..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Zamaný gelen bir düþüncenin gücüne hiçbir ordu karþý koyamaz. -Victor Hugo
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > BÝNNUR EDÝSAN




12 Ocak 2003
Annem  
BÝNNUR EDÝSAN
Hani kendimden geçip, ‘Depresyondayým’ þarkýsýný dinlediðim ve evden dýþarý çýkmadýðým dönemsel sýkýntýlarým vardýr bilirsin, þimdi itiraf ediyorum onca dertten kaçtýðým, en güvenli sýðýnaðýmsýn sen benim


:CIIB:
ANNEM

Hani þöyle, geçmiþ sekiz yýlýma dönüp bakýnca, epey yazý yazmýþým.Yazdýkça yaþamýþým; yaþadýkça yazmýþým.Kimi zaman kelimeler tükenmiþ, bir kýsýr döngünün içinde harfleri vurmuþum duygularýmýn duvarlarýna..Kimi zaman yazmýþým dilediðimce.Yazmayan bu duygunun ne olduðunu anlayamaz.Sonuçta Binnur tarihine bakýnca, dört kitaplýk, yüzlerce denemelik bir hayatým olmuþ demek ki.
Bana göre aþk demiþim.
Bana göre dostluk demiþim.
Bana göre sevda demiþim
Demiþim de demiþim....Bugün ANNEM diyorum.Nasýl anlatabilirim duygularýmý bilmiyorum ama, yine teslim oldum yüreðime, bakalým yüreðim neler diyecek size..
Annem ve tüm Anneler için.

Annem;

Bu yazýyý da, diðer tüm yazýlarýmý okuduðun gibi okuyacaðýný biliyorum,bu sebepten dolayý biraz telaþlýyým.Okudukça aðlayacaðýný da biliyorum ama yazmazsam olmaz.Yazdýðým kitaplarda senden bahsettiðim sayfalar var elbette ama sana, sadece sana özel bir yazý yazmak zormuþ.Seni çok seviyorum.Anneler ve evlatlarýn duygularý kolay anlatýlacak bir konu deðil.

Hayat beþ koca yýl, bedenlerimizi birbirinden ayýrdý.Farklý bir kentte yaþadýðým o dönemlerimi düþününce , þimdi yanýnda olduðum bu günlerin kýymetini daha iyi anlýyorum. Can dostumsun. Yanýmda olamadýðýn zamanlarda, yaptýðýmýz telefon görüþmelerinin aðýr faturalarýný ise ,babama yorumlatmak gerekir..Ne zaman hayatým puslu havalara girse , ýþýðýn elinde nerede olursam olayým, kurtarýrýsýn beni. Hani kendimden geçip, ‘Depresyondayým’ þarkýsýný dinlediðim ve evden dýþarý çýkmadýðým dönemsel sýkýntýlarým vardýr bilirsin, þimdi itiraf ediyorum onca dertten kaçtýðým, en güvenli sýðýnaðýmsýn sen benim. Uzun uzun süren sohbetlerimizde, kendime pay çýkaracaðým misalle melerin ya da dokundurmalarýndan nasibimi alýyor ve anlýyorum seni annem .Senin hep þýmarýk kýzýn olarak kalacaðýmý da biliyorum.Rejimde olduðun zamanlarda çayýna þeker atmayýp, bal kattýðýný ve bu rejimin nasýl bir rejim olduðunu sana soracak en ayrýcalýklý insaným herhalde. Doðum günümde beni arayýp kutlamak yerine, seni arayýp sana teþekkür eden arkadaþlarýma da bu kutlamanýn hesabýný sen sor artýk:)

Her zaman, sana hiç uymasa bile saygý duydun tercihlerime, bir erkeðe gönül kapýmý açtýðýmda önce durumu anlamaya çalýþtýn, sonra akýp gittiðim nehrin önüne engel olmadan sessizce izledin ama sonu ayrýlýk olduðunda saatlerce duygularýmý anlamlandýrmaya çalýþýp moral vermeye çalýþtýn. Canýmsýn. On sekizli yaþlarýmda, yüzümü yaðlý boyalý bir resme çevirdiðim ve kilomu en az iki kilo artýran makyajlarýmý bile anlayýþa karþýlardýn.Sigara içtiðimi sana ispiyonladýklarýnda, yakalayana kadar inanmadýn.Ýlk trafik kazamý, yanýmda sen otururken yaptýðýmda, önümüzdeki duran dolmuþa neden çarptýðýmý sormadýn bile ’ Ýn de arabadan þu arabanýn sahibini bulalým.’ Dedin, ben þaþkýnlýktan sana bakarken.Evet annem, ne zaman hayata karþý donup kalsam, buzlarýmý kýrmadan sen erittin.Ben büyüdükçe dertlerimde büyüdü, senin de yükün aðýrlaþtý farkýndayým.Ýçimde fýrtýnalarýn koptuðu anlarda, yüreðimden içeri sýzan güneþ, senden selamla girer asileþen ruhuma, yumuþarým.
Biliyorsun dün gece aðýr bir rahatsýzlýk geçirdim, nefes alamadýðýmda nefesini tutuþun ve çaresizliðin direnmeme neden oldu, gece boyunca odamda yataðýmýn baþýnda nöbet tuttuðunu da biliyorum.Belki de, bu yazýyý Anneler günün de yazmalýydým ama, yarýnýn garantisi yok ve duyumsadýðým bu satýrlarý ertelemeyi istemedim.Bugün insan olarak bir yerlere gelebildiysem, merhameti , insan sevgisini öðrenebildiysem bir anneciðe deðil ANAYA sahip olmamdandýr.Ve bir gün bu dünyadan göçüp gidersem, ardýmda býraktýðým deðerlerim, bir acý kahvenin hatýrýný saydýðým dostluklarým, ve annemden babamdan öðrendiðim insanlýðýmla anýlacaðýmý biliyorum.Sizlere çok þey borçluyum ve bu borcu ömrüm boyunca ödeyemeyeceðim.


.Eleþtiriler & Yorumlar

:: annemmm
Gönderen: Kadrýye odabas / , Türkiye
18 Kasým 2013
Rabbim sizlere uzun uzun, miss gibi ömürler nasip etsin. annenize olan sonsuz sevgiyi, annenizin size olan sonsuz sevgisinin büyüklüðünü biliyorum. ikinizde çok tatlýsýnýz.bosuna dememiþler ;annesinin kýzý , diye laflarý:). ayný öylesiniz. iki güzel yürekli bayan; Rabbim saðlýk versin sizlere.

:: Anneler hiçbir zaman terketmez
Gönderen: Özgün Demircan / Ankara
6 Aðustos 2004
Güzel, duygulu bir yazý yazmýþsýn yine Binnur. Okurken ben de annemi hatýrladým ve duygulandým. Bir büyüðüm þöyle demiþti "Herkes terkeder ama anneler asla terketmez". Gerçekten de öyle ve bunu bilmek güzel ve kýymetini anlamak, anlayabilmek daha da güzel.

:: Anneler bir teseli pýnarýdýr.
Gönderen: Kâmuran Esen / Bolu / Mudurnu
6 Aðustos 2004
Merhaba Sevgili BinnurEdisan; Yazýnýzý zevkle okudum.Annenizle ilgili duygularýnýz, düþünceleriniz sanki bana yönlendirilmiþ gibi keyif aldým......Ne bileyim, öyle hissettim....Sanýrým ben de bir anne olduðum, sizden birkaç yaþ büyük bir kýzým olduðu için.Umarým; sizin annenize karþý hissettiklerinizi, kýzým da benim için hissediyordur. Ne güzel anlatmýþsýnýz; annelerin sabrýný, hoþgörüsünü,özverisini, cesaretini,çocuklarýna duyduklarýný güveni. K.K.Kamu\'nun þu dizelerini anýmsadým, yazýnýzý okuyunca.Cepheye giden bir askerin annesine yazdýðý mektuptan bir bölüm: "Ey genç gecelerinde beþiðimi bekleyen / Ediyorum emanet seni Anadolu\'ya./ Sütünden, emeðinden ne verdinse helâl et / Söyle Hacer\'e o da hakkýný helâl etsin / Gönülcüðü dilerse baþkalarýna gitsin. / Ben ermeden murada felek kýrdý kolumu / Artýk beyhude yere beklemeyin yolumu. / O ne anne? O güzel gözlerinden akan ne? / Geriye dönmem diye, aðlýyor musun anne?" Ýþte gördünüz...Beni nerelere götürdünüz.Bunun için teþekkür ederim size....Hem de yazýnýzla anneleri yücelttiðiniz için.Ha sizin anneniz anlatýlmýþ, ha baþkasýnýn, ne farkeder! Bence anneler genelde birbirlerine benzer.O nedenle yazýnýzdan ben de payýma düþeni aldým, bir anne olarak. Sevgiler. Baþarýlarýnýzýn devamýný dilerim. Kâmuran Esen

:: GÖZYAÞLARIMI TUTAMADIM
Gönderen: sinem / ÝSTANBUL
6 Aðustos 2004
Merhaba Binnurcum Yazýný okuduyalý yarým saat geçti ve tekrar tekrar okudum.Hala aðlýyorum ve bundan daha iyi bir anlatým olamazdý.Kaç gündür annemle tartýþýyordum.Þimdi bu yorumu sana gönderdikten sonra elimde çiçeðimle, gönlünü almaya gidiyorum.Bir aile için özel birþey yaptýn.Tüm sevgilerim seninle.Eline saðlýk.

:: AÐLAMAYACAÐIM...
Gönderen: Erol ARAT / Ýstanbul
6 Aðustos 2004
Yüreðine saðlýk Binnur, ama aðlamayacaðým. En az senin kadar sevgi dolu yüreðim ; anam yada annelerim için. Kiþiselleþtiremediðim bakýþ açýlarýmda, anam\'da bir benim, anem de bir. Onlarýn bir tohum hýþýrtýsý kadar masum, bir gökyüzü kadar anlamlý yüreklerini özetleyivermiþsin bize... Eline de saðlýk Binnur... Nasýlda güzel dokunmuþsun tuþlara ve nasýlda kýsa cümlelerle anlatabilmiþsin o nazik insanlarý. Satýraralarýna sýðmayacak kadar yüce olan bu insanlarý, senin adýnda, bir kadýn olman anlamýnda yeterli olmadýðýna inansam da, eðiliyorum karþýnda içtenlikle. Daha yarýn olmadan, gün aydýnlanmamýþsa ve buruksa analara, neyleyim ben o dünyayý. Neyleyim ? Ýþte bu yüzden aðlamayacaðým. Savaþacaðým, gözümün dostu olan gözyaþlarýyla.

:: Annelerimize ve size
Gönderen: Elçin / Aydın
6 Aðustos 2004
Anneler canım annelirimiz hoşgörüsü anlayışı hep aynı sanırım, anneciğime söylemek istediklerimi dile getirmişsiniz sanki, ayrı mekanlarda aynı olayları yaşamışız bir zamanlar, aynı olan bir şey daha var oda annelerimizin sevgisi,Sanırım ker anne kız arasındaki ilişki aynı, bizim biz olmamızdaki en büyük payın sahipleri,güzel insanlara yazdığınız yazıyı çok beğendim. Bu beğenimi müsadenizle dip not olarak ekledim. Sevgilerimle Elçin




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yaþam kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bir Tatlý Huzur
Büyüdüm
Yeni Bir Yýl
Yaþamak.
Aldanýþlar
Kapý
Mevsim Kýþ Olunca
Hafýza Kaybý
Yazmak ve Yaþamak
Hayatý Kolaylaþtýrmak

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Mutlu Kal... Hoþça Kal
Ayrýlýklar da Þerefli Olmalý
Silmedim, beyaza boyadým
Ýþ Yeri Kurallarý!
Anlatýyor Gibiydim
Ýnsan Ýliþkileri
Bir Aþk Daha Bitti
Gidiyor Bu Þehirden
Yokluðun Bir Ýç Deniz
Çapkýn Erkek (Kadýn)

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Aðladýðýn Gecelerin Hatýrýna [Þiir]
Merak Et! [Þiir]
Kadýn ve Saçlarý [Öykü]
Sevmeyi Öðretin! [Eleþtiri]
Ne Aydýn Bir Bilgelik! [Eleþtiri]
Teþekkürler Ebru Gündeþ [Eleþtiri]


BÝNNUR EDÝSAN kimdir?

Yazarak, konuþarak, öðrenerek, öðreterek ve susarak yaþýyor:) Daktilo þaryosundaki parmak dansýna bayýlýyor:) Bir yudum insan. Binnur Edisan :)

Etkilendiði Yazarlar:
William Shakespeare, George Orwell, Albert Camus, Henry Miller, Franz Kafka, Borges, Ahmet Arif, Can Yücel, Ahmet Altan...


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © BÝNNUR EDÝSAN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.