..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir gün karþýma biri çýkacak ve bana: "Herþey olmasý gerektiði gibi olmaktadýr, efendim" diyecektir. -A. Aðaoðlu, Yazsonu
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Gülmece (Mizah) > Cengiz Arabacý




4 Þubat 2010
Bir Issýz Adaya Düþseniz Yanýnýza Alacaðýnýz Üç Bakan  
Cengiz Arabacý
-Sayýn Baþbakaným, nerden baksanýz siz ve 12 bakan arkadaþýmýzla bu adada mahsur kalalý 3 sene oluyor. Bence artýk çoktan aramayý kesmiþlerdir ve yeni kabine kurulmuþtur.


:CJIF:
-Sayýn Baþbakaným, nerden baksanýz siz ve 12 bakan arkadaþýmýzla bu adada mahsur kalalý 3 sene oluyor. Bence artýk çoktan aramayý kesmiþlerdir ve yeni kabine kurulmuþtur.

-Hadi ordan, nasýl olur da baþbakanlarýný ve 12 bakanlarýný aramayý býrakýrlar. Gelecekler, mutlaka gelecekler. Kimindi bu Avustrulya gezisi fikri kardeþim, nasýl gitti koskoca baþbakanlýk baðýra baðýra, deliricem yahu.

-Ama efendim kalbimi kýrýyorsunuz, neredeyse gezmediðiniz ülke kalmadý, hepsinin ayarlamasýný yaptým, kýsmet iþte, Avustralya seferinde böyle bir talihsizlik baþýmýza geldi. Ben nereden bilebilirdim ki uçaðýn düþeceðini? Hayatta kaldýðýmýza þükretmek lazým.

-Biliyorum ama hala sinderemiyorum içime, sinirlerim bozuldu iyice.

-Haklýsýnýz efendim, bütün arkadaþlarýn sinirleri son derece bozuk durumda. Daha dün, Muammeri her yönde namaz kýlarken gördüm, her seferinde sekiz yönde de namaz kýlýyor, günde 40 vakit ediyor.

-Haydaa, Kýblenin bu tarafta olduðuna hem fikir olmamýþmýydýk.

-Öyle ama, o kararý aðacýn yosun tutan bölgesine göre yapmýþtýk, ama o zamandan beri burada nemden aðaçlarýn her tarafýnýn yosun tuttuðunu farketmiþ, O da garanti olsun diye her yöne doðru namaz kýlýyor. Karýncalar da bi tuhaf burada efendim, adam gibi yuva yapalým demiyorlar da, tepe tepe yuva yapýyorlar, böyle olunca da karýnca yuvalarýna göre de yönümüzü bulamýyoruz maalesef.

-Valla ne diyeyim kendileri bilir, Sezai Bey de ramazaný kaçýrmamak için hergün oruç tutuyor galiba

-Yok, hayýr efendim, oruç tuttuðundan deðil, her gün midye kabuðu, palmiye yapraðý, deniz kestanesi yemekten býkmýþ, o yüzden arada kayalýklara gidip orada yosun kemiriyo

-Allah Allah, nesi varmýþ palmiye arasý deniz kabuðunun, ne güzel iþte, çýtýr çýtýr. Çok sýkýldýysa çeþit olsun diye arasýna aðaç kabuðu da koysun.

-Tabi efendim, yanýnada deniz yýldýzý püresi oohhh

-Sayýn Baþbakaným, sayýn baþbakaným, anason buldum galiba ya da kokusu ona benziyo, nasýl yapýldýðýný bilseydik RAKI yapardýk belki.

-Hilmi aman sus, yoksa Metin duya…….

-ALLLAAAAAAAHHH, biri raký mý dedi.

-Ahanda duydu.

-Kemal sen hemen bi kaç yengeç yakala meze yapýrýz, Sezai sen bir kaç ot yol salata yaparýz, Muammer sen bi kaç Hindistan Cevizi oy bardak yaparýz, Hilmi rakýyý ver koklucam, hýnf hýnf hýrk.

-Þþþt Metin kendine gel, þþt olm duyuyon mu beni

-Boþuna uðraþmayýn sayýn Baþbakaným, gene bayýldý.

-Hilmi yine herifin suratýna kasten raký dedin di mi, geçen sefer de uzun beyaz bir taþ göstermiþtin adama, raký sandý da kafayý dikince ön diþi kýrýlmýþtý, yapmayýn kardeþim yazýk günah yav.

-Ama sayýn Baþbakaným valla billa, valla billa, valla billa ehenk, ehehehe, hay senin gibi kertenkelenin, sýrtýmdan çýktý serseri, neyse akþam yemeðinde çerez yaparýz. Valla billa kasten yapmadým, hem iyi de oldu, oh olsun, adam gizli akþamcýymýþ, nasýlda sýzmýþ böyle aramýza, hiç de çaktýrmadan idare etti.

-Doðru valla, siz de mi hiç anlamadýnýz Kemal Bey? En iyi sizinle anlaþýyordu.

-………..

-Kemal ?

-……….

-Kemal ayýp oluyo ama 3 gündür suratýmýza bakmýyosun, yok iþte deniz kýzý falan, tamamen senin hayal ürününün.

-Siz de benim gördüðümü görseydiniz þimdi yanýmda oturmuþ beraber deniz kýzýný bekliyor olurduk, Baþbakaným. Aaaah ahh, kýsmetse dördünü nikahýma alýp evimin deniz kýzý yapýcam.

-Yok valla, Kemali de kaybettik, bu iþ böyle olmayacak, hemen bakanlar kurulunu toplayalým, acil önlemler almamýz gerekiyor. Lütfullahla Ali nerede?

-Onlar galiba yine ateþi bulma çalýþmalarýna devam ediyorlar, bi baþarýrlarsa yaþadýk sayýn Baþbakaným. 3 senedir azimle uðraþýyorlar ama baþaracaklar galiba.

-BAÞBAKANIM!!! BAÞBAKANIM! Baþardýk, baþardýk, vallada billada sonunda ateþ yakabildik. Milleeet, koþun koþun, ne bulursanýz getirin piþirin, ne kadar kabuklu kabuksuz hayvan, yosun, meyve ne bulursanýz getirin.

-Aman Lütfullah bey dikkat, Metin yerde baygýn, takýlma…

-Ahh……. (TISSSS). Söndü! Ehe ehi eherek, Yahu baþbakaným kaç zamandýr merak ederim, olmaz ya, diyelim ki bir ýssýz adaya düþseniz yanýnýza alacaðýnýz üç bakan kimler olurdu? Hý? Ehihe

-Buyrun bakalým, Lütfullah’ý da kaybettik. Oooof of, bi porsiyon palmiye yapraðý getirin bana. Ýçine de bu sefer yosun koyun.

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: tebrikler
Gönderen: Kâmuran Esen / Bolu/Türkiye
29 Aralýk 2005
Sevgili Cengiz Arabacý; Zengin hayal gücü, espri anlayýþý, konuþma dilinin yazýya aktarýlýþý, taþý gediðine koyma becerisi vs.......Her yönüyle mükemmel....Sýký bir takipçiniz daha var artýk....:).....Sevgiyle kalýn...Kâmuran ESEN




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn gülmece (mizah) kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Böcük
Ak Kreþ
Neden Ben Allahým, Neden?
Satan Satana
500 Milyar Gitti Gider
Lütfullah'ýn Hakký Üçtür
Baþracon
Bono Beni!
Ýstanbul'a Giiiiiiiiiit!
Fotosentez

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Oyun Bitti! Tekrar Oyna?
Kabus
Bitkisel Hayat
45 Dakika
Söz
Nerdeyim?


Cengiz Arabacý kimdir?

Okur - Yazarým, Yazarým - Okursun, Yazarsýn - Okurum, Okursan - Yazarým.

Etkilendiði Yazarlar:
Atilla Atalay, Aziz Nesin, Alain Paris, Amin Maalouf,


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Cengiz Arabacý, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.