSDER çatýsý altýnda tiyatro etkinliði yapan bu ekip, MAGEM yöneticileriyle anlaþýp MAGEM çatýsý altýna geçtiler. Yani bir nevi futbolda bildiðimiz transfer iþi, kültür alanýnda yapýlmýþ oldu. Ekip, isim deðiþtirerek MAGEM TÝYATROSU adýný aldý.
MAGEM TÝYATROSU Gazimaðusa'da Raif Rauf Denktaþ Kültür Ve Kongre Sarayý'nda 2 Mart 2013 Cumartesi gecesi “Hangisi Babasý?” adlý oyunlarýyla ilk kez seyircileriyle buluþtu.
“Hangisi Babasý”, Vodvil türünde yazýlmýþ bir komedi. Oyunu Ray Cooney yazdý. Sami Yakar yönetiyor.
“Hangisi Babasý” konu olarak Londra’da taksi þoförlüðü yapan John Smith adýnda birinin ayný anda birbirlerinden haberi olmayan iki kadýnla evli olmasýný konu ediniyor. Her iki kadýndan da birer çocuðu vardýr. Çocuklarý kardeþ olduklarýný bilmeden nette tanýþýr ve görüþmeye karar verirler. Karmaþa ise o andan itibaren baþlar. Komþusu ve kiracýsý Stanley ile John Smith'in çocuklarý bir araya getirmemek için çevirdiði oyunlar büyük bir karmaþaya ve karýþýklýða sebep olur.
“Hangisi Babasý” çok renkli ve hareketli bir komedi. Baþtan sona büyük bir tempo içinde geçiyor. Özellikle final kýsmý çok komik. Seyirci adeta gülmekten komaya giriyor.
Oyuncular, büyük bir performans harcýyorlar. Bana göre oldukça baþarýlýlar. Yönetmen: Sami Yakar. Oyuncular ise þu isimlerden oluþuyor: Hasan Sirhan, Murat Sirhan, Ceren Boyacý, Bilen Kýlýç Sirhan, Ülkü Nereli, Görsel Güneysoy, Kamil Saldun
Ses-Müzik : Burak Gülnihal
Suflor: Serem Cemmedo
Oyun, Maðusa Rauf Raif Denktaþ Kültür Salonu’nda oynamaya devam ediyor. Gülmeye doymak isteyenler için mutlaka gidilmesi gereken bir oyun.
Bu arada Rauf Raif Denktaþ Kültür ve Kongre Merkezi hakkýnda düþüncelerimi paylaþmak istiyorum.
Bu salon yeni yapýldý. Ve büyük emek harcanmýþ. Hiçbir masraftan kaçýnýlmamýþ. Ortaya muhteþem bir eser çýkmýþ. Bende ilk izlenimler böyle oldu.
Salon, Maðusa Karpas yolu üzerinde Maðusa çýkýþýnda Glapsides Plajý Bölgesi’nde yapýldý. Her türlü donaným düþünülmüþ. Modern bir bina. Kent Merkezine çok uzak deðil. Ulaþým gayet kolay. Araçlar için yeteri kadar park yeri de düþünülmüþ. Hiç sýkýntý yok.
Yýllardýr böyle bir salonun hasretini çeken Gazimaðusalýlar artýk mutlu sona ulaþtý. Salonlarýna kavuþtu. Salonda biri 280 kiþilik, diðeri 800 kiþilik olmak üzere iki sahne var. Bütün ihtiyaçlara cevap veriyor.
Böyle bir salona kavuþmak Gazimaðusalýlar için bir övünç, bir gurur kaynaðý. Bundan sonra Gazimaðusa’ya gelen tiyatro ekipleri için asla sýkýntý olmayacak. Çünkü Ölümsüz Liderimiz, Kurucu Cumhurbaþkanýmýzýn adýný taþýyan bu salon, tüm tiyatro ekiplerine sevgiyle kucaðýný açmýþ ve onlarý en iyi þekilde aðýrlamayý bekliyor.
Böyle bir projeye imza atanlarý kutluyor ve emeði geçen herkese teþekkür ediyorum…



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sanat ve sanatçýlar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Öykü Tiyatro ve Sanat Üzerine
"48 Saat" Üzerine
Çakýrcalý Efe Üzerine
Benim Gözümden "Tutunamayanlar"
Âþýk Osman Akçay Ýle Tanýþtýk
Çukurovalý Þair Ya da Çukurova Çocuðu
Þair Selçuk Üstün′ün Þiir Bahçesinden
Kalbim Bakü"de Kaldý
Aykýrý Oyuncular Topluluðu
Samsun'da Kktc Etkinliði

Yazarýn Ýnceleme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
"Gün Olur Asra Bedel" Üzerine Bir Ýnceleme
Bir Þiir Emekçisi: Ýhsan Tevfik Kýrca
Yozcularýn Kökeni ve Çangaza Köyü
yaþar Kemal’in Ölüm Yýldönümü Münasebetiyle
Çeþitli Yönleriyle Prof. Dr. Erhan Arýklý
Kayacý Vadisi (Doktorun Yeri)
Ýskenderun Belediyesi Tiyatro Topluluðu
Diyetisyen Olmak
6. Türkoloji Buluþmasý
Angela’nýn Külleri

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yüreðimde Ýhtilal Var [Þiir]
Hayat Seni Çözemedim [Þiir]
Helallik Ýstiyorum [Þiir]
Yörük Kýzý [Þiir]
Nasihat 2 [Þiir]
Seninle Olayým [Þiir]
Geliyoruz [Þiir]
Nasihat [Þiir]
Aþk Var mý? [Þiir]
Minik Bir Þaire Rastladým [Þiir]


Hakan Yozcu kimdir?

1964 doðumluyum. Kuzey Kýbrýs'ta yaþýyorum. 1988 Erzurum Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatý Bölümünden mezun oldum. 20 yýl çeþitli okullarda edebiyat öðretmenliði yaptým. Uzun yýllar Yenivolkan ve Güneþ Gazetelerinde köþe yazarlýðý yaptým. Þu an Habearkýbrýslý ve Güncelmersin Gazetelerinde yazýyorum. Birçok internet gazete ve sitelerinde yazýlarým yayýnlanýyor. Þiir, öykü ve tiyatro oyunlarý yazýyorum. Bu alanlarda çeþitli ödüllerim var. Kendime ait basýlmýþ "Güzel Bir Dünya" ve "Mesela Baþka" isimli iki adet öykü kitabým var. 7 tane tiyatro oyunum var. 6 yýl Kýbrýs Türk Devlet Tiyatrolarý Genel Müdürlüðü görevinde bulundum. Halen Baþbakan Yardýmcýlýðý Ekonomi, Turizm, Kültür Ve Spor Bakanlýðý'na baðlý Müþavirim.

Etkilendiði Yazarlar:
...


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Hakan Yozcu, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.